• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr. en Donald Sutherland

Releasedatum: 5 augustus 1999

Plot Instinct

"Nothing is more savage than civilization."

De antropoloog Ethan Powell bestudeert apen in Afrika wanneer hij twee jaar lang vermist raakt. Wanneer hij gevonden wordt vermoordt hij 3 mensen. De psycholoog Theo Calder neemt de taak op zich om Dr. Powell weer aan het praten te krijgen, en om hem zo in staat te stellen om berecht te worden voor zijn daden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Erg beroerde film, die alleen vanwege de goede acteurs nog enigszins te kijken is.

avatar van andolini

andolini

Inderdaad niet echt een aanrader, maar 1,5* is toch wel erg laag. Door acteurs nog 2,5*.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Zonde van Anthony Hopkins want dit lijkt helemaal nergens op.

avatar van Jordy

Jordy

Nee sorry andolini, ik zat me destijds echt dood te ergeren aan deze film

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vond de film nog erg mooi. Het heeft erg veel weg van Gorilla's in the Mist. Maar is ook niet beter, maar hij is zeker en vast niet slecht. Hopkins speelt zijn rol prachtig. Gooding Jr. vind ik altijd wat minder, ook in deze film. Het verhaal wordt soms mooi in beeld gebracht, maar is wel erg cliché.

Hij verdient nog 3* voor mij.

avatar van neo

neo

in eerste instanties dacht ik dat het een spannende thriller was.de eerste 30 minuten zijn nog wel spannend.hopkins speelt een soort van hannibal-perosnage.

daarna werd het een soort van gorilla's in the mist film.sommige scenes met stropers waren best wel indrukwekkend.nog net 3 sterren vanwege hopkins en cuba.

avatar van lennart14

lennart14

ik vond het een zeer mooie film. mooie rollen. 3,5

avatar van narva77

narva77 (crew films)

3,5 sterren? Maarre je gaf er 4!

We are watching you every step

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Nou ik vond het wel een goeie thriller in elk geval. Toch wel een aangrijpend verhaal en goed geacteerd.Zeg nou zelf, was wel heel zielug met die gorilla's.. *** 1/2

avatar van Jildou

Jildou

Ik vond hem ook helemal niet zo slecht hoor, natuurlijk is Hopkins top en Gooding Jr kan ik ook altijd wel waarderen, maar het verhaal is ook wel aardig vind ik, het kan veel en veel slechter

3,5 ster

avatar van maximus

maximus

Ja wat kan ik van deze film zegge.........

Ok ja het is wel een aardige film

ik vond hopkens weer toppie

wat een klasse acteur zeg echt een rol die

voor hem is weggelegd gewoon.

Verhaal komt ook langzaam maar zeker op gang

en ja het blijft natuurlijk een film met een

boodschap natuurlijk.

Of het now een steen goede boodschap is?

de film blijft ok en is meer waard dan het gemiddelde hier boven vind ikie.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zeker geen briljant drama en het plot is ook alles behalve geniaal, maar ik vond de uitwerking nog best aardig. Film bevat een hoop cliche's en sentimenteel geneuzel, maar gelukkig zijn er een aantal sterk geacteerde momenten en paar mooie plaatjes. Gooding doet prima werk, maar vooral Hopkins speelt zijn rol erg sterk.

3 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Bijzonder krachtig drama met twee steracteurs die perfect hun rol spelen. De film is spannend en blijft boeien. Het verhaal is ook goed en de film is zeer genietbaar mede dankzij de schitterende acteerprestaties. 3,5*

avatar van dennis1984

dennis1984

Heb hem een hele tijd geleden gezien, vond hem toen echt fantastisch, maar wordt denk ik tijd om hem nog een keer te zien voor een beter oordeel.

avatar van De Knip

De Knip

Heb beetje moeite met het verhaal, vrij eenvoudig EN ongeloofwaardig. Hierdoor ontneemt de film het inlevingsvermogen van de kijker.

