Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: John Travolta, Cynthia Rhodes en Finola Hughes
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 15 december 1983
Plot Staying Alive
"Tony Manero knows the old days are over – But nobody's gonna tell him he can't feel that good again"
Tony Manero probeert een professionele danser te worden op Broadway. Helaas is de concurrentie bikkelhard en moet hij bij elke auditie keihard knokken om op te vallen.
Tony Manero
Sound Technician
Derelict
Fatima
Mark
De poster lijkt wel een Stallone-film.
Dat is het dan ook.
litjens999
Helaas deze film haald het helemaal niet bij zijn voor ganger ''Saturday Night Fever'' Een echte FLOP hoord in de FLOP TOP 100 thuis 2* en dat alleen voor de muziek
sweetlake
De muziek was geweldig. Mooie Beegees nummers. De film was een beetje zoetzappig en het verhaal slap. Nooit een beter uitziende Travolta meer gezien als in deze. Geweldig gespierd lichaam, en hij danste weer geweldig.
Dennis Evahi
Leuke film dit. Verhaal is dunnetjes maar de training en audities zijn mooi in beeld gebracht. Vooral de show tegen het einde van de film. Goede muziek. En het begin van de film vind ik erg sterk. Het nummer "far from over" is mooi op timing met de moves van Tony (John Travolta). Cynthia Rhodes is ook super als het vriendinnetje van Tony. Good job Stallone....hij was de regisseur en in het begin zie je 'm ook in een shot. Leuk gedaan. Volgens de IMDB scoort deze film een 3.5. Persoonlijk vind ik dat iets te laag want de film heeft genoeg inhoud. In iedergeval meer dan een 3.5 maar jaaaaaa........
Laura Mars
Ik heb deze in de special edition op DVD. Ik vind het een hele mooie dansfilm. Hier is John Travolta qua uiterlijk op zijn paasbest. Jeugdherinneringen kwamen boven bij het kijken naar deze film.
Mijn stem is 4 sterren.
mikey
Grappige film over showballet. Dat werd toen namelijk serieus genomen. Onvoorstelbaar toch. 3.5
Theatertje
vond dit film erg matigjes 2*
Ik vond het ook maar zwak. 1 ster voor de moeite.
sam007
Ik vind het een hele mooie dansfilm en vind john travolta in deze film op zijn knapste en dat zeg ik bijna nooit van een man ,by the way ik ben hetero
Shawnster
Is dit deel 2 van saturday night fever? ik had dan deel 1 gezien en vond hem wel goed, maar haast niemand weet dat dit deel 2 is, als dit deel 2 is
Demoniac
Aantal leuke liedjes van de Bee Gees en Frank Stallone, maar verder vond ik er weinig aan. De show aan het einde had wel een aantal leuke lichteffecten trouwens.
ikk
Dit is inderdaad deel 2..
Emma123
Het verhaal is in deze film nogal slap, vooral vergeleken met Saturday NIght Fever (welke echt geweldig was). Je moet ook vooral de Tony Manero uit SNF verglijken met de de Tony Manero uit Staying Alive (het is eigenlijk niet dezelfde persoon ofzo). Het is een leuk dansfilmpje op zich... Ik erger me alleen echt enorm aan Stallone, die ook al was het totaal onnodig toch een cameo moest hebben.
fappie
- 2005 stemmen
ik vond de film niet erg goed, maar het was ook weer geen flop.. ik heb saturday night fever ook nog niet gezien, dus t kan zijn dat ik gwoon neit van dit soort films hou, mja k zie wel veel inbreng van stallone in de film... wat ik wel grappig vind.. mja t kan er mee door;)
2,5
fappie
- 2005 stemmen
Hhaa dat vond ik jiust grappig:P mja wat wel ee nverbetering aa ndeze film is, is dat er dieper in wordt gegaan op het personage Tony Manero.. Stallone probeert in zij nfilms altijd wel een beetje gevoelens en personages te verklaren en te verduidelijken.. ook in deze film is dat het geval..
MaxiJazz
ik dacht al met die muziek.herinnerde me aan Rocky.En toen je Stallone nog voorbij zag wandelen.
