• 9.377.362 stemmen

Geregisseerd door: Brian G. Hutton

Met onder meer: Richard Burton, Clint Eastwood en Mary Ure

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Where Eagles Dare

"One weekend Major Smith, Lieutenant Schaffer, and a beautiful blonde named Mary decided to win World War II."

In 1944 wordt een Amerikaanse generaal neergeschoten bij een zwaarbewaakt Duits fort en gevangengenomen. Meteen wordt er een reddingsoperatie op touw gezet door de Britten, aangezien de generaal bevrijd moet worden voordat hij de plannen van een invasie in Frankrijk onthult. Als de missie op touw gezet wordt, worden er geheime agenten en een mysterieuze Amerikaanse luitenant toegevoegd aan het team dat de missie moet gaan uitvoeren.

Lt. Morris Schaffer

Mary Elison

Col. Wyatt Turner DSO MC

Christiansen

Gen. George Carnaby

avatar van Ravenstein

Ravenstein

"Broudsword calling Danny Boy, Broudsword calling Danny Boy..."

Sfeervolle actie/oorlogsfilm met goeie muziek en een fijne vertolkingen van Clint Eastwood als een soort van WW2-Terminator.

Spijtig genoeg duurt de film iets te lang.

avatar van edpret

edpret

Vooraan in mijn collectie! Bescheiden rol van Yank-Clint.Enkele onvergetelijke teksten, en Allo-allo is nooit meer hetzelfde geweest...Inderdaad af en toe wat ongeloofwaardig, als je enkele scenes ziet, is het een godswonder dat die oorlog wel 5 jaar heeft geduurd!

Film om gerust elk jaar eens te zien.

• 12092 berichten

Damn! Heerlijke wegkijk WO2 film, de beste in zijn genre (niet drama, maar actie!). Naar dit soort films zou ik de rest van mijn leven kunnen kijken non stop. Mooie acteurs ook en prima scenery (sneeuw, bergen). Ik ben een tijdje verslaafd geweest aan computerspelletjes met WO2 als thema, deze film komt daar nog het dichtst bij in de buurt (alsof je aan het spelen bent) Maar daar doe ik hem natuurlijk tekort mee..

avatar van thunderball

thunderball

Deze film voor het eerst midden jaren 80 midden in de nacht op de Belg-Frans gezien. Kon er geen hout van verstaan (hoewel ze wel de Duitsers echt Duits lieten praten, dat weer wel!), maar vond hem toch fantastisch

Burton had eindelijk weer eens een hitfilm nodig en Alistair Maclean werd gevraagd om speciaal voor hem een spannend filmscript te schrijven, wat hij daarna slim weer omzette in een nieuw boek.

Het was zeker voor die tijd geweldige non-stop actie, gave muziek en het duo Burton-Eastwood wat met z'n 2en zo'n beetje de oorlog wint! Cool

Wat mij betreft: 4 sterren!

=michael=

ik vind dit eens van de beste oorlogs films!!! honder procent vermaak zou deze meerdere keren achter elkaar kunnen zien...

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

DIt is inderdaad een erg goede oorlogsfilm met een ERG goede clint. Het verhaal is superleuk en erg mooi in beeld gebracht Veel actie wat de film een werkelijke must maken het laatst is ook erg sterk. Burton is goed op dreef en ook erg goede boobytraps op het laatst is die schoolbus prachtig gewoon! De scene op de kabelbaan vergeet ik ook niet snel meer echt heel mooi!

Er had wel ietsjes betere muziek in mogen komen But who cares?

avatar van Jean Rene

Jean Rene

Een onbenullige, typische jaren 60 aktiefilm zonder enige (psychologische) diepgang, die me deed denken aan The Thunderbirds.

Waardeloos.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dat vindt ik een van de domste opmerking die ik ooit hier ben tegengekomen.

* Het genre is oorlog geen actie (er komt actie in voor, maar hoort het meest bij de oorlog)

* Het is niet psychologisch bedoelt, anders zou het wel een dramafilm zijn.

* De diepgang is niet nodig bij deze film want de beelden alleen zijn al verbluffend.

* Als deze film je doet denken aan the thunderbirds ben je wel heel ver weg.

* Het is geen waardeloze film.

Zo dat was er eventjes uit!

Go Movie_fan#!!

Je doet je naam eer aan Briljante WO2 actiefilm!

orbit schreef:

Go Movie_fan#!!

Je doet je naam eer aan Briljante WO2 actiefilm!

lol

en nogmaals zeer goede oorlogsfilm een van de beste vind ik!!

avatar van Quido

Quido

Heb me zelden zo gestoord aan een film waarin Duitsers Engels praten, maakt het totaal ongeloofwaardig. Heb hem maar even afgezet. Straks nog maar eens proberen.

avatar van rondh

rondh

Movie_fan# schreef:

Dat vindt ik een van de domste opmerking die ik ooit hier ben tegengekomen.

