• 9.374.484 stemmen

Releasedatum: 23 juli 1998

• meJane Bekijk via meJane

Plot The X Files

"Fight the Future"

Twee tegenpolen, de "open-minded" Fox Mulder, en de sceptische Dana Scully, werken al enkele jaren bij de FBI aan de X-Files: onopgeloste zaken met een bovennatuurlijke tintje. Door de constante conflicten die ze hierbij hebben met hun superieuren zijn de X-Files onlangs gesloten, waarna Mulder en Scully op een bommelding gezet worden. Als het overheidsgebouw vervolgens daadwerkelijk wordt opgeblazen dreigt hen de schuld in de schoenen geschoven te worden. Ze besluiten zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Mulder komt erachter dat zijn vermoedens over de aanwezigheid van buitenaards leven op aarde op waarheid berusten: er is een geheim genootschap dat alle informatie hierover verborgen houdt. Een uitbraak van alien-activiteit in Texas is het begin van het onderzoek.

Agent Fox Mulder

Agent Dana Scully

Assistant Director Walter Skinner

The Cigarette-Smoking Man

The Well-Manicured Man

John Doe

Seizoen 1 moet ik nog maar eens een keer als DVD box kopen. Deze en 5 ontbreken nog. Als er nog mensen op zoek zijn, onder de 50 euro hier http://www.dvdzone2.com/dvd/search.asp?t=1&kw=x-files&kwt=t&pl=all

Yes een nieuwe poster

avatar van davidov

davidov

is dit dan niet DE poster?

avatar van Bobje

Bobje

De serie is geweldig, en de film was ook redelijk goed.

trouwens, John Doe bedankt voor die link

avatar van Powder2003

Powder2003

Ben altijd een fan geweest van Mulder & Scully. Ik zoek naar een aflevering op DVD genaamd; Zein und Zeit, en Closure. Dat vind ik een van de mooiste afleveringen. Heb die al op tape grijsgedraaid.

avatar van Bobje

Bobje

ben ook een grote fan van Mulder&Scully en ik wil graag de DVD seizoenboxen maar ik heb niet zoveel geld

Bobje schreef:

De serie is geweldig, en de film was ook redelijk goed.

trouwens, John Doe bedankt voor die link

Oke dan, wel goedkoop op die link waar ze normaal duur zijn, dus als je geld hebt is dat het beste waar je het aan kunt besteden .

Powder2003 schreef:

Die komen allebei uit seizoen 7. Is ook 1 aflevering in twee delen eigenlijk.

avatar van benjamin_007

benjamin_007

Goede maar ingewikkelde en ver gezochte film! Serie uit '93 is wel goed!

Beejeej schreef:

er zijn weinig series die zo compleet zijn als the x-files. misschien wel geen enkele.

Mythologische afleveringen afgewisseld met stand alone afleveringen...horror, thriller, science fiction. Interessante gebeurtenissen en onderwerpen die aan de kaak worden gesteld, geweldige personages...dat maakt de serie voor mij.

Hoe het plot zich in Seizoen 5 ontvouwt vind ik trouwens niet eens zo ongeloofwaardig, omdat het zo gebracht is dat Fox Mulder van zijn geloof in buitenaards leven is afgebracht door zijn bezoek aan het pentagon.

avatar van darkcity

darkcity

Goede film, er zitten goede dialogen in, er wordt zeer sterk gespeeld, en alles wat de serie zo goed maakt zit ook in de film.
De film heeft eigenlijk tot het einde vrijwel geen grootse aktiescenes en de tijd die tussen het begin en het einde zit wordt dan ook gevuld met het vertellen van het (goede) verhaal, net als in de serie (waar je afleveringen hebt met weinig aktie en met veel aktie).
De grote aktiescene Mulder in het ruimteschip op zoek naar Scully en de aliens is toch ook wel zeer spannend en past goed in de film, het einde van de film is ook weer lekker vaag, zoals die van elke aflevering.
Als fan van de serie ben ik niet teleurgesteld en mag er dan ook een 2e film komen. 4 sterren.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ja das een goeie, ik heb ooit (lijkt al een aantal jaren geleden) iets gehoord over een vervolg....

Iemand ?

John Doe

Ja daar is nieuws over geweest. David Duchovny heeft toegestemd om te willen meewerken naast de anderen acteurs. Maar dat was al een lange tijd geleden. Voor de Series Finale in seizoen 9 (2002) was dat al bekend gemaakt door Chris Carter. Een iets recenter bericht:

David Duchovny Talks The X-Files 2 Source: Moviehole Monday, March 29, 2004

Moviehole tells us that David Duchovny talked about a second "X-Files" movie while he was promoting Connie and Carla. "It's definitely happening", the actor said. "Chris has a great idea for the new movie and I expect we'll be able to begin shooting in the next year or so."

