Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi en Tyrese Gibson
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 21 april 2005
Plot Flight of the Phoenix
"Out of the ashes, hope will rise."
Een vrachtvliegtuig stort neer in een zandstorm in de Gobi-woestijn, met ongeveer 10 mensen aan boord. Een van de passagiers is een vliegtuigontwerper, die op het idee komt om met behulp van de onderdelen van het neergestorte vliegtuig een nieuw vliegtuig te bouwen. Hiermee willen ze ontsnappen voor het water en voedsel opraakt.
eldorado
Lastig deze film een waardering te geven.Er zitten een aantal onlogische scenes in.En een aantal acteurs spelen slecht.De muziek was mooi maar niet goed getimed.Toch heeft ie me wel geboeid.2.5 * dan maar
Nieke
Zeer goed te pruimen filmpje. Ongelooflijk cliché met tijden, maar hé, ik heb gehoord dat een remake is, dus dan gooien ze er toch maar "inventieve" stukken tussen...
Nu ja, het broertje van Phoebe uit Friends zien is altijd leuk, en Quaid mag er nog best zijn voor zijn leeftijd.
Feelgood movie, beetje actie, beetje spanning, beetje humor, evolutie van de karakters (zoals het cliché vraagt) én Tyrese, ik heb gekregen waarvoor ik had betaald.
goldberg
ik vond het een goede film met aktie en spannende momenten,hij krijgt van mij een 3+
Mister_Movie
Prima film.
Natuurlijk weet je al op voorhand dat het allemaal wel goed zal aflopen en van oprechte spanning is dan ook nooit geen sprake.
Maar het gaat in deze film vooral over de inventiviteit, samenwerking en botsingen onder en met mensen die in een noodsituatie belanden.
3,5 *
krabat
BA had vast en zeker een helikopter in elkaar kunnen zetten en dan hadden ze hem vervolgens moeten verdoven met zandkorrels vanwege zijn vliegangst.
Waardeloos commentaar / waardeloze film
kelu
Leuke film, heb de hele film met spanning gekeken leuk verhaal en goed uitgewerkt. *** sterren
Scratt
In het begin wist ik al genoeg. Heb het afgezet van miserie.
TheMaestro
En met George Peppard en Dwight Schultz (Kol. Smith en Murdock) hadden ze er ook nog 2 goede acteurs bijgehad, HAHA.
Toch vond ik het een aardige film. Wel vond ik de "roughnecks" een beetje soft. ik dacht dat die olieboorjongens altijd van die harde klanten waren.
TheRisingSun
Lekkere film met geen spetterend actie,maar wel een vlot lopend verhaaltje. 't Wordt allemaal erg leuk uitgewerkt,met als uitschietertje qua acteren toch wel Giovanni Ribisi. Zo heb ik hem echt nog nooit gezien! Hij lijkt wel een vent van eind 40 ofzo,daarbij dat irritante gedrag en dan ook nog zeggen dat je vliegtuigontwerper bent.
Ja,modelvliegtuigjes!
Schitterend!
Dat vliegtuig wat er uiteindelijk uit komt is wel een beetje een tegenvaller,want als je vanuit China (daar zaten ze geloof ik,zeiden ze...) in de buitenlucht naar de VS moet vliegen.... Ik weet niet of je dat kan volhouden,maar goed dat is iets waar ik maar niet over val.
Erg vermakelijke film wat mij betreft,met toch ook een behoorlijke rol van Quaid. Niet zijn beste,maar toch.
3,5 ster
Mr Orange
Quaid en vooral Ribisi redden deze magere film van een roemloze ondergang. Heb hem gekeken vanwege deze twee acteurs, maar helaas was er buiten dat niet echt veel aan. Te veel zandstormen en het verhaal (-tje) herhaalt zich te vaak. Hollywood zomer product, zo van de lopende band gerold.
Barfly
Voor 1 keer leuk. Zit verder niets speciaals in.
En weer die belachelijke computer-animaties om een zandstorm te kunnen laten zien... die er vervolgens niet uit ziet.
