Lepel (2005)
Releasedatum: 2 februari 2005
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Lepel
Het verhaal gaat over het negenjarige jongetje Lepel dat bij zijn gemene oma Koppenol moet wonen omdat zijn ouders al heel lang op reis zijn. Wanneer hij op een dag de kans krijgt, verstopt hij zich in een warenhuis. Hij raakt bevriend met het stoere meisje Pleun, dat stiekem achter de truien in het warenhuis woont. Samen met verkoper Max en Pleun beleeft Lepel spannende avonturen in zijn zoektocht naar een lieve moeder.
Wel Shopper Numero Uno in Nederland, hè. Volgens mij heeft Van Randeraat er tien keer zoveel Shopuren opzitten als wij met z'n tweeën bij elkaar. 't Is gelikt en het werkt, schijnt. Of je het nou leuk vindt of niet.
Webby
Nou ik vind die acteurs er te duidelijk ingeplakt, met lelijk wit randje....
jassonn
Ik vind het ook een zeer kinderachtige poster, maar ja het is dan ook een kinderfilm
Aardige film die bijna verpest wordt zodra Lepel alias Pelle (Joep Truyen) in beeld kwam. Die jongen kan voor geen meter acteren en komt koud en emotieloos over....jammer..
Dit is natuurlijk mijn mening maar, maar ik ben wel benieuwd wat anderen ervan vinden.
Captain Pervert
Er zijn in Nederland geen kinderen die kunnen acteren. In het buitenland ook niet, behalve Dakota Fanning en dat jongetje uit A Perfect World.
Zelva
'k Vond hem in The Horseless Prince wel voldoende overtuigend acteren.
Daar doet hij dus 5 min in mee en komt een paar maal in beeld.....
mieke1969
vandaag met mijn dochtertje (6) gekeken en vond het wel een leuke film, wel onderhoudend.
De familiefilm LEPEL van Willem van de Sande Bakhuyzen heeft in tweeënhalve week na de bioscooprelease 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. LEPEL staat momenteel op de vierde plaats genoteerd in de film top 20.
LEPEL is een productie van Lemming Film in co-productie met de NPS. Warner Bros Holland heeft de film uitgebracht. De film draait sinds 2 februari in de bioscopen en is momenteel in 110 zalen te zien.
bron: persbericht Nederlands Film Festival
Tegenvallende Van de Sande Bakhuyzen film.
Ontstijgt nergens de middelmaat. Alle acteurs zijn minder dan goed dan in andere films waarin ze speelden. Kinderen regisseren is een vak apart blijkt maar weer eens. Neeltje de Vree was zoveel beter in Verder dan de Maan. Joep Truijen acteert matig, er zit erg weinig expressie in zijn gezicht.
Ook de rol van Carice van Houten maakt weinig indruk en komt zelfs vrij kleurloos over. Alleen in het laatste deel van de film, wanneer ze met de kinderen samen speelt, toont ze beter spel.
Bij Cloaca en Familie had de regisseur de luxe dat er maanden op toneel gespeeld is voor de film werd gedraaid. Bij Lepel wist hij blijkbaar even niet meer hoe het ook alweer moet als je van begin af alles moet opstarten voor de film. Van deze regisseur verwacht ik betere spelregie.
Van de Sande Bakhuyzen heeft dit blijkbaar zelf ook als een tussendoortje beschouwd, anders kan ik het niet goed plaatsen. En het is blijkbaar zijn genre niet.
Mieke de Jongs scenario is ook niet echt je van het. Een standaard verhaal met vrij standaard dialogen. Zo'n film die zich voornamelijk afspeelt in een warenhuis zal voor kinderen wel boeien wellicht, maar voor volwassenen heeft de film weinig in petto.
Krappe 2,5 sterren.
Redelijke film. De twee kids doen het heel aardig, wellicht nog wel beter dan sommige ouderen (o.a. Carice kan stukken beter; wel redelijk lollig overgens, die auto-fetish). Het verhaal is hier en daar net iets te kinderlijk en sommige karakters zijn net iets te karikaturaal waardoor het niet altijd even goed werkt. Zeker niet slecht dit, maar als ik mag kiezen zie ik toch liever een film als Minoes. Leuk voor de kids én leuk voor de ouders.
hollywoodfan
het is niet waar dat er geen kindertalent in nederland is. Ik vind Neeltje te vree het niet zo slecht doen hoor. Maar vaak zijn het de goeie die niet in kinderfilms spelen zoals Elske Rotteveel uit Bluebird en waar ik ook veel gehoord over heb ik Melody Klaver uit Diep.
