• 9.371.610 stemmen

Geregisseerd door: John Huston

Met onder meer: Jack Nicholson, Kathleen Turner en Anjelica Huston

Releasedatum: 31 oktober 1985

Plot Prizzi's Honor

"Hired killers by day. Devoted lovers by night. Until they found out their next assignment was each other."

Charley Partanna, een huurmoordenaar van de Prizzi-familie ontmoet de blonde Irene op een huwelijksfeest van zijn opdrachtgever. De wederzijdse aantrekkingskracht is groot en al snel besluiten ze te trouwen. Het sprookje duurt niet lang, want dag na dag ontdekt Charley meer over zijn kersverse echtgenote. Ook Irene blijkt een huurmoordenaar te zijn en is nauwer betrokken bij de Prizzi's dan Charley durfde te dromen. De twee blijken elkaar meer dan waard, maar goed aflopen kan dit niet want de kleindochter van peetvader Prizzi heeft al jarenlang een oogje op Charley.

Charley Partanna

Irene Walker

Eduardo Prizzi

Angelo 'Pop' Partanna

Don Corrado Prizzi

Dominic Prizzi

Rosario Filargi " Finlay "

Maerose Prizzi

Peaches Altamont

Ik heb dus niks gemist gisteren?

avatar van neo

neo

ik vind van wel.het is toch een goeie film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja aardige film voor 3.5

avatar van Ramon K

Ramon K

Saaie, pitloze, inhoudsloze draak. Nicholson acteert zelfs onder de maat, Huston heeft een ondankbare nietszeggende bijrol, de dialogen zijn leeg, het script is matig, de film is verre van komisch, er is geen enkel vonkje te bespeuren tussen Turner en Nicholson etc etc etc.....1 ster

Ik ben het op elk punt met je oneens.

avatar van Da Jando

Da Jando

Gratis de DVD gehad bij videoland. Ik had er nog nooit van gehoord, nogal verschillende meningen zie ik. Naja, ik zal hem binnenkort eens bekijken en dan zien we wel weer.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Niet bijster boeiend. Geen totale flutfilm; maar zeker geen topper. 2.5 sterren.

avatar van Zavo

Zavo

Ramon K schreef:

Mee eens. Deze film is waarschijnlijk bedoeld als een soort satire op The Godfather of zo, maar dat is dan volledig mislukt.

avatar van gertos

gertos

Een boksbeugel onder de kerstboom, de film openen met een minutenlange vertolking van Ave Maria, ik mag dat wel. Beetje cynisch, het maffiagenre een beetje parodieën. Lekker stemmetje ook van die oude Prizi. Niet al te serieus nemen joh, zo'n film!

avatar van patang

patang

Nicholson speelt een prachtrol. Zoals vaker.

Turner ook.

Typische mafiafilm die aan populariteit wint, ook al is ie bijna 20 jaar geleden gemaakt.

3,5 *

Inderdaad een nogal suffe parodie op de maffiafilms, die in een tergend traag tempo verteld wordt.

De ruim twee uur zijn veel te lang voor zo'n mager verhaaltje en de humor is nergens scherp. Het lijkt wel of de gehele cast aan de tranquilizers is.

Ik zet Analyze This maar weer eens op.

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Niet bijzonder, maar wel vermakelijk. Jack Nicholson weet zijn personage redelijk neer te zetten, maar komt niet echt geloofwaardig over. Die eis stel ik ook niet aan deze film. Kathleen Turner vind ik maar matig akteren, oogt niet echt als een gevaarlijke vrouw en zet steeds dezelfde houding voor. Wat dat betreft had ik liever iemand anders in haar rol gezien.

Die Don en zijn maten vind ik ook maar vrij suf overkomen.

De rol van Anjelica Huston (Adams Family, The Witches) vond ik het allergrappigst. De verlaten, eenzame vrouw die daarbij ook nog eens belachelijk wordt gemaakt door haar vader op sommige momenten.

Het verhaal is ook niet bijzonder, maar de verschillende wendingen en situaties zijn wel leuk.

***** 3.0 *****

Over het algemeen een vermakelijke film met een best verrassend einde. Als misdaadfilm voldoet het niet echt, maar het is dan ook een mengsel...

