• 9.378.647 stemmen

Flight of the Phoenix (2004)

Actie / Avontuur | 113 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi en Tyrese Gibson

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Flight of the Phoenix

"Out of the ashes, hope will rise."

Een vrachtvliegtuig stort neer in een zandstorm in de Gobi-woestijn, met ongeveer 10 mensen aan boord. Een van de passagiers is een vliegtuigontwerper, die op het idee komt om met behulp van de onderdelen van het neergestorte vliegtuig een nieuw vliegtuig te bouwen. Hiermee willen ze ontsnappen voor het water en voedsel opraakt.

avatar van Theunissen

Vond dit best een vermakelijke avonturen film. Het origineel is uit mijn herinnering beter en spannender maar deze ook best aardig. De beelden zijn fraai maar er wordt niet echt goed in geacteerd (te overdreven naar mijn mening). Ach ik heb me niet verveeld met deze film.

avatar van Zinema

Zeer clichématig filmpje waarbij de voerspelbaarheid troef is. Absoluut onderhoudend maar weinig toevoegend aan het genre. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag. Meer niet.

avatar van watchman

watchman

Leuke film voor een regenachtige zondagmiddag,met chips en bier,maar meer ook niet.Acteerprestaties af en toe tenenkrommend,en een aantal ronduit belachelijke scenes.Bv het gegeven dat men zeer zuinig moet doen met het resterende water,en nog geen halve minuut later zie je iemand in de volle zon golfballen wegmeppen,en iemand anders zelfs LIGGEN ZONNEN op de vleugel.Dat is iets wat de geloofwaardigheid meteen op nul zet,en dat verpestte de verdere film voor mij.Hoef ik geen 2e keer te zien.

avatar van Spetie

Flight of the Phoenix is een middelmatige film met aardige special effects, maar het ontbreekt aan echte spanning en karakterontwikkeling. De acteurs doen het redelijk, maar alleen Giovanni Ribisi zet een echt goede rol neer. Wat een freak speelt hij en zijn rol is ook het enige wat echt goed aan deze film is. De film kabbelt op een gegeven moment maar rustig voort en wil maar niet echt spannend worden. Waarom wordt er bijvoorbeeld niet meer met de nomaden gedaan, die daar vlak in de buurt van het neergestortte vliegtuig zitten? Dat had de film misschien nog van enige spanning kunnen voorzien.Het is allemaal verder best onderhoudend om te zien, maar echt boeiend of bijzonder wordt het nooit.

avatar van brielen

brielen

Ik vond de actie goed maar deze film schiet op psochologisch vlak ietwat tekort. Maar voor mij toch een 4.

avatar van 20 cent

20 cent

4,5 Niet meteen de beste film maar wel zeer vermakelijk en misschien een klein beetje voorspelbaar

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Redelijke avonturenfilm, waarin je het einde uiteraard al kon verwachten... Desondanks heb ik me niet verveeld

avatar van moviemike

moviemike

Weet niet of iemand hier naar de populaire reeks 'Lost' kijkt, maar Giovanni Ribisi deed me hier heel erg denken aan het pergonage Benjamin Linus uit die reeks

avatar van Kr!kke

Kr!kke

moviemike schreef:

ja er zijn inderdaad wel enkele gelijkenissen

avatar van Leno

Leno

Het orgineel is op alle fronten beter en eigenlijk voegt deze film dan ook niets toe. Quaid is acceptabel in de hoofdrol maar kan niet tippen aan Stewart. Verder best een vermakelijke film, maar dat is met name vanwege het aardige gegeven en de orginele locatie.

avatar van schram101

schram101

Zeer vermakelijk filmpje met een redelijk orgineel verhaal. Het camerwerk was erg mooi door middel van kleurgebruik e.d. in de woestijn, hoewel de zandstorm wel erg lelijke CGI was.

Aan het acteerwerk heb ik me niet echt geergerd en de rol van Stewart is zoals de meesten hier al vermelden fantastisch neergezet!

3,5* voor een toch wel bovengemiddeld filmpje!

avatar van totti999

totti999

watchman schreef:

Yep, goed samengevat zo. Dit kwam geen moment geloofwaardig over. En dan is zo'n woestijn geen inspirerende omgeving om naar te blijven kijken.

avatar van MovieGirl13

MovieGirl13

Ik vond het een erg goede film. Ik vond het intro niet helemaal geweldig, maar vanaf dat ze in de woenstijn waren vond ik het boeind. Er zaten ook zeker voorspelbare stukken in de film maar toch een goede 4.0 *

avatar van mnrk

mnrk

Leuke avonturenfilm die prima weg kijkt.

Acteerwerk is ook gewoon in orde en het verhaal is ook prima.

