Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Catherine Hardwicke
Met onder meer: Emile Hirsch, John Robinson en Heath Ledger
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Lords of Dogtown
"They came from nothing to change everything."
Deze film is een gefictionaliseerde rit met een groep briljante jonge skateboarders die opgegroeid zijn in de straten van Dogtown in Venice, California. De 'Z-Boys', zoals zij bekend staan, perfectioneren hun techniek in lege zwembaden van niets vermoedende bewoners, om zodoende uit te groeien tot pioniers van een nieuwe sport.
Stacy
Skip
Chino
Montoya
titia
Ook met Heath Ledger en Johnny Knoxville, maar die hebben waarschijnijk kleine rollen. (om wat bekende namen toe te voegen, want de namen die er nu bij staan, worden welliswaar als belangrijkste cast genoemd, maar ik heb nog nooit van ze gehoord)
feanaro surion
De trailer gezien in Praag voor Mr & Mrs Smith, ziet er best leuk uit.
savi_7
Geen verkeerde film, waar redelijk tot goed wordt geacteerd. De film gaat over de grondleggers van Skateboarden, en is zeker de moeite waard om eens tegaan zien.
Jason28
Gisteren gezien en ik vind het een goeie film vooral gezien mijn interesse voor biopics. Verwacht geen spanning of spetterende actie maar vooral veel skaten! Je hoeft overigens niet van skaten te houden om deze film goed te vinden, maar interesse in lifestyle is een prè.
bartden345
Goede film met verassend plot. Het gaat over een groep beginnende skaters die het surfen naar de straat willen brengen...
Dat lukt ze zo goed dat de groep uit elkaar valt doordat ze weggeplukt worden door sponsors. Op het einde komen ze nog 1 keer bij elkaar en in de aftiteling staat dat Tony Alva de eerst wereldkampioen skaten wordt. Een andere uit de groep skaters gaat jongere skater begeleiden zoals Tony Hawk..
Al met al een zeer boeiende film die waar je van begin tot eind aan vast zit gekluisterd
Vooral Emile Hirsch(The Girls Next Door) speelt in deze film heel goed!
*4,5
De speelfilm tegenhanger van docu Dogtown & Z-Boys, geschreven door de regisseur daarvan, voormalig skater Stacy Peralta. Prima film, vol subliem camerawerk en met prima rollen van vooral Heath Ledger en Emile Hirsch. Vooral de moeite waard om ditmaal wel de emotionele scenes te kunnen zien die uiteraard ontbraken in de documentaire. Liefhebbers verwijs ik ook door naar de geweldige documentaire Riding Giants, die Peralta maakte na Dogtown & Z-Boys.
Petero
bladiebla
*4,5
Zijn dit dan geen vette spoilers
?
Niet onaardig, deze film over een stel (eigenlijk hét stel) skatepioniers die het skaten een geheel andere look gaf (het skaten voor deze gasten stelde ook vrij weinig voor). Het verhaaltje stelt niet veel voor. De leuke skate scènes maken dit grotendeels goed.
Ook leuk zijn de cameo's in de film. Vooral Tony Hawk als astronaut die zegt dat skaten toch nog best wel moeilijk is was erg lollig...
DeVrouw
geweldige film
begin komt langzaam op gang en had t idee van 'ga ik nu 1,5 uur naar een stel skaters zitten kijken '
maar al snel zat ik er helemaal in en verveelde me geen seconde.
Ik moest zelfs huilen op het einde toen Sid bij het zwembad werd gezet en de andere bij elkaar kwamen om in het zwembad te skaten...mooie scene
Elendill
Ik heb nog niet gestemd... Ik ben zelf skateboarder... en ik moet deze film echt zien... maar ik kan hem maar nergens huren.. kan iemand mij misschien inlichten??
Elendill
wij hebben een best grote videotheek maar daar is hij niet te huur.... maar ik ga wel een keer naar een bios in eindhoven ofzo...
felix89
wow, ik verwachte van deze film niet zoveel maar nu ik hem had gezien heb ik er zeker geen spijt van.
de scenes zijn allemaal mooi in beeld gezet;vooral de skate-scenes:-)
En hoe deze drie vrienden naar het einde toe meer vijanden worden danzij hun sponsering is ook wel hard in beeld gebracht. *3.5
mc ninja
wow zeker voor de leifhebbers van skaten
goed verhaal
en vooral zot de scenes in het zwembad
G!DE0N
Toen ik de film bekeek dacht ik niet dat het einde zo dramatisch zou kunnen zijn. De hoofdrolspelers zijn allemaal goed. ook een leuke actriesche vond ik America Ferrera. Ik kende haar al van de film: the sisterhood of the traveling pants. en hier speelde ze hersenloos wezen A. Wat ze prachtig neerzet.
