Genre: Familie / Avontuur
Geregisseerd door: Frederik Du Chau
Met onder meer: Frankie Muniz, Dustin Hoffman en Whoopi Goldberg
Releasedatum: 2 februari 2005
Plot Racing Stripes
"Cheer 'til you're horse!"
Een babyzebra, per ongeluk achtergelaten door een circus, wordt met enige aarzeling opgenomen in een boerderij. Bij het zien van racepaarden die dus zijn liefde voor rennen delen meent hij ook een racepaard te zijn. Met de hulp van de andere dieren van de boerderij en een tienermeisje, dat ervan droomt ooit een jockey te worden, overwint hij bestaande vooroordelen en zijn eigen twijfels. Hij zal zijn droom proberen te verwezenlijken en hij zal het tijdens de belangrijkste race, de Kentucky Open, moeten opnemen tegen echte volbloeden.
Stripes (stemrol)
Lightning (stemrol)
Clydesdale (stemrol)
Reggie (stemrol)
Franny (stemrol)
Racing Stripes is een combinatie van live-action en animatie. De film is vanaf 3 februari 2005 te zien in de bioscoop.
Kan iemand zich na het zien van de trailer voorstellen dat dit een goede film is ?
tovenaar
Ik niet in ieder geval!!! Die Zebra kicked wel ass denk ik... maar die fucking rotvliegen...
kittyklitty
Poster ziet er nog belachelijker uit... Zojuist ingestuurd voor correctie.
BS
na het zien van de trailer vind IK hem wel humor
De stemmen zijn in ieder geval goed verdeelt onder de sterren en ik zie er wel een humor-faktor in.
Zal geen toppertje worden,maar misschien wel een leuke afwisseling met makkelijke grappen.
cazziemoto
Deze week is Racing Stripes in de VS in premiere gegaan, en was 3de in
de box-office.
Nederlander Caspar Poyck speelt de Mailman in deze film,
o.a. deze recenties :
Stripes has a few laughs and a few moments of
entertainment, mostly coming from the other animals
since like I said the humans are worthless...except
for the mailman...he rocks.
display.cgi%3Fid%3D19103+racing+stripes+mailman+review&hl=en
(plak GEHEEL in adress bar en EEN spacie tussen ".com en display")
anders:
http://www.aint-it-cool.com/di... (8ste paragraaf)
en
Unable to find any racing competition from actual
horses, in one of the film's livelier scenes, Stripes
goes one-on-one with the postman (played with maniacal
gusto by Caspar Poyck), racing the mail-truck as it
drives away from the farm.
www.latinoreview.com/films_2005/wb/racingstripes/review.html
Verder is er de IMDB.com pagina voor de film
Click op Caspar's naam (3de in de Cast lijst).
Kobayashi
Frederik Du Chau was net in De Laatste Show op TV1, ik wist niet dat het een Belg was. Ze lieten een aantal fragmentjes zien en het zag er redelijk leuk uit, maar dat zegt natuurlijk niets over de hele film.
offleys
Vlaming maakt het in Hollywood
INGE STIERS
FREDERIK DU CHAU REGISSEERT FAMILIEFILM ‘RACING STRIPES’
• Nu al kaskraker in Verenigde Staten
• Vanaf 2 februari bij ons in bioscoop
GENT — Veertien jaar geleden trok Gentenaar Frederik Du Chau (39) naar de States met maar één droom: films maken.
Vandaag heeft de regisseur zijn eerste internationale succes binnen. Voor ‘Racing Stripes’, een familiefilm met pratende zebra’s, pelikanen en geiten, wist hij de stemmen van topacteurs als Whoopi Goldberg en Dustin Hoffman te strikken.
De muziek is van zijn grote idool Sting. «Het geeft een fantastisch gevoel om zo’n ster live een lied te horen zingen dat hij speciaal voor jouw film heeft geschreven.
Maar ik blijf met mijn voeten op de grond. Daar zorgt mijn vriendin wel voor.» De film bracht tijdens het openingsweekend in Amerika 14 miljoen dollar op. Vanaf 2 februari is hij ook in de Belgische zalen te zien.
