K-19: The Widowmaker (2002)
Genre: Drama / Historisch
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Kathryn Bigelow
Met onder meer: Harrison Ford, Liam Neeson en Joss Ackland
Releasedatum: 19 september 2002
Plot K-19: The Widowmaker
"Fate has found its hero."
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de eerste Russische nucleaire onderzeeër, die met pech kreeg te kampen op zijn eerste reis naar de Noord-Atlantische zee in 1961. De crew, geleid door de stugge kapitein Zateyev, raakt betrokken in een race tegen de klok om een ontploffing te voorkomen die niet alleen de crew zou doden, maar ook een wereldoorlog tot gevolg zou kunnen hebben.
Alexei Vostrikov
Anatoly
U-96
- 2080 stemmen
Das Boot of The Hunt For Red October
Deze 2 winnen met vlag en wimpel.
Captain Pervert
Ik vond het best een goede, dramatische film. Niet zo heel erg veel mis mee. Had wat meer spectakel in kunnen zitten, was nu een beetje saai soms.
3 sterren.
xangadix
U-96
- 2080 stemmen
Enorm schaamtelijk dat uitgerekend de VS dit verhaal heeft verfilmd... Nog even en we krijgen een stel Amerikaans-sprekenden 'Russen' op de Kursk voor onze smoel.
Purmerend
Het enige uit Rusland zijn de namen van de namen in de film en de wodka. 2*
Nomak
Heel goede duikbootfilm. Ik vond deze dan ook beter dan "The Hunt For Red October".
astraboy
wat een langdradige film. Heb ik daar meer dan 2 uur van mijn tijd ingestoken om naar zo'n saai film te kijken?
Kalou2005
erg langdradig en weinig spanning....niet geweldig geacteerd en dat alles leid samen tot 2*
Roodkapje
Toch een leuk tv-filmpje. Beetje voorspelbaar, al zaten er hier en daar toch verassingen in. De spanning blijft wel wat op de achtergrond. Geen raketten, diepzeebommen of torpedo's van andere duikboten of de beangstigende "biep"-tonen vd radar.
Ook leek het me dat sommige gebeurtenissen gewoon wetenschappelijk niet mogelijk zijn. Kan zulke boot door een 1-meter ijslaag breken? Ben je na 10minuten blootstelling aan straling verbrand?
Kortom: te saai, acteren was maar matig maar dat amerikaans patriotisme is er te veel aan. 1.5*
silhoupin
Niet denderend, maar toch eens leuk voor een tv-avond. harrison ford was niet erg op zijn plaats in deze film bleek mij, ook te zien aan zijn acteerprestaties, hij deed het niet goed.
liam neeson van hetzelfde, zo een talent moet toch beter kunnen acteren? misschien omdat ze russen moesten spelen...
voor de rest is er maar matig camerawerk, de dialogen konden ook beter, soms werd de film wat saai, maar soms ook wel ontroerend.
niet echt een film die ik een tweede keer wil zien.
2,5 sterren.
metaledje
wow staat deze even te laag :O harrison ford en liam neeson deden het kei sterk..en ik vond het best spannend..als mensen hem saai vinden wat moet je anders verwachten van mensen in een duikbuit? ontploffingen in de duikboot zelf? schietpartijen?vechtpartijen of wat?keiharde actie hoort niet in zon film.. deze film is gewoon goed gemaakt 3.5*
De GeuS
Duikboot, onderzeeër, schip onder water, who gives a f*ck....
De film zelf was ietswat traag en oninteressant. Het acteren ging wel, net genoeg voor een 2,5*
SpyCow
Het is geen duikboot.
Zit toch niet zo te kniezen, btw 3 sterren.
Karel Martel
Hij begon leuk en spannend maar daarna was het een hoop gekots en ziek gedoe.
2,5***
skip
Hopeloos gevalletje. Ik ga er niet eens meer woorden aan vuil maken: 1 ster...
ahummm....
, dit is een steengoede film waarin zowel Ford als Neeson subliem acteren en de rest niet achterblijft. Een film naar aanleiding van een waargebeurd verhaal en op alle fronten heel wat beter dan de volledig mislukte verfilming van het boek de Da Vinci Code die jij wel 4* toekent. Het verhaal kan je niet aanspreken misschien maar om deze film een hopeloos gevalletje te noemen.........lachwekkend gewoon......................in zijn soort is dit een dijk van een film 4*
Günther
Ik kan kort zijn over deze film: een meesterwerk. Ik heb hem al enkele keren gezien en ik blijf onder de indruk. De acteerprestaties van Harisson Ford en Liam Neeson plaatsen deze film zelfs nog een categorie hoger.
Vantage
Totaal onrealistische film. Het verhaal is hollywoodized tot aan het uiterste. De gebruikte militaire voertuigen (boten, heli's) komen niet eens uit begin jaren 60.
Het acteren vond ik ook maar zozo. Het had allemaal zoveel beter gekund.
Zonde...
g_unitboy
saaie film gewoon over een onderzeeër waarvan de kernreactor niet werkt en mannen proberen te reparen als ze daar uitkomen hebben ze de stralingziekte ze denken dat het lukt maar dan lukt het niet dan proberen ze het opnieuw en dan lukt het, het acteren was wel goed maar de film huhu saai
nightbreed
Ik kan me er echt weinig van herinneren maar ik weet wel dat de film me niet tegenviel.
Hmm, niet echt een veelzeggende review he
Cijfer: 3
Materny
Heb gehoord dat het een van de slechte film is als het aankomt op spanning in een sub.
Hoop dat het zijn reputatie niet waar maakt.
KarinV
Ik vond het wel aardig. Niet spectaculair, duurt een beetje lang voordat het echte verhaal begint, maar toch leuk voor een zondagavond.
ILDIB
Goed genoeg voor een uurtje of wat vermaak. Tenenkrommend is het acteren van Ford. Maar blijkbaar is ie altijd zo. Zijn russisch mag beter
Deed me een beetje denken aan "The Hunt for red October" maar dan stukken minder. Vooral Harrison Ford en Liam Neeson vond ik niet passen als russen. Het verhaal is best aardig maar de film weet niet te boeien en is ook niet spannend.
Mochizuki Rokuro
Las gister nog een lofzang op Klaus Badelt hier op de site, weet niet meer bij welke film. Is eigenlijk ook het hoogtepunt van deze film. Hij komt met een grensverleggend epische muziekscore. Ongelofelijk. Het is zo hemels en lyrisch dat het haast abstract werd om naar de film te kijken.
Het verhaal, plot, regie etc is er eentje van dertien in een dozijn voor onderzeeboot films. Waarbij het opvalt dat de belangrijkste figuren aan boord elkaar altijd naar het leven staan. Dat geldt trouwens ook voor space-films etc. Blijkbaar een dankbare bron om een verhaaltje omheen te bouwen.
tommykonijn
Aardige film met een goed acterende Liam Neeson en Harrison Ford, het verhaal weet mij te boeien en dat is al genoeg samen met die goede acteerprestaties, ondanks dat was dit echt geen topfilm maar absoluut een goede film om eens te huren.
***

The Doors
Biografie / Muziek, 1991

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007
onderzeeërkoude oorlogsovjet uniecore meltnorth atlantic gebaseerd op een waargebeurd verhaalnuclearvrouwelijke regisseurjaren 60nuclear submarine