Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Sheryl Lee, Ray Wise en Chris Isaak
Gesproken taal: Engels, Frans en Deens
Releasedatum: 24 december 1992
Bekijk via MUBI
Te zien in één bioscoop ()
Plot Twin Peaks: Fire Walk with Me
"In a town like Twin Peaks, no one is innocent."
FBI-agent Chet Desmond en Sam Stanley onderzoeken de moord op serveerster Teresa Banks. Op het bureau begint FBI-agent Dale Cooper ondertussen te geloven dat er iets gruwelijks gaande is en dat zijn mysterieuze dromen voorspellen wat er gaat gebeuren. En in het kleine plaatsje Twin Peaks begint Laura Palmer langzamerhand compleet door te draaien. Ze krijgt namelijk allerlei bizarre visioenen, waaronder van een agressieve vreemdeling met lang grijs haar.
Laura Palmer
Albert Rosenfield
Teresa Banks
Annie Blackburn
feanaro surion
Dat gaat een beetje moeilijk vidn je niet... Seizoen 2 is nog geen eens te koop.
Dan zou ik dus wachten tot je hem op video ergens vind of totdat hij uit is op dvd.
Zyxx
niet met nederlandse ondertiteling te koop, of hij is gekopieerd van vhs
Er is een Spaanse editie van Seizoen 2 op DVD, en ook ik heb 'm (zonder kuchen) van internet geplukt. Je weet immers maar nooit of dit de enige versie in omloop ooit zal blijken.
De kwaliteit is echter nauwelijks beter dan VHS, zeker als je't vergelijkt met de overzetting naar DVD van Seizoen 1. De pilot (flets!) niet meegerekend, natuurlijk, en die kwaliteit vind je ook op die Spaanse DVD's.
En wat belangrijker is (althans, voor velen): alleen Spaanse ondertitels. Persoonlijk prefereer ik de Engelse subs aan te zetten (voor als je 't ff niet verstaat), om het 'gevoel' niet teveel te verstoren ...
Dus wachten maar! (eind 2006 is 't laatste gerucht)
Dogie Hogan
Dus wachten maar! (eind 2006 is 't laatste gerucht)
Special Features:
* Digitally Remastered * 16:9 Widescreen * Dolby & Digital 5.1 Surround Sound * 40 Page Collectors Booklet * Special Edition packaging
DVD Extras include a featurette, theatrical trailer and cast interviews
Avitas Sibannac
Recentste gerucht is dat seizoen 2 in 2 delen zou uitkomen, waarvan het eerste deel op 18 januari 2007 zou moeten verschijnen en het tweede deel op 5 april 2007. Later in het jaar, (eind oktober) zou de ganse box dan verkrijgbaar moeten zijn genaamd Twin Peaks: The Complete Mystery.
Voorlopig zie ik nog nergens staan dat het (weer maar eens) uitgesteld zou zijn dus er is misschien hoop.
Ook op de site van Free Record Shop staan deze datums:
king16
- 1904 stemmen
Bij Van Leest zag ik gisteren volgens mij alleen die datum van 5 april staan... kan ook zijn dat ik over die van januari heen gekeken heb
Wel beter zo, dan kunnen die onkosten een beetje verspreid worden
Japie Mol
- 1995 stemmen
op de site van bol.com staat de gehele box (6 DVD) te koop voor 49,99. Releasedatum 5 april 2007.
ghostman
Wie kent deze scène nog? Doet me een beetje denken aan The Exorcist.
MaartenM
Is het zo dat je deze beter niet kan kijken als je seizoen 2 van de serie nog niet hebt gezien?
Johan1
In de film kom je er al gauw achter wie Laura heeft vermoord/gaat vermoorden...
Gastel
5 april komt seizoen 2 uit!
maar kan iemand mij wat meer info geven over seizoen 2. Want ik was altijd in de veronderstelling dat die nooit gemaakt was. Dus is 2 wel met dezelfde acteurs, is het nieuw verhaal of wordt in seizoen 1 de moord nog helemaal niet opgelost (ben bij s-1e05)?
gondwana
5 april komt seizoen 2 uit!
gewoon het vervolg op seizoen 1, maar met 22aflv ipv 7.
even intens als S-1 maar met heel wat meer zijverhaaltjes.
beste televisie ooit gemaakt,
nog steeds...
AmazingPP
Ik moest toch wel heel erg lachen toen ik deze film had gezien. Eerst kijk je een massa afleveringen van de televisie-serie en daarna ben je toch benieuwd wie de moord gepleegd heeft. Maar na het kijken van deze film bleef dat alsnog vaag. Ik heb wel mijn vermoedens, maar het is allemaal in een dikke schaduw gehuld. Toch is Twin Peaks één van de beste soaps ooit gemaakt en samen met Six Feet Under de beste serie ooit op televisie geweest, naar mijn bescheiden mening. Deze film verdiend 3 *.
feanaro surion
Onduidelijk wie het heeft gedaan? Na het zien van de serie is dat toch duidelijk...
timburton
