• 9.374.485 stemmen

K-19: The Widowmaker (2002)

Drama / Historisch | 138 minuten

Genre: Drama / Historisch

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Kathryn Bigelow

Met onder meer: Harrison Ford, Liam Neeson en Joss Ackland

Releasedatum: 19 september 2002

Plot K-19: The Widowmaker

"Fate has found its hero."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de eerste Russische nucleaire onderzeeër, die met pech kreeg te kampen op zijn eerste reis naar de Noord-Atlantische zee in 1961. De crew, geleid door de stugge kapitein Zateyev, raakt betrokken in een race tegen de klok om een ontploffing te voorkomen die niet alleen de crew zou doden, maar ook een wereldoorlog tot gevolg zou kunnen hebben.

Alexei Vostrikov

Konstantin

avatar van Macmanus

Macmanus

Ford die een rus speelt.

Dan kan het nooit veel zijn.

avatar van Armin

Armin

Ford die een rus speelt.

Dan kan het nooit veel zijn.

Waar slaat dat op ???

Wat mij betreft weer een goede film van Bigelow.

Goed verhaal, goed acteerwerk en op een originele manier gebracht.***12

avatar van Macmanus

Macmanus

Misschien omdat hij geen rus is en volgens mij geen russisch kan praten.

hugohei

Vooral de eerste helft was prima : Ford was goed, Neeson nog beter, en de spanning werd vakkundig opgebouwd.

Maar het patriottische einde was een afknapper.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Spanning? Welke spanning? Wat een ongelooflijk voorspelbare pulp was dit. Ongeloofwaardige karakters; een "strijd" tussen twee kapiteins die nooit een echte strijd wordt; een potentiële politieke lading die geen moment uit de verf komt vanwege de compleet éénzijdige belichting van het verhaal. Traaaaaaaaaaaaag!

hugohei

Ik blijf erbij de de eerste helft veelbelovend is. De traagheid (nou ja, als je het zo noemen wilt) zit 'm allemaal in deel twee. Daar had de botsing Neeson-Ford sterk moeten werken (maar dat deed-ie niet) en daar zat nogal wat herhaling in van scènes (je weet wel).

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

HARRISON FORD DEFENDS K-19

Peppered with questions about the poor performance of his K-19: The Widowmaker at the U.S. box office, Harrison Ford on Sunday told reporters at the Venice Film Festival: "I do not consider the box office to be the true measure of the film,'' Ford said. ''I think it's very wrong to characterize this as a failure." Costar Liam Neeson echoed Ford's words: "I'm very proud of this film. To be honest, the box office doesn't enter into it," he said. (The film, which reportedly cost $75 million to produce, has thus far taken in only $34 million.) Their remarks came even as seven members of the K-19's actual crew sent a note to the festival saying that they were "surprised and saddened" that the festival's organizers had decided to give the film its European premiere. Addressing the complaint, Neeson said only, "There has to be some dramatic license."

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik ben het volledig met Ford eens dat de mate waarin een film een commercieel succes is, absoluut geen afspiegeling van de kwaliteit van die film hoeft te zijn. Er zijn voorbeelden te over waarbij complete troep een multi-miljoenen-omzet binnensleept. Maar ook van films die zeer de moeite waard zijn en om wat voor reden dan ook 'het grote publiek' niet bereiken.

Echter, voor K-19 gaat dat niet op. De film is een commerciële flop, maar stelt ook als kwaliteitsfilm bitter weinig voor. Ongetwijfeld heeft Ford er belang bij het voor zijn product en werkgever op te komen, maar het zou hem (en ook Neeson) sieren als ze er gewoon voor uitkwamen gewoon een keer een verkeerde keus te hebben gemaakt. Kan gebeuren, no problem, next project please.

Maz

hugohei

Nee, dat kan allemaal niet. Als hoofdrolspeler wordt je geacht achter je product te staan, op straffe van forse dwangsommen en dergelijke. Zoiets staat allemaal uitgebreid in de contracten van 114 bladzijden - evenals de verplichting de pers te woord te staan en alles en nog wat te doen om de film te laten slagen.

avatar van Maarten

Maarten

Saaie film en zeker veelst te lang..

avatar van GerwinF

GerwinF

Waarom hebben ze nou altijd ruzie op zo'n onderzeeer of is er strijd tussen 2 onderzeeers?

avatar van Hobbes

Hobbes

anders is er geen hol aan op zo'n boot. geen ruimte voor een tafelvoetbalspel...dan blijft er verdomd weinig over

avatar van shayed

shayed

Niet echt geweldig. Beetje traag en ik vond Neeson een veel betere Rus dan Ford. Er zitten wel enkele hele nare scènes in...

