• 9.373.985 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Emile Hirsch, John Robinson en Heath Ledger

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Lords of Dogtown

"They came from nothing to change everything."

Deze film is een gefictionaliseerde rit met een groep briljante jonge skateboarders die opgegroeid zijn in de straten van Dogtown in Venice, California. De 'Z-Boys', zoals zij bekend staan, perfectioneren hun techniek in lege zwembaden van niets vermoedende bewoners, om zodoende uit te groeien tot pioniers van een nieuwe sport.

avatar van pascal83

pascal83

Mede geproduceerd door David 'Fight Club' Fincher.

avatar van titia

titia

Ook met Heath Ledger en Johnny Knoxville, maar die hebben waarschijnijk kleine rollen. (om wat bekende namen toe te voegen, want de namen die er nu bij staan, worden welliswaar als belangrijkste cast genoemd, maar ik heb nog nooit van ze gehoord)

avatar van as

as

Zeker ook weer naar de docu : dogtown and Z boys.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

De trailer gezien in Praag voor Mr & Mrs Smith, ziet er best leuk uit.

avatar van savi_7

savi_7

Geen verkeerde film, waar redelijk tot goed wordt geacteerd. De film gaat over de grondleggers van Skateboarden, en is zeker de moeite waard om eens tegaan zien.

avatar van Jason28

Jason28

Gisteren gezien en ik vind het een goeie film vooral gezien mijn interesse voor biopics. Verwacht geen spanning of spetterende actie maar vooral veel skaten! Je hoeft overigens niet van skaten te houden om deze film goed te vinden, maar interesse in lifestyle is een prè.

avatar van bartden345

bartden345

Goede film met verassend plot. Het gaat over een groep beginnende skaters die het surfen naar de straat willen brengen...

Dat lukt ze zo goed dat de groep uit elkaar valt doordat ze weggeplukt worden door sponsors. Op het einde komen ze nog 1 keer bij elkaar en in de aftiteling staat dat Tony Alva de eerst wereldkampioen skaten wordt. Een andere uit de groep skaters gaat jongere skater begeleiden zoals Tony Hawk..

Al met al een zeer boeiende film die waar je van begin tot eind aan vast zit gekluisterd

Vooral Emile Hirsch(The Girls Next Door) speelt in deze film heel goed!

*4,5

avatar van james_cameron

De speelfilm tegenhanger van docu Dogtown & Z-Boys, geschreven door de regisseur daarvan, voormalig skater Stacy Peralta. Prima film, vol subliem camerawerk en met prima rollen van vooral Heath Ledger en Emile Hirsch. Vooral de moeite waard om ditmaal wel de emotionele scenes te kunnen zien die uiteraard ontbraken in de documentaire. Liefhebbers verwijs ik ook door naar de geweldige documentaire Riding Giants, die Peralta maakte na Dogtown & Z-Boys.

avatar van Petero

Petero

bartden345 schreef:

bladiebla

*4,5

Zijn dit dan geen vette spoilers ?

avatar van gotti

Niet onaardig, deze film over een stel (eigenlijk hét stel) skatepioniers die het skaten een geheel andere look gaf (het skaten voor deze gasten stelde ook vrij weinig voor). Het verhaaltje stelt niet veel voor. De leuke skate scènes maken dit grotendeels goed.

Ook leuk zijn de cameo's in de film. Vooral Tony Hawk als astronaut die zegt dat skaten toch nog best wel moeilijk is was erg lollig...

avatar van DeVrouw

DeVrouw

geweldige film

begin komt langzaam op gang en had t idee van 'ga ik nu 1,5 uur naar een stel skaters zitten kijken '

maar al snel zat ik er helemaal in en verveelde me geen seconde.

Ik moest zelfs huilen op het einde toen Sid bij het zwembad werd gezet en de andere bij elkaar kwamen om in het zwembad te skaten...mooie scene

avatar van Elendill

Elendill

Ik heb nog niet gestemd... Ik ben zelf skateboarder... en ik moet deze film echt zien... maar ik kan hem maar nergens huren.. kan iemand mij misschien inlichten??

avatar van gotti

Beter zoeken dan. Is wel algemeen in de verhuur gegaan...

avatar van Elendill

Elendill

wij hebben een best grote videotheek maar daar is hij niet te huur.... maar ik ga wel een keer naar een bios in eindhoven ofzo...

avatar van felix89

felix89

wow, ik verwachte van deze film niet zoveel maar nu ik hem had gezien heb ik er zeker geen spijt van.

de scenes zijn allemaal mooi in beeld gezet;vooral de skate-scenes:-)

En hoe deze drie vrienden naar het einde toe meer vijanden worden danzij hun sponsering is ook wel hard in beeld gebracht. *3.5

avatar van mc ninja

mc ninja

wow zeker voor de leifhebbers van skaten

goed verhaal

en vooral zot de scenes in het zwembad

avatar van G!DE0N

G!DE0N

Toen ik de film bekeek dacht ik niet dat het einde zo dramatisch zou kunnen zijn. De hoofdrolspelers zijn allemaal goed. ook een leuke actriesche vond ik America Ferrera. Ik kende haar al van de film: the sisterhood of the traveling pants. en hier speelde ze hersenloos wezen A. Wat ze prachtig neerzet.

