• 9.373.293 stemmen

Mil Gritos Tiene la Noche (1982)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Pieces / One Thousand Cries Has the Night / The Chainsaw Devil

Oorsprong: Spanje / Verenigde Staten / Puerto Rico

Geregisseerd door: Juan Piquer Simón

Met onder meer: Christopher George, Lynda Day George en Frank Braña

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Plot Mil Gritos Tiene la Noche

"It's exactly what you think it is!"

Jonge studentes worden gedood door een moordenaar met kettingzaag op een college-terrein. De moordenaar probeert een menselijke puzzel samen te stellen van de lichaamsdelen.

Det. Lt. Bracken

Mrs. Reston

Suzie - Locker Room Victim

avatar van xangadix

xangadix

Slecht acteren wordt hier zo'n beetje tot kunst verheven! Oh, en als je met een kettingzaag tegen om het even welk lichaamsdeel tikt, valt het er af.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Een erg leuke film dus!

avatar van Waku

Waku

Lekker zinloos gewelddadig en sadistisch filmpje.

Neem de film niet serieus ,pak er een paar biertjes bij en je hebt een hele vermakelijke avond.

Geen hoogstaande horror maar doordat het allemaal zo treurig is kwa opzet behoorlijk komisch(was niet de bedoeling waarschijnlijk)

avatar van Patat

Patat

"Pieces" is allicht één van de beruchtste slashers uit de 80's met een aantal gore scènes, maar vooral erg veel -wellicht onbedoelde- grappige scènes.

De film start met een obligate proloog waarin we [een achtjarige jongen een puzzel zien maken van een naakte vrouw. Wanneer zijn moeder dit opmerkt, is het huis te klein. De spiegel moet eraan geloven en ze besluit alle porno uit het huis te verbranden, maar dat is buiten haar zoon gerekend die haar meteen in stukken hakt met een bijl.

Veertig jaar later verhuizen we met z'n allen naar een campus vol studenten die graag dwaze dialogen voeren en nog het liefst van al hun kleren uit trekken. Tussendoor loopt de nu volwassen maniak rond met een kettingzaag op zoek naar mooie meisjes om zijn puzzel compleet te maken.
Alhoewel de film duidelijk gericht is op de gore, zijn sommige scènes best sfeervol opgezet en de zwarte handschoenen en brutale moorden doen denken aan de hoogdagen van de Italiaanse giallo.

Maar daarnaast zijn het vooral de talloze hilarische scènes die de film de moeite waard maken. De film zit vol onlogische situaties, zoals de studente die bij daglicht in een grasveld op de campus wordt afgemaakt met een kettingzaag die een hels lawaai maakt. Is er dan niemand die dit merkt? Of wat te denken van de wel zéér verdachte blik van Willard, de wandelende brede borstkas alias klusjesman? Blijkbaar slaagt de killer er in een grote kettingzaag achter zijn rug te verschuilen wanneer hij de lift in stapt met een nietsvermoedend slachtoffer. Wat komt die hilarisch misplaatste kung fu-scène doen in de film? Het is ook uitkijken naar de scène waarin Mary compleet haar zelfcontrole verliest en duidelijk dacht één of andere filmprijs te winnen voor beste actrice, en de homoseksuele professor heeft zijn naam niet gestolen (Mr Brown). En zelfs daar stopt het niet, want de film blijft tot het einde onbedoeld grappig door de slechte acteerprestaties, de bij momenten érg gedateerde muziek (zoals de porno/saxofoonmuziek bij de erotisch-bedoelde scènes) en zijn grote voorspelbaardheid. Zo weet je al heel snel de dader van de moorden, want eigenlijk is er maar één iemand in de film oud genoeg om de dader te kunnen zijn. En toch slaagt de film je te blijven boeien!