«Het is de eerste keer dat Dustin Hoffman zijn stem leent aan een filmpersonage.
Dat hij en Sting meewerken: dat geeft een kick»
Hoe wordt een bescheiden Gentenaar topregisseur in het glamoureuze Hollywood? «‘The Mystery of the Lamb’, de film die ik voor mijn eindwerk op de Gentse Academie voor Schone Kunsten heb gemaakt, is vertoond op een festival in Los Angeles. Daar waren ook enkele bazen van Disney en zij waren zo onder de indruk dat ze me een contract in Amerika hebben aangeboden. Ik heb een paar jaar als animator voor hen gewerkt. Daarna ben ik scenario’s beginnen schrijven en verkopen, tot ik plots de kans kreeg om te regisseren. In 1999 is mijn eerste langspeelfilm, ‘Quest for Camelot’ uitgekomen.
En nu is er dus ‘Racing Stripes’.» Daarvoor heb je meteen de grote kanonnen ingeschakeld.
Volstond een telefoontje naar hem: ‘Hallo Dustin, zin om mee te doen?’ «Ja, eigenlijk wel. (lacht) De dochter van Hoffman leest zijn scenario’s en vond het een leuk verhaal. Ze heeft het aan haar vader doorgegeven en hij zag het meteen zitten. Het is de eerste keer dat hij zijn stem geleend heeft aan een filmpersonage. » Geeft dat geen ongelooflijke kick? «Absoluut, zeker in het geval van Sting. Toen hij ‘ja’ zei, gaf dat een fantastisch gevoel. De afspraak was dat ik naar hem toe zou vliegen, waar hij op dat moment ook was. Uiteindelijk hebben we elkaar ontmoet in Vancouver. Ik heb hem de film getoond en de rest van de dag hebben we gepraat en gewandeld. ’s Avonds ben ik naar zijn concert geweest.
Daarna zijn we blijven bellen en mailen en na een tijdje zei hij: ‘Oké, ik doe het.’» Mag je nu bij hem op de zondagse koffie? (lacht) «Toch niet. Maar hij heeft me wel beloofd dat ik hem maar moet bellen en dan mag ik gelijk waar in de wereld meteen naar zijn concert.» Aanvaarden zulke sterren het dat een simpele Vlaming hen komt vertellen wat ze moeten doen? «Tijdens de repetities testen ze je wel. Ze doen een scène één keer en dan doen ze hem opnieuw, maar met een heel klein verschil in. Als je dan niet goed oplet, passeert dat gewoon. Maar als je ingrijpt en zegt: ‘Dat heb ik niet gevraagd’, dan lachen ze en zeggen ze ‘oké’. Dan zien ze dat je je job kent en heb je meteen hun respect. En hoe groter de ster, hoe makkelijker om mee te werken.» Bevalt het leven in Los Angeles je? «Absoluut. Het is de plaats waar ik mijn dromen kan waarmaken.
Ik heb een eigen huis, een wagen, ik woon aan het strand... Wat wil je nog meer? Maar dat neemt niet weg dat er dingen zijn die ik mis uit België: de mensen, de manier waarop ze de tijd nemen om op restaurant te gaan en te leven, de stripverhalen, mijn familie. Mijn ouders komen een keer per jaar naar Amerika, ik reis om de twee jaar naar hier. Veel te weinig.» Desondanks is je Nederlands nog fantastisch. «Dank je. Ik onderhoud het nochtans niet. Ik denk en ik droom in het Engels. De link met België is helemaal weg. Ik lees geen Belgische kranten en ik heb geen flauw idee wat hier gebeurt. Ik heb er gewoon geen tijd voor.» Het heeft je 14 jaar gekost om de top te bereiken. Hoe blijf je zo lang gemotiveerd? «Door alle projecten waar ik aan heb mogen meewerken. Ik heb intussen al acht scenario’s verkocht, terwijl er mensen zijn die er van dromen om er ééntje te kunnen verkopen. Ik heb nog geen enkele dag zonder werk gezeten.