He hopes Mulder doesn't develop further in the sequel. "I hope not. I was really fighting against that in the final years of the show. I think we're going to be introducing a new character in the film which will allow us to cast a major star, male or female, who will want to be part of an exciting supernatural thriller. I think the new movie will appeal to both our core fans and a broad audience. I'm very excited about it."

De film staat nog niet zo lang op imdb en staat gepland om uit te komen in 2006. Dat wordt een spannende tijd voor me.

avatar van morpheus

morpheus

Als fan van de X Files moet ik zeggen dat Rob Bowman de serie behoorlijk succesvol naar het witte doek heeft weten te transformeren. Het verhaal is weer lekker duister en de film is lekker spannend. The X Files movie is weer eens een film met een goede hoewel iets clichematige complottheorie welke degelijk uitgewerkt wordt. Er zitten echter ook helaas wat losje eindjes en plotholes in deze film wat het weerhoud van de "echt goed" waardering. De film is in conclusie niets meer dan een goede 2 uur durende X files aflevering.

Fans en nonfans hoeven zich dus geheel niet te schamen voor deze prima thriller. Deel 2 mag van mij dus ook zeker komen.

***1/2

avatar van dennis_n

dennis_n

Ik vraag me af wat er in een 2e film gaat gebeuren na The Truth in serie 9. We weten nu waar het allemaal om ging. De 1e film was geweldig voor de fans. Al ze een 2e maken, ben ik de eerste die gaat kijken.

avatar van moviemike

moviemike

dennis_n schreef:

Als ze een 2e maken, ben ik de eerste die gaat kijken.

ik ga je voor zijn.

avatar van snoezelke

snoezelke

ik was vroeger echt wel tuk op de xfiles en zoveel jaren later kon ik mij toch goed amuseren met de film.

niet alles is even perfect uitgewerkt en soms verliest de prent wat vaart maar al bij al blijft het verhaal boeien,krijg je af en toe een leuke actiescene en gaat de film richting een goeie finale.

2.5 sterren.

avatar van Disk

Disk

Goede serie, goede film.

4 str

avatar van agent smith

agent smith

had me net zo verheugd op deze film blijkt er weer is een andere film voor in de plaats te zijn gekomen

avatar van Mylene

Mylene

nou op tv is ie niet vandaag !!

avatar van sanna03

sanna03

ik heb gehoord dat de tweede film in 2006 zou uitkomen als deze uitkomt ga ik zeker meteen zien

ik ben nog steeds een X-files fan

en dat zal ook zo blijven ik heb de eerste film al zo vaak gezien dat ik op bepaalde stukken de teksten al meespreek maar dat heb ik met een andeer film ook

wel leuk kun je de rol overnemen

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Lang geleden. Weet wel dat ik de serie niet zo heel goed vond (met uitzondering van sommige spannende afleveringen) en dat ik hem soms gewoon keek voor het sterke voorfilmpje.

De film vond ik wel redelijk, sluit idd goed aan bij een gemiddelde, betere aflevering...

sanna03 schreef:

wel leuk kun je de rol overnemen

Heb ik alleen met maffiafilms

avatar van ehuurman

ehuurman

Helaas, geen info meer over deel 2 op IMDB. Is het hele project van de baan?

avatar van sanna03

sanna03

ik hoop van niet ik verheug me heel hard op een vervolg film

vind het al zo spijtig dat ze met de serie gestopt zijn

zou mooi zijn als afsluiter een film erbij

of nog beter dat ze gewoon nieuwe afleveringen maken

maar dat zal niet echt komen denk ik

avatar van wwmartij

wwmartij

Als bezitter van alle seizoenen + film + "de Poster" moet ik deze film wel 5 sterren geven. Toe d'r tijd in de bioscoop gezien super. Ok het is een langere afleverning maar dan net wat soepeler en mooier in elkaar gezet. Laat die tweede film maar komen.

avatar van metaledje

metaledje

x-files is altijd goed,film of serie..niet echt iets op aan te merken

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

X-files, altijd leuk! Vond vooral de eerste seizoenen van x-files bijzonder spannend, heb vaak aan de buis gekluisterd gezeten. De film is eigenlijk ook niet veel meer dan een lange net wat luxere uitvoering van de TV-serie. Wel moet ik zeggen dat ik vaak de stand-alone afleveringen (Jersey Devil bv.) voor TV sterker vond dan de complot afleveringen. Ben door die complot afleveringen zelfs afgehaakt omdat ik het allemaal veel te gemaakt vond worden op een bepaald moment.

Toch is de film best aardig en op zichzelf staand en biedt het prima vermaak als je niet al te kritisch bent op de plotholes hier en daar. 3*

avatar van otherfool

otherfool

Feitelijk gewoon een extra lange aflevering; veel bovennatuurlijke verwikkelingen en een doofpot om ze er na 2 uur in te stoppen. Dat gaat vervelen moet ik zeggen...

2*.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een vergelijking maken met de serie ligt voor de hand. Probeer deze film even los van de serie te zien en dan krijg je toch wel een schitterende Alien-film. Wellicht één van de beste in z'n genre.