"Pieces" is zo'n film die naast "Intensive Care" en "Rabid Grannies" kan gaan staan: eigenlijk is hij zo slecht dat hij weer goed wordt. Het anderhalf uur vliegt voorbij. "Pieces" is een goede film voor wie houdt van een degelijke portie gore, overacting en de typische 80's sfeer.

Mijn oordeel: een goede 3,5/5

avatar van brucecampbell

brucecampbell

ik ben al jaren op zoek naar deze film met ned ondertitels.

avatar van Friac

Friac

Patat schreef:

Dat heb ik ook opgemerkt. De film is wat mij betreft een degelijke kruising tussen een sleazy USA-slasher en een (weliswaar geen fantastische) Italiaanse giallo. De gore-momenten zijn best aardig voor zo'n low-budget film en de zwarte handschoenen plus hoed en bij momenten bijzonder sfeervolle scènes (de scène in het zwembad met de voorbijglijdende schaduw, de scène waarin de moordenaar de dansklas begluurt,...) roepen herinneringen op aan films de films van Argento.

De film telt ook enkele spannende momenten en het einde staat ook garant voor een degelijke (weliswaar hilarische) scare. Ook de muziek vond ik, in tegenstelling tot Patat blijkbaar, zeker en vast degelijk: vooral de muziek bij de aftiteling was enorm sfeervol te noemen, een zeldzaamheid bij slashers van dergelijk allooi.

Dit is echter zowat het enige positieve wat je over Pieces kan zeggen: acteerprestaties zijn ondermaats (al doet de tergend slechte dubbing hier ook geen goed aan), het aantal verdachten wordt meteen tot een tweetal mensen gereduceerd waarbij het vrij snel duidelijk is wie de dader is (al blijft Willard, de conciërge, hilarische pogingen doen om zich verdacht te maken bij de kijker...wat een figuur!) zodat de uitdaging voor de kijker erg laag is en de film heeft enkele bijzonder cheesy momenten, die weliswaar op een manier een zekere charme hebben.

Ik kan me zeker vinden in de laatste paragraaf van Patat: Pieces hoort thuis in het rijtje 'Rabid Grannies' en 'Intensive Care'. De film biedt genoeg om te blijven entertainen (ook al staat dat vaak gelijk aan lachen om de vele onbedoelde onnozelheden), maar doet wel enorm sleazy aan tijdens het merendeel van de film.
Vooral een aanrader voor de liefhebber van foute slasherfilms uit de jaren '80.

Halcyon

"Der Kettensägenkiller", zo luidt de kleurrijke maar verder weinig verhullende titel van de Duitstalige versie van Pieces. Het begint allemaal met een klein jongetje dat keurig een puzzel legt met een naakte dame als onderwerp, een metafoor voor het bloedbad dat hij zo'n 40 jaar later zal aanrichten. We zitten dan in de eighties; spuuglelijke zitbanken, psychedelisch behangpapier en lenige danseresjes in pastelkleurige hotpants vormen het strijdtoneel. Het zal dan ook niet lang duren voor de eerste deerne aan de maniak z'n ronkende kettingzaag geregen wordt. Z'n stijlvolle hoed, lange jas en zwarte lederen handschoenen refereren naar de stereotiepe assassino uit de Italiaanse giallo.

Verder in de film staat de esthetiek van een verbluffend mooi gestileerde moord op een waterbed in schril contrast met een plots uit de bosjes opduikende kungfu-student en een eenogige Pavarotti-kloon die lange tijd als verdachte wordt opgevoerd. Erg merkwaardig allemaal, maar de amusementswaarde stijgt met elke scène. Kortom, het gebrek aan budget is duidelijk zichtbaar, maar het weinige beschikbare geld is goed gespendeerd aan overtuigende effecten en een degelijke uitwerking van het scenario.

Friac schreef:

Gedeeltelijk mee eens.

