Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi en Tyrese Gibson
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 21 april 2005
Plot Flight of the Phoenix
"Out of the ashes, hope will rise."
Een vrachtvliegtuig stort neer in een zandstorm in de Gobi-woestijn, met ongeveer 10 mensen aan boord. Een van de passagiers is een vliegtuigontwerper, die op het idee komt om met behulp van de onderdelen van het neergestorte vliegtuig een nieuw vliegtuig te bouwen. Hiermee willen ze ontsnappen voor het water en voedsel opraakt.
basketballerke
Beetje cliche Hollywood film. Staat inderdaad ineens er een vliegtuig, hebben ze ineens touwen als ze het vliegtuig uit het zand halen, ze vallen honderd meter naar beneden en dan komen ze alsnog over de helling aan de overkant. Voor de rest was hij wel aardig.
joostvanos
Leuke film. Als je niets te doen hebt kun je jezelf er goed mee vermaken. Alhoewel het A-Team gehalte vrij hoog ligt vind ik het acteerwerk toch zeker niet er onder lijden. Zeker de moeite een keer te kijken.
JeffreyV
Aardige film. Had er weinig van verwacht toen ik het verhaaltje op de achterkant las, maar toch best een goede film.
Dit is geen 'kan je niet missen' film, maar een 'die is leuk om een keer te kijken' film is het zeker.
*3,5*
jack-sparrow
best een leuke actievolle film .
ik heb me er goed mee geamuseerd .
ik geef 4.0
g_unitboy
één van de slechtste films die ik ooit heb gezien die quaid kan echt nie acteren 0.5*
Tommeh
Haalt het bij lange na niet bij het orgineel, maar toch nog een redelijke film. Ribisi speelt erg overtuigend als de freak van het stel.
mental_jos
stel nou dat die chinezen op paarden 10 seconden eerder van start gingen (waarom wachtte die chinezen daar zo lang mee) waren ze alsnog te laat om weg te vliegen en waren ze allemaal dood gegaan
Film vol met clichés, toch redelijk vermaakt 2.5 *
Timecop
Echt een Cliché film, alles komt aan bod en zeer voorspelbaar. Maar dat weet je natuurlijk al voordat je deze film aanzet. Desalniettemin een leuk zondagavondfilmpje. Een 2,5.
blisteringdude
Erg cliché, vooral dat einde met die 5 kogels. Maar vermakelijk, dat wel. 3*
Skeleton
Leuke avonturen film om een keer gezien te hebben. Soms toch echt wel voorspelbaar maar dat heeft opzich ook wel wat bij deze film!
Ach...wat moet je zeggen. Geen slechte film maar waarom is het gemaakt? Het heeft nergens de intentie om uit te blinken. Niet in verhaal, niet in acteerwerkwerk, niet in actie, niet in spanning...
Eigenlijk een heel erg modale film. Je kan hem kijken en je vermaakt je misschien maar je bent hem 10 minuten na het kijken weer vergeten.
jackyvanmaele
Deze remake betekent niks. Deze remake is totaal niet overtuigend. Er is geen enkele karakterspeler in de cast. De regie is ronduit slecht, niet te geloven dat dit bestaat, echt beschamend. Zoals ik over de originele versie reeds zei : Het kan niet tippen aan het origineel, (1965) die 3,5 sterren op haar palmares heeft (= bijna meesterwerk)
Reticulated
Super goeie spannende film met hele mooie special effects.
Ik heb de film nu 3 keer gezien en hij verveeld me nog niet.
Ondank dat het einde erg cliché is geef ik hem toch 4.5*
guylopez93
mooie film
ik heb er echt van genoten, de zandstormen zagen er spectaculair uit en de scene met de smokkelaars\wapenhandelaars was ook zeer spannend.
dus gewoon een verdiende 4 ster
guylopez93
hoezo is nou weer een cliche hollywood film
bazillion
hoezo is nou weer een cliche hollywood film
De beaurgumentatie staat geloof ik wel in zijn post.
OT: Dennis Quaid is wel lekker, maar acteren kan hij inderdaad niet erg geloofwaardig.
nightbreed
Tja, dit werkje mag nog niet eens in de schaduw van het origineel staan.
Het origineel is boeiend, heeft een prachtige sfeer en goede karakters en dit zijn de dingen die er aan deze versie ontbreken.
Een paar tenenkrommende scenes en zeer matig acteerwerk zorgen ervoor dat dit een goedkoop snackje is geworden onder de films.
Parisa
Lost in de woestijn met House. De beschrijving van deze film in een regel.
Ik vond de film erg leuk om een keer te zien. Uiteraard wordt er flink in gebitched tussen de verschillende karakters. De ruzies met de blonde gozer en de laatste ontsnapping met het modelvliegtuigje zijn zeer vermakelijk.
gauke
Remake van een film met James Stewart uit 1965. En deze is veel beter.
lucdecoster
Remake van een film met James Stewart uit 1965. En deze is veel beter.
De remake is veel slechter en gewoonweg afgekeken van het origineel, toen met zeer goede acteurs.
aerts007
Vond persoonlijk het origineel ook beter.
orbit
- 12092 berichten
Standaard filmpje.. teveel onnodig irritante bijfiguren en een te glad en cool hollywood sfeertje. Het verhaal is wel grappig verder.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Guardian
Avontuur / Actie, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
diefstalgebaseerd op boeksandstormpilotwatergobi desert mongoliaoverlevingrampvliegtuigcrashstruggle for survivalwoestijnbased on movieoil rig desert stormsmugglerscargo planecrash survivor