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

vermakelijke parodie op de maffia-films. Huston steekt er idd bovenuit.

avatar van gemaster

gemaster

Een bijzonder smakelijke film. Nicholson is altijd goed en ook Turner is goed op dreef. Het verhaal vond ik erg boeiend en het hele sfeertje sprak me erg aan. De film was niet bijster grappig, maar ik heb me dik 2 uur perfect vermaakt.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Vermakelijke film met vaak zo zijn onvoorspelbaarheden, die me toch erg boeide voor een film die niet volledig in mijn soort genre ligt. Soms wel erg vreemde gebeurtenissen, maar ik heb me zeker vermaakt.

avatar van savi_7

savi_7

super film!!!!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Jack Nicholson past eigenlijk niet goed in misdaadfilms zoals deze, maar het is zo'n natuurtalent dat hij zich hier uitstekend redt. Het verhaal is aardig, meer niet, de acteerprestaties bij vlagen goed en bij vlagne minder. Eigenlijk een drie sterren film waarin alles voldoet, maar door de onvoorspelbaarheden, waarvan het einde het beste voorbeeld is geef ik Prizzi's Honor voorlopig een nipte 3.5*

avatar van pjutter

pjutter

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

haha, inderdaad

avatar van jasha

jasha

Zeker de moeite om eens te bekijken. Een paar meesterlijke montagemomenten met een paar keer grandioze achtergrondmuziek. Helaas heeft het verhaal vaak niets te vertellen en is het einde, wat mij betreft een beetje belachelijk. Toch nog een 3,5 voor anderhalf uur pret een een half uurtje verveling.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

pjutter schreef:

Nu je het zegt

avatar van teun25

teun25

Ik wilde vanavond deze film gaan kijken.

Komt er opeens Mr. Bean

foutje denk, mja ook leuk

avatar van soom

soom

Enkele prachtig bedachte dialogen tussen Kathleen en Jack, de sfeer van deze film en Anjelica maken deze film mooi voor mij. Ik ben een beetje moe en deze film is dan ook wel een uitkomst. Ik vind het wel een rustige film namelijk, geen ren en ik schiet je neer gedoe, het is voor mij precies goed voor 3,5* sterren.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Verschrikkelijk saaie futloze bagger. Aan werkelijk geen enkele acteur kon ik ontdekken dat ie er zin in had. Nicholson met een irritant gemaakt Italiaans accent. Dialogen tussen acteurs dat je denkt "Dit lijkt wel een toneelstuk op de lagere school."

Vervolgens is de leider van de maffiafamilie een of ander opgewarmd lijk. En wat Anjelica Huston's rol toe moest voegen, daar ben ik nog steeds niet achter. Ik heb JN hoog zitten, maar dit is toch wel een misser.

avatar van Demoniac

Demoniac

Tsjah. Nicholson viel me tegen in deze film. Hij is een van mijn favoriete acteurs, maar ik vond hem maar een beetje een sullige uitstraling hebben in deze film. Misschien was dat de bedoeling, maar het kwam niet goed over. Verder vond ik het oude familiehoofd, Don ... zeer slecht overkomen. Wel een leuk verhaal in de film, die verder wel oke was. Af en toe grappig, maar niet bijzonder.

avatar van Glacier

Glacier

volledig mee eens. Ik ben vroegtijdig afgehaakt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

pjutter schreef:

Vond ik ook .

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het acteerwerk van Jack Nicholson en Kathleen Turner daar is gewoon als je het mij vraagt helemaal niks op aan te merken maar soms vond ik de film wat saai en flauw waardoor het jammer genoeg soms zijn kracht verloor maar de film was over het algemeen vond ik best wel te doen!

***

avatar van The One Ring

The One Ring

Tegenvaller. Het verhaal is leuk (en had net zogoed serieus uitgewerkt kunnen worden), maar de film mist tempo, focus, geslaagde humor en erger... een goede Nicholson. Nicholson vind ik altijd goed, zelfs in zijn mindere films. Hij wordt nog wel eens bekritiseerd dat hij altijd dezelfde rollen speelt, maar dat doet hij op zo'n geweldige manier, dat ik er altijd voor val. In deze film speelt hij eens een andere rol. Een sullig personage met Italiaans accent. Het werkt niet, Nicholson overtuigde me nergens als sul en zijn Italiaanse accent was nog minder goed. Huston speelt ook een nietszeggende rol en het grootste deel van de cast was ondermaats. Alleen Turner en Hickey zijn beiden perfect gecast en trekken de film, samen met het aardige verhaal een aantal aardige scènes nog naar een 2,5*. Van John Huston verwacht ik echter veel meer.