Ik ben geen liefhebber van skaten. maar vond het desondanks een mooie film.
Dridge
Beetje bedoeld om te laten zien hoe vet cool de skate/surf wereld wel niet is , vond hem echt "over the top"
toch nog een 2,5* voor het camerawerk.
xCretin
zo vet cool is de skate wereld niet. Het laat juist zien dat als je in de skatewereld (pro) meedraait, dat het allemaal niet zo mooi is als dat het lijkt, ik weet niet of het er nu nog zo aan toe gaat (ik denk het niet), want de film speelt zich af in de jaren 70', toen skaten net in op komst was. Er is trouwens niet zo heel veel te zien van het surfen, zelf vind ik dat wel jammer, want dat vind ik ook een mooie sport, net als skateboarden trouwens dat boeit me ook heel erg.
Maar zoals eerder is gezegt, het maakt niet uit of je skate of niet, het is zoiezo wel de moeite waard om er een keertje naar te kijken, als je de skatewereld enigzins interessant vindt....
Goed acteer werk van de hoofdrolspelers, die nog niet heel erg bekend zijn (misschien ken je Michael Angarano, in de film heet hij Sid, nog wel uit de serie Will & Grace als het zoontje van Jack, Elliot).
Zeker 1 van mijn favoriete films!
Madecineman (moderator films)
Niet onaardige surf en skate film met een grappige retro, vintage look. Een wat slap niets verrassend verhaaltje met drama-elementen die 9 van de 10 keer finaal de (skate)plank mis slaan. Die gastjes kunnen beduidend beter skaten dan dat ze kunnen acteren. Wat dat betreft heeft de film dan ook niet zoveel bijzonders te bieden.
Ook had ik de muziek toch een stuk heftiger verwacht. Kom op, het betreft hier een skatefilm spelend eind jaren '70 begin '80 waarom knalt dan niet keihard Suicidal Tendencies uit mijn speakers!?! Nee, een paar nummers uitgezonderd vooral veel slap gitaargejengel ergens op de achtergrond.
En toch is het geen echt slechte film, vooral van de skate en (weinige) surfbeelden heb ik wel genoten. Mooi en stijlvol geschoten (de zwembaden en de rioolbuizen zijn echt tof gedaan). Dankzij de sterke actiebeelden alsnog 3* voor Lords of Dogtown.
Ik had trouwens de unrated versie, en moet zeggen dat ik dat unrated er niet echt aan kon af zien. Zo schokkend was het allemaal niet.
Nikith
Omdat ik de orginele jongens( denk vooral Tony Alva en Jay Adams) aanbid vind ik deze film sowieso geweldig. Al vond ik de docu toch beter. Ook niet onprettig vond ik om Victor Rasuk te zien acteren, behalve zijn neus ziet hij er toch best goed uit.
matthijs_013
Vermakelijke film, hoewel hij net wat te lang duurt. Emile Hirsch heeft de smaak te pakken, maar diegene die Stacy speelt, vond ik echt een outsider. Past niet tussen de rest. Dat skateboard wereldje kan opzich ook wel beter laten zien worden.
*2,5
Gehenna
Coole skatefilm die zich richt op een groep vrienden, die deze tak van sport groot hebben gemaakt. 3.5*
g_unitboy
één van de slechtste films die ik ooit heb gezien omdat er geen 0 sterren bestaat geef ik het een halfke
X__Liesjj
*2,5
Dat Stacey een outsider in de film is, is toch ook de bedoeling ?
Demoniac
Bah...Dat hebben ze wel vaak bij die commerciële zenders.
Ze kunnen wat mij betreft de sport beter aan de NOS overlaten.
Gizzmann
Echt irritante shit. Melden ze ook niet even op teletext ofzo. Zet nu liever een andere film op dan dat ik blijf afwachten. Jammer, aangezien deze film al een tijdje op mijn To see-lijst staat.
dr maikel
Gewoon een hele goeie film niet bekend en zeker geen blockbuster geweest. Maar gewoon een kleine productie met goed acteer werk .
een boeiend verhaal en een heel verrasend einde als je niet met de skaters bekend bent zo als ik dus.
Een ondergewaarde film .

Dogtown and Z-Boys
Documentaire, 2001

Nowhere Boy
Drama / Biografie, 2009
skateboardenjaren 70successgebaseerd op een waargebeurd verhaalonafhankelijke filmvenice beach, california vrouwelijke regisseur