• 9.374.492 stemmen

Alternatieve titel: Too Young to Die

Geregisseerd door: Robert Markowitz

Met onder meer: Brad Pitt, Juliette Lewis en Michael Tucker

Plot Too Young to Die?

"They were young, in love and wanted for murder."

Op vijftienjarige leeftijd is Amanda Sue Bradley misbruikt door haar vader, verstoten door haar moeder en verlaten door haar man. De jonge prostituee Billy sleept Amanda mee in een wereld van seks, drugs en geweld. Als zij legerofficier Mike leert kennen, lijkt er hoop te gloren, maar Billy is jaloers en zorgt dat de militair in opspraak raakt.

Amanda Sue Bradley

Annie Meacham

Mike Medwicki

Harvey Sledge

avatar van gotti

Matig. Duidelijk te zien hoe Lewis en Pitt gegroeid zijn in de loop der jaren. Was allemaal nog vrij ongepolijst hier. Vrij beroerd gedraaid en gemonteerd ook...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond het en aardig verhaal maar dat had veel beter verfilmd moeten worden.Pitt acteert slecht net als die meid.En overdreven tranen getrek 2 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad een aardige voorloper van Kalifornia, hoewel die wel een stuk beter te pruimen was. Lewis speelt dezelfde rol die ze altijd vertolkt, maar gaat op bepaalde momenten té ver waardoor ze nogal irritant begint worden. Ook Pitt is zeker niet op zijn best. Verder een hoop drama en een deprimerende sfeer, die af en toe wel werkt, maar af en toe ook de plank volledig misslaat. Het kleine rolletje van Tom Everett vond ik denk ik nog het leukste.

avatar van Don MN

Don MN

'Maybe if you could... you could try and find your mom?'

Vrij slechte uitwerking van een interessant vraagstuk. Wie wat te wijten valt is bovenal het leukste om over te discussiëren. In hoeverre de schuld bij Amanda alleen ligt is wel lekker aangedikt door een overdreven zielig meisje neer te zetten.

Verder was het acteerwerk van Pitt en Lewis in orde, de rest was ondermaats buiten het pleidooi van de advocaten. Visueel gezien erg lelijk. Te slechte film om lang te onthouden, al zal het thema nog wel een tijdje rondspoken.

avatar van Metalfist

Metalfist

Too old to Rock & Roll, too young to die

Titel heeft me altijd al doen denken aan een geweldig nummer van Jethro Tull en ergens is dat denk ik ook wel de reden waarom ik deze indertijd voor nog geen 2 euro heb meegepakt uit de Saturn. De combinatie Pitt - Lewis was in Kalifornia geslaagd dus het kon hier alleen maar meevallen. Ik had de film al wel tijd in bezit maar het is er pas een dag geleden van gekomen om hem te zien. Kenmerkend voor het niveau van de film is dat ik nu al bijna alles ben vergeten...

Ik haalde daarjuist al Kalifornia aan met hetzelfde duo en Too Young to Die verschilt daar eigenlijk niet zo bitter weinig van, met als enige uitzondering dat het allemaal een stuk minder wordt uitgewerkt. Geen idee of het gebaseerd is ware feiten, dit soort films hebben dat wel meer, maar eerlijk gezegd denk ik van niet. Het is allemaal nogal te dramatisch en vooral te standaard om geloofwaardig over te komen. Amanda Sue wisselt al even snel van gebroken kind naar psychopaat als dat de wind draait waardoor heel de film nogal fragmentarisch aanvoelt. De ene moment zijn Amanda Sue en Mike een leuk koppeltje en de volgende moment heeft ze ineens zijn keel overgesneden. De bijhorende flashbacks zijn ook redelijk saai en de film weet alleen maar ergens te interesseren door de afloop waarin Amanda Sue ter dood wordt veroordeeld. De film had hiermee nog een paar kleine puntjes mee kunnen verdienen ware het niet dat hierin een gigantische fout schuilt. Zo heeft Oklahoma nooit een gaskamer gehad die gebruikt werd als doodstraf... Best wel jammer als je bekijkt dat het hele uitgangspunt is gebaseerd op deze doodstraf.