Pieces schrijf ik een stuk hoger aan dan bijvoorbeeld Rabid Grannies. Beide low budget films, maar waar Rabid Grannies ten allen tijde een onzinnig amateurproject blijft zie je in Pieces toch wat ambitie. Je verwijst zelf naar de Italiaanse genrefilm, dus de esthetiek van sommige scènes en de overtuigende gore zullen je wellicht niet ontgaan zijn.

Verder betwist ik uiteraard niet dat het sleazy karakter van bepaalde personages en sequenties meer dan eens een bulderlach uitlokt.

avatar van Friac

Friac

Ik ben het helemaal met je eens. In de documentaire 'Going to Pieces: the Rise and Fall of the Slasher Film' zag ik vanavond nog enkele fragmenten uit Pieces, en de filmmakers hadden inderdaad hogere ambities dan de makers van pakweg 'Rabid Grannies'. Qua kleuren en mise-en-scène heeft de film op zijn beste momenten wat weg van een (mindere) Bavafilm, dat ga ik zeker niet ontkennen.

Maar toch blijf ik de uiteindelijke som iets te sleazy vinden om er roemend over te spreken en blijft het voor mij gewoon een 'guilty pleasure' die op artistiek niveau wel absoluut 'Rabid Grannies' en 'Intensive Care' overstijgt.

Ik heb overigens zin gekregen om hem nog eens te bekijken. Dus met wat geluk vind je hier binnen één van de komende weken een 'update' van mijn mening terug

Halcyon

Waar heb je die documentaire gezien/aangeschaft trouwens?

Halcyon

Heb hem ondertussen al gevonden. Goeie tip in elk geval, moet ik hoog nodig eens aanschaffen .

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Pieces heeft de eer gehad om mij te kunnen vermaken deze nacht. Het plot is ergens origineel te noemen met de puzzel, maar is aan de andere kant weer ook niet zo speciaal.

De moorden gebeuren meestal met een kettingzaag en de drama's spelen zich af op een universiteit. De moorden zijn bijzonder bruut in beeld gebracht en de lijken worden ongegeneerd aan de kijker getoond. De moordenaar doet mij ook denken aan de hoogdagen van de Italiaanse gallio met zijn zwarte outfit. Er komen enkele erg creepy scènes in de film voor (de liftscène), of als de moordenaar ergens staat te hijgen en te begluren.

Toch wringt er ergens een schoentje aan Pieces. Er wordt volgens mij te veel aandacht besteed aan het detectieve-onderzoek, wat overigens niet altijd kan blijven boeien. Ook de weinige variatie aan moorden is jammer, alhoewel ze altijd heel bruut zijn. Verder vond ik de ontknoping van de moordenaar nu niet echt schokkend of enigzins leuk. Ik had al snel door wie het kon zijn. Ook de motieven vond ik nu niet echt overtuigend.

Het grootste minpunt, maar dan ook meteen het vermakelijkste aan de film zijn toch wel de oerslechte dialogen en de belabberde acteerprestaties. Op het einde gebeuren er trouwens nog enkele erg goede scares, maar toch wel vreemde scènes.

De film heeft me zeker niet verveeld en toch ook niet teleurgesteld. Hij is vrij simpel en behoort volgens mij niet thuis in het rijtje van klassiekers. Toch leuk om een keertje te bekijken.

Ik twijfel tussen 2,5 en 3, maar ik geef hem toch het voordeel van de twijfel.

Halcyon

Op 28 oktober 2008 (morgen dus) verschijnt er een 2 disc editie op Grindhouse Releasing.

Halcyon schreef:

Heb je hem al besteld ?