Verhaal minder,dans geniaal
Aapje81
Toch wat ondergewaardeerde film. Hij kan niet tippen aan zijn voorganger maar voor mij had deze film nog altijd genoeg charme.
puckb96
Slechtste film van Sly. Natuurlijk wel begrijpelijk dat hij een keer uit het actie-genre wil stappen,
yeyo
Ik vind het nochtans helemaal geen atypische keuze voor Stallone. (die anno 1983 nog helemaal niet zo gevestigd als actieheld was) Met de triomfantelijke underdog charme van Rocky had Stallone hier een sterk vervolg van kunnen maken, maar de film schiet op alle vlakken tekort. Het mist de diepgang, de personage ontwikkeling en de wervelende cinematografie van Saturday Night Fever.
daxclusive
Helaas, had er meer van verwacht, maar kan niet tippen aan Saturdaynight Fever en Grease! Milde muziek, slecht acteerwerk en slecht verhaal.
Dk2008
Nu ik deze film weer gezien heb, vind ik dat hij er niet slechter of beter op geworden is, gewoon zoals ik het destijds ook al vond en dat is een redelijke film. Misschien zelfs nog iets beter vanwege het nostalgische sfeertje dat er nu in de film hangt. Eigenlijk gewoon een voortzetting van Saturday Night Fever alleen die vind ik toch iets minder. De disco-muziek was toen al veranderd net als dat dansen, aerobic-achtig showballet, Doris D and the Pins ....gedoe.
Ik vind die dansscènes dus niet zo veel aan hoor en dat is misschien het echte onderwerp van de film. De muziek is wisselend. Maar het verhaaltje erom heen vind ik juist wel heel aardig. Snap die Tony ook niet helemaal, is toch een leuke meid die Jackie en dan gaat hij ook nog jaloers doen haha. De drie hoofdrolspelers doen het best goed en Cynthia Rhodes mag er bovendien wezen. De film gaat door die show aan het eind wel wat achteruit maar toch vermakelijke film. 3.0.
DragQueen
De muziek is een pluspunt aan de film. Maar op zich is de film niet al te overtuigend. Qua verhaal en uitvoering kan hij dan ook niet tippen aan Saturday Night Fever. Maar Travolta maakt een hoop goed, met zijn uitstekende dans en enthousiaste acteerspel. 2,5 Ster.
orrymain
5,0 ik snap de lage beoordeling niet weer een heerlijke dansfilm van de ultra coole Mr John Travolta..Niemand kan zo lopen als onze Johnny,wat een coole verschijning.En de regie was van Stallone,wat je kon zien.Leuk ook om hem even in cameo te zien.oplettende kijkers zijn broer Frank speelde ook mee.En wat was Finola Hughes hot,jammer dat ze zo bitchy was.Jaren geleden werd er nog gesproken voor nog een vervolg,had dit graag willlen zien.
Dk2008
Inmiddels gepasseerd door Saturday Night Fever. De muziek ging eigenlijk best wel, wel minder dan in SNF. Maar het dansen was toch duidelijk minder. Van stijldisco-dansen is het veranderd in atletisch dansen. De zware repetities vooraf gingen ook nog wel. Maar aan het eind, die Broadway-show vind ik toch wel teveel van het goede. Jammer ja dat. Al wordt de film toch nog grappig afgesloten.
Wat een eikel die Toni haha, en het gedoe met zijn twee vrouwtjes. Travolta is goed, en Cynthia Rhodes vind ik ook mooi spelen, en ze zingt nog wat liedjes in deze film. Zij heeft maar in een aantal films gespeeld, o.a. ook in Dirty Dancing.
Rauwe film, met wat gevoelige momenten. Het is erg leuk te zien, dat hij naar zijn ouderlijke huis terug gaat. En dat zijn moeder wordt uitgenodigd voor de show. Het blijft wel erg in de relatiesfeer en het dansen hangen, terwijl in SNF er toch veel meer andere zaken bij worden bijgehaald. Maar heb er grotendeels toch wel weer van genoten. 5.0/(4.0)

Saturday Night Fever
1977