Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
Awake78
Ja alles goed aan deze film. Geweldig ook om te zien hoe de 2 grote acteurs tegen elkaar op boksen, zodat er als het ware een heuse concurrentiestrijd ontstaat tussen de 2 heren; wie is de beste?
Verder wat kleine irritaties, niet noemenswaardig. Gewoon een uitstekende film. Het jammere eraan is dat ik de film jaren te laat gezien heb. Nou ja, beter laat dan nooit.
fappie
- 2005 stemmen
Leg uit
Goldenskull
Hij had vroeger plannen om een bank te overvallen. Deze waren echter mislukt, waarna hij 5 jaar in de gevangenis heeft gezeten. Typ zijn naam maar eens in bij google.
Awake78
Leg uit
Totdat ik zag dat deze extreem hoge notering toch ergens vandaan moest komen. Vorige week dus besloten deze film aan te schaffen (5 goedkope euro's) en eens rustig te bekijken en jawel, het bleek een pareltje!
Dus jammer dat ik nooit eerder de tijd heb genomen om dit spektakel te bekijken! Nogmaals, beter laat dan nooit
jacobz
Dit blijft voor mijn gevoel de beste actiefilm ooit gemaakt. de sfeer, de acteurs, het verhaal, een beetje drama erbij.
Pacino88
Actiefilm.
sjonnie40
Wereldfilm , goed geacteerd en zeker het kijken meer dan 1 keer waard
Poppe
Actiefilm.
Enigzins heeft hij gelijk, maar Heat heeft van veel genres wel iets..
matthieu1204
2 vraagjes
1. @ nomak. wie zijn broers, of word gezegd dat ze het zijn
2. @ goldenskull. wie wilde een bankoverval plegen, wie ik op kan zoeken via google
Nomak
De personages van Pacino en De Niro.
Dat werd tenminste door een paar mensen gedacht. Lijkt me wel heel erg twijfelachtig dat het ook zo is, al kan ik wel begrijpen waarom men het denkt.
moviemafketel
- 19752 berichten
Zou niet weten waarom dat wordt gedacht. Omdat ze beiden donker haar hebben en de sterren van de hemel spelen? Nog nooit gehoord. Dan kan iedereen in Heat wel familie van elkaar zijn.
Nomak
Dat komt vooral omdat De Niro op een bepaald moment zegt dat hij nog ergens een broer heeft. En ze hebben wel wat overeenkomsten, dus zo vergezocht is het niet.
Justinw
Ik post dit nummer nog eens. Het geweldige nummer van Moby wat de eindscène briljant maakt.
moviemafketel
- 19752 berichten
Schitterend Justin, 1 van de mooiste stukjes filmmuziek en al helemaal voor het einde van een film. Soort dromerig, treurig, maar toch ergens ook wel hoopvol deuntje. Top!
Iron Maiden
Uit op Blu-ray, net gekeken en het ziet er allemaal prachtig uit!
planet_of_death
De titel alleen al is schitterend.
x00
Gaaf, maar je weet al aan het begin dat de slechterik het uiteindelijk niet overleeft.
hannes64
- 1926 berichten
Weer gekeken op bluray....en wat een geweldige film blijft dit toch.
2 Iconen in 1 van de beste misdaadfilms allertijden.
Trouwens , iedereen speelt top....de muziek, zeer goed. ( Hierboven ook al aangegeven van Moby - God Moving Over The Face Of The Waters ...eindscore )
Het moment dat Kilmer met de auto voor zijn vrouw ( die op `t balkon hem moet herkennen) staat, en dan die ène handbeweging van Judd....schitterende scene....en natuurlijk dè overval op de bank , met buiten een schietpartij van jewelste.
Blijft 1 van mijn favoriete films allertijden, en natuurlijk nog steeds in mijn top 10.
Meesterwerk van Mann.
Dutchgreens
geweldige film, goed geacteerd, gewoon een waar meesterwerk!
zeker een aanrader. vooral dat stuk bij die mislukte overval was gewoon prachtig! maar wat doet Val Kilmer nou met z'n kop op de cover? (zo'n kleine rol maar)
DonOswaldo
- 1931 stemmen
maar wat doet Val Kilmer nou met z'n kop op de cover? (zo'n kleine rol maar)
Naast Al Pacino en DeNiro toch de grootste rol of zie ik nou spoken..
simonvinkie
Val Kilmer speelt inderdaad de derde hoofdrol, dus ik snap het ook niet zo..
pgm
Dit is een waar meesterwerk, absoluut van genoten, meesters aan het het werk in deze film die van begin tot einde geweldig boeit.
Superlatief waard, mijn gedacht.
wasmand_
Prachtige film, acteurs ook top, een film die ik meerdere keren bekijk! Ik heb hem wel maar leren kennen na 2000. Kan het dat hij een beetje ondegewaardeerd werd/wordt? Smaken zijn persoonlijk, maar ik vind dat hier toch een redelijk masterpiece wordt afgeleverd. Geen enkele acteur/actrice die een steek laat vallen,een echte topcast en intense scenes. Je leeft mee met de personages, zeker op het einde. De keuzes die ze maken, heel mooi verfilmd. Wederom een pluim voor Mann !
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Kijkende naar de score en notering wordt het toch ook als een masterpiece beschouwd..?
Justinw
En de term Redelijk Masterpiece ken ik ook niet. Het is dan toch gewoon een masterpiece. Ik moet deze binnenkort zien in uitgeslapen toestand en dan denk ik dat ik Heat nog meer zal gaan waarderen.
fappie
- 2005 stemmen
Val Kilmer speelt inderdaad de derde hoofdrol, dus ik snap het ook niet zo..
Hij heeft inderdaad wel een behoorlijk grote rol, maar ik kan het me wel voorstellen. Hij wordt een stuk minder naar voren geschoven dan Pacino en DeNiro. Dat heeft ook wel te maken met het briljante spel van de 2 meesters
. Hij doet het zelf overigens ook prima.
Hahah, wat een lol!

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994