Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Jon Turteltaub
Met onder meer: Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr. en Donald Sutherland
Releasedatum: 5 augustus 1999
Plot Instinct
"Nothing is more savage than civilization."
De antropoloog Ethan Powell bestudeert apen in Afrika wanneer hij twee jaar lang vermist raakt. Wanneer hij gevonden wordt vermoordt hij 3 mensen. De psycholoog Theo Calder neemt de taak op zich om Dr. Powell weer aan het praten te krijgen, en om hem zo in staat te stellen om berecht te worden voor zijn daden.
Dr. Ethan Powell
Nicko
Pete
Catherine
ruupiejj
prachtige film alleen jammer dat er van die standaard amerikaanse filmscenes in moeten... zoals die kaarten verscheuren en aan het eind heel happy in de regen staan met armen wijd...moet dat nou??
prachtige rol voor hopkins en ook prachtige apen(niet cuba gooding!)
een angstaanjagende hopkins met zijn ogen
erg eng.
super verhaal.
cohnuh69
Geweldige film, alleen jammer dat heel veel mensen dit niet snappen!
sekiaku
Raar dat deze film zo'n negatieve reacties krijgt. Spijtig dat ik hier niet meer stem, anders zou de film een 4.5 tot 5 bijkrijgen. Sterke cast, en een sterk verhaal.
MiekieMow
Staat zeker in mijn top 10!
Hopkins speelt hier gevaarlijk goed! Cuba Gooding Jr. ook trouwens. Wie van psychologische, meeslepende films houdt, waar je de hele week nog mee in je achterhoofd loopt : aanrader!!
Dhr K
1 van mijn favoriete acteurs Anthony Hopkins, speelt erg goed in deze film..voor de rest een mooi verhaal waar je helemaal in op kan gaan!
T.S.S.A.
Ben echt geraakt door deze film. Het is een psychologische film zoals het genre bedoeld is. Het is echter wel een film voor de liefhebber iemand die niet van het genre houd vind er waarschijnlijk niet veel aan.
De acteerprestaties van Antony Hopkins hebben me vaak geraatk maar in deze film is het bijna bovennatuurlijk. Hij zet zijn personages briljant neer en aan de kleine details kan je zien dat hij alles tot in de puntjes beheerst.
Dit is volgens mij de eerste film die ik zie met Gooding Jr. maar ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd ben van de manier hoe hij zijn rol neer zet.
Het verhaal was goed niet bijster bijzonder maar dat hoeft ook niet altijd. Deze film is gewoon super goed maar meer door de acteerprestaties dan het verhaal.
5* echt een parel ik snap niet dat hij hier maar net boven de 3* uit komt.
gentenaar
Schitterende film !! Het verhaal is simpel, maar heeft veel inhoud
Schitterende acteerprestaties, krijgt van mij een 5!!!!
Meesters
Een heel sterk verhaal, heel meeslepend, kon mn emoties niet in bewang houden.
Heel goed acteer werk van Anthony Hopkins, en Cuba Gooding Jr.
Theatertje
Knappe film die het verdient om eigenlijk op een hogere plaats te staan. Hopkins is zoals altijd geniaal en het verhaal is geweldig (origineel). 3.5 sterren.
TheRisingSun
Hopen dat na vanavond het gemiddelde wat omhoog is gegaan! Verdient deze film zeker.
Cherry~Pop
Ben de film aan het kijken en ben in de pauze snel naar de pc gerend om een reactie te plaatsen en reacties te lezen bij moviemeter
Wat een geweldige film (tot nu toe) ! Anthony Hopkins is my all time fav, en hij overtuigd me er met deze film ook een geweldige acteur te zijn! Cuba speelt ook goed, ik vind hem meer in zulke films passen dan in die ene feelgood movie met beyonce.
K ben bij het stukje waar Hopkins Cuba dwingt om op te schrijven wat hij hem afgenomen heeft )
Het genre vind ik er trouwens niet bij passen. Actie? Niet bepaald. Psychologische dramatische thriller type is more like it
(Als ik de film heb afgekeken plaats ik misschien nog een reactie)
CheizXL
Heb zojuist de film weer gezien en het blijft een prima film.
Het is allemaal vrij voorspelbaar en het verhaal is simpel. Maar het heeft toch een boodschap!
Anthony en Cuba zetten goed acteerwerk neer. Alleen jammer van een tweetal cliché scénes zoals het verscheuren van de kaarten.
3.0 *
as
Vreselijk saai en rommelig prul.
Hopkins kan wel wat maar niet met zo'n stompzinnig script. Gooding Jr. valt flink door de mand. Die man moesten ze ook maar eens naar de maan verbannen. Ik heb nooit helemaal begrepen waarom hij die oscar ooit won.
