• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: Rick Rosenthal

Met onder meer: Sean Penn, Reni Santoni en Jim Moody

Releasedatum: 14 juli 1983

Plot Bad Boys

"There's Only One Person Left Who Believes Mick O'Brien Can Make It... Mick O'Brien."

Mick O'Brian, een 16-jarige straatvechter uit Chicago, wordt opgepakt na de moord op het jongere broertje van bendeleider Paco Moreno. Hij wordt geplaatst in een zwaarbewaakte gevangenis. Terwijl hij zich staande probeert te houden tussen moordenaars en verkrachters neemt Paco wraak op hem door zijn vriendin te verkrachten. Paco wordt gepakt en wegens een gerechtelijke dwaling geplaatst in dezelfde gevangenis als waar Mick zit. Wat volgt is een confrontatie tussen de twee op leven en dood.

Mick O’Brien

Warden Bendix

avatar van gotti

Wel aardig filmpje.

avatar van Zinema

Spannend gevangenisdrama met een sterke Penn. Er wordt een enigzins trieste sfeer neergezet. Goed.

avatar van timbo_

timbo_

Erg positief verrast door dit filmpje. Goed acteerwerk door Penn en een aantal anderen en ook lekker broeierig sfeertje gedurende de film. De spanning wordt vakkundig opgebouwd en de film durft ook bij vlagen redelijk hard te zijn. Iets minder vond ik dat het leven van echte gevangenissen hier bij vlagen bijna letterlijk wordt vertaald naar de jeugdgevangenissen. Ik kan me natuurlijk stevig vergissen maar ik geloof niet dat verkrachtingen aan de orde van de dag zijn in jeugdgevangenissen. Kon deze misser echter vrij snel van me af zetten en heb me dan ook nauwelijks geergerd aan deze onvolkomendheid. Ik heb me met Bad Boys gewoon erg goed vermaakt dus vandaar.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Lekkere 80's grauwe sfeer met de radio op de schouder, een stel jonge gasten en af en toe redelijk hard vechtgeweld. Het gevangenisverhaaltje is rechttoe rechtaan zonder compromisjes, met als hoogtepunt de uitstraling van Sean Penn.

Sjors & Sjimmie en Horowitz komen wel erg gekunsteld over en je moet door wat gevangenisclichétjes prikken.

Btw, bondige alternatieve titel: Rotzakken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Opvallend interessante film. Leuke duo: Sean Penn en 'Horowitz''.

avatar van 606

Leuke rauwe gevangenis film met een pakkend en meeslepend verhaal.

Erg goed acteerwerk en glansrol van Penn.

avatar van jordandejong

jordandejong

Uitstekende misdaad/drama over de jonge straatcrimineel Mick O'brien die naar een ruige jeugdgevangenis wordt gestuurd. Daar komt hij een aantal problemen tegen die alleen nog maar groter worden wanneer Paco (de verkrachter van z'n vriendin) daar ook terecht komt.

Sean Penn heeft echt een white trash uitstraling en past perfect in z'n rol. Ook de andere acteurs zetten een meer dan prima presatie neer en weten te overtuigen in hun rollen.

Rosenthal creert in de stad-scene's een heerlijke grimmige sfeer (donkere steegjes, met graffiti bespoten metro's etc). Ook in de gevangenis hing een goede onheilspellende sfeer.

Jammer dat het einde ietwat cliche was, maar dat wordt wat overbrugd door de spannende vechtscene tussen Paco en Mick.

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuke gevangenisfilm met dat heerlijk eightees sfeertje. Verhaal was redelijk onderhoudend, en Penn was lekker bezig. Niet echt hoogstaand maar wel erg vermakelijk.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sterk gevangenisdrama met een nog jonge Sean Penn, die de rol van jonge straatcrimineel O'Brien vertolkt en na een uit de hand gelopen misdrijf (waarbij een kind per ongeluk het leven laat) in een gesloten tuchtinstelling belandt. Daar wordt een mens niet beter : hij moet er opboksen tegen andere inmates en zijn mannetje staan. Bad Boys heeft een grauwe gewelddadige, sommigen zullen zeggen, clichématige, gevangenissfeer. Toch trapt de film niet in alle vallen en betrekt enkele wendingen die de film toch wel afwerken zoals het moet : het vriendinnetje van Penn, Paco Moreno en gevangenispersoneel die een menselijke kant hebben. Dit is inderdaad de betere gevangenisfilm.

avatar van W.V.

W.V.

Goede jaren tachtig bajesfilm, die afweek in het genre omdat het personeel nu niet eens als corrupte, onverschillige of onbekwame sufferds werden neergezet. Voor de rest was het een redelijk harde film, deze film bracht de carrière van Penn in een stroomversnelling. Niet alleen van Penn, ook Brown heeft zich na deze film ontwikkelt als een begenadigd acteur die al vele goede bijrollen op zijn naam heeft staan.

Rosenthal werd na deze film een grote carrière voorspeld, jammer dat hij daarna heel commercieel heeft gekozen door in de tv wereld te gaan werken.

De film ademt een gewelddadige, sombere sfeer en kent ook weinig positieve momenten, maar dat maakt dat deze film uitsteekt boven de standaard bajes films.

avatar van wizard of midian

wizard of midian

Een keiharde en realistische gevangenis film.

Een jonge Sean Penn die zeer sterk speelt in deze film, andere bekende acteurs Ramon Herrera en Clancy Brown... .

Aanrader vr fans v rauw geweld.

avatar van Brabants

Brabants

Bad Boys is een aardig gevangenisdrama wat verhaaltechnisch prima in elkaar zit en idem geloofwaardige sfeer. Een goed acterende cast maakt dit mogelijk. Sean Penn springt er voor mij niet opzienbarend uit wat velen hier beweren. Beetje lelijk kijken en wat schelden meer is het niet in deze rol. Niettemin, prima film.