menu

Riding the Bullet (2004)

Alternatieve titel: Stephen King's Riding the Bullet

mijn stem
2,34 (230)
230 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland / Canada
Horror / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Mick Garris
met Jonathan Jackson, David Arquette en Matt Frewer

Als Alan Parker erachter komt dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt, wil hij onmiddellijk naar het ziekenhuis toe en gaat hij liften. Hij wordt dan meegenomen door een man met een gruwelijk geheim. Alan moet dan van de man een afschuwelijke keuze maken...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=fFi5iN7nNIA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
Ontzettende tegenvaller. Het boek was al niet echt een hoogvlieger maar de film is zonodig nog slechter. Het had misschien een aardig kortfilmpje kunnen zijn (in een reeks als Nightmares & Dreamscapes of Masters Of Horror) maar helaas is besloten alles onnodig te rekken tot 90 minuten. Het verhaal is saai, de acteurs matig en veel spanning is er niet te beleven. Het enige dat de score nog enigzins in de hoogte drijft is het epiloog (dat wel sfeervol en best ontroerend is) en het leuke feit dat de film zich afspeelt in de jaren 60 (in tegenstelling tot het boek). Maar meer dan een 1.5 is het niet waard.

2,5
had veel beter gekund

ergerlijk is ook die stomme muziek tijdens actiescene's.

2.5

avatar van FRANKY PANKY
3,5
Zeker geen onaardige film. hij springt een beetje erg rap van tijd naar tijd, maar zeer zeker niet storend en eigenlijk ook wel heel duidelijk. Ik heb het boek niet gelezen, maar dat is bij Stephen King ook niet echt nodig. De boeken zijn een soort van langdradig. En de films die naar aanleiding van zijn boeken worden gemaakt zijn dan weer meer een verademing ! Ook leuk om S.K. weer in een rolletje terug te zien als nep hippie ! De muziek is ook erg grappig. Erg oud, maar het speelt zich dan ook af in de na dagen van de hippie tijd.
Ik geef de film een 3,5.

echt belachelijke film. nu moet ik zeggen dat stephen king ( the master of horror) eigenlijk altijd slechte films maakt in het horror genre op ( it na, hoewel ook daarvan het einde belachelijk was). wel moe tik zeggen dat als hij dat horrorgenre verlaat hij zeker wel tot hoogstandjes komt zoals shanshawk redemption en the green mile. dus waarom iemand die juist slecht doet in het horror genre the master of horror noemen terwijl hij op andere gebieden veel beter tot zijn recht komt. maar ja. deze film is echt ronduit waardeloos

avatar van Onderhond
2,0
Aardig ideetje.

Had goed door het leven gekund als een Master of Horror aflevering, jammer dat dit gerokken werd tot 90+ minuten.

Beetje vreemd verhaaltje en ditto sfeertje. Het 60s sfeertje is eigenlijk niet aanwezig, het emopersonage lijkt ook meer iets van deze tijd. De oude en de "bad guy" daarentegen zijn typisch King.

Verder is de keuze die gesteld wordt ook wel aardig, maar groots is het allemaal niet en het boeit ook niet de gehele tijd.

Leuk idee, maar er wordt te weinig mee gedaan en het wordt te lang gerekt.

2*

avatar van Linn
0,5
Vond dit zwaar maar dan ook erg zwaar belabberd.

Op het verhaal weinig aan te merken, maar King kon ook niet weten dat er zo'n ramp van gemaakt zou worden. Slecht acteerwerk, tijd waarin het zou moeten afspelen komt erg slecht over. Gewoon pure tijdverspilling je kunt beter gaan slapen.

In tegenstelling tot Niels (Onderhond) geef ik mijn sterren dan liever aan Rush hour 3 voor dit weekend

0,5*

avatar van Mr. Chiel
Na 45 minuten uitgezet... had er véél meer van verwacht. Het duurde ook wel erg lang voordat er wat horror/thriller elementen kwamen. na 45 minuten eigenlijks niks noemenswaardigs. Vooral NIET kijken!

avatar van boozebelly
2,5
Best wel vermakelijk...:) Ze zijn er slechter van Stephen King. Er zitten wel een paar leuke horror-momenten in deze film en het verhaal is aardig........

avatar van Rudeo
3,0
Voor de genen die niet graag lezen vind ik het een goede verfilming.
Heb zelf het boek gelezen dus het verhaal was voor mij al bekend maar daarentegen zaten er nog best leuke scenes in. Acteren was dan niet top, maar heb me er niet aan gestoord.

avatar van CRu
2,0
CRu
Boekverfilmingen zijn vaak geen succes, maar bij de boeken van King gaat het wel erg vaak de mist in. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat zijn verhalen leunen op de verbeelding van de lezers. Wanneer alle beelden daadwerkelijk gevisualiseerd worden, wordt er weinig meer aan de verbeelding over gelaten en is de spenning er wel af. Dan moeten schrikeffecten voor de spanning zorgen.