*1/2

avatar van Linda

Linda

De film komt behoorlijk moeizaam op gang en ik zag het dan ook somber in. Gelukkig werd de film nog een stuk beter. Het verhaal is een en al cliche en hoe irritant dit ook was, het was voor mij zeker wel effectief. Misschien omdat het onderwerp me zo aanspreekt en ik mezelf deels kan herkennen in het personage van Hopkins. Toch had er meer in deze film gezeten, het verhaal was me iets te simpel. De acteurs maken wel een hoop goed. 3 magere sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

Een mooie film, maar waar weinig echt in gebeurt. maar toch door de gorrila's en de acteur's 2,5*.

avatar van dennis1984

dennis1984

Heb hem nu dus na een hele tijd weer gezien. Ik vond het erg mooi om te zien. Je krijgt echt medelijden met hopkins. De scéne waarin de kaarten niet meer worden gebruikt was geweldig. 4,5*

avatar van Leno

Leno

Verschrikkelijk slechte film. Ik heb de film halverwege stopgezet en dat doe ik zeker niet snel, maar van dat pretentieuze gedoe word ik niet goed. Volgens mij is dit samen met Practical Magic de enige film die ik eerder stop zette..

avatar van lila

lila

ondanks al het commentaar, vond ik het een mooie film!

avatar van Remi

Remi

lila schreef:

ondanks al het commentaar, vond ik het een mooie film!

idd 3.5*

avatar van Flipman

Flipman

Ja, misschien niet helemaal origineel, ik vond 't een geweldige film.

avatar van HiLL

HiLL

Mooie film met een meer dan geweldige Hopkins!

avatar van Bas17

Bas17

een komma nul sterren echt waardeloos en ergerlijk

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Fascinerend film met een uitmuntende Hopkins en een meer dan goed Cuba Gooding Jr. Een schitterend verhaal dat werkelijk fantastisch wordt verteld en gespeeld door Hopkins! Als hij zijn verhaal aan het vertellen is ga je er echt in mee,athans ik wel. Zo mooi om te zien hoe hij weet om te gaan met de gorrila's,of beter gezegd hoe de gorrila's met Hopkins om weten te gaan. Vooral de scene waar Hopkins de gorilla's verdedigd tegen de stropers is werkelijk 'beestig' goed geacteerd van Hopkins. Die emotie die hij hier ten toon spreid,schitterend! Later in de gevangenis doet hij exact hetzelfde alleen dan verdedigd hij zijn mede gevangenen. Maar niet alleen Hopkins is uitmuntend,ook Cuba Gooding Jr. is zoals ik al zei meer dan goed,erg overtuigend in zijn rol. Wat mij betreft een meer dan ondergewaardeerde film!
Had schijnbaar al op deze film gestemd (3,5 ster),maar ben er nu eens echt goed voor gaan zitten en ook echt goed onder de indruk geraakt door dit prentje! Vandaar mijn opwaardering.

4,5 ster

avatar van kort0235

kort0235

Kijk, Hopkins speelt natuurlijk altijd geweldig. Het is ook mijn favoriete acteur, maar zeker niet mijn favoriete film. Ik vond er eigenlijk niet veel aan.

Door Hopkins alsnog een 2.5

avatar van Banelion

Banelion

Nounounou wat een slechte kritieken...Zo slecht als de meesten hier de film beoordelen, is deze toch niet. Volgens mij verwachtte iedereen die hier laag gestemd heeft een simpele actiefilm ofzo.

Ik vond het juist zo mooi beschreven hoe iemand zich helemaal kan/moet gaan isoleren oa vanwege de heersende maatschappelijke normen. En uiteraard prima geacteerd. 4

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Vond het een aparte film, maar tegelijkertijd een erg mooie film

4 sterren, goede cast en erg mooi verhaal.

Vond net ook erg apart hoe iemand zo kan meeleven met zulke aapjes.

****

avatar van haai

haai

Erg mooie film (met soms zelfs nog ontroerende momenten), hopkins speelt ook hier weer erg goed!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Leuke film, maar misschien een beetje idealistisch. Ook de dialogen waren nou niet bepaald waarvan ik zeg: zo voer ik ook altijd gesprekken. Maar goed, 3 sterren.