Genre: Muziek / Drama
Met onder meer: Irene Cara, Lee Curreri en Laura Dean
Gesproken taal: Russisch, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 14 augustus 1980
Plot Fame
"If they've really got what it takes, it's going to take everything they've got."
Een groep jongeren wordt aangenomen op een school voor toneel, dans en zang. Vier van deze jongeren worden gevolgd in de keiharde wereld waar alleen perfectie mogelijk is.
Coco
Lisa
Michael
Shorofsky
FisherKing
Destijds ook zo'n kaskraker als Grease! Volkomen onterecht !
Padd0
Wat een vervelende film. Het begin was nog wel aan te zien iedereen leuk op die school bezig enz. Naarmate het einde naderde werdt de film steeds vervelender tot hij met een gigantisch slecht einde eindigt.
Al met al kan ik deze film niet meer geven dan 1,5*.
Peter
Een monument. Lekkere muziek en ook nog een goed verhaal over doorzettngsvermogen en ambities. Acteerprestaties zijn ok. 4 sterren.
Cher
Fame is een leuke, maar vooral een gezellige film.
De mooiste scene vindt plaats in de kantine van de school.
Iedereen speelt wel heel lawaaierig door elkaar, maar als Bruno begint te spelen op de piano dan speelt iedereen met hem mee, gewoon te gek!
Asmahan
Fame... Wat was die fantastische School of Arts toch een schrijnende tegenstelling met mijn saaie middelbare school. Altijd muziek maken, zingen, op de tafel dansen als je er in in had. Mijn ultieme droom. Na Fame waren de gortdroge dagelijkse lesuren helemaal niet meer om door te komen. Ruzies met klasgenoten liepen nooit uit op een prachtige vriendschap. En de leraren huilden ook al niet met je mee als je een probleem had.
Film stelt niet zoveel voor. Maar het Famegevoel, dat vergeet ik nooit meer. Buttons, platen, de televisieserie. En dat in mijn prille dagen toen ik nog meende dat zo'n leven wel zou komen als ik van de middelbare school af zou zijn. Ok, ik kwam in een studententheatergroepje, maar dat was toch ook niet echt Famewaardig. Verder dan wat klieren met een toneelmes (inklapbaar ding zodat het lijkt of je echt steekt) in de trein op weg naar een optreden ben ik nooit gekomen.
Naomi Watts
Matige film al hebben de serie of andere dansfilms nooit indruk op mij gemaakt. Enigste reden waarom ik deze film graag wou zien omdat door deze film Naomi besloot actrice te willen worden. Deze film daardoor wel wat voor mij betekent toch een matige 2*.
XxXDEPPFANXxX
de serie van fame was leuker maar ik heb me wel vermaakr met deze film
***1/2
soom
Best een heftige film.
De auditie-scenes zijn het leukste, daarna zakt de film een beetje in en word het wat minder.
Alan Parker gaat niet zo diep dit keer, en dat is wel jammer.
Meestal zorgt hij er toch wel voor dat de film een afgerond einde heeft, en dat is nu helemaal niet....
Goede choreografie, aanstekelijke muziek die bij de film past. Zoals bijvoorbeeld bij de ene scene met Leroy, de muziek die er gebruikt word: Prachtig.
Fame is niet een film die je lang bijblijft. Ik vond het wel een beetje een zwakke film, ondanks sommige heftige momenten.
Starry Night
Fame was meer dan deze film op zich. Het herinnert aan de serie en het is een tijdsbeeld. Enfin, precies zoals Asmahan al omschreef.
Dennis Evahi
Het begin van de film vind ik heel leuk en halverwege dan zakt de film als een drilpudding in elkaar.
**-ster
katoheyvaert
Deze film geef ik een 3.5 meer is hij ook niet waard!!
De film is mooi , dat wel !! Ik hou van dans film...
Maar het begin is goed maar stillaan begint die gewoon te vervelen !!
Maar bon een 3.5 is al een behoorlijk cijfer !!
Guyke
De jaren tachtig waren echt klote: klotefilms, slechte muziek, onnozele kleding, Ronald Reagan…
Fame is een mooie compilatie van die jaren tachtig. Als je kikt op beenwarmers, muziek met overdreven discobeats, yuppies en het “you aint see nothing yet-gevoel” is dit een film voor jou.
Al bij al een flauwe film zonder verhaal met onnozele karakters en vreselijke muziek.
De afleveringen van de televisieserie moesten qua kwaliteit zeker niet onderdoen voor deze film, integendeel zelfs.
DeCol
Ik vind het wel een aardige film. Zie hem nog wel eens op tcm, daar komt hij geregeld. 3*
mu$ic
Ik vind die film erg leuk om te zien,
het liedje Irene Cara - Fame vind ik ook erg leuk
Deze film krijgt een 3,5
street-racer
het was een raare film vond ik ik kon het af en toe niet helemaal volgen ik geef een twee en het einde sloeg nergens op
Liesjj_x
Ik vond hem ik maar niets... zo ingewikkeld.. de personages hielden totaal geen verband met elkaar...Alleen het liedje, dat vond ik wel goed
Clueless Dork
Eindelijk dan gezien. Heb hem eerlijk gezegd altijd geprobeerd te vermijden omdat het me helemaal niets leek. Toch een erg leuke film met een leuke cast die hun rollen uitsekend neerzetten. Niets geen zoet sprookjes verhaal met ongeloofwaardige personages en gebeurtenissen (op de auto dans scene na dan) zoals ik had verwacht. Leuke muziek en de jaren 70 saus zorgen ervoor dat ik me geen moment verveeld heb.
4,0
tommykonijn
Fame vond ik nogal meevallen om te kijken want ik vond het absoluut geen Topper, De Muziek was eigenlijk een beetje Mwah ... niet echt spetterend maar toch nog wel Leuk kortom : Opna de Muziek vind ik deze niet echt Goed.
ikkelaura
deze wil ik echt nog een keer zien.
weet iemand of die ooit nog een keer op tv komt???
Dutchmovielover
Leuke film, maar ben er niet zo heel enthousiast over. Heb 'm vanochtend gekeken en had er zo mijn twijfels over. Goede muziek, maar soms wat ingewikkelde scenes.
3,0
aerts007
Een beetje een zeikfilm.
Idem Dito
Als je maar in je eigen gelooft,dan kun je alles gezeik!!
3525chrisd
Ik heb de film jaaaaaaren geleden gezien en vond hem toen heel goed!
notorious_kim
de tv-serie is heel goed
de film is slecht, zeker qua dansniveau
Veruca
De serie was, nee is gweldig.
Film valt helaas tegen..
Al blijf ik toch wel een fan van Leroy(die ook in de serie zit, dus dat maakt niet zoveel uit x'] )
Veruca
Trouwens,
Ik zit ook op een soort School of the Arts.
Je hebt niet echt een Famegevoel, misschien in de dans, muziek en theaterlessen, maar verder niet..

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

La Guerre du Feu
Avontuur / Drama, 1981

Babettes Gæstebud
Drama, 1987
new york citydance performancedansmusicalrivaliteitauditiondancing in the streetdance schoolperforming arts