Genre: Oorlog / Actie
Geregisseerd door: Brian G. Hutton
Met onder meer: Richard Burton, Clint Eastwood en Mary Ure
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Where Eagles Dare
"One weekend Major Smith, Lieutenant Schaffer, and a beautiful blonde named Mary decided to win World War II."
In 1944 wordt een Amerikaanse generaal neergeschoten bij een zwaarbewaakt Duits fort en gevangengenomen. Meteen wordt er een reddingsoperatie op touw gezet door de Britten, aangezien de generaal bevrijd moet worden voordat hij de plannen van een invasie in Frankrijk onthult. Als de missie op touw gezet wordt, worden er geheime agenten en een mysterieuze Amerikaanse luitenant toegevoegd aan het team dat de missie moet gaan uitvoeren.
Maj. Smith
Thomas
Gen. George Carnaby
Sgt. Harrod
neo
geweldige oorlogsfilm.echt non stop harde actie en een sterke clint eastwood.het record van de meeste kills van eastwood in een film staat op naam van deze film.4.5 sterren
FisherKing
Een van de beste oorlogfims van de vorige eeuw met een goede cast. Eastwood steelt de show!! 4.5
jay73
Blijft toch een geweldige oorlogsfilm. Ik heb hem nu al een keer of 6 of 7 gezien, maar het blijft genieten geblazen: 4,5*
FisherKing
Helemaal mee eens. Staan er al 4- 4.5 op een rij.
Ga deze film zien...!
neo
Anton Diffring, die in deze film een geweldige rol als nazi Kramer neerzet, speelde vaak de rol van duitser. Dit deed hij zelfs zo goed dat hij last kreeg van type casting. zie hier een artikel:
speedy23
Meeslepende oorlogsthriller naar een verhaal van Alistair MacLean. Je moet wel bereid zijn om de historische kleine onzorgvuldigheden (kapsels, kleding en militaire voertuigen) over het hoofd te zien. Steengoede vertolkingen van Richard Burton en Clint Eastwood...
Goodfella
Heel aardig verhaal en paar spannende scènes, maar ook wat houterig en naar het einde toe wat teveel van hetzelfde.
Had hem persoonlijk toch iets beter verwacht, maar toch heb ik me goed vermaakt. Goed en verrassend verhaal en inderdaad is Eastwood hier erg op dreef. 3,5*
Clint
Zoals Clint in het fort iedereen overhoop schiet: niet echt realistisch, wel zéér vermakelijk. Ze hebben trouwens wel erg veel dynamietstaven. Dat herinner ik me niet van het boek
petey
- 1901 berichten
soms is het toch wel fijn dat ik wat ouder ben. Ik heb deze film in de bioscoop gezien toen ik ongeveer 16 was en toen was het allemaal nog zeer origineel en had ik niets gezien dat erop leek.
Als ik nu stukjes terugzie op t.v. zie ik wel dat het wat minder is in vergelijking met de huidige films, maar alleen al vanwege de sentimentele waarde blijf ik toch op bij mijn waardering van 4,5*
onderzeeboot
I heb hem dus niet in de bios gezien, maar waardeer de film zeer, ondanks de leeftijd van de film. Kijk hem toch elke keer weer zonder verveling.
SmuttWars
Ondanks de leeftijd van de film?
Moet de leeftijd van een film dan een mogelijke reden zijn om een film niet te waarderen?
Purmerend
Ze zeggen dat ze het koud hebben (dikkere jassen), er ligt overal een meter sneeuw en springen uit een ski lift zo in het water zonder ook maar een dun laagje ijs. Raar dat er geen ijs ligt! Maar goed waar je je al niet allemaal druk om kunt maken.
EmDee
Zeer vermakelijke film maar soms wel erg ongeloofwaardig.
En dat ze bij dat grondstation van de skilift wel ineens in het Duits praten.
PartyMarty
Als het hard genoeg stroomt hoeft er geen ijs op te komen ....
Of als het verontreinigd is met chemicalien of koelwater.
Clint
Het is na zaterdag nog eens te hebben gezien toch wel een beetje een ongeloofwaardige film en nep. Vind wel de eindscene erg stoer.
Maar ik ga wel anderhalve punt naar beneden met deze film.
feanaro surion
Heb deze film op video, heel erg vermakelijk en ook goed geacteerd(voor zover ik me herinner), voor nu een 3.5 maar ga hem misschien nog wel eens herzien.
robert DUVALL
Maar ik ga wel anderhalve punt naar beneden met deze film.
Blijft strak man 4.0
zoutzak
ik vond de jonge clint ook super, binnenkort maar weer eens kijken. tot die tijd 4*
El Cunto
geweldige film , van een vriend geleend en gelijk daarna zelf gekocht.Vond de film wat traag op gang komen maar dat werd natuurlijk door het zeer sterke acteerwerk en verrassende plot ruimschoots goedgemaakt.
zeker een absolute aanrader voor iedere oorlogs fim liefhebber !!!
4,5 *
savi_7
vond het storend dat de duitser geen duits spraken en de hoofdrolspelers spraken gewoon door in het engels beetje vaag die taal maar verder een erg goede film
BOND31
Een van de betere oorlogsavonturen-films. Actie en spektakel van het begin tot het eind. Richard Burton en Clint Eastwood zijn een sterk duo samen. Schitterend!
predator
- 1952 stemmen
Enorm goede oorlogsfilm, wel een beetje ongeloofwaardig op een gegeven moment, maar vol met actie en een aantal hele aardige wendingen. Wel een beetje vaak gezien, maar de eerste paar keer heb ik me erg goed vermaakt. Vooral de combinatie Burton/Eastwood pakt goed uit.
RolfWolf
En dat ze bij dat grondstation van de skilift wel ineens in het Duits praten.
Ja, viel mij ook al op. Maf was dat.
Goodfella_90
Was een lange zit vannacht voor de BBC, maar was het zeker waard. Echt een genreklassieker, die wat mij betreft in de top250 thuishoort. Leuk hoe er steeds verschillende wendingen aan het verhaal kwamen en ook leuk om Clint eens in een andere rol te zien. 4*

Papillon

The Longest Day
Oorlog, 1962

Escape from Alcatraz
Drama / Thriller, 1979
duitslandbergtweede wereldoorlogliberation of prisonersbavaria, germanynazikasteelsecret missionparachuteundercover agenttwo man army infiltrationexplosiesabotagecommandowar heroalpen bergencable car jaren 40sidecarfall from height