• 9.218.020 stemmen

I Am Not a Serial Killer (2016)

Thriller / Horror | 104 minuten

Genre: Thriller / Horror

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Billy O'Brien

Met onder meer: Max Records, Laura Fraser en Christopher Lloyd

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot I Am Not a Serial Killer

"Every town has its monsters"

John Wayne Cleaver, Een jongen met een ongezonde obsessie voor moord, veroorzaakt door een traumatisch verleden, raakt ervan overtuigd dat zijn stokoude buurman Mr Crowley verantwoordelijk is voor een aantal gruwelijke, bizarre moorden dat recentelijk heeft plaatsgevonden in het kleine stadje waar hij woont. Mede vanwege zijn psychologische problemen - waaronder het feit dat hij soms waanbeelden heeft - lukt het John niet anderen hiervan te overtuigen en besluit hij zijn buurman eigenhandig te ontmaskeren.

logo tmdbimage

The Drifter

Classmate / Partygoer

avatar van FlorisV

FlorisV

Ik heb deze een aantal jaar terug gezien en vond hem zeker de moeite, vooral door de freaky en onverwachte wending erin. Te lang geleden om in te gaan op details maar het was een onderhoudend werkje met een eigen twist op een toegegeven uitgekloven genre. Films met erg duister ingestelde tieners kunnen wel interessant zijn, zo heb ik ook genoten van Apt Pupil.

avatar van FlorisV

FlorisV

Pas herbekeken dus tijd voor een uitgebreidere recensie.

Een thriller of pure horror is dit niet, de spanning ontbreekt daarvoor te veel, maar er zit een flinke coming of age toon in die meteen op volle sterkte wordt gezet met de lekkere grunge achtige (en obscure!) indie song On Your SIde van The Family Dog. En goed ondersteund door een fijne getroubleerde tienerrol van Max Records. Zijn gedrag is geobsedeerd en impulsief.

Laura Fraser speelde de hypernerveuze witwas connectie in Breaking Bad en is hier de moeder die zichtbaar moeite heeft met haar afstandelijke kind. Christopher Lloyd...respecteer ik enorm maar toch...het is hier gewoon een wat vlakke oude man die je vooral op afstand ziet.

De film kabbelt vrij rustig maar heeft een paar behoorlijk freaky wendingen, zeker op het einde en dat blijft het hoogtepunt. Qua effecten hoef je niet enorm veel te verwachten, maar geduld wordt dus wel beloond.

W.b. sociopathie, waar tiener John Wayne (waarom die naam?) vermeend aan lijdt...dit wordt in films vaak op 1 hoop gegooid met psychopathie. En van die psychopaten bestaat ook een vertekend beeld door onvergetelijke filmiconen als de extreme Hannibal Lecter. Het (bijna!) ontbreken van een geweten lijkt evengoed de belangrijkste gemene deler. De sociopaat blijft een stuk lager op de maatschappelijke ladder en komt vaker in de problemen met de wet.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Geen standaard Hollywood horror/thriller. Op sommige momenten te traag, maar toch wist ie tot het einde te boeien. Met een knipoog naar Back 2 the future, de boze buur heet eigenlijk Emmet.

avatar van Q Jones

Q Jones

Een hele slome film die je toch weet vast te houden. De hoofdpersoon kan niet echt acteren, de moeder en de tante zijn irritant. Toch is er licht in de tunnel in de vorm van Lloyd.

Het verhaaltje is geinig, de sfeer is ok, gewoon leuk om een keer gezien te hebben

avatar van Kondoro

Kondoro

"You know, we can arrange for you to see a grief counselor if you'd like.”
"I think that seeing a psychotherapist to talk about my first therapist seems kinda disloyal”

Eindelijk eens gezien, na jaren in de wachtlist te hebben gestaan. Nooit echt aanstalten gemaakt om deze film op te zetten, ondanks de positieve berichtgeving die zo nu en dan eens voorbijkwam. Gisteren besloten deze te zien nadat ik hem weer eens tegenkwam op Amazon Prime, en dat was een prima keuze. Een absolute slowburner, dat zeker. Alleen verveelt het eigenlijk nergens. Zeker ook best bloederig op momenten, wat ik dan weer totaal niet zag aankomen. En dat is eigenlijk ook wel echt doorslaggevend geweest voor mijn eindoordeel.

We volgen John in een nogal rustig dorpje in het midwesten van Amerika waar eigenlijk niet héél veel gebeurd. John helpt zijn moeder en tante (?) in het mortuarium waar hij hen helpt met het schoonmaken van lijken, en volgens mij klaar maakt voor het vervolg. Tijdens zijn werk moet hij ook zien te overleven op school, waar hij al gauw in aanmerking komt met verschillende opstakels (als in: pestkoppen) aangezien hij een obsessie heeft voor de dood. Een echte “freak” wordt hij ook wel genoemd en daardoor heb je het soms met hem te doen. Het dorpje wordt geteisterd door een seriemoordenaar en hij is ervan overtuigd dat zijn buurman deze moorden heeft gepleegd en er ook een soort buitenaards iets mee gebeurt, aangezien zijn buurman veranderd in een monster wanneer hij de moorden pleegt.

Gezien het feit dat de film een slowburner is duurt het soms dus ook best lang voordat er wat gebeurt maar, O’Brien weet er best zorgvuldig mee om te gaan en dankzij het verhaal is het allemaal nog best interessant ook nog. Het werd echt wel met vlagen behoorlijk bloederig, er is hier en daar een beetje gore en dat waren de echte smaakmakers. Ik vond dat “monster” best een vette toevoeging alleen op het einde was dat wel een behoorlijke flop, desalniettemin een best geinig filmpje!