• 9.376.790 stemmen

Flight of the Phoenix (2004)

Actie / Avontuur | 113 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi en Tyrese Gibson

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Flight of the Phoenix

"Out of the ashes, hope will rise."

Een vrachtvliegtuig stort neer in een zandstorm in de Gobi-woestijn, met ongeveer 10 mensen aan boord. Een van de passagiers is een vliegtuigontwerper, die op het idee komt om met behulp van de onderdelen van het neergestorte vliegtuig een nieuw vliegtuig te bouwen. Hiermee willen ze ontsnappen voor het water en voedsel opraakt.

avatar van pietje punk

pietje punk

Ribisi was de bom!

avatar van eldorado

eldorado

Lastig deze film een waardering te geven.Er zitten een aantal onlogische scenes in.En een aantal acteurs spelen slecht.De muziek was mooi maar niet goed getimed.Toch heeft ie me wel geboeid.2.5 * dan maar

avatar van Nieke

Nieke

Zeer goed te pruimen filmpje. Ongelooflijk cliché met tijden, maar hé, ik heb gehoord dat een remake is, dus dan gooien ze er toch maar "inventieve" stukken tussen...

Nu ja, het broertje van Phoebe uit Friends zien is altijd leuk, en Quaid mag er nog best zijn voor zijn leeftijd.

Feelgood movie, beetje actie, beetje spanning, beetje humor, evolutie van de karakters (zoals het cliché vraagt) én Tyrese, ik heb gekregen waarvoor ik had betaald.

avatar van goldberg

goldberg

ik vond het een goede film met aktie en spannende momenten,hij krijgt van mij een 3+

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Prima film.

Natuurlijk weet je al op voorhand dat het allemaal wel goed zal aflopen en van oprechte spanning is dan ook nooit geen sprake.

Maar het gaat in deze film vooral over de inventiviteit, samenwerking en botsingen onder en met mensen die in een noodsituatie belanden.

3,5 *

avatar van krabat

krabat

BA had vast en zeker een helikopter in elkaar kunnen zetten en dan hadden ze hem vervolgens moeten verdoven met zandkorrels vanwege zijn vliegangst.

Waardeloos commentaar / waardeloze film

avatar van kelu

kelu

Leuke film, heb de hele film met spanning gekeken leuk verhaal en goed uitgewerkt. *** sterren

avatar van Scratt

Scratt

In het begin wist ik al genoeg. Heb het afgezet van miserie.

avatar van TheMaestro

TheMaestro

LeeGer schreef:

Dat was wel leuk geweest.

En met George Peppard en Dwight Schultz (Kol. Smith en Murdock) hadden ze er ook nog 2 goede acteurs bijgehad, HAHA.

Toch vond ik het een aardige film. Wel vond ik de "roughnecks" een beetje soft. ik dacht dat die olieboorjongens altijd van die harde klanten waren.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lekkere film met geen spetterend actie,maar wel een vlot lopend verhaaltje. 't Wordt allemaal erg leuk uitgewerkt,met als uitschietertje qua acteren toch wel Giovanni Ribisi. Zo heb ik hem echt nog nooit gezien! Hij lijkt wel een vent van eind 40 ofzo,daarbij dat irritante gedrag en dan ook nog zeggen dat je vliegtuigontwerper bent. Ja,modelvliegtuigjes! Schitterend!
Dat vliegtuig wat er uiteindelijk uit komt is wel een beetje een tegenvaller,want als je vanuit China (daar zaten ze geloof ik,zeiden ze...) in de buitenlucht naar de VS moet vliegen.... Ik weet niet of je dat kan volhouden,maar goed dat is iets waar ik maar niet over val.
Erg vermakelijke film wat mij betreft,met toch ook een behoorlijke rol van Quaid. Niet zijn beste,maar toch.

3,5 ster

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Quaid en vooral Ribisi redden deze magere film van een roemloze ondergang. Heb hem gekeken vanwege deze twee acteurs, maar helaas was er buiten dat niet echt veel aan. Te veel zandstormen en het verhaal (-tje) herhaalt zich te vaak. Hollywood zomer product, zo van de lopende band gerold.

zeer saaie film is niks aan. absoluut geen aanrader

avatar van Barfly

Barfly

Voor 1 keer leuk. Zit verder niets speciaals in.

