• 9.376.903 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

boomboompow schreef:

ik kan niet geloven dat deze film zo laag staat in de top 250, deze film moet ergens in de top 3 samen met donnie brasco,

r. de niro in topvorm, al pacino topvorm en natuurlijk michael mann topvorm

Zo laag staat ie niet, maar je hebt zeker een punt

• 19752 berichten

Vaak wordt vergeten dat deze film ook voor een groot deel zo goed is door de bijrollen van Sizemore, Kilmer, Gage, Voight, Fichtner en Trejo om maar eens wat toppers op te noemen. Denk dat Heat ook nog wel een beetje gaat stijgen op mm.

Toby N. Tucker schreef:

Zo laag staat ie niet, maar je hebt zeker een punt

ik vind het te laag voor een films als heat, maar toch bedankt

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Waarom zou deze film klassiekers als The Godfather voorbij kunnen gaan?

Ik denk dat moviemafketel met een beetje stijgen niet bedoelt dat Heat zich straks op #2 zal gaan nestelen

moviemafketel schreef:

je hebt helemaal gelijk, volgens mij vond ik kilmer voor het eerst goed. maar je moet ook eerlijk blijven deze rollen zijn niet op hetzelfde niveau als de niro's rol

Waarom zou deze film klassiekers als The Godfather voorbij kunnen gaan?

heel makkelijk, omdat deze film perfect is(en misschien weet je het niet, heat is ook een klassieker)

r. de niro in topvorm, al pacino topvorm en natuurlijk michael mann topvorm

planet reageerde op boomboom.

En nee ik bedoelde een beetje stijgen idd, naar de top 15 bijvoorbeeld.

boomboompow schreef:

Geen 1 film is perfect. Hier zitten voldoende fouten en minderheden in.

planet_of_death schreef:

Geen 1 film is perfect. Hier zitten voldoende fouten en minderheden in.

misschien voor jou, voor mij kunnen films perfect zijn.

wil je aub. de fouten en de minderheden opnoemen?

avatar van Vinokourov

Vinokourov

3 uur lang megalomaan misdaaddrama. Ik vond het maar matig, saai en vooral aan de lange kant .

avatar van Krusty

Krusty

Mooiste is toch als Pacino als een psychopaat zijn tv meeneemt haha!

Krusty schreef:
Mooiste is toch als Pacino als een psychopaat zijn tv meeneemt haha!

Ja, dat is idd 1 van de vele geinige stukjes.

Vincent Hanna: I'm angry. I'm very angry, Ralph. You know, you can ball my wife if she wants you to. You can lounge around here on her sofa, in her ex-husband's dead-tech, post-modernistic bullshit house if you want to. But you do not get to watch my fucking television set!

Arme Ralp toch.

Die jong bleef zeker een trauma aan overhouden.

planet_of_death

Inderdaad een uiterst goede scène. Pacino kan ook echt grappig zijn.

Minotaures

Ook met zijn ''vrouwenkonten'' theorie.

“When I think of asses, a woman's ass, something comes out of me.” – Vincent Hanna

Maak er effies 5 sterren van dan Mino

planet_of_death

Nee, laten zo Mino. Goed genoeg. Geef 5 sterren aan films die het echt verdienen.

Minotaures

Ik denk dat ik het maximaal 4,5 kan geven [alleen aan dat bankoverval al], want er zijn toch een aantal scenes waar ik me aan irriteer en het onbelangrijk vind. Bij mijn volgende kijkbuurt zal ik erover nadenken om het naar een 9 te verhogen, maar tot nu toe is geduld een schone zaak.

Tevens is een 8 op 10 ook niet slecht!

planet_of_death schreef:

Nee, laten zo Mino. Goed genoeg. Geef 5 sterren aan film die het echt verdienen.

zoals heat

planet_of_death

Die vendient het, maar niet ECHT.

• 19752 berichten

Mooie aan de statistieken bij Heat is dat de film destijds nog niet echt op zijn waarde werd ingeschat en dat het gemiddelde van de sterren in de loop der jaren alleen maar gestegen is. Heat heeft dus wel degelijk trekjes van een klassieker die de tand des tijds prima heeft doorstaan en waarschijnlijk over 10 jaar nog hoger zal komen te staan.

planet_of_death schreef:

Die vendient het, maar niet ECHT.

dan ben jij 1 van de enige die dat vinden

Minotaures

Nou... er zijn toch over de 500 personen hier die onder de 3,5 hebben gestemd. Echt weinig zijn het niet, maar wel in de minderheid.

Een 3,5 vindt ik tevens ook een acceptabel cijfer. Zo puur vindt ik Heat nou ook weer niet. Voor mij is het een beetje net als Apocalypse Now; een tikkie langdradig.

• 19752 berichten

Ja de 1 ziet iets als langdradig en de ander als karakteruitdieping.

Weet dat je reactie van de 500 personen onder de 3,5 sterren op boom slaat, maar het gemiddelde heeft in 15 jaar een opvallende mooie stijgende lijn.

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

boomboompow schreef:

Iedereen speelt uitmuntend in Heat maar De Niro steekt er in mijn ogen bovenuit. Pacino is als acteur gelijkwaardig aan hem maar niet in deze film.

moviemafketel schreef:

Je kan ook concluderen dat het publiek op MM steeds meer de mainstream kant is opgegaan.

avatar van dave

dave

Heat is zo'n film die op elk vlak scoort. Bijna elke scène heeft een soort magische gloed over zich hangen.

Sfeerschepping door intensief om te gaan met lichtinval en het kiezen van bijna perfecte locaties.

Pacino en De Niro, twee goddelijke acteurs die hier, wat mij betreft, hun Magnum Opus bijeenspelen.

Hun personages worden op een juiste en ingetogen manier vertolkt.

Vooral de scènes tussen De Niro en Brenneman (Eady) zijn schitterend.

Het is een meesterwerk dat zijn gelijke niet kent.

avatar van Krusty

Krusty

dave schreef:

Hun personages worden op een juiste en ingetogen manier vertolkt.

Je heb The Godfather II nog niet gezien?

avatar van groente12

groente12

Heat is een zeer sterke actie film. Het verhaal wordt op de juiste manier geïntroduceerd en zit erg goed in elkaar. Na deze film snap ik waarom Al Pacino en Robert De Niro een Goddelijke combinatie is. De manier hoe in deze film wordt geacteerd door deze twee legendes en de rest van de cast is werkelijk fantastisch om te zien. Ik was letterlijk in gezogen in de film niet alleen door de acteer prestaties, maar het daarbij behorende muziek, en de perfect uitgevoerde camera technieken maakt deze film helemaal compleet.