Maar verder best te verteren als no-brainer.

avatar van Resh
1,0
Waardeloze film gewoon . Ik kon het met moeite afkijken. het verhaal is gewoon een purd probeert liftend naar zn moeder die in het ziekenhuis ligt te komen. Woow en that's it ! . Wat een slecht acteerwerk zeg. Dat deze film nog in de genre horror word benoemt laat me echt daadwerkelijk lachen. Ik kon eigenlijk geen één positiefe punt in deze film vinden. Jammer genoeg ben ik heel teleurgesteld want ik ging met hoop naar deze film kijken omdat het een verhaal is van Stephen King (één van mn lievelings schrijvers). De boek zou wel zeker veel beter zijn geen twijfel mogelijk. Zeker een afrader de film leek wel boeiend de eerste 6 min. Maar toen je 10000 keer achter elkaar ''vooruitblikken'' of hoe je het ook wilt noemen elke keer ziet word het zo ééntonig en zelfse zooo irritant

een hele magere 1*

avatar van 606
2,5
606
vrij traag en moelijk te volgen erg jammer

2.5 ster

avatar van umbro01
3,5
Ik had er veel meer van verwacht, maar een Geen slechte film is het niet nee. ik zag trouwens niet veel horror-momenten.

3,5*

avatar van Lui
1,0
Lui (crew)
wat een gedrocht. King moet zich hiervoor schamen

gebruiker_56935
Nou zo heel erg slecht vond ik deze film niet hoor? Eigenlijk best wel boeiend zelfs.

avatar van Dimensie
1,0
Vage film en weet niet te boeien, te langdradig.

avatar van psycholamp
2,5
Er wordt wel erg veel bijgehaald, waardoor er een rommelige sfeer ontstaat. Camerawerk is net niet zo goed, dat ik werd meegezogen in zijn vreemde wereld. Wel aardig om een keer te kijken, maar zeker geen avondje klappertanden.

avatar van Ace Hanlon
2,0
Lui schreef:
wat een gedrocht. King moet zich hiervoor schamen


King hoeft zich hiervoor niet te schamen!
Hij heeft het verhaal geschreven.
Dat het slecht verfilmd is kun je hem niet verwijten

SvV
Wat een bagger, ongelooflijk. Meegekeken met mijn vriendin tijdje terug, die vond het wel grappig maar ik vond er echt niks aan, wat een ongeloofwaardige en slechte zooi.

1*

avatar van film88888
3,5
Mick Garris zijn werkjes heb ik altijd al best kunnen slikken, en vind ik meestal ook zeer geslaagd, en ook Riding The Bullet vind ik een zeer zeer aardig werkje

Jonathan Jackson viel goed mee, maar eigenlijk vond ik David Arquette zeer leuk bezig, en was gewoonweg zo grappig op dreef

De film heeft behoorlijke spannende one-liners, en redelijke spannende stukken, maar de film draait bij mij om zijn sfeer, en het is in de film halloween, maar daar wordt zo goed als niks op gefocust, maar wel op de donkere weg, en al de auto's, en weirdo's dat er in zitten, en dat vond ik nog best heel goed in elkaar zitten, en de film heeft ook een bijzondere twist op het einde wordt het opeens meer, en meer drama, en in de hele film door is het een zeer geslaagde thriller, met hier en daat beetje horror gehaltes
Verder het emo (Jonathan Jackson) personage vond ik niet slecht in beeld gebracht, en zijn dagelijkse dagdromen over pietje de dood, en over de dood in het algemeen, en de zwarte wereld vond ik echt super passen bij het sfeertje dat de hele film mee draagt

3,5 sterren !

avatar van Glacius
3,0
De sfeer is wel redelijk en de film zit vol met freaky scénes die best geslaagd zijn, maar 't zit wel erg vol met herinneringen en gedachten die de voortgang telkens onderbreken. Acteerwerk is niet geweldig, maar grotendeels niet storend. Einde was best een tegenvaller, maarja Stephen King he...