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb me vanavond uitermate vermaakt met deze slasher om een aantal redenen:

1) De openingsmoord: Een 8 jarig jochie die zijn moeder, die hem betrapt met een sexueel getinte puzzel, de hersens inslaat met een bijl en vervolgens met satanisch genoegen aan stukken begint te zagen;

2)Een aantal leuke moorden met een redelijke hoeveelheid bloed en gore. In het bijzonder de moord op het waterbed. Fantastisch in beeld gebracht;

3)De Cheese-factor: Geniaal slecht acteren is ook een kunst en al deze 'acteurs' verdienen zo'n raspberry of hoe dat ding heet. Maar iig maakte het de film voor mij nog een stuk leuker;

4)De scene op de tennisbaan: Een zogenaamde tenniskampioene gaat lesgeven en slaat een partijtje met een leerlinge. Het aanwezige publiek wordt ontzettend melig in beeld gebracht. Hoofdjes naar links, dan rechts, weer links, weer rechts. En maar applaudiseren. En dat terwijl ik (en ik weet wel haast zeker iedereen) nog nooit 2 mensen zo slecht heb zien tennissen. Ik heb me echt kapotgelachen;

5)Dat vreemde kung-fu type. Sloeg nergens op ;

6)Het vele (onfunctionele) bloot;

7)Het eindshot waarbij de moordenaar nog eenmaal zijn hand omhoog brengt en de hoofdrolspeler vastgrijpt in zijn kruis.

Al met al genoeg voor een heel fijn avondje. Aanrader dus.

avatar van namingway24

namingway24

100% kaas!

Die Hard,Willis schreef:

Heb je hem al besteld ?

Ja hoor. Heb hem al anderhalf jaar liggen, wel een andere versie.

Halcyon schreef:

Ja hoor. Heb hem al anderhalf jaar liggen, wel een andere versie.

Aha, zeker de duitse special edition aan je review te lezen. Zelf de nieuwe Grindhouse dvd gekocht. Ben benieuwd zal vandaag binnenkomen.

Die Hard,Willis

Vanmiddag binnengekregen en direct gekeken. En wat was ik onder de indruk van dit bloederig stukje slasher geschiedenis. De film begint met een van de sterkste intro's die ik op film heb gezien. Bloederig, geschift en o zo geweldig.

Verder is het een erg sfeervolle film, coole shots en een goed scenario. Verder veel ode's aan de genrefilms. Met voorop de moordenaar met zijn zwarte hoed, lange jas en zijn zwarte lederen handschoen dat laat denken aan de giallo's van voor die tijd. Verder heb je als je goed oplet voldoende posters aan de muren hangen van andere genre films. O.a. Friday The 13th en The Last House On The Left. Ook heb je de geschifte chinese vechtleraar die laat denken aan de eind jaren 70 Brucesploitation films. Wat Friday The 13th betreft, let op het einde.

Natuurlijk staat Pieces bekend om zijn beruchte moorden, en op dat vlak stelt Pieces ook zeker niet teleur. Het bloed vliegt je om de oren, met wat erg mooi geschoten en lekker ranzige moordscenes.

avatar van erik1677

erik1677

hahahahahahaha echt weer compleet om in een deuk gelegen om het knullige acteerwerk.

Weer zo n geweldige jaren 80 slashklasieker.

Om het acteerwerk hoef je m dus niet t kijken, en om de spanning ook niet.

Maar wel om de gore en de niet onbedoelde humor.

Ikzelf magaltijd wel graag naar zulke pareltjes kijken, maar ik vrees dat dit niet vor iedereen is weg gelegdt.

Echt alleen voor de ware cultfreak.

avatar van TheProwler020

TheProwler020

Toen ik deze film bestelde had ik niet zo een hoge verwachting maar wat ik heb gezien is best indrukwekkend.

Met zo een lage budget toch een boeiende resultaat. Enige waar ik me echt aan irriteerde was de rechercheur die telkens een sigaar in zijn hand of in zijn mond nam!!

Van mij een 3,0

nognooit

De gore word vaak groots in beeld gebracht, maar ik had eerlijk gezegd meer verwacht. Het is gene gorefest zoals Braindead of Evil Dead.