En toch is het ook een actiefilm. Schindler's list is ook een oorlogsfilm, maar dan in het genre drama.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

We schrijven 1968 toen de film uitkwam, dus verwacht geen technische hoogstandjes zoals we die tegenwoordig in b.v. Saving Private Ryan zien. Ik vind het verhaal en de personages in Where Eagles dare gewoonweg zeer goed. tuurlijk jammer dat de duitsers in de film gewoon Engels spreken (hier en daar hoor je wel eens wat duits gekneuter). Maar verder een top film. Kan me de dag van vandaag nog steeds bekoren. Goed voor een *4,5*

avatar van Epitaph

Epitaph

Ik herinderde me deze film beter dan dat ie is, 'k heb hem gister gezien en toch aan een paar dingen gestoord.

De Duitsers spreken de ene keer duits, dan engels en ook nog eens een keer engels met een duits accent.

De kapsels zijn niet aangepast naar 't moment van WWII, b.v. Clint heeft hetzelfde kapsel als in tGtBatU en geen militaire opgeschoren coupe. Ingrid Pitt (Heidi) lijkt zo uit een Dracula film van de Hammer studio's te komen o.a. dat decolleté, typisch eind jaren 60 horror look.

avatar van valksteven

valksteven

als je van een oude WOII oorlogsfilm houdt, is er gewoon geen betere dan deze. enige nadeel is dat ze soms duits en soms engels praten. waar je NIET op moet gaan letten.

prachtig plotwending aan het einde ook

• 12092 berichten

Ach, dat gebeurde in zoveel films.. ik vind eigenlijk films ongeloofwaardiger die uit de VS komen maar waarin de cast probeert Duits te spreken, met alle ellende vandien.

De suggestie is heus wel duidelijk, en het gaat om het verhaal en de actie.. en beiden zijn fantastisch in deze film!

valksteven schreef:

prachtig plotwending aan het einde ook

Als je in elke oorlogsfilm gaan letten welke taal ze spreken klopt het heel vaak niet!! ik heb er genoeg gezien die dan niet kloppen. meer dan de helft die ik heb gezien klopt het niet met de taal die ze zouden moeten spreken

soms wel verwarrent vind ik

avatar van valksteven

valksteven

ik ben er trouwens achter gekomen dat Steven Spielberg en quentin tarantino grote fan zijn deze film en die laaste heel graag een remake wil maken.

avatar van Pimolition

Pimolition

Ik zie een remake wel zitten, maar dan in de vertelstijl van het playstation spel Metal gear Solid.

• 12092 berichten

Echt een typisch Alistair Mcclean verhaal, ik zou hopen dat Tarantino dat eer aandoet door er niet teveel mee te gaan kloten.. juist de oorlog als actieavontuur werkt hier zo goed!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

valksteven schreef:

Volgens mij gaan deze remake verhalen(die ik ook bij The Dirty Dozen zag staan) over Inglorious Bastards, de film gebaseerd op deze film http://www.moviemeter.nl/film/14251 met een stijl die op the Dirty Dozen en Where Eagles Dare zal lijken.

avatar van Materny

Materny

Lang geleden dat ik hem heb gezien, maar was toen al zeer tevreden over de film . En dat was al zo'n 4 jaar geleden.

Voor nu 3,5.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg vaak gezien tussen mijn 10 en 12e ofzo(heb hem op video) en nu na een tijdje weer. Wat een heerlijke film is dit. Lekkere over-the-top, spannende en heroische score. Goed acteerwerk van Burton en Eastwood, een spannend plot, veel actie, coole dialogen en een geweldige eindscène. 4.5*

avatar van kazin

kazin

De geallieerden die winnen weer eens

Als het een duitse missie was was hij in de film denk ik niet geslaagt.

Terwijl hier sterke Duitse beveiliging inzit veel minder Geallieerden en die lukt het wel:o

Wel leuke film om te zien:P

Al kan het hier en daar iets beter.

Van mij krijgt ie een 3,5 ( 7 )

Btw: Kunnen de amerikaanse/engelse producenten een keer een film maken waar zij niet altijd de held uithangen? Want ik ken maar weinig films waar de Duitsers in oorlog b.v winnen wat in echt vaak wel zo was?

Zijn jullie het eens :P

kazin schreef:

Zijn jullie het eens :P

Wat dacht je van das boot??? alleen ik weet niet of het een amerikaanse/engelse productie is...

avatar van Jan Heemeltje

Jan Heemeltje

[/quote]

Waardeloos.

[quote]

Jij kunt gewoon niet warderen wat een ever-green is

Maargoed, ik daar in tegen vond het een super film. En Clint speelde weer erg goed. Een van mijn beste films ooit gezien,

Ik denk toch dat ik hem maar eens in mijn top 10 ga zetten.

4 stars!

avatar van Wouter

Eindelijk gezien. Ik nomineer hem als een van de meest overschatte films die ik ooit zag. Om de twee minuten gebeurt er iets wat alle wetten van logica tart. Nergens spannend of interessant. Geen spektakel en weinig actie. Begrijp de status van de film echt niet.

Weinig actie..

avatar van zinulzki

zinulzki

De beste 'men-on-a-mission-movie' na 'The dirty dozen'. Ik hoop vurig dat Tarantino dit lekker ouderwets genre zal herwaarderen met 'Inglorious Bastards'

avatar van Wouter

zinulzki schreef:

De beste 'men-on-a-mission-movie' na 'The dirty dozen'. '

Vind je dat écht? Ik vond de film enorm tegenvallen.