• 9.201.672 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 16 september 2004

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus

Plot Cool!

Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaad, wat vaak gepaard gaat met grof geweld. Als zij door Prof, leider van een bende die zich met grotere misdaad bezighoudt, worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vijf vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot een alternatieve straf: anderhalf jaar heropvoeding op de harde Glen Mills School.

avatar van MissyNador

MissyNador

Een van de slechtste nederlandse films ooit!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Zag hier een laatst een paar scenes van op de televisie. En wat een wanvertoning zeg, walgelijk gewoonweg. Er werd zo slecht geacteerd en de personages die neergezet waren, waren zo niet-Nederlands. Zulke stereotype Hip Hop karakters, en zo onrealistisch. Een heus drama..

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Matig verhaal. Niet bijzonder geacteerd. Storende rap tussendoor. Geen aanrader.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zoals iemand het eerder al zei: een drama in de letterlijke zin van het woord.

Het begint allemaal best aardig met een ''realistische'' weergave van de Glenn Mills en de authentieke schoffies die de hoofdrollen erin spelen. Maar om de een of andere reden moet de cast aangevuld worden met allerhande BN-ers. Katja Schuurman als de vriendin van een van de jongens, yeah right, ze is minstens tien jaar ouder. Johnny de Mol als gangsterleider die zoveel maniertjes heeft dat het wel een schurk uit Bassie en Adriaan lijkt. Uiteindelijk mondt het allemaal uit in een ongeloofwaardige thriller die maar niet kan kiezen of het serieus of grappig is. En dan steeds dat rotnummer van houd je hoofd cool erdoorheen. Je zou om minder koken van de woede.

avatar van hannes64

hannes64

• 1924 berichten

Cool????

helemaal niet....behalve katja dan.....halve ster, alleen voor katja.

avatar van Zonderling

Zonderling

Hemel..

Dit is de meest grappigste film ooooit. Ik heb hem net met vriendinnen gekeken en we hebben er volgens mij 4 uur ipv 2 over gedaan. Telkens weer terugspoelen om weer een lachkick te krijgen hahaha!

avatar van Baldur

Baldur

De irritante muziek, de verschrikkelijke acteerprestaties en de ongeloofwaardigheid maken dit tot enorme bagger... toch? Op zich wel. Toch zaten er wel wat aardige momenten in.

avatar van niethie

niethie

De hype rondom zijn dood heeft me deze film destijds doen zien en dit is in mijn ogen zijn zoveelste misser. Film gaat nergens over en vertelt een flauw en voorspelbaar verhaaltje met de welbekende en o zo populaire hiphop cultuur en bijpassende muziek op de achtergrond, acteerwerk was ook erg slecht en de film lijkt maar geen richting in te gaan en dat maakt het best ontoegankelijk. Gek genoeg vond ik het ondanks alles bij vlagen nog best wel aardig allemaal en wil ik mede omdat het alweer zo lang geleden is dat ik hem zag niet meteen te laag stemmen, houd het daarom maar op-

avatar van Fixi88

Fixi88

Film is redelijk maar Johnny de Mol is gewoon totaal niet geloofwaardig in zijn rol.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lame! (2004)

Oef! Wat een slechte film.
Ik had mijn verwachtingen uiteraard niet hoog liggen maar dit was wel erg slecht. Cool! is van alle kanten een lachwekkende film.

Theo V. Gogh zie ik nou niet bepaald als een goed regisseur. Dit vind ik ook echt zo'n werkje voor hem. En als je er dan ook nog eens zo'n belachelijke cast bijhaalt. Kijk, Katja Schuurman... oke. Acteren wil niet echt maar het is niet erg om daar naar te kijken. Johnny de Mol... wie zou in godsnaam Johnny de Mol gaan casten? Wat een belabberde acteur, zeg. Verder waren al die turken en marokanen allesbehalve geloofwaardig.

Waar ik absoluut niet tegen kan is dat die acteurs en v. Gogh denken dat ze met deze film neerzetten wat jongeren cool vinden, of eigenlijk wat cool moet voorstellen. Zoals die poster, met die graffiti. Dat ziet er gewoon kinderachtig uit. En prof met zijn wintermutsje. Gewoon erg lelijk.