Senmike
Mijn kinderen vonden het een erg leuke film vooral mijn jongste heeft erg genoten (5 jaar)
Summerlinda
Ik vond deze film erg tegenvallen, matig geacteerd en de kinderen met wie ik deze film keek (6 & 8 ) heb ik twee keer hard horen lachen, niet echt veel dus. Zag verder ook weinig spanning op hun gezichtjes, behalve bij de scene dat de ballon neerstort. Ik heb me zwaar verveeld.
Prissie
Ik heb hem gezien.Maar ik vond het een matige film.Voor hele kleine kinderen is ie soms wel leuk.De poster vond ik echt verschrikkelijk
Movie_Diva
Ik zal eens beginnen met de poster.Die vond ik niet echt mooi gemaakt.Misschien een beginnende Photoshopper.Want je ziet de witte randjes.En zo zie je dat ze erin geplakt zijn.Omdat ik een erge Minoes fan ben had ik wel wat meer van Carice van Houten verwacht.Loes Luca deed het niet slecht.Joep Truien had zo zijn momenten dat hij het de ene wel goed deed en de andere keer wat minder.Nou ik bekeek de film samen met mijn moeder en nichtje.Mijn nichtje vond de film leuk.Maar mijn moeder ging halverwege strijken.Dus die vond net als mij er geen bal aan.Toen de film klaar was wou me nichtje hem nog een keer zien dus bij haar zat de film wel snor.Ik heb me niet echt vermaakt.Een 2,5
Tom Savini
Loes Luca en Kees Hulst waren bijzonder irritant. Verder deed de film me wel wat. Waarschijnlijk het kind in mij.
v.i.c.t.o.r.
Niet interessant. Meisje in winkel, luchtballon, slechte dialogen, nergens spannend...
Thomas83
Ik had gehoord dat dit een leuke kinderfilm was, en van de week had ik nog wat meegekregen van Puk & de Petteflet, en omdat die me nogal tegenviel was ik benieuwd of ik dit wel een leuke kinderfilm zou vinden. Ik had er in elk geval wel goede dingen over gehoord.
Vanmiddag heb ik dus afgestemd op Nederland 3, en ik moet zeggen dat ik het zeker geen slechte film vind. Voor kinderen denk ik wel vermakelijk, en ik vond die scene waarin die verkoper achter een luchtballon aanfietste wel erg mooi in beeld gebracht.
Vermakelijk filmpje, net wat beter dan de doorsnee-film wat mij betreft. 3.0*
lottetje
dit vind ik echt een leuke kinderfilm. ik hou wel van kinderfilm gewoon om met mijn nichtje te kijken. en hier is echt niks mis mee. Het is ook een orgineel verhaal.
een 3,5
ErikSt
Met mijn kinderen gekeken naar de film "Lepel". Een erg leuke film. Onze vraag is nu: Waar is deze film opgenomen?.
Tot nu toe het antwoord nog niet kunnen vinden op internet. Mijn dochters gokken Frankrijk maar volgens mij is het ergens in het oosten. Er staat een bioscoopbezoek op het spel (al vrees ik dat ik in beide gevallen moet betalen)
Volgens IMDB is het grotendeels in Duitsland.
GreenGozo
Onze vraag is nu: Waar is deze film opgenomen?
Via IMDB.COM:
"Filming locations for Lepel (2005): Netherlands and Germany"
En Duitsland wordt dan uitgewerkt:
Weimar, Thuringia, Germany
Wettin, Saxony-Anhalt, Germany
Zwickau, Saxony, Germany
robertus65
Flauwe kinderfilm, viel voor mij eigenlijk tegen. Mierzoet en voorspelbaar en zelfs kinderen zullen het verhaal niet geloven. Wel mooie opname in Oost Duitsland.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'