Romantic Witch
ik vond het wel een leuke film.. alleen niet echt mijn ding! toch 3 sterren!
xangadix
Hij viel me niet eens tegen, maar de achtervolging van Ali Baba en de veertig rovers sloeg echt nergens op, evenals de montage, waarin ze allemaal vrolijk aan de arbeid zijn.
xangadix
Er viel me trouwens ook iets op: op een gegeven moment hoor je dezelfde muziek die in Snatch gebruikt wordt. Er wordt dan iemand neergeschoten en die valt precies zo als Brad Pitt tijdens een van de bokswedstrijden... Toeval..?
Modar
Ik vond het wel een leuke film, leuk om te kijken als je niets te doen hebt. Zoals eerder verteld hier vond ik de zandstorm wat overdreven door de special effects maar ja dat hoort erbij he.
ik geef deze film 3 sterren
Film met gemengde gevoelens. Langs de ene kant is het nogal soft en soms onsamenhangend. De uitwerking van bepaalde personages zijn of te weinig, of te clichématig gebeurd. En ik had meer dreiging verwacht van de dievenbende. Langs de andere kant heb je stevig acteerwerk van Dennis Quaid (die me altijd aan Harrison Ford doet denken) en vooral Ribisi die hier één van z'n beste rollen neerzet. Nog even en hij is de opvolger van Buscemi. Ook de score was heel goed, de juiste muziek op de juiste plaats.
Julie
de film viel heel goed mee, maar toch ligt er iets op m'n lever liggen
ik had iets heel anders verwacht, zo meer de ellende laten zien van de hongersnood en watertekort
aan de andere kant is hij zeker geen flop en het is leuk om er eens een avondje van te genieten
JanReintjens
Goede film met een sterk verhaal. Soms met onverwachte humor. Sterke acteerpestaties.
Zeer de moeite waard om te zien deze film!
Tarkus
Prachtige film vind ik. Ik ken de oude (met James Stewart) ook, en vond die al fantastisch. Dit is een zeer goede remake. En een mooie "Making of" als extra op de DVD.
RAJC
Heb hem bekeken en was aangenaam verrast. Verwachtte er niet veel van, maar ik zat dus fout. Leuke film, geen non-stop actie, maar leuk verhaal.
Rianneke_Dan
ja wel een goeie film, wel lekker om te kijken!!
hij krijgt van mij een 3.5
beunhaas
Ik heb de film vanavond ook gekeken.
het stukje dat dat vliegtuig eindelijk vloog en boven de volgende berg uitkwam leek rechtstreeks uit die film met will smith en die robotspin (naam kwijt) te komen, dat was wel slecht.
Wat vond ik ervan:
- een te voorspellen einde
- te weinig spanning, vooral die nomaden hadden het spannend kunnen maken
- normaal ben ik wel een fan van tyrese gibson, in deze film speelt ie 1 of ander watje en dat past er niet bij.
- Je kreeg een beetje een BA (van the A-team) gevoel bij. Lekker klussen met een leuk muziekje, beetje jammer.
- Ik vond het wel knap dat ze er nog een verhaal van konden maken, in de woestijn valt niet veel te beleven
Meer spanning/ellende/actie hadden de film een topper gemaakt.
Al met al heb ik de film wel afgekeken (mede dankzij de zak chips) en daarom geef ik 2,5*
DeLaNuit
Wild Wild West
Ik vond het wel een leuke en spannende film. Dat kleine vlieguigbouwertje was wel echt irritant trouwens.
dennisloquet
wat een tegenvaller, mooie beelden in de woestijn maar daarmee is ook alles gezegd
joepdoedel
goed te pruimen film. Leuk verhaaltje..leuk uitgewerkt.
Niet ingewikkeld. Gewoon een lekkere film...waarvan
het einde al snel duidelijk wordt...maar wat geeft het.
Het kampeer gevoel komt boven en de volhouder wint.
pampie
wel een aardige film, jammer van een paar ongeloofwaardigheden zoals bam ineens staat er een net gebouwd vliegtuig
maar verder een goed te kijken film tot het eind. acteren was redelijk behalve die zogenaamde excentrieke gast(vliegtuigontwerper) die was echt slecht.
waardering= 3 sterren voor de mooie beelden en verhaal.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
diefstalgebaseerd op boeksandstormpilotwatergobi desert mongoliaoverlevingrampvliegtuigcrashstruggle for survivalwoestijnbased on movieoil rig desert stormsmugglerscargo planecrash survivor