Ik kon me ook ergeren aan een aantal scenes die blijkbaar serieus moesten zijn:
Wanneer prof met al z'n turken vriendjes zit te smoken en hij een verhaal gaat vertellen over hoe er applaus en gejoel klonk van uit de straten en vanaf de balkons na hun sexpartij werkte De Mol zwaar op mijn zenuwen.
En op het eind, wanneer Prof word neergeschoten... tja, dat was gewoon zo verschrikkelijk slecht! Hoe nep kan je dood vallen? Bah!

avatar van Kritiek

Kritiek

die theo van gogh kan egt niet registeren!!

0,5 ster

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

wel geinig.

avatar van MR J 1987

MR J 1987

Weer een typisch nederlandse film. dus slecht. tot nu toe alle nederlandse fims die ik heb gezien waren slecht. BEHALVE DE FLODDER REEKS !

avatar van E_!$18

E_!$18

ik snap wel dat iedereen het een slechte film vond, dat vond ik zelf namelijk ook.

Maar je kan het Johnny de Mol niet kwalijk nemen dat hij niet geloofwaardig overkomt, ik kan namelijk geen 1 nederlandse acteur doe wel geloofwaardig overkomt met die kleding en dat fruit, maar Johnny moest dat fruit eten en die kleding aan.

en dat ´gerap´de hele tijd was ook mateloos irritant kortom:

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

avatar van daxclusive

daxclusive

Beste een goede Nederlandse film met veel bekende acteurs.

Het verhaal was niet origineel en nogal vrij simpel, leuk omdat er bekende stukken in voor kwamen. Titelsong nogal fout, geen topper, maar valt er net tussen in.

avatar van Fortune

Fortune

Johhny de Mol speelt hier wel de grootste nep gangster ooit vandaar een 1. Nog nooit iemand zo ongeloofwaardig in een rol gezien.

Hoe krijgen ze het voor elkaar, ze moeten toch op een gegeven moment de beelden terug kijken en dan hadden ze zoiets van ach ja dat is wel goed zo, dat hoeft niet overnieuw.

Hoe komt van Gogh erbij om deze film te maken?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ja dit is echt alles wat je eigenlijk niet verwacht had van van Gogh als je z'n columns leest.

Een jonge blanke criminele opperbaas met een appel die een bende goedmoedige Marokkaantjes onder zich heeft. Die ook nog een wanstaltig slechte rap doen bij het graf van iemand. En dan lijkt alles ook eigenlijk niet veel meer dan een reclame spot voor die Glen Mills School. Ik heb me indertijd ook geërgerd aan een column van van Gogh die hij geschreven had tegen Goderie (ofzoiets dergelijks) groot gelijk had ie dat ie deze bagger niet in pathe liet zien (ik weet z'n motieven niet, maar als z'n motief kwaliteit was, chapeau). Ik vind dat er tegenwoordig overmatig wordt geroepen en gejankt over immigratie, en de islam, maar voor een film die een genuanceerd beeld geeft van de huidige problematiek moet je eerder bij shouf shouf habibi zijn denk ik. xxx

(ohja de titel 'cool' godsidiekie, hoe geforceerd hip wil je overkomen).

avatar van krillz

krillz

Het verhaal is nogal dun..

avatar van marques

- Low Budget

Zeker NIET COOL!

avatar van total_confusion

total_confusion

Niet de moeite van kijken waard. slap verhaal en slecht geacteerd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Onvoorstelbaar rommeltje van een regisseur van wie ik toch eigenlijk veel meer had verwacht. Johnny de Mol jr. is echt nog het minste probleem van de film - ik zat me vooral te ergeren aan het lelijke camerawerk, het rommelige verhaal en het rap-gezanik te pas en te onpas. En vooral: het is verschrikkelijk saai. 1,0*

Voor iedereen die deze film helemaal afkeurd. Het is gemaakt met mensen van de Hoenderloo groep, oftewel de meeste zijn geen acteurs maar medewerkers. Het laat zien hoe destijd de Glenn Mils school was, de hoofdrolspelers zijn jongeren die er ook gezeten hebben, oftewel gebaseerd op de waarheid.

avatar van Don Homer

Don Homer

Nou nou wat een negativiteit hieronder. Hou je hoofd cool!

Ik vond het verrassend leuk. Had alleen verwacht dat ie uit de (late) 90's kwam. Zo'n sfeertje was er. Vooral de muziek vond ik leuk. Rappen deden ze goed. Script was voorspelbaar maar wel in orde. De acteurs vielen wat tegen, inclusief Katja Schuurman, Johnny de Mol en Gerrit Zalm. Niet gek dat die niet doorgebroken zijn.