• 9.374.148 stemmen

Wet Hot American Summer (2001)

Komedie | 97 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: David Wain

Met onder meer: Janeane Garofalo, David Hyde Pierce en Michael Showalter

Plot Wet Hot American Summer

"High Times. Hard Bodies. Soft Rock."

Het hele zomerkamp dreigt vernietigd te worden door aanstormende massa brokstukken uit de ruimte! Een knettergekke door hormonen gestuurde groep kampleiders probeert deze laatste dag te redden. Echter, de professor en de puberende kampers willen maar twee dingen op de dag des oordeels: lol en seks. Op de valreep willen de losgeslagen gasten ook nog eens een talentenshow houden.

avatar van Diesel

Diesel

Witte randen poster.

Hoe is dit ooit door de strenge controle heen gekomen.

avatar van jassonn

jassonn

Misschen hoort dat wel zo?

avatar van streeter

streeter

Hele grappige film - een parodie op de zomerkamp films van eind jaren 70/begin jaren 80. Ik vind dat een hele leuke genre, maar helaas heb ik maar twee van zulke films gezien: Meatballs en Sleepaway Camp.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Helemaal niet onaardig. Formule-film, ja, maar ik heb er best om kunnen lachen. Bovengemiddeld in z'n genre. 3*

avatar van Wouter

streeter schreef:

Als puber vond ik het een heerlijk genre.

Zag ook nog Summercamp, Hardbodies (& vervolg), Spring Break, One Crazy Summer, Up the Creek, Club Paradise en nog veel meer.

Moet deze dus ook maar eens zien...

avatar van Cas*

Cas*

Heb deze film nog niet gezien maar ga ik m denk ik wel aanschaffen want hij ligt voor 1,50 bij de bart smit

avatar van JFD

JFD

Ik vind het een beetje een kansloze film... Pfff, ik ben nog net niet in slaap gevallen.

avatar van alec

alec

Prima comedy met een goede cast. Zoveel bekende acteurs in een film proppen voelt altijd wel iets van vetrouwd.

De humor slaat soms volledig dood, vast met opzet om uit te halen naar de vaak banale humor. Zo slecht bedacht dat het lachwekkend is. Maar in 't geheel leuk met grappige joodse humor.

Een *3

avatar van Ninto

Ninto

Wat een gestoorde film... meer kan ik niet zeggen...

avatar van Wouter

Tegenvaller.

• 2059 berichten

Dit was héél slecht, slaat de plank vooral op humor mis. Veel bekende gezichten, maar de plot slaat alles.

De beschrijving hierboven klopt overigens totaal niet.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vermakelijke film met een paar erg leuke situaties.

Jammer genoeg wordt de film tegen het einde aan wel een beetje langdradig en worden de goede grappen net iets te vaak afgewisseld met mindere, had een beetje het net niet gevoel.

Niet te min wel gewoon kijkbaar maar had leuker kunnen zijn!

2,5 sterren.

Ik heb de film op dvd!!

lars-pixar schreef:

Ik heb de film op dvd!!

Gecondoleerd...

Ha Ha.

Ik wil ook die ene van david wain met de titel The Ten.

lars-pixar

Super super super kan niet anders zeggen voor een amateurs filmpje,de film was egt leuk ik heb vaak kunnen lachen en gieren vooral om dat stukje met die twee begeleiders van het kamp die die vent zochten (die toen snel naar haar vriendin ging om te zoen en zo.) dat er werd gebeld en dat ze als 2 gekken door het kamp rende en naar de EHBO gingen.

De scene’s vondt ik heel goed in elkaar gezet en ook de set,trouwens zou dat kamp egt bestaan.

De acteurs waren egt goed alle maal vooral David Hyde Pierce vond ik egt goed in zijn rol samen met Janeane Garofalo.

Wat mijn op vieuw was de intro van de film die was stoer ook de aftiteling.

Jammer van de Dvd uitvoering dat die heel onbekend is en dat het menu er simpol uit ziet.

Geweldig super een 3,5*

lars-pixar

Michael Showalter En David Wain hebben deze film gemaakt!!

Tog maak ik er maar een 4,0* van.

avatar van edpret62

edpret62

Hoi Lars, led een beedje op je speling zech!

Ben er mee bezig!!

avatar van edpret62

edpret62

Haha..leuke reactie van je..Jouw waardering voor deze film heeft me doen besluiten deze film te gaan bekijken!

edpret62 schreef:

Wat bedoelt u daar mee? Ik ben inderdaad bezig met mijn spelling volgende week begint de school weer enz.Nu doe ik de spelling via wordt daar schrijf ik al mijn verslagen op en kopieer ik naar movie Meter & Movie Hyves.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Wat slecht allemaal zeg. Tis een parodie, dat snap ik. Maar een parodie moet wel grappig zijn.

Heb een paar keer geglimlacht maar meer dan dat ook niet. Jammer want er zitten wel een hoop goede, typische komedie acteurs in.

avatar van gauke

gauke

Een parodie op het zomerkamp/teenager genre, satirisch bedoeld. Humor waar je van moet houden. Ik vond het alles behalve vermakelijk.

avatar van DV1984

DV1984

Je moet toch wel heel erg gay zijn om dit leuk te vinden! De film haalde het bloed uit onder mijn nagels uit!

DV1984 schreef:

Ik ben anders héél erg gay en vond het een verschrikkelijke film. Die opmerking slaat nergens op.

avatar van YAH87

YAH87

Debuterend regisseur David Wain (later regisseerde hij onder meer Role Models en Wanderlust) levert met Wet Hot American Summer een weinig grappige komediefilm die maar niet leuk weet te worden gedurende de speeltijd van 1,5 uur. Ondanks het komisch talent die inmiddels hun sporen hebben verdiend en aanwezig is met bijvoorbeeld Paul Rudd, Ken Marino en Amy Poehler, is de film zelden grappig en is het hooguit goed voor een spaarzame gniffel. De in potentie leuke personages en situaties worden hierdoor niet volledig benut en is spijtig te noemen. Noemenswaardig is verder dat Wet Hot American Summer de eerste filmrol betekende voor een zekere Bradley Cooper, die een vrij verrassende rol speelt.

avatar van ziggy06

ziggy06

Enige, maar dan écht het enige pluspunt: Elizabeth Banks....

avatar van mikey

mikey

Groot verschil tussen imdb en mm qua stemgedrag.

avatar van mikey

mikey

Mm-ers stemmen vaker hoog/laag op reputatie van bepaalde genres ipv. van de film zelf. Maar hier gaan ze erg de mist in. Je kan beter het gemiddelde van imdb nemen.

Film slaat nergens op maar is erg aanstekelijk. De 80's summercamp sfeer is nog gelukt ook.

avatar van scorsese

Matige film over de leiding van een zomerkamp voor kinderen. Een film bomvol flauwe humor, maar de setting leent zich hier goed voor (een zomerkamp begin jaren '80). Nogal fragmentarisch en repetitief qua opzet, waardoor je het op een gegeven moment wel hebt gezien. De cast doet het verder wel leuk.