MURDER BOB! AAAAAAAAAAAAH! Verschrikkelijk enge film. Maar wel een meesterwerk.
xNorbertx
Snap helemaal niks van de film hihi. Maar blijft door de rare beelden toch leuk om naar te kijken.
weaselweasel
Ik vind deze film erg jammer.
Het voegt totaal niets toe aan de serie. Alles wat we allang wisten (uit de serie) laat deze film zien. Vrij nutteloos dus.
Bovendien mis ik de luchtigheid, de humor en de absurditeit zoals we die van Twin Peaks gewend zijn.
De Twin Peaks serie is absoluut geniaal, maar deze prequel had Lynch absoluut achterwege mogen laten.
MXO
Ik heb een vraagje tussendoor. Ik ben redelijk benieuwd naar Twin Peaks: Fire Walk With Me omdat ik op dit moment de serie aan het bekijken ben. Ik ben op dit moment bij aflevering 15 en ik moet inderdaad toegeven, de serie is geniaal. Omdat de film zaterdag op televisie komt, en ik hem wel een keer wil bekijken, is het dan slim om de film te gaan bekijken of worden er nog belangrijke feiten onthuld waardoor er een hoop duidelijk wordt? Alvast bedankt voor het antwoord.
Simon Smith (crew films)
ik zou wachten ja, deze film bevat voorkennis, gewoon achteraf gaan zien.
Castor Troy
Ik kon niet wachten op de serie, maar ik denk idd dat het noodzakelijk is om deze eerst te bekijken, want het was raadsel na raadsel, wel vond ik de sfeer geweldig en waren er weer typische bizarre personages te zien, met goede acteerprestaties. Voorlopig een 3.
N811
heb hem niet helemaal gezien, maar het gene wat ik heb gezien is echt wel supervet.
timburton
Sorry, ik heb een grote fout gemaakt. En een domme! Dit is de Twin Peak film! Ik vond het al raar dat er een serie op MovieMeter stond. Ik haal gauw mijn stem weg. Want die film heb ik nog nooit gezien.
donnie darko
Ik vind deze film erg jammer.
Het is inderdaad wel waar dat alle luchtigheid uit de film is verdwenen. Maar dat stoorde me niet zo erg, ik was gewoon heel erg verdiept in het verhaal, en ik vond het ongelooflijk spannend. Ik ben toch blij dat Lynch deze film heeft gemaakt. Is niet zo goed als de serie, maar is toch nog steeds zeer goed. Vooral de scenes met Bob zijn supergoed. Het is wel jammer dat Donna vervangen is door een actrice die toch echt totaal niet de klasse van Donna uitstraalt, ik had altijd de indruk dat als deze iets deed, Lara Flynn Boyle het niet gedaan zou hebben zoals bv. in de stripclub. Waarom wou ze eigenlijk niet meedoen?
Toch 4*
Kai
Flynn Boyle wou geen erotische scenes zo meende ik, je veronderstelling klopt dus
Kai
Goednieuws misschien dat de Fransen de Lynch liefhebbers wéér uit de brand gaan helpen.
Recently, dvdrama.com reported that French distributor company MK2 is in final negotiations with Lynch about a new two-disc Special Edition that would include 17 deleted scenes hand-picked by the director himself. Tentatively scheduled for release date on October 17th, 2007, once again, MK2 has delayed the release of the deleted scenes and will re-release another bare bones edition of Fire Walk With Me. It is undetermined as to whether MK2 will go forward with a DVD release including deleted scenes at this time.
Ik hoop het !!!
Dan heb ik ook het allerlaatste beetje Twin Peaks in mijn bezit.
NIGHTWOLF_ONE
Best wel lange, vervelende zit. Was blij dat het was afgelopen. Begon nog wel aardig maar na een tijdje weet je al precies wat er gaat gebeuren als je de serie gezien hebt. Niet echt een film die lang zal heugen en al helemaal geen aanrader. Eerste Lynch die ik een onvoldoende geef. Dvd is te koop.
Drs. DAJA
Voor alle liefhebbers:
absoluut NIET kijken als je de serie nog niet hebt gezien.

De tien speelfilms van de overleden regisseur David Lynch

Genadeloos geflopt en nu geprezen: Nog eens vijf films die pas later erkenning kregen

Roger Waters the Wall

The Straight Story
Biografie / Roadmovie, 1999

Mulholland Dr.
Thriller / Mystery, 2001
detectiveseksueel misbruikdouble lifebarkleine staddrugsverslavingfbiorgieonwerkelijkmelancholyonderzoekbovennatuurlijkmiddelbare schoolprequelmoordseriemoordenaargebaseerd op tv-serieslandelijk gebiedprostitutiewreedheiddrugsincestcultfilmpsychological horrorpsychotronicwashington statecriteriondisturbed teenagerjaren 90mysterious eventsdemonicfbi agentsecretviolence