avatar van JustOneDude
Misschien dat ik iets mis hoor maar veel films van S. King worden niet door hemzelf geregisseerd. Dus begrijp de kritiek op hem niet zo als regisseur.

avatar van psycholamp
2,5
King valt idd. weinig te verwijten als een goed verhaal slecht verfilmd is. Soms lukt het iets geloofwaardig op te schrijven, maar niet om dat geloofwaardig te verfilmen en natuurlijk worden er door de scriptschrijvers en regisseur dingen bij gehaald en/of weggelaten. Daar heeft King weinig over te vertellen.
Denk maar aan Christine. In de film is het de auto zelf, die doet wat ze doet, in het verhaal wordt ze bezeten door de geest van de vorige eigenaar.
Bij deze film weet ik het eerlijk gezegd niet, of dit wel een goed geschreven verhaal was, want ik heb het niet gelezen.

avatar van goongumpa
2,0
Deze film begint goed met het schitterende Time of the season van The Zombies - in combinatie met een shot van de volle maan dacht ik even naar een weerwolvenfilm te kijken.
Maar verder is het gewoon een matige film. Wel mooi gefilmd, maar slecht opgebouwd.

avatar van Gizzmann
Gizzmann schreef:
Deze durf ik niet te kijken, niet omdat hij me zo eng lijkt, maar het boek is BRILJANT!! Kan denk ik niet zo goed verfilmd worden.
Hahaha, wat een post van mij. Inmiddels vind ik het boekje helemaal niet meer zo briljant, maar was destijds inderdaad wel leuk om te lezen

neysen1985
heb deze film al jaren op dvd.
blijft een heerlijk werkje van stephen king.
vooral op horror gebied.

avatar van boozebelly
2,5
Tikkeltje rommelige film, maar ergens best wel vermakelijk.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk helemaal niet zo slecht in deze prent. Ik heb mij er in tegenstelling tot vele andere Stephen King verfilmingen in ieder geval niet aan gestoord.
Ook vind ik de horror-momenten best wel geinig om te zien, ware het dat ze eerder komisch zijn dan eng. Vele typische King momenten. De special effect's laten overigens ook wel te wensen over, maar het is best lachen geblazen.
Het tempo van de film bevalt mij ook wel. Ik heb de dvd gisteren voor de 3e kijkbeurt in de speler gedrukt en de 98 minuten gingen soepeltjes voorbij.

Dat ik net geen voldoende geef ligt vooral aan het einde, wanneer Alan ons als oudere man opeens wijze levenslessen gaat geven. De film poogt zodoende af te sluiten met een serieuze boodschap en dat vind ik totaal niet passen bij al het voorgaande. Een typisch WTF moment.

Al met al uiteindelijk een matig geheel. Maar zoals ik eerder eens aangaf in dit topic zijn er vele slechtere Stephen King verfilmingen.

2,5*

avatar van ReplicaF
3,0
Erg vermakelijk voor een King-verfilming (tot op Shawshank,Green Mike en Mist na dan) die over het algemeen zwaar tegenvallen.

avatar van ReplicaF
3,0
Sorry,typo:Green Mile, natuurlijk!!!

avatar van Daan258
2,0
Begon erg lekker met een heerlijk sfeertje en een paar leuke geflipte scene's.
Vanaf dat moment had ik het gevoel dat dit eindelijk weer is een aardige verfilming van Stephen King kon gaan worden, maar nee.
Net als vele andere verfilmingen was het uiteindelijk toch teleurstellend.
Een vreselijk traag middenstuk, geen spanning meer, verhaal wat erg ging vervelen en het acteerwerk was ook niet denderend. Vond David Arquette sowieso niet goed gecast voor deze film.

Jammer.

2,0*

avatar van Left4Dead
2,0
geplaatst:
Wat een belabberde shit zeg. Wil graag mysterieus zijn maar zit zo slap in elkaar dat ik dacht wanneer komt er een einde aan deze kwelling. En dan bedoel ik die van mijzelf met het kijken naar dit stuk bagger.
Film kreeg totaal geen vat op mijn concentratie, en dat terwijl ik normaal wel aardig te porren ben voor zulke verhalen. Garris heeft mij wederom laten zien dat hij erg wisselvallig is.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:39 uur

geplaatst: vandaag om 17:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.