En weer die belachelijke computer-animaties om een zandstorm te kunnen laten zien... die er vervolgens niet uit ziet.

ik vond het wel een leuke film.. alleen niet echt mijn ding! toch 3 sterren!

avatar van xangadix

xangadix

Hij viel me niet eens tegen, maar de achtervolging van Ali Baba en de veertig rovers sloeg echt nergens op, evenals de montage, waarin ze allemaal vrolijk aan de arbeid zijn.

avatar van xangadix

xangadix

Er viel me trouwens ook iets op: op een gegeven moment hoor je dezelfde muziek die in Snatch gebruikt wordt. Er wordt dan iemand neergeschoten en die valt precies zo als Brad Pitt tijdens een van de bokswedstrijden... Toeval..?

avatar van Modar

Modar

Ik vond het wel een leuke film, leuk om te kijken als je niets te doen hebt. Zoals eerder verteld hier vond ik de zandstorm wat overdreven door de special effects maar ja dat hoort erbij he.

ik geef deze film 3 sterren

avatar van Film Pegasus

Film met gemengde gevoelens. Langs de ene kant is het nogal soft en soms onsamenhangend. De uitwerking van bepaalde personages zijn of te weinig, of te clichématig gebeurd. En ik had meer dreiging verwacht van de dievenbende. Langs de andere kant heb je stevig acteerwerk van Dennis Quaid (die me altijd aan Harrison Ford doet denken) en vooral Ribisi die hier één van z'n beste rollen neerzet. Nog even en hij is de opvolger van Buscemi. Ook de score was heel goed, de juiste muziek op de juiste plaats.

avatar van Julie

Julie

de film viel heel goed mee, maar toch ligt er iets op m'n lever liggen

ik had iets heel anders verwacht, zo meer de ellende laten zien van de hongersnood en watertekort

aan de andere kant is hij zeker geen flop en het is leuk om er eens een avondje van te genieten

avatar van JanReintjens

JanReintjens

Goede film met een sterk verhaal. Soms met onverwachte humor. Sterke acteerpestaties.

Zeer de moeite waard om te zien deze film!

avatar van Epitaph

Epitaph

Erg lekkere Film;when the going gets tough,the tough get going.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film vind ik. Ik ken de oude (met James Stewart) ook, en vond die al fantastisch. Dit is een zeer goede remake. En een mooie "Making of" als extra op de DVD.

avatar van RAJC

RAJC

Heb hem bekeken en was aangenaam verrast. Verwachtte er niet veel van, maar ik zat dus fout. Leuke film, geen non-stop actie, maar leuk verhaal.

avatar van tjp1994

tjp1994

vond hun superlachen, echt vermakelijk

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ja wel een goeie film, wel lekker om te kijken!!

hij krijgt van mij een 3.5

avatar van beunhaas

beunhaas

Ik heb de film vanavond ook gekeken.

het stukje dat dat vliegtuig eindelijk vloog en boven de volgende berg uitkwam leek rechtstreeks uit die film met will smith en die robotspin (naam kwijt) te komen, dat was wel slecht.

Wat vond ik ervan:

- een te voorspellen einde
- te weinig spanning, vooral die nomaden hadden het spannend kunnen maken
- normaal ben ik wel een fan van tyrese gibson, in deze film speelt ie 1 of ander watje en dat past er niet bij.
- Je kreeg een beetje een BA (van the A-team) gevoel bij. Lekker klussen met een leuk muziekje, beetje jammer.
- Ik vond het wel knap dat ze er nog een verhaal van konden maken, in de woestijn valt niet veel te beleven

Meer spanning/ellende/actie hadden de film een topper gemaakt.

Al met al heb ik de film wel afgekeken (mede dankzij de zak chips) en daarom geef ik 2,5*

avatar van DeLaNuit

DeLaNuit

Wild Wild West

Ik vond het wel een leuke en spannende film. Dat kleine vlieguigbouwertje was wel echt irritant trouwens.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

wat een tegenvaller, mooie beelden in de woestijn maar daarmee is ook alles gezegd

avatar van joepdoedel

joepdoedel

goed te pruimen film. Leuk verhaaltje..leuk uitgewerkt.

Niet ingewikkeld. Gewoon een lekkere film...waarvan

het einde al snel duidelijk wordt...maar wat geeft het.

Het kampeer gevoel komt boven en de volhouder wint.

avatar van pampie

pampie

wel een aardige film, jammer van een paar ongeloofwaardigheden zoals bam ineens staat er een net gebouwd vliegtuig
maar verder een goed te kijken film tot het eind. acteren was redelijk behalve die zogenaamde excentrieke gast(vliegtuigontwerper) die was echt slecht.
waardering= 3 sterren voor de mooie beelden en verhaal.