En dan nog het verschrikkelijk stompzinnig einde dat aan alle Hollywood cliches voldoet. Kwam met moeite door de film en voelde me genaaid als de pest. Hoe kan men het publiek zo dom achten?
Volle 0.5 *
Carl
gedeeltelijk eens met bovenstaande. Waarom ze Gooding jr nou gekozen hebben voor deze rol.....???
Leuk vond ik wel een aantal symbooltjes die er in de film zaten, zoals bv de gevangenisdirecteur die ik wel erg veel op Jimmy Carter vond lijken.
De boodschap die erin zat - wat doen we de primaten aan - kwam luid en duidelijk over. Maar verder vond ik het niet echt een film die ik niet wil onthouden. Teveel overgebruikte karikaturen van hoe cipiers zijn. Die frustrerende hoornmuziek die vrijwel continu aanwezig was, mn in het eerste uur en werkelijk afbreuk deed aan het filmplezier.
Toch nog wel een 2 als was het alleen maar voor 'the message'
kleez
ik schrok van de lage rating hiero!! Pffff man!
Vond dit echt een SUPER goede film! Hier en daar ff goed
opletten, maar dat is juist het mooie aan deze film!
Ik snap wer-ke-lijk waar niet bijv. een stem van 0.5 of 1*!!! Het
is gewoon een feit dat deze film toch wel enige goede punten heeft
:S:S:S Daarnaast is het niet een B-film! Dat je dan 0,5 gaat
stemmen 'omdat ik die en die vreselijk vind acteren', vind ik
bullshit, er zijn toch meer dingen die meespelen?!
In ieder geval ík vond het zeker een goede film, alleen het VERHAAL
al. Hij krijgt van mij daarom 4,5*
russell
Superfilm, kan ook niet anders met Anthony Hopkins.
Hopkins is ook een van mijn betere acteuren die van een
simpel verhaal een topfilm kan maken. Die man heeft een bepaalde sfeer die ten goede komt in elke film die hij speelt.
4,5
CrimeCrawler
Een geweldig film! Het verhaal zit goed in elkaar en ik vind de acteerprestaties overdonderend! Hopkins doet weer waar hij goed in is! Een dikke 5!
Dziban
Geloof toch dat de boodschap niet helemaal over komt.
Inderdaad jammer dat deze film zo ondergewaardeerd wordt. Het gaat toch iets dieper dan gewoonweg aapje pesten.
The Last
Tijdje geleden gezien. Goede rollen van Hopkins en Gooding. Alleen de film duurt veelste lang en er zitten veelste veel onnodige scene's in.
had er vantevoren meer van verwacht, interressant verhaal met aardige acteurs, waarbij ik op het einde dacht van nou nou isdit het nu allemaal? Hopkins speelt goed, maar het verhaal is af en toe een beetje ongeloofwaardig en bevat wat overbodige scene's. Kan me echter wel voorstellen dat sommigen deze film erg boeiend vinden.
Distinguished
Jammer, jammer, jammer... ik had veel verwacht, maar wat je dan krijgt. De clue van de film is wel goed: 'dat we het idee hebben dat we alles onder controle hebben en dit niet zo is'. Het is alleen zo extreem zwak gebracht. De film wil maar geen gevoel geven aan de kijker. Hopkins doet dan wel z'n best om er iets van te maken, maar ik mag hem toch meer als een kanibaal (Hannibal trilogie) of hoog interlectueel (The Edge) dan als een psycho. 2,5 voor de moeite...
Pastichio Rocker
Standaard Hollywood drama (soort van kruising tussen Gorillas in the Mist en een standaard Hollywood rechtbankdrama) wat nergens echt wil beklijven. Alle cliches worden uit de kast getrokken om de film tot een goed einde te brengen en het publiek emotioneel mee te laten leven, maar faalt hierin op alle fronten. Ondanks een redelijke Hopkins voelde ik me bedonderd na het zien van deze film. 1*
picesof69
Wat een lage gemiddelde waardering???
Ik vond het een hele goede film juist!
Mij 'pakte' hij weldegelijk!
Zéker vier sterren van mij waard en verdient ook een gemiddelde in die richting vind ik!
Prachtrol weer van Hopkins vooral.
pieter_77
Hopkins zet het personage heel goed neer. Hierdoor was hij zeer boeiend en geloofwaardig. Wat kan die man acteren. Bij een andere hoofdrol speler weet ik niet of het nog een 4 waard was.
guylopez93
niet echt bijzonder goed maar ook niet echt slecht. Ben niet zo'n fan van Cuba Gooding Jr.
moet nog nadenken over m'n beoordeling

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Of Mice and Men
Drama, 1992