Het komt erop aan iets te doen wat je graag doet. Of ik hier nu voor betaald word of niet, ik zal dit altijd blijven doen.» Vanwaar die liefde voor film? «Goh, dat is eigenlijk al van kleinsaf aan. Toen ik een jaar of zes was, wist ik al dat ik film wilde maken.
Ik tekende en van die beelden maakte ik filmpjes met de camera van mijn vader. Ik heb gewoon altijd graag verhalen verteld.» Hoe moeilijk is het nu nog met je voeten op de grond te blijven? «Oh, daar zorgt mijn vriendin we voor. Ze maakt dat mijn voeten niet op, maar in de grond staan. (lacht) Als ik een aanval van grootheidswaanzin krijg, slaat zij me even heen en weer. Ik wou ne nog een nieuwe wagen kopen, maar daar heeft zij een stokje voor gestoken. Te groot en te duur, vond ze.»
bron: www.laatstenieuws.be
Nieke
't Is een Belg (woehoe!) idd, lekker in de box top vijf, heeft een paar jaar @ deze film gewerkt (drie geloof ik) en zit al 14 jaar in Hollymerica.
Voor mij wordt 't er eentje om te huren...
jothi
Ik heb hem zojuist in de bioscoop gaan zien goede film, veel humor en goede
verdient absoluut een 5
samiro
Het is een zeer vermakelijke film..
Leuke humor!!

Die twee vliegen vind ik wel grappig
moviefreak#1
Ik moet zeggen ik had zo mijn twijfels toen ik het hoge gemiddelde zag maar nu ik de film zelf ook gezien heb zijn die twijfels helemaal weg. Wat een leuke film was dit zeg
Vooral die 2 vliegen en de pelikaan waren hilarisch.
janah
Knappe combinatie van live-action en animatie. Een leuke familiefilm voor op een druilerige vakantiedag 3,5*.
savi_7
zeer leuke film voor de kids, maar ook voor de wat oudere kids of ouders, eigenlijk een leuke familie film voor iedereen, het leukste zijn de twee vliegen in de film. 3,5 van mij
KW2
wel een grappige film toch wel 5 stemmen waard.
"Wel een grappige film" is toch niet gelijk het maximum aantal sterren waard? Je geeft een film die je "wel grappig" vind toch niet hetzelfde cijfer als een film die je absoluut fantastisch vind?
Tolkienfan
Leuke film met soms heerlijke humor..vooral die 2 vliegen waren schitterend
evwi
Gezien in het vliegtuig. Hele leuke film, zeker voor de kindertjes! aanrader.
Doom
die fucking rotvliegen lijken me juist erg vet!!
pardalis
Leuk onderhoudende film,
altijd leuk als de dieren kunnen praten ! Wel heel erg voorspellend wat mij wel teleurstelt. Het zal dan ook wel een kinderfilm zijn. Die vliegen hebben de film echt wel gemaakt, spijtig dat hun rol niet groter was. Bruce is en blijft een steracteur dus daarover zeker geen klachten
mag een 3.5 hebben van mij
ASroma
echte kinderfilm, maar ook voor ons pubers best aardig om te zien maar ook weer niet super bijzonder. 3 sterren
ikkezelf
Ik had het gevoel naar Babe 3 aan het kijken te zijn.
Is namelijk precies hetzelfde, alleen geen varken die schapen gaat drijven maar een zebra die denkt dat hij een racepaard is.
2 sterren voor de moeite wat mij betreft.
astro-5
Goede film met leuke stemmen.
hij lijkt meschien wat op babe, met al die beestenboel, maar toch is hij weer een stuk anders.
Leuke film (voor jong en oud) om zo weg te kijken

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Dolphin Tale
Familie / Drama, 2011

The Magic of Belle Isle
Komedie / Drama, 2012
underdoghorse racelove of animals paardidentity crisisboerderijzebraantropomorfisme