• 9.377.805 stemmen

Pluk van de Petteflet (2004)

Familie | 90 minuten

Genre: Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Ben Sombogaart en Pieter van Rijn

Met onder meer: Janieck van de Polder, Suzanne Zuiderwijk en Arjan Ederveen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 17 november 2004

Plot Pluk van de Petteflet

Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Dollie de duif vertelt hem dat het torenkamertje bovenop de Petteflet leegstaat. In de Petteflet leert Pluk een aantal flatbewoners en hun problemen kennen. Zoals mevrouw Helderder met haar dochter Aagje, meneer Pen van het winkeltje onder in de flat en vader Stamper met zijn vijf zoontjes. Pluk ontdekt dat de Torteltuin vernietigd gaat worden, waardoor alle huisjes van de dieren ook zullen verdwijnen. Pluk bedenkt een plan om de Torteltuin te redden, maar lukt dit hem ook?

avatar van Diesel

Diesel

The memories....

Ben erg benieuwd, hoop echt dat het wat wordt.

PVDP is trouwens het aller eerste boek dat ik gelezen heb.

Ik word wel melig van zo'n plaatje. Soort van speelgoedmuseum in het groot.

Zie hoe dat kleine menneke met rode haar, helemaal in z'n sas in 't wagentje zit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik weet wel dat ik het vroeger een heel leuk boek vond ! Ik heb geen grote verwachtingen van de verfilming, maar we zullen zien ...

avatar van Jordy

Jordy

Kan me nog herinneren dat het me op de kleuterschool werd voorgelezen! ben benieuwd

Ik ben helaas nooit zo'n Annie MG Schmidt fan geweest.

interview met hoofdrolspeler Janieck + foto's

En de kraanwagen, rijdt die ook echt?

Janieck: Nou en of hij het echt doet! We hebben er bij het oefenen zelfs al een ongelukje mee gehad, omdat we zo tegen een auto opreden. Verder niks gebeurd hoor!

Freud

De enige echt goede MG Schmidt-verfilming is nog steeds Minoes, al het Nederlands chauvinisme ten spijt Maar dit is wel haar leukste boek (met dat lange paard dat doorbuigt zonder wieltjes, en de heen-en-weerwolf!), ik hoop maar dat het iets wordt.

Freud schreef:

Dat vinden de Nederlanders ook. Minoes staat in onze lijst van best gewaardeerde NL films.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik vond 't vroeger altijd een geweldig boek; ik heb hem nog. Puur jeugdsentiment. 2 parkieten van ons (R.I.V.) zijn vernoemt naar Pluk. Ben een klein beetje benieuwd naar de film, maar ik denk niet dat het veel wordt.

Waarom denk je dat?

titia

Ach, de "doelgroep" zal het vast leuk vinden. En de boeken doen het nog steeds goed, dus ik denk dat veel ouders hun kids meenemen naar de film. Denk dat hij het in de bioscopen wel aardig zal doen.

Ik ben iets te oud, dus lees het boek nog maar een keer over. Ben trouwens wel benieuwd hoe ze al die rare figuren gaan doen, Stampertjes, Mw Helderder, dat gekke paard, de lispeltuut, de HeenenWeerwolf, de -oh shit ik moet het boek weer gaan lezen hoe heet die gekke vogel ook al weer- vogel, en nog zo wat gekke dingen.

Dustyfan

Ik denk dat juist het benieuwd zijn naar de invulling van al die vreemde personages en een gezonde dosis jeugdsentiment veel mensen naar deze film zullen trekken.

Ik vind het wel gewaagd om zo'n alom bekend en zeer gewaardeerd verhaal te durven verfilmen.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik vind het juist erg op safe spelen.

avatar van GFM

GFM

Inderdaad.... Het is de laatste tijd erg "in" om oude verhaaltjes/kinderseries te verfilmen.....

Freud

Als ik het zo bekijk is de verfilming van dit boek bijna even gewaagd als die van LotR, dat is uiteindelijk nog wel goed afgelopen, maar ik vrees een beetje dat die ook wel meer middelen ter beschikking had. Misschien kan dit nog wel een charmant klein filmpje worden, maar als ze het grootser gaan aanpakken dan zie ik toch weinig kans op slagen in deze onderneming (geld zullen ze wel verdienen, maar of de film dat waard zal zijn...)

Ben Sombogaart heeft veel ervaring met kinderfilms en dito tv-series en niet te vergeten; hij heeft De Tweeling geregisseerd. Ik denk dat het wel goed zit!

avatar van eeflien

eeflien

titia schreef:

Bedoel je de krullevaar?

titia

Thanx! Dat was 'm inderdaad!

Freud

Als nu nog iemand kan herhalen welk geluid die maakt, dan is ook mijn dag weer goed (was het niet pfffr laliloe of zoiets?)

avatar van Phoenix

Phoenix

PPRRRRRRRRRRRRRRRTALILOE!

Zucht... Die goeie ouwe tijd... Jammer trouwens dat ze de saga om de braambessen niet verfilmen. Dat vond ik het leukste stuk.

Phoenix schreef:

Jammer trouwens dat ze de saga om de braambessen niet verfilmen.

Echt waar ?! Teleurstellend

Freud

Ach, nu weet ik pas terug wat voor fantastisch boek dat wel is, ik ga het vanavond nog eens lezen denk ik. Dus heeft die hele film toch nog enig nut in elk geval

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Komt Lispeltuut ook in de film voor ???

Ja!

Marc-Marie Huijbregts .... Lispeltuut (voice)

(imdb)

titia

Geen braambessen? Kan iemand mijn geheugen dan even opfrissen, die hebben ze toch nodig om de torteltuin te redden?

Ja, inderdaad.

En wat gebeurt er met de kluizelaar?

avatar van neo

neo

En zaza?

avatar van Phoenix

Phoenix

titia schreef:

Oh, is dat zo? Dan is mijn geheugen niet helemaal honderd meer. Ik dacht dat dat een heel ander stuk was. Dan zouden ze best wel eens langs kunnen komen, ik maakte die veronderstelling namelijk alleen maar op basis van bovenstaande synopsis.

Wat hebben we nog meer? Die gigantische "onverzorgde" familie (met dat piekhaar), Aagje (oid), mevrouw Helderder, Karel met de Houten Poot... Ik ben benieuwd!

avatar van Diesel

Diesel

Freud

Als de braambessen worden geschrapt, dan is ook de kluizenaar er niet meer bij, en dus ook de heen-en-weerwolf niet want dit zit onderweg naar de kluizenaar. Als je het zo bekijkt, zouden eigenlijk 70 pagina's van de 150 geschrapt worden, wat mij toch wel erg bizar lijkt...