Afgezien het briljante begin, had ik de film veel gruwelijker verwacht. Door het slappe verhaaltje en de soms wat trage sfeer had ik soms moeite om mijn aandacht er bij te houden. Het einde kent gelukkig nog een paar leuke schrikmomenten. Vooral de laatste kon ik hard op om lachen.

avatar van niethie

niethie

Geen idee hoe dit aan zijn mega cultstatus komt en volgens sommige, een groot aantal imdb users, zelfs in het lijstje tussen de grotere klassiekers thuishoort, ik vond het maar vervelend eigenlijk. Ik wil een slasher vaak een hoop vergeven, je weet negen van de tien keer immers wat je te wachten staat, maar hier vond ik het moeilijk. Vooral de dubbing en voorspelbare plotwendingen zijn enorm vervelend. Ook kwa verwijzingen naar oa klassieke giallo's slaat het de plank goed mis. Kwa bloederigheid: Men spreekt over de veel gore, maar ik vond het reuze meevallen. Wel wat aardig gevonden kills, maar wat ik zo tussendoor zag oogde in ieder geval heel goedkoop. Wel grappig dat het kwa spanningopbouw af en toe vrij goed in elkaar zit, de volgend escene die we dan te zien krijgen voel je dan weer plaatsvervangende schaamte voor de grote hoeveelheid dommigheid. Vooral alles met die politiemannen (Last House on the Left niveau!)
Die scene waar dat ene tennismens na dat vermoorde meisje gevonden te hebben naar buiten sprint en kijhard begint te blerren, maar omdat het geluid nergens helemaal synchroom is oogt dit vrij belachelijk. Ook dat moment waarop er ineens uit het niets zo'n Bruce Lee imitator door het scherm loopt en iemand aanviel, vervolgens keek hij om zich een met een blik van ''wat doe ik hier eigenlijk?'' En zo zijn er nog meer van dat soort voorbeelden. De finale bijvoorbeeld, sloeg ook nergens op eigenlijk, die twist zag ik ook al ruim een uur aankomen. Misschien dat het niet in de smaak viel omdat ik een beetje slasher moe ben geworden, of ik had er door al de positieve verhalen gewoon teveel van verwacht, dat kan ook. Genoten heb ik in ieder geval nauwelijks...

avatar van Lui

Lui (crew films)

Sfeervolle slasher met een leuke soundtrack, alleen jammer van dat rare einde!

nognooit

Wat vond je precies raar van dat einde?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heb deze op een Betamax tape. Nu nog een Betamax-speler zien te vinden, want wil dit nu wel erg graag zien! Die dingen zijn meer gewild dan je zou denken.

avatar van jordandejong

jordandejong

Goede slasher die het net niet tot een 4* haalt. Laten we maar beginnen met een van de goede dingen van de film. Dat is de gore. Hoogtepunten daarvan zijn de waterbed scene en de scene waar een meid de wc is ingerend en de killer haar zo door midden zaagt maar ook de eerste scene is aardig schokerend. De chainsaw blijf ik een erg goed moordwapen voor films vinden. Op sommige momenten was de film ook erg creepy. Neem nou het moment waar je hem voor het raampje ziet kijken bij de dansles. Soundtrack was ook dik in orde en erg sfeervol. Dan de minpunten waardoor hij net geen 4 haalde. Teneerste de kung-fu scene. Wat was daar nou eigenlijk het doel van. Het was niet grappig, niet eng, en het voegde niks toe aan de film. Het tweede minpunt is het rare einde. Waren ze nog van plan er een vervolg van te maken?
Acteerprestaties waren zoals je kon verwachten beneden de maats. Toch blijft dit een erg fijne en apparte slasher.

avatar van erik1677

erik1677

heee! een nieuwe hoes? ziet er uitstekend uit.

Prachtig die ouwe getekende hoesjes.

avatar van jordandejong

jordandejong

Ik vond die ene met de tagline

You Don't Have To Go To Texas For A Chainsaw Massacre ookwel vet. maar dit is volgensmij de orginele.

nognooit

Ik vond de oudere hoes toch wat meer hebben.

Die was wat kitsch en "old school" horror.