Wet Hot American Summer (2001)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: David Wain
Met onder meer: Janeane Garofalo, David Hyde Pierce en Michael Showalter
Plot Wet Hot American Summer
"High Times. Hard Bodies. Soft Rock."
Het hele zomerkamp dreigt vernietigd te worden door aanstormende massa brokstukken uit de ruimte! Een knettergekke door hormonen gestuurde groep kampleiders probeert deze laatste dag te redden. Echter, de professor en de puberende kampers willen maar twee dingen op de dag des oordeels: lol en seks. Op de valreep willen de losgeslagen gasten ook nog eens een talentenshow houden.
Beth
Gail
Aaron
Diesel
Witte randen poster.
Hoe is dit ooit door de strenge controle heen gekomen.
streeter
Hele grappige film - een parodie op de zomerkamp films van eind jaren 70/begin jaren 80. Ik vind dat een hele leuke genre, maar helaas heb ik maar twee van zulke films gezien: Meatballs en Sleepaway Camp.
Poisonthewell
Helemaal niet onaardig. Formule-film, ja, maar ik heb er best om kunnen lachen. Bovengemiddeld in z'n genre. 3*
Als puber vond ik het een heerlijk genre.
Zag ook nog Summercamp, Hardbodies (& vervolg), Spring Break, One Crazy Summer, Up the Creek, Club Paradise en nog veel meer.
Moet deze dus ook maar eens zien...
Cas*
Heb deze film nog niet gezien maar ga ik m denk ik wel aanschaffen want hij ligt voor 1,50 bij de bart smit
JFD
Ik vind het een beetje een kansloze film... Pfff, ik ben nog net niet in slaap gevallen.
alec
Prima comedy met een goede cast. Zoveel bekende acteurs in een film proppen voelt altijd wel iets van vetrouwd.
De humor slaat soms volledig dood, vast met opzet om uit te halen naar de vaak banale humor. Zo slecht bedacht dat het lachwekkend is. Maar in 't geheel leuk met grappige joodse humor.
Een *3
Bubblez
- 2059 berichten
Dit was héél slecht, slaat de plank vooral op humor mis. Veel bekende gezichten, maar de plot slaat alles.
De beschrijving hierboven klopt overigens totaal niet.
Mescaline
Vermakelijke film met een paar erg leuke situaties.
Jammer genoeg wordt de film tegen het einde aan wel een beetje langdradig en worden de goede grappen net iets te vaak afgewisseld met mindere, had een beetje het net niet gevoel.
Niet te min wel gewoon kijkbaar maar had leuker kunnen zijn!
2,5 sterren.
Ha Ha.
Ik wil ook die ene van david wain met de titel The Ten.
lars-pixar
Super super super kan niet anders zeggen voor een amateurs filmpje,de film was egt leuk ik heb vaak kunnen lachen en gieren vooral om dat stukje met die twee begeleiders van het kamp die die vent zochten (die toen snel naar haar vriendin ging om te zoen en zo.) dat er werd gebeld en dat ze als 2 gekken door het kamp rende en naar de EHBO gingen.
De scene’s vondt ik heel goed in elkaar gezet en ook de set,trouwens zou dat kamp egt bestaan.
De acteurs waren egt goed alle maal vooral David Hyde Pierce vond ik egt goed in zijn rol samen met Janeane Garofalo.
Wat mijn op vieuw was de intro van de film die was stoer ook de aftiteling.
Jammer van de Dvd uitvoering dat die heel onbekend is en dat het menu er simpol uit ziet.
Geweldig super een 3,5*
lars-pixar
Michael Showalter En David Wain hebben deze film gemaakt!!
Tog maak ik er maar een 4,0* van.
edpret62
Haha..leuke reactie van je..Jouw waardering voor deze film heeft me doen besluiten deze film te gaan bekijken!
lars-pixar
Wat bedoelt u daar mee? Ik ben inderdaad bezig met mijn spelling volgende week begint de school weer enz.Nu doe ik de spelling via wordt daar schrijf ik al mijn verslagen op en kopieer ik naar movie Meter & Movie Hyves.
FrisoBoei
Wat slecht allemaal zeg. Tis een parodie, dat snap ik. Maar een parodie moet wel grappig zijn.
Heb een paar keer geglimlacht maar meer dan dat ook niet. Jammer want er zitten wel een hoop goede, typische komedie acteurs in.
gauke
Een parodie op het zomerkamp/teenager genre, satirisch bedoeld. Humor waar je van moet houden. Ik vond het alles behalve vermakelijk.
DV1984
Je moet toch wel heel erg gay zijn om dit leuk te vinden! De film haalde het bloed uit onder mijn nagels uit!
Bubblez
- 2059 berichten
Ik ben anders héél erg gay en vond het een verschrikkelijke film. Die opmerking slaat nergens op.
YAH87
Debuterend regisseur David Wain (later regisseerde hij onder meer Role Models en Wanderlust) levert met Wet Hot American Summer een weinig grappige komediefilm die maar niet leuk weet te worden gedurende de speeltijd van 1,5 uur. Ondanks het komisch talent die inmiddels hun sporen hebben verdiend en aanwezig is met bijvoorbeeld Paul Rudd, Ken Marino en Amy Poehler, is de film zelden grappig en is het hooguit goed voor een spaarzame gniffel. De in potentie leuke personages en situaties worden hierdoor niet volledig benut en is spijtig te noemen. Noemenswaardig is verder dat Wet Hot American Summer de eerste filmrol betekende voor een zekere Bradley Cooper, die een vrij verrassende rol speelt.
mikey
Mm-ers stemmen vaker hoog/laag op reputatie van bepaalde genres ipv. van de film zelf. Maar hier gaan ze erg de mist in. Je kan beter het gemiddelde van imdb nemen.
Film slaat nergens op maar is erg aanstekelijk. De 80's summercamp sfeer is nog gelukt ook.
Matige film over de leiding van een zomerkamp voor kinderen. Een film bomvol flauwe humor, maar de setting leent zich hier goed voor (een zomerkamp begin jaren '80). Nogal fragmentarisch en repetitief qua opzet, waardoor je het op een gegeven moment wel hebt gezien. De cast doet het verder wel leuk.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Straight outta Compton