• 9.374.084 stemmen

National Lampoon's Van Wilder (2002)

Komedie | 92 minuten

Met onder meer: Ryan Reynolds, Tara Reid en Tim Matheson

Releasedatum: 12 december 2002

Plot National Lampoon's Van Wilder

"Don't Graduate. Celebrate."

Van Wilder is een zevendejaars student, maar z'n studie is nog steeds niet veel opgeschoten: hij heeft het veel te veel naar z'n zin op de campus. Wanneer hij hoort dat zijn vader niet langer zijn studie wil betalen moet hij zelf op zoek naar geld. Zal het hem lukken er een achtste jaar aan vast te plakken, of wordt het eindelijk eens tijd om z'n diploma te halen?

Gwen Pearson

Elienekeuuh

GEWELDIGE film !!!

avatar van Stanlytookie

Stanlytookie

geweldige film. 1 van de leukste lachfilms die ik heb gezien. ok het verhaal is een beetje standaard, Maar ik heb me ziek zitten lachen. Vooral die scene met dat sperma van die hond die ze tussen die broodjes doen. En die Richard zou je echt meteen een knal voor zijn harses willen geven. Daarbij is Tara Reid natuurlijk een super lekker wijf. 4,5 ster

avatar van BlueSword

BlueSword

leuke lachfilm, heb ze ook kapot gelachen.

verhaal is een beetje saai maar gewoon verstand op nul en kijken.

net zoals bij stanlytookie: bij die scene heb ik me echt kapot gelachen!

avatar van possstema

possstema

1 van de beste komedie's die ik ken. Of er ook goed geacteerd is weet ik niet ( merk k nooit veel van ) maar dat maakt bij een komedie ook niet echt veel uit denk ik. Vooral niet bij een droge amerikaanse film .

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Dit was echt een leuke komedie. Ik heb een aantal keren helemaal plat gelegen van het lachen. De film leek een beetje op Revenge of the Nerds, met de strijd tussen de schoolgroepen. Leuk uitgewerkt! Zeker geen fiasco zoals bijv. Dorm Daze. 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Komisch filmpje, kijkt lekker weg, 90 minuten genieten was het. Dit is alweer de zoveelste tienercomedy, maar ze blijven leuk..

avatar van daanos;

daanos;

een leuke film.. gaat eigelijk HELEMAAL nergens over maar ja... dat boeit niet zoveel

3,5 *

avatar van Mug

Mug

Zoveelste Amerikaanse comedy met alweer dezelfde grappen en grollen zoals we die reeds kennen uit soortgelijkige comedies uit de jaren 80 tot het heden.

(honden)sperma op broodjes, seks met een hitsige oude dame, cliché nerds, dikke jongen geperst in een te strak zwembroekje, 'de eerste keer' dat verschillende keren mis gaat, en natuurlijk het hoogtepunt (gaap) laxeermiddel in een drankje zodat de verplicht poep-grap ook nog aan bod komt.

De film is hier en daar toch nog een glimlach waard door een paar leuke uitwerkingen. Maar ja, het negatieve / stompzinnige overheerst 'big time'. 1,5 ster, Mug in een gulle bui.

avatar van mikey

mikey

Irritante studenten komedie blijkt te infantiel voor eigen doelgroep, of misschien niet . alle weeten van de fatsoenlijke genrefilm waren geschonden (m.n. die sentimentele stukjes waren een doorn in mn oog) en Van Wilder/Tara Reid waren zo irritant dat je automatisch meer sympathie voor de bad-guys had. En dan die eeuwige k*tgrappen . Verder geen verhaal en lelijk kleurenpalet. *

avatar van D-ark

D-ark

Ik ben het helemaal niet met mikey eens ik vond het een bijzondere frisse komedie die het moet hebben van zijn meligheid.

3,0

avatar van Purmerend

Purmerend

Ryan Reynolds speelt zijn rol heel overtuigend. En Tara Reid ziet er vooral in de allerlaatste scene subliem uit.

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vind dit een super lachen film, gaat eigenlijk nergens over maar dat maakt niet uit

Hij is erg leuk, veel gelachen, erg vermakelijk.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een leuke grappige film.

avatar van depp_addiction

depp_addiction

in een woord geweldig!

helemaal kapot gelachen.

zoals dat hoofd van richard toen die er achter kwam dat er geen pudding op zijn broodje zat.

en met dat laxeermiddel tijdens het examen.

echt een super tienerfilm!

avatar van airbus1

airbus1

Echt een van de betere komediefilms!

Heb helemaal in een deuk gelegen met de broodjes!

Tara Reid

avatar van nokkie335

nokkie335

bah... dit is echt de slechtste tienerfilm die ik ooit heb gezien. er gebeurt bijna niks en alles is saai. ik viel bijna in slaap.

avatar van nokkie335

nokkie335

iedereen heeft het over american pie (tip : bekijk die maar die zijn 1000x leuker. deze is geen drol aan

avatar van Lepi

Lepi

Heerlijke komedie. Sommige scenes zijn er misschien net over, maar globaal bekeken is dit een heerlijke komedie. Ideaal om met enkele vrienden met enkele goedgehumeurde vrienden te bekijken

avatar van Cue-X

Cue-X

Echt een HEERLIJKE komedie en ik zou bijna zeggen, de beste die ik gezien heb als het gaat om echt lekker lachen!!

Ik snap niet dat het gemiddelde uiteindelijk nog onder de 3* zit

avatar van lakeonfire

lakeonfire

Cue-X schreef:

Ik snap niet dat het gemiddelde uiteindelijk nog onder de 3* zit

ben ik met je eens .. ik geef hem een 4!

avatar van zjandannybob

redelijk, 1e x was ie best aardig 3*

maar deze film kun je echt geen 2x kijken

avatar van Ro3l

Ro3l

Vond hem eigenlijk wel grappig....

...met een flinke joint achter de kiezen, dat dan weer wel.

avatar van N811

N811

Dit is een film van niet al te hoog niveau. Maar gewoon een wegkijkfilm.

Verwacht maar een boel pubergrappen.

3.0!

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Hoeveel van die National Lampoon films zijn er wel niet.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Mug schreef:

Helemaal met mug eens! Flut cliché verhaaltje met af een toe een kleine glimlach. Voegt wat mij betreft werkelijk niets toe aan wat we al jaren zien. 1.5*

avatar van Adammeh

Adammeh

Mooie film, valt wel wat bij te lachen.

Een beetje serieus erbij ook nog dus is wel een pluim waard.

avatar van Shinobi

Shinobi

Is op zich wel een aardige comedy, waarbij ik nog steeds aan die ene scène met die laxeer middel me nog steeds is bijgebleven.
Verder niet echt bijzonder.

Ik geef 'm 3 sterren.

avatar van onbekend!

onbekend!

Ik vind deel 2 beter eerlijk gezegt !!

Deze vind ik nogal kinderachtig en vies ;

de enige scene waar ik nog om kon lachen was de laxeer-middel.

Pfff..een 2,5

avatar van Abebe69