Ik ben geen liefhebber van skaten. maar vond het desondanks een mooie film.

avatar van tdenissen

tdenissen

wat een boutfilm

2.0

avatar van Dridge

Dridge

Beetje bedoeld om te laten zien hoe vet cool de skate/surf wereld wel niet is , vond hem echt "over the top"

toch nog een 2,5* voor het camerawerk.

avatar van xCretin

xCretin

zo vet cool is de skate wereld niet. Het laat juist zien dat als je in de skatewereld (pro) meedraait, dat het allemaal niet zo mooi is als dat het lijkt, ik weet niet of het er nu nog zo aan toe gaat (ik denk het niet), want de film speelt zich af in de jaren 70', toen skaten net in op komst was. Er is trouwens niet zo heel veel te zien van het surfen, zelf vind ik dat wel jammer, want dat vind ik ook een mooie sport, net als skateboarden trouwens dat boeit me ook heel erg.

Maar zoals eerder is gezegt, het maakt niet uit of je skate of niet, het is zoiezo wel de moeite waard om er een keertje naar te kijken, als je de skatewereld enigzins interessant vindt....

Goed acteer werk van de hoofdrolspelers, die nog niet heel erg bekend zijn (misschien ken je Michael Angarano, in de film heet hij Sid, nog wel uit de serie Will & Grace als het zoontje van Jack, Elliot).

Zeker 1 van mijn favoriete films!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Niet onaardige surf en skate film met een grappige retro, vintage look. Een wat slap niets verrassend verhaaltje met drama-elementen die 9 van de 10 keer finaal de (skate)plank mis slaan. Die gastjes kunnen beduidend beter skaten dan dat ze kunnen acteren. Wat dat betreft heeft de film dan ook niet zoveel bijzonders te bieden.
Ook had ik de muziek toch een stuk heftiger verwacht. Kom op, het betreft hier een skatefilm spelend eind jaren '70 begin '80 waarom knalt dan niet keihard Suicidal Tendencies uit mijn speakers!?! Nee, een paar nummers uitgezonderd vooral veel slap gitaargejengel ergens op de achtergrond.
En toch is het geen echt slechte film, vooral van de skate en (weinige) surfbeelden heb ik wel genoten. Mooi en stijlvol geschoten (de zwembaden en de rioolbuizen zijn echt tof gedaan). Dankzij de sterke actiebeelden alsnog 3* voor Lords of Dogtown.

Ik had trouwens de unrated versie, en moet zeggen dat ik dat unrated er niet echt aan kon af zien. Zo schokkend was het allemaal niet.

avatar van Nikith

Nikith

Omdat ik de orginele jongens( denk vooral Tony Alva en Jay Adams) aanbid vind ik deze film sowieso geweldig. Al vond ik de docu toch beter. Ook niet onprettig vond ik om Victor Rasuk te zien acteren, behalve zijn neus ziet hij er toch best goed uit.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vermakelijke film, hoewel hij net wat te lang duurt. Emile Hirsch heeft de smaak te pakken, maar diegene die Stacy speelt, vond ik echt een outsider. Past niet tussen de rest. Dat skateboard wereldje kan opzich ook wel beter laten zien worden.

*2,5

avatar van Gehenna

Gehenna

Coole skatefilm die zich richt op een groep vrienden, die deze tak van sport groot hebben gemaakt. 3.5*

avatar van g_unitboy

g_unitboy

één van de slechtste films die ik ooit heb gezien omdat er geen 0 sterren bestaat geef ik het een halfke

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

matthijs_013 schreef:

*2,5

Dat Stacey een outsider in de film is, is toch ook de bedoeling ?

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Zal niet meer op TV kome door dat tennis.

avatar van Demoniac

Demoniac

Bah...Dat hebben ze wel vaak bij die commerciële zenders.

Ze kunnen wat mij betreft de sport beter aan de NOS overlaten.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Echt irritante shit. Melden ze ook niet even op teletext ofzo. Zet nu liever een andere film op dan dat ik blijf afwachten. Jammer, aangezien deze film al een tijdje op mijn To see-lijst staat.

avatar van dr maikel

dr maikel

Gewoon een hele goeie film niet bekend en zeker geen blockbuster geweest. Maar gewoon een kleine productie met goed acteer werk .

een boeiend verhaal en een heel verrasend einde als je niet met de skaters bekend bent zo als ik dus.

Een ondergewaarde film .