• 9.373.477 stemmen

The Secret of the Sword (1985)

Animatie / Avontuur | 100 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: He-Man and She-Ra: The Secret of the Sword

Geregisseerd door: Ed Friedman, Lou Kachivas, Marsh Lamore, Bill Reed en Gwen Wetzler

Met onder meer: John Erwin, Melendy Britt en Alan Oppenheimer

Gesproken taal: Duits, Spaans, Frans en Engels

Plot The Secret of the Sword

Prins Adam en Cringer reizen naar Etheria op zoek naar de uitverkorene. Deze uitverkorene kan veranderen in She-ra en kan met deze krachten Etheria verlossen van al het kwaad.

Prince Adam / He-Man / Beast Man (stemrol)

Princess Adora / She-Ra / Catra / Hunga the Harpy (stemrol)

Skeletor / Man-at-Arms / Cringer / Battle Cat / Bald Rebel / Chef Alan (stemrol)

Teela / Queen Marlena / Sorceress / Shadow Weaver / Glimmer / Madame Razz (stemrol)

Bow / Hordak (stemrol)

Queen Angella / Imp (stemrol)

King Randor / Swift-Wind / Kowl / Mantenna / Horde Trooper / Kobra Khan / Trap Jaw / Tri-Klops / Broom / Sprag / Sprocker / Garv the Innkeeper / Bard / Messenger / Horde Computer (stemrol)

avatar van as

as

Ach ja, wat zal ik een zeggen. Pure jeugd sentiment. Vroeger elke Zaterdag al vroeg uit mijn nest om The Fun Factory ( een soort telekids) te bekijken. Daar kwam dan een heel scala aan tekenfilms langs waaronder Transformers en He-man. Tuurlijk, de klauwen van de tijd hebben dit werkje aardig door de mangel gehaald maar voor mij blijft het nog steeds erg leuk. Ach, vroeger waren er zo weinig zorgen. -zucht-

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Het is Eternia!

avatar van as

as

Uncle_Junior schreef:

Het is Eternia!

Etheria is een alternate dimensie waar de grote man terechtkomt. Het klopt dus wel. (beetje laat, misschien)

avatar van KK2

KK2

Ja ik heb deze film nog op video haha. Er was ook een echte film van He-Man and the masters of the universe, die was echt bagger zelfs voor toen .

avatar van roherium

roherium

Ik ben al heel lang opzoek naar deze Flick kan iemand mij vertellen hoe ik aan deze vhs/dvd kan komen ???????

M.v.g. Rowan Wolters

avatar van Aapje81

Aapje81

Jeugdsentiment op en top. Ik denk dat ik deze wel honderde keren gezien heb en elke keer vond ik hem geweldig. Zeer geschikt voor de doelgroep van toen en alleen daarom al een prachtige tekenfilm.

avatar van filmsz

filmsz

Thank you battlecat!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

He-Man was een belangrijk deel van mijn jeugd. Ik ben een kind van de eighties dus keek de animatieserie en had verschillende actiefiguren. Deze animatiefilm is eigenlijk de ontmoeting tussen He-Man en zijn tweelingzus She-Ra alsook een introductie van The Princess of Power serie die dan vooral meisjes moest aanspreken want de jongens hadden al He-Man en de Masters of the Universe. Later werd deze film in 5 afleveringen opgesplitst en vooraan de She-Ra reeks geplaatst. Jammer dat He-Man geen fatsoenlijke speelfilm kreeg. De film met de echte acteurs is echt wel een gedrocht. Deze animatiefilm toont hoe het moet, broer en zus die de krachten bundelen tegen het kwaad. Het leverde meteen de leuke song "The Power of Love" op. Net als de beide series staat in deze film vriendschap centraal.