Wet Hot American Summer (2001)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: David Wain
Met onder meer: Janeane Garofalo, David Hyde Pierce en Michael Showalter
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Wet Hot American Summer
"High Times. Hard Bodies. Soft Rock."
Het hele zomerkamp dreigt vernietigd te worden door aanstormende massa brokstukken uit de ruimte! Een knettergekke door hormonen gestuurde groep kampleiders probeert deze laatste dag te redden. Echter, de professor en de puberende kampers willen maar twee dingen op de dag des oordeels: lol en seks. Op de valreep willen de losgeslagen gasten ook nog eens een talentenshow houden.
Beth
Gary
Gail
Aaron

de Vis
Wat een slechte film. Personages boeien niet, onsamenhangend verhaal, dialogen van niveau lik-m'n-vestje. Na een uur afgezet. 1 ster omdat ik af en toe moest grinneken

Rancid
Ik dacht dat een 80's teenager zomerkamp-film tussen de naaldomen en meertjes leuk zou zijn, maar degenen die dit verhaal bedacht hebben, hebben helaas gekozen voor verschríkkelijk slechte, flauwe humor. Niet 'slecht' in de vorm van zwarte humor a la Adam's Apples, en niet 'flauw' zoals South Park bijvoorbeeld kan zijn, maar gewoon: flut, klote, bagger, niks, troep, zonde-van-m'n-tijd. 1,5 ster omdat de film 1,5 uur duurt, dat is dus een ster per uur en dat is dan puur voor de moeite bedoeld.

Bubblez
- 1987 berichten
En hier komt dan een mini-serie (2015) van met haast alle terugkerende hoofdrolspelers

goongumpa
Mm-ers stemmen vaker hoog/laag op reputatie van bepaalde genres ipv. van de film zelf.
Ik heb hier erg om gelachen. Beste film van David Wain.

mikey
die louter shot-tegenshot draaien op een budget van 30 miljoen.

goongumpa
Ook een gezellige film ja. Hier zit ook bijna een softballscène in btw, maar dan besluiten de campers dat dat toch te cliché is .
Heb je deze zomerkampfilm ooit gezien: Little Darlings (1980) ? Weer ander genre, maar ook een aanrader.

mikey
Ja, ik bedoel nee, die is verwijderd van de tube. Ik heb onlangs alleen het begin gezien. Zag er desalnietemin veelbelovend uit.

the new guy
Michael Showalter En David Wain hebben deze film gemaakt!!
Tog maak ik er maar een 4,0* van.
Belofte maakt schuld...

david bohm
Heb hier bij tijd en wijle toch flink om moeten te lachen. Vooral het tripje naar het stadje in de buurt vond ik geinig.
Nogal over de top parodie op tja vele genres film.
Leuk!

sonyjh
Dit was gewoon heel grappig toch . Dankzij de serie ben ik deze film gaan kijken. Ik vond het grappig omdat alles zo onnozel was.

john mcclane 2
Heerlijke niet voor de hand liggende humor.
Er zitten zulke geniale grappen in,niet de satire als in scary movie.
En de meeste zijn raak.
Maar een vorm van satire des al niet te min.
Ga nu ook de serie weer een kans geven,,,daar kwam ik moeilijker in.
En als je de serie eem kans wilt geven,is dit toch wel erg prettig.
Goede 3,5 ster

Vinokourov
Niet-werkende satire is nooit leuk. Ik begrijp de insteek wel en gelukkig is dit geen Scary Movie-niveau, maar de humor had echt wel wat beter gekund. Een paar goed opgebouwde grappen waar de tijd voor genomen wordt is altijd beter dan een spervuur aan grollen, die nauwelijks aanslaan. Wat moet dat trouwens vreselijk zijn . Om 8 weken lang in zo'n suf zomerkamp je vakantie door te brengen.

Jakobb
Al een paar keer gezien en ik blijf hem echt geweldig vinden. Eén van de weinige komedies waar ik ook daadwerkelijk hardop mee heb moeten lachen. Compleet van de pot gerukt maar ik vond het schitterend. Op 10 in mijn top.

BBarbie
Veel (inmiddels) bekende TV-gezichten in deze te lang gerekte verzameling ongein. Flauw, flauwer, flauwst. Best lang geleden dat ik nog zo’n baggerfilm ben tegengekomen.

Gang_Star
Wel een hele matige komedie deze film die draait om een kamp. Het verhaal waarbij duidelijk wordt dat er brokstukken uit de ruimte komen is allereerst belachelijk, maar als je denk dat het niet erger kan dan kom je nog wat bedrogen uit. Zo zijn de pubers ronduit saaie personages, de ruimte kenner met zijn love interest is eveneens erg zwak, en kent de film humor die vrijwel nergens leuk is en vooral zeer flauw. 'Kom over 10 seconden naar de picknicktafel... 2 stappen verder blijkt die tafel en dan ook nog zeggen 'bedankt voor je komst', nee... de humor is alles behalve leuk. Oké, eerlijk is eerlijk, ik vond het wel grappig dat een jochie uit dat rijdende busje werd gegooid, maar meer dan dat ene moment heb ik helaas niet kunnen lachen.

