• 9.378.549 stemmen

Pluk van de Petteflet (2004)

Familie | 90 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Ben Sombogaart en Pieter van Rijn

Met onder meer: Janieck van de Polder, Suzanne Zuiderwijk en Arjan Ederveen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 17 november 2004

Plot Pluk van de Petteflet

Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Dollie de duif vertelt hem dat het torenkamertje bovenop de Petteflet leegstaat. In de Petteflet leert Pluk een aantal flatbewoners en hun problemen kennen. Zoals mevrouw Helderder met haar dochter Aagje, meneer Pen van het winkeltje onder in de flat en vader Stamper met zijn vijf zoontjes. Pluk ontdekt dat de Torteltuin vernietigd gaat worden, waardoor alle huisjes van de dieren ook zullen verdwijnen. Pluk bedenkt een plan om de Torteltuin te redden, maar lukt dit hem ook?

avatar van jackie

jackie

Wat een slechte film.

Wat was wel goed, nou de kinderen. Maar de meeste volwassen acteurs spelen veel te "overdreven" in vergelijking met het boek.

Maar het aller ergste waren toch wel de dieren, zooooooo slecht gedaan !!!

En de film is maar 90 minuten, maar het leek wel 3 uur te duren.

Ik zou me diep, diep schamen als ik deze film gemaakt had.

Maar misschien kunnen kleine kinderen het waarderen....

jackie schreef:

Maar misschien kunnen kleine kinderen het waarderen....

Wat is de filmkeuring, Tot 6 jaar ?

Quido

't Zag er in de making of anders best leuk uit. Natuurlijk is het allemaal wat overdreven, maar zo schreef Schmidt ook. Maar ja, wachten tot ik de hele film gezien heb natuurlijk

Producent Burny Bos heeft geen plannen voor een vervolg op de film Pluk van de Petteflet. De familiefilm ging vorige week in première en heeft in het eerste weekend al bijna 40.000 bezoekers getrokken.

Ondanks het succes ziet Bos geen heil in de verfilming van het tweede boek, Pluk redt de dieren.Hierin staan korte verhalen die Annie M.G.Schmidt in de jaren 60 schreef voor de Margriet.

Alle verhalen van Pluk zijn geschreven in feuilletonvorm."Het tweede boek, dat nog fragmentarischer is, leent zich daar helemaal niet voor",aldus Bos. Wel overweegt hij een tv-serie te maken.

bron: NOS tt 424

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

kappeuter schreef:

Al 40.000 bezoekers en nog steeds maar één stem op MM? Wie zijn al die bezoekers dan wel...

95% kinderen.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Mc schreef:

Ik hoorde dat Erika Terpstra haar debuut maakt in deze film. Ben benieuwd

Ze paste alleen niet helemaal in beeld.

avatar van Jassie

Jassie

daarom is ie ook in de bios

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

dus deze film is niets aan??

avatar van Zavo

Zavo

Ik vond 'm erg leuk. Wel echt voor kleine kinderen gemaakt, maar voor mensen die zich het boek uit hun jeugd kunnen herinneren (en dat is zo'n beetje heel Nederland denk ik) een feest der herkenning.

Quido

Binnen 2 weken al meer dan 100.000 bezoekers getrokken las ik. En dus een Gouden Film voor Pluk van de Petteflet!

't Wordt zo langzamerhand normaal voor een Nederlandse film

avatar van Wouter

Was het maar waar. Volgens mij is dit de eerste NL film (naast Simon) waarvan de cijfers dit jaar niet tegenvallen.

Quido

Ik had het gewoon over de 'grens' van 100.000 bezoekers. Pluk van de Petteflet, Ellis in Glamourland, Simon, De Dominee, In Oranje ... In begin en midden jaren 90 mochten we blij zijn als dit aantal door alle Nederlandse films samen gehaald werd

Dat er films minder succesvol zijn dan verwacht is natuurlijk ook waar. Maar bij films als Snowfever maal ik daar bepaald niet om

FisherKing

Vind de grens van 100.000 bezoekers wel laag hoor, was toch ook voornamelijk marketingtechnisch ?

avatar van cornelis

cornelis

Zo laag is die grens niet hoor. Alleen valt van Pluk ook wel te verwachten dat-ie Platina haalt.

avatar van jassonn

jassonn

Blijkbaar waren dat geen bezoekers van deze site

avatar van Jordy

Jordy

Die worden telkens na 10 minuten geband wegens kleuter-Nederlands

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Pluk van de Petteflet, vandaag gezien als jeugdsentiment.

Erg leuk gedaan!

De poppen komen overeen met de waarnemingen en tekeningen uit het boek, er word goed geacteerd, en er zit een degelijk verhaal in.

Dit alles moet je wel bekijken door de ogen van een kind. Het is en blijft tenslotte een kinderfilm!

Al met al een prima verfilming van het gelijknamige en prachtige boek.

avatar van Quentin

Quentin

best bezochte nederlandse film van de afgelopen weken met bijna 250.000 verkochte kaarjtes

Platina Film voor PLUK VAN DE PETTEFLET

De familiefilm PLUK VAN DE PETTEFLET heeft na de bioscooprelease ruim 400.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Platina Film. Nadat de film al eerder in slechts twee weken de Gouden status van 100.000 bezoekers behaalde, wordt PLUK VAN DE PETTEFLET nu bekroond met de Platina Film.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Productiemaatschappij Bos Bros. Film & TV Productions heeft PLUK VAN DE PETTEFLET geproduceerd en Warner Bros Holland heeft de film uitgebracht. De film is momenteel in 121 bioscoopzalen te zien.

bron: persbericht Nederlands Film Festival Utrecht, 10 januari 2005.

avatar van jassonn

jassonn

Blijft vreemd dat hier de teller nog steeds op 4 blijft hangen, of was dat bij andere jeugdfilms ook zo?

avatar van Zavo

Zavo

Terwijl het toch best een leuke film is.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Inderdaad! Erg toffe film!

avatar van boschenaar

boschenaar

Mijn dochter van 8 heeft hem in de bis gezien en vond het een hele mooie film(we hadden het boek al gelezen dus wis ze hoe de film ging)

avatar van neo

neo

Moeders die dit boek aan hun kinderen keer op keer voorlezen zullen bijna nog meer genieten dan een kind zelf. Hoe kan je het verhaal van Schmidt en de tekeningen van Westerdorp omtoveren naar film? De opening is al briljant, met Westerdorp animatie die overgaat in Pluk (live action) rijdens in zijn takelwagen. De film weet door middel van gebruik van poppen en de iets wat te gelikte studio decors al een groot gedeelte voor elkaar te krijgen van de sfeer van het boek. Enorme leuke cast van Terpstra en een leuke Wouterse tot aan Owen Schumacher voor de stem van Zaza. Naast een uitstekende score van Merkies, zijn ook de korte liedjes perfect ingezet om iets meer diepte te geven. Uitstekende kinderfilm. 4 sterren

avatar van R

R

Lekker kinderlijk, en het beviel me goed

avatar van Juultje

Juultje

Is ie al verschenen op dvd of niet?

Quido

Nope, vanaf 13 mei pas te koop op dvd en video.