**1/2

avatar van Wer-Al Zwowe

Wer-Al Zwowe

Lijkt me wel wat. Ik ga hem zeker een keer kijken. Vooral omdat er twee acteurs uit m'n favo filmreeks(Star Wars) meedoen.

avatar van wpstolk

wpstolk

Heb alleen de trailer gezien; lijkt me niks...!

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Matige film. Mocht ook wel wat korter want Goezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz had het laatste half uurtje (wat gebeurde er toen ook alweer??) moeite zijn oogjes open te houden. 2½ ster omdat het een waar gebeurd verhaal is. Een beter excuus kon ik niet verzinnen.

avatar van ss

ss

Een leuke film de acteurs hebben een russische accent, in het begin lachwekkend daarna wendt het wel, berust op waargebeurde feiten.

avatar van jedymaster

jedymaster

goede film kippevel kreeg ik op sommige momenten van deze film dat is een goede graadmeter! en niet wat de massa aan de kassa (rijmt) r van vind

• 2070 stemmen

Heb hem zojuist gisteren gekeken.

Het is (zoals altijd) een grote schande dat die kut-amerikanen kunnen strijken met de eer van andere landen.

Wat ze eerst met U-571 hebben geflikt doen ze

nu met K-19. Ik zou hem 3 sterren geven als het niet amerikaans was, er gaat een * af omdat het Engels gesproken is, terwijl het hier om Russen gaat. 2 sterren dus.

avatar van flicks

flicks

Had hem wel beter verwacht

• 2070 stemmen

Bij nader inzien toch maar verlagen naar 1 ster....

avatar van wackyboy

wackyboy

Nogal saaie film. Ik mistte een beetje de dreiging van torpedo's en dieptebommen uit andere onderzeeboot-films.
Ook spreekt het thema van Russen vs Amerikanen me op een bepaalde manier niet meer zo aan nu die koude oorlog een beetje over is.
Ik vroeg me na het zien van deze film opeens wel af wat die stralingsziekte nu precies met je doet. Na het repareren van dat koelsysteem, komt het ene na het andere bemanninglid kotsend en half verbrand (?) weer naar buiten. Had geen idee dat die straling al zo snel een effect heeft. .

avatar van Nick Kang

Nick Kang

jammer dat er altijd zon onwijze misbruik door die amerikanen wordt gemaakt. Het lijkt wel alsof ze overal geld uit willen halen.

hij krijgt nog net 1 ster omdat het met onderzeëers te maken heeft.

avatar van De Knip

De Knip

De film is op ware gebeurtenissen gebaseerd en dat is voor mij altijd een interessant gegeven. De invulling van Amerikanen als Russen vergeet ik dan al snel. De film wordt sowieso niet eens echt aangedikt en heeft ook een goed einde.

Harrison Ford viel me wel een beetje tegen, maar de film op zich is best aardig.

***

avatar van Redlop

Redlop

De film ziet er wel fraai uit zoals alle films van Kathryn Bigelow.

Maar duikbootfilms zijn behoorlijk voorspelbaar omdat je weinig mogelijkheden hebt. Je duikt, je duikt te diep, dingen gaan knallen, een torpedojager, ruzie aan boord en noem de geijkte elementen op.

Wel een aangrijpend waargebeurd verhaal. 2,5*

avatar van Yak

Yak

Speciaal voor U96: onderzeebootspelletje.

Wel eerst Shockwave installeren als je dat nog niet had.

• 2070 stemmen

Heey Yak, bedankt voor de tip! Mijn computer weigert het helaas om Shockwave te installeren wegens XP.

Dit spelletjes is echt machtig:

Het is mij heel vaak gelukt om met 1 onderzeeboot alle 5 levels uit te spelen. Probeer het ook.

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Ik vond dit best een goede film. Beetje jammer van de accenten, die kwamen niet echt goed uit de verf, vond ik. Wel een lelijke boot. 3*

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Hopeloos gevalletje. Ik ga er niet eens meer woorden aan vuil maken: 1 ster...

avatar van yuriv

yuriv

Wel aardig maar legt het toch af tegen andere duikbootfilms zoals Das Boot of The Hunt For Red October