Ook de muziek is leuk in de film, met toch wel deze scene als hoogtepunt in de film

YouTube - Flight of the phoenix Hey Ya!

avatar van schram101

schram101

Geweldige scene inderdaad! Erg komisch!

avatar van pumpking

pumpking

Donderdagavond op 2BE.

avatar van AGE-411

AGE-411

do 3 juni om 20.50 op 2BE

avatar van pumpking

pumpking

Was weer eens op 2be, toch maar overgeslaan want heb hem al zoveel gezien.

avatar van Minotaures

Minotaures

Enigszins vermakelijk. Het is meer een avontuurfilm dan actie. Ook leuk om tijdens de aftiteling foto's van overlevenden te zien; hoe ze het daarna maakte.

Ook had ik wat meer kills verwacht, maar dat viel allemaal reuze mee. Meer aan het realistische kant gehouden.

Soms wat betreft acteren slecht, maar over het algemeen was het wel te doen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Tijdverspilling.

En nog geen eens leuke tijdverspilling. Flauwe voorspelbare film met domme irritante karakters (kon werkelijk voor niemand sympathie opbrengen) en een verhaal dat werkelijk kant noch wal raakt. Ga even lopen zeuren over hard werken om het vliegtuig af te maken om dan 2 minuten later een scène te zien waarin ze gaan zonnebaden en golfen... Begrijpe wie kan. En dan die sideplot met die nomaden...

Twee sterren voor de al bij al nog leuke crash en de bijwijlen toffe muziek. Voor de rest snel vergeten.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Aandoenlijke actie/avonturen film met Dennis Quaid. Geen hoogvlieger of topper maar wel een vermakelijke film die best leuk is om wat minuten te vullen. 3,0.

avatar van 606

Komt niet op tv ook broken arrow is NIET geweest, allemaal sport ect.

avatar van F33LG00d

F33LG00d

606 schreef:

Komt niet op tv ook broken arrow is NIET geweest, allemaal sport ect.

he jammer. Op tvgids stond ook dat die films zouden komen. Balen

avatar van F33LG00d

F33LG00d

Hopen dat deze film nu wel wordt uitgezonden.

avatar van Brix

Brix

• 19684 berichten

Wat ik vooral over heb gehouden aan het bekijken van deze misser is de beslissing om de geweldige originele versie uit 1965 op DVD te gaan kopen.

Het is mij een raadsel hoe een acteur als Hugh Laurie zich heeft kunnen verlagen door aan deze beschamende remake mee te doen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Zeer goede film. Prima acteerwerk, goed verhaal, matig einde.

avatar van Thorak

Thorak

Goede film die zo hier en daar toch wel wat dingetjes heeft laten liggen qua mogelijkheden.

Ribisi vond ik erg overkomen als een Nazi officier op de vlucht ofzo. Het word ook nergens helemaal duidelijk wat hij daar nou te zoeken had. Dit en bij meerdere personen had de film toch en stuk interessanter kunnen maken. Waarom heeft die ene gast bijvoorbeeld een ooglapje, waarom is die ene man zo into spiritualiteit en heeft hij niet zoveel op met religie... Zeker films als dit hebben juist veel baat bij karakter uitdieping. Helaas blijven alle karakters nogal plat. Tijdens de aftiteling zie je nog wat foto's van hun toekomst, maar eigenlijk hebben die totaal geen functie door het gebrek aan karakter achtergronden.

avatar van scorsese

Matige film waarin een groep mensen neerstort in de woestijn met een vliegtuig, en hier een nieuw vliegtuig bouwen met de onderdelen die nog heel zijn. Op zich een avontuurlijk verhaaltje, maar de personages zijn wandelende stereotypen en de film weet ook op geen enkel punt te verrassen. Geloofwaardigheid is ook ver te zoeken, maar de film ziet er wel goed uit. Het acteerwerk is ook ondermaats, en Giovanni Ribisi zet een vrij irritante rol neer.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Heel tevreden over deze film!

Overleven, avontuur en creativiteit met een gecrashed vliegtuig. Flight of the Phoenix bracht een geslaagde combinatie hiervan.

De groep bestond uit leuke karakters die geregeld met elkaar botsen: Dennis Quaid als stoere en eigenzinnige piloot, 1 vrouw tussen al die venten, en een nerd-achtige vliegtuigontwerper met een goed plan. De onthulling aan het einde van deze laatste vond ik nog heel verrassend.

Het niet helemaal alleen zijn in de woestijn wordt handig opgelost door problemen die ze krijgen met een gevaarlijke nomaden bende. Dit zorgt voor afwisseling en spanning.

Spannend is ook de vraag of het nieuwe toestel luchtwaardig zal zijn of niet...

Niet te vergeten is ook de heel goeie soundtrack bij deze film. Het begon al gelijk goed met "I've been everywhere" van Johnny Cash. Dit zorgde voor een prachtige intro van de film.

Ik ben van plan ook een keer het originele Flight of the Phoenix uit 1965 te zien.

avatar van Brix

Brix