IH88
“You taste like a burger. I don't like you anymore.”
Matige coming of age film. Zo'n zomerfilm met verschillende personages en de nodige tienerproblemen kan goed werken (Dazed and Confused, American Graffiti, Adventureland), maar Wet Hot American Summer is vooral heel erg saai. Knap als je dat voor elkaar kan krijgen, maar het lukt regisseur David Wain dus wel. De acteurs zijn niet al te best, maar zij moeten het dan ook doen met een slecht script en matig uitgewerkte personages. Het lome zomerse sfeertje is dan nog een klein pluspuntje.

BlueJudaskiss (moderator films)
Gaan kijken vanwege de cultwaarde, maar er zit kraak noch smaak aan. Een paar leuke mensen in hun vroege jaren - Bradley Cooper, Paul Rudd - maar ik heb zelden gelachen.

Mootjes
Zeer flauwe film met futiele humor, die grotendeels is gebaseerd/parodieert op de film/musical: 'Godspell: A Musical Based on the Gospel according to St Matthew (1973)'... en dus geen 'jaren 80 zomerkamp films'

Bobbejaantje
- 1967 stemmen
Een parodie op de jaren ‘80 summer camp movies al heeft het in bepaalde details zeker een nillies vibe (de muziek, sommige outfits). Verder is het verhaal helemaal niet belangrijk. Valt nauwelijks lijn in te trekken en er zijn geen echte protagonisten. Het is sketchy opgebouwd en moet een platform bieden voor de humor. Dat heeft natuurlijk als risico dat die humor goed moet zijn wat ook weer iets persoonlijks is. Voor mij is het een gemengde affaire. Sommige zaken vond ik leuk (de Vietnam veteraan, bepaalde liefdesscènes) maar andere vond ik helemaal niet werken tot tenenkrommend toe. Het niveau is er niet om er een echt geslaagde comedy van te maken. Sowieso verkies ik toch wel komedies waarin het verhaal even belangrijk is als de invulling.

robertinho
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar probeer de miniserie op Netflix eens. First day of camp heeft die volgens mij als ondertitel. Speelt zich een paar dagen eerder af, maar is 14 jaar later opgenomen. Cast is nagenoeg hetzelfde.

Bobbejaantje
- 1967 stemmen
Vind je die dan wel beter dan de film?

robertinho
Ja, echt een heel pak beter. Dit soort humor leent zich beter voor kortere afleveringen. En je ziet dat de acteurs gewoon een stuk volwassener zijn. Ook op het gebied van timing en delivery.
Mijn drie sterren hier zijn ook zwaar vertekend door de serie(s), welke ik eerder zag.

Collins
Kamp Firewood 1981. De laatste dag van het zomerkamp en de hormoontjes zijn danig in beweging. Een werkje met een incidentele aardige grap maar vooral veel platte humor. Het meest opvallende aan de film is wel de grote hoeveelheid acteurs die in latere jaren grote bekendheid verwierven. Een rijtje: Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Elizabeth Banks, Amy Poehler, Paul Rudd, Bradley Cooper.
De leukere scènes zijn die met Christopher Meloni. Hij speelt een ruwe kok met een posttraumatische aandoening als gevolg van zijn Vietnam verleden. De scènes waarin hij met zijn denkbeeldige vriend (een sprekend conservenblikje) praat, behoren tot de grappigste van de film. Een aantal running gags doen het trouwens ook goed. Neem de prepuberale kinderen die hun volwassen begeleidster die emotioneel gebukt gaat onder relationele problemen, voorzien van tips of neem de hormonale beïnvloeding op het gedag van de begeleiders die zelfs niet stopt om kinderen van de verdrinkingsdood te redden. Het zijn leuke running gags, die belachelijk zijn en grappig worden door hun overdreven weergave.
Over overdrijving gesproken. Niet vergeten dat Wet Hot American Summer een parodie is. De figuren zijn stevig aangezet en de komische scènes zijn dat ook. Met die wetenschap wordt de komedie er niet per se leuker op, maar neemt de goodwill toe. Er zit een bepaalde opzet achter al die platte flauwekul. Het oordeel over de film valt daardoor iets ruimhartiger uit. En laat ik eerlijk zijn. Over het algemeen vermaakt de film eigenlijk best goed. Dat geldt ook voor de platte flauwekul.

'Yellowstone' krijgt concurrentie, 'Day of the Jackal' komt naar televisie | MovieMeter Recap

Judd Apatow denkt dat 16-plus komedies terug kunnen komen: 'Er is geen enkel obstakel'

Marvel deelt duistere nieuwe teaser voor 'Daredevil: Born Again' in aanloop naar release

United 93
Drama / Thriller, 2006