Genre: Muziek / Drama
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Ralph Macchio, Joe Seneca en Steve Vai
Plot Crossroads
"Where second best never gets a second chance."
Eugene is een uitzonderlijk talent in het spelen van gitaar en heeft de droom om een beroemde bluesgitarist te worden. Hij gaat op zoek naar een oud, verloren nummer en roept de hulp in van de legendarische Willie Brown. Brown leert het hem op de oude manier en samen trekken ze naar New Orleans voor een competitie.
Eugene Martone
Lloyd
Bartender
Jookhouse Musician - Lead Guitar
neo
een soort van karate kid film maar dan met ralp machio als gitarist die wordt opgeleid door een oude man.best aardig vooral de muziek is erg goed in de film.3 sterren
Jordy
haha toen ik deze reactie in het update overzicht zag staan dacht ik even dat je het over de britney-film had (aardige muziek???)
FisherKing
Ja is inderdaad een aardig goede film met hele goede muziek! Heb door deze film Ry Cooder ontdekt.
Heef deze film ook iets met die andere crossroads (met dat spears mens) te maken?
hebben die lui van die SPears crossroads het verhaal hier niet gewoon van gejat.
gemaster
Hee verrek, deze film heb ik ooit eens gezien bij muziekles. Toen werd ons ook tot in den treure verteld dat de 'kwaadaardige' gitarist(Steve Vai) de solo's allemaal zelf speelde. Best een aardige film die een welkome afwisseling was ten opzichte van de rest van de muzieklessen(analyses van Lenny Kravitz liedjes, brrrrrrrrrr). 3 sterren.
Guuzzel
erg flauwe film maar leuke bijkomstigheid dat steve vai erin zat.....
Flipman
Wow! Misschien niet geheel origineel (ik vond 'm ook wel op The Karate Kid lijken), maar wel geweldig! Goeie muziek ook, terwijl Blues niet eens mijn favoriete muziekgenre is! 4.
GuirY Rose
heb dat stukje met die gitaar gezien...* joh he!! doet die jongen dat trouwens echt of...?
* dat hij dat stukje ging spelen tegen die met dat lange haar

aap66
hai weet jij al waar die tekoop is of is er iemand die hem te koop heeft
The Bluesman
Ik ben een echte bluesgek
en als je dan ook vai in je film kan kijken
helemaal top
ik denk dat ik hem wel 20 keer gezien heb als het niet meer is
een vraagje ik heb hem op band ( ook nog ntrc )
Wie kan hem krijgen op DVD
Waku
Hele mooie film vooral met een hele andere rol van Ralph Macchio dan in zijn karate kid vertolkingen.
De muziek maakt de film.
Sparks
* dat hij dat stukje ging spelen tegen die met dat lange haar

Die solo van Ralph Machio wordt ook door Steve Vai (dat is die met dat lange haar) gespeeld.Zoiets leer je niet in 2 maanden.
DragQueen
Amusante film, die vooral uitblinkt door de prachtige deltablues muziek. het acteerwerk is goed, met name van joe seneca als willie brown. de mentor van lightning boy macchio. die laatste heeft het wel goed gedaan, wat betreft zijn vinger zettingen op de gitaar. hij bespeelt deze natuurlijk niet echt zelf. dat doen de grote jongens als ry cooder en steve vai voor hem. verder een leuk, maar niet al te origineel verhaal, met een klasse gitaar-battle. waarin de slide-stukken door cooder werden ingespeeld, en o.a. het klassieke stuk door vai. vermakelijk, en vooral door de muziek stem ik hem op 3,5 sterren.
yahoo serious
Ik ben al jaren op zoek naar deze film.
Kan me goed herinneren dat ik onder de indruk was van de muziek en ook het verhaal stond me wel aan.
Maar ik zou hem heel graag nog eens terugzien.

Johnny Got His Gun
Oorlog / Drama, 1971