Dan zie je meer dan een jaar niets van Juliette Lewis en dan kom je ze opeens op een dikke 2 weken tegen in twee verschillende films. De eerste was het recente Due Date waarin ze een klein bijrolletje als drugsdealer heeft en de tweede film is natuurlijk deze. Ik heb ze altijd wel een degelijke actrice gevonden maar het viel me nu pas eigenlijk op hoe weinig variëteit er in haar rollen zitten. Ze is altijd wel één of ander gestoord wijf dat in de armen van een verkeerd vriendje terecht komt. Er zijn natuurlijk uitzonderingen (o.a. Due Date en From Dusk Till Dawn) maar hier levert ze eigenlijk hetzelfde kunstje als bij Natural Born Killers en Kalifornia. Neen, dan is Brad Pitt toch beter in zijn keuze van rollen. Althans dat dacht ik want ook hij heeft hier op zich bitter weinig te zoeken. Pitt was een dikke 3 jaar aan het acteren ten tijde van Too Young to Die en het is er aan te merken. Hij is ronduit vervelend met het fake accent (geldt ook voor Lewis trouwens) en past totaal niet in de film. Ik blijf het raar vinden dat ze in Kalifornia wel zo'n uitstekend gestoord duo spelen en dat het hier allemaal maar als net niet aanvoelt. De bijrollen zijn van een even hoog niveau, in hoeverre dat een pluspunt is, maar erg storen doet het niet. Ik weet niet waarom maar na een uur kreeg ik het gevoel dat dit echt niet beter ging worden en stoorde ik me ook minder aan de idiote personages, die vrouw van Mike bijvoorbeeld.

Ik heb er maar 2 euro voor betaald maar op zich is het nog altijd wel een miskoop. Lewis en Pitt zijn zeker en vast niet op hun hoogtepunt, het plot is vaak te saai, te langdradig en er zit één grote fout in die het voor mij wel wat verpeste. Jammer, maar helaas.

avatar van sandero16

sandero16

Jonge Jonge Jonge, wat een lage scores...

Ik vind het absurd dat deze film een gemiddelde heeft van 2,45. Het is naar mijn mening veel meer waard.

De film bevat veel schokkende scènes waardoor je gaat meeleven. Brad Pitt was nog jong bij de productie van deze film, en je merkt dan ook dat hij minder goed acteerde vergeleken met nu .

Het meisje acteerde goed voor zo'n jonge leeftijd. Het verhaal zat goed in mekaar, en was aangrijpend. Ik vond het einde alleen niet zo goed. Wat mij betreft was de film nog niet klaar, en kwam het einde te snel.

Al bij al genoten van deze film. Het was geen topper, maar zeker geen slechte film.

avatar van Gert1974

Gert1974

Een verhaal dat toch wel tot nadenken aanzet. Het acteerwerk in deze film is matig.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1922 stemmen

Ik ben het niet eens met de lage scores. Persoonlijk vind ik het een goede film. Het verhaal greep mij en boeide mij van begin tot eind. Het meisje is naïef en soms erg dramatisch, maar ze is veertien en bovendien erg beschadigd en wanhopig. Dan vind ik haar gedrag wel passend, al vond ik haar soms iets te overdreven, te schreeuwerig. Het raakte mij wel. Een 7. 3,5*

avatar van Noodless

Noodless

Aardig verhaal met Lewis eerste echte hoofdrol en één van de eerste rolletjes ( buiten wat series ) van Pitt.

Ze weten hier beide al te overtuigen van hun acteertalenten. Vooral Juliette Lewis is perfect gecast voor deze rol waarbij ze alle emoties overtuigend weet neer te zetten. Dit zal ze later nog wel enkele keren doen in een paar films, ik denk aan haar geweldige performance in Natural Born Killers (Film, 1994) . Degelijke film. 6,5/10