• 9.375.198 stemmen

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Jeff Bridges, Ellen Barkin en John Hurt

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Plot Wild Bill

"The Name Is Legendary. The Man Is Real."

Wild Bill Hickok, een legende in het Wilde Westen, wordt achterna gezeten door zijn reputatie en zijn verleden. De jonge Jack McCall volgt in zijn spoor. Hij beschuldigt Bill van het in de steek later van zijn moeder. McCall heeft gezworen om Bill te vermoorden.

Wild Bill Hickok

Will Plummer

California Joe

avatar van Barfly

Barfly

Zo traag vond ik de film eigenlijk niet. Voor een western viel het wel mee. Het verhaal is redelijk en inderdaad wat over the top. Maar ook dat zijn westerns wel vaker. Het acteerwerk kon ermee door.

avatar van Film Pegasus

Geen idee waar deze western naar toe wou toen ik hem opzette. Was het een soort neo-western als 3:10 to Yuma, een classic western stijl Eastwood of toch wat humor als The quick and the dead. Het is uiteindelijk een rommeltje geworden met flauwe humor en poging tot een eigen stijl. Maar de film boeit niet echt en doet de passie voor Wild Bill geen goed. Na deze film heb ik geen gevoel dat dit een legendarisch figuur zou zijn. De film is een los lopend paard dat niet goed weet welke stijl het wil volgen en daardoor naast de boot valt.

avatar van Decec

Decec

Redelijk western/actie film...

Niet echt spannend verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs:

Jeff Bridges, John Hurt, Bruce Dern en

James Gammon...

Jammer dat af en toe kleur en dan zwart en wit...

(geen breedbeeld, geen 4:3, nog kleiner, maar wel mooi

opname)...

avatar van mister blonde

mister blonde

Vond het eigenlijk een prima film. Het is een soort van kampvuur verhaal, waar zaken worden opgeblazen, uitvergroot en we van het ene naar het andere willekeurige hoogtepunt springen (net hoe het uitkomt) . Ook in het raamwerk zelf zitten vertellingen die hetzelfde doen. Als een van zijn vrienden vertelt over een shootout, waren de tegenstanders gemener, meedogenlozer en vooral met veel meer dan waarschijnlijk echt zo was. Aan de reactie van Bridges zie je dat er weinig meer van klopt. “Wild Bill” is hierdoor wel wat fragmentarisch en vast historisch inaccuraat, maar ik vond het niet zo’n probleem. Films gebaseerd op echte gebeurtenissen en personages zijn eigenlijk nooit eerlijke vertellingen. Of dat nu in kleine zijplotjes of in hoofzaken zit; je weet toch nooit precies waar het waargebeurde ophoudt en fictie begint. Maar zelfs historici weten van veel 'feiten' uit het wilde westen niet zeker of het zo echt gegaan is. Hill lijkt hierin dan ook niet echt geïnteresseerd en zijn mannen-die-sterke-verhalen-vertellen aanpak werkte voor mij juist wel.

Technisch is dit weer erg goed. Prachtig gefilmd, mooie shootouts. Ook vond ik de locaties, de aankleding etc. etc. prima verzorgd. Het tempo vond ik ook prima, hoewel het na een uur wel even iets inzakt (omdat we dan bij de aanloop naar het laatste hoogte/dieptepunt blijven hangen), om daarna weer op te leven. Dikke 3,5 sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Niet echt een geslaagde verfilming. Nogal fragmentarisch van aard en daardoor geraakte ik het eerste half uur nauwelijks in de film. Voor een film van anderhalf uur is dat niet handig.

De personages krijgen amper diepgang en enkele acteurs zijn zeer weifelend in hun performance. Hier en daar kan Walter Hill voor een prikkeling zorgen, maar in z'n geheel is dit allesbehalve z'n beste film geworden.