• 9.374.047 stemmen

National Lampoon's Van Wilder (2002)

Komedie | 92 minuten

Met onder meer: Ryan Reynolds, Tara Reid en Tim Matheson

Releasedatum: 12 december 2002

Plot National Lampoon's Van Wilder

"Don't Graduate. Celebrate."

Van Wilder is een zevendejaars student, maar z'n studie is nog steeds niet veel opgeschoten: hij heeft het veel te veel naar z'n zin op de campus. Wanneer hij hoort dat zijn vader niet langer zijn studie wil betalen moet hij zelf op zoek naar geld. Zal het hem lukken er een achtste jaar aan vast te plakken, of wordt het eindelijk eens tijd om z'n diploma te halen?

Gwen Pearson

Vance Wilder Sr.

Taj Mahal Badalandabad

Richard Bagg

Professor McDoogle

Erik Estrada

avatar van markpennings

markpennings

Waarschuwing voor deze film, eet geen puddingbroodje tijdens het kijken, ik moest bij deze film vaak lachen, en herken me zelf ook wel een beetje (was ook een eeuwige student).

beoordeling 3.5

avatar van kevke1990

kevke1990

I love this kind of movie .

avatar van donnie B.

donnie B.

Slap filmpie, enige humoristische scene is wanneer hij zogenaamd een blasie krijgt van die oude chineese dame, en dat dan blijkt dat ze op een lollie aan het sabbelen is...

avatar van RaZorBlade

RaZorBlade

4 Sterren !! Geweldige film !!

avatar van RONIN89

RONIN89

flopper 1,5* heb er niet egt om kunnen lachen en het ziet er ook zo goedkoop uit.

alleen die VW golf karretje was wel mooi.

avatar van snoezelke

snoezelke

hahahahahahahahahahahahahahahahaha

zo flauw

verhaal is flunterdun en eigenlijk gewoon een kapstok voor flauwe grappen.

geen bijzondere film,wel paar keer gelachen met de flauwigheden,dat kan ook aan het alcoholverbruik liggen

avatar van pardalis

pardalis

Goeie komische film met heel wat lach-scenes.

Een aanrader om je verstand op nul te zetten en te genieten, met deze film heb ik wel wat spijt van mijn studentenjaren, zou er toch wat meer van moeten geprofiteerd hebben !!!

kijken maar !!!

avatar van n00t

n00t

terecht wisselend gewaardeerd..

hangt puur af af je stemming (lees: toestand) of je deze leuk vind, en je smaak of het gebrek daaraan

vond wel dat er creatieve dialogen inzaten..vooral Taj Mahal Badalandabad (ja ik kan het ook uitspreken)

zag ergens staan dat de originele titel moet zijn 'Van Wilder' met als onderschrift 'party animal' maar volgens my zyn er drie verschillende onderschriften..eentje is nog 'party liaison'

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Weinig te lachen in deze film. Stuk flauwer dan films als american pie en road trip.

avatar van Nieke

Nieke

Ryan Reynolds mag van mij in meer comedy's meedoen.

Onderhoudend, niet van het meest hoogstaande niveau, maar hey, welke is dat wel eh?

Leuke film

avatar van Jensing

Jensing

Toperrrrrtje. Een film die je vele malen kan zien en toch grappig blijft. Goeie grappen, goeie dialogen, mooie chickies (Tara Reid!!!!), stoere hond

P.S. Nóg grappiger als je wat alcohol hebt genuttigd niet drinken tijdens kijken

avatar van J.Bell

J.Bell

Leuke film. Ik moest er echt om lachen...:)

Behalve dan die ene gore scene.....

Dat was echt niet normaal meer , geef me dan maar diezelfde soort scene in American pie 3, dat was ook wel een beetje goor, maar oke, toen zat ik niet net te eten

ik geef um 3* en een half

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vond hem echt heel grappig.
Vooral dat ene als ze dat puddingbroodje vol hondesperma aan het opslurpen zijn

avatar van renton

renton

Ik heb hem denk ik 16 keer gezien, nooit in onbeschokken toestand maar na 16 keer kan ik wel zeggen dat ik hem 4 sterren geef. Ik moet gewoon nog steeds lachen om het stukje met de ouders van Tara Reid, als ie gewoon om niks in een keer een k*tgezicht trekt.. (valt pas op na een aantal keer kijken)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Plak de woorden:"Pis-kak humor","onderbroekenlol","flinterdunne plot","flauw",nogal flauw","zeer flauw","slecht geacteerd","flauw","voorspelbaar" aan mekaar en je krijgt mijn mening over deze film.

avatar van Anonymous

Anonymous

Een leuke film. Prachtige motivatie van de Indier (Kal Penn) om Van's assistent te worden, wat het woord 'milk' allemaal niet bij hem teweeg brengt, prachtig. Andere mooie scene is als die vriend van Van (die op Sisqo lijkt) erachter komt waar de pijp die hij wilde gebruiken om high te worden, werkelijk voor is... Of als Kal uitvalt tegen Van met z'n: FUCK YOU VAN WILDER!!!! Die zie je niet echt aankomen.

Zo zijn er meerdere leuke momenten in deze film.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Vond de grappen in deze film flauw en er waren er ook te wijnig van.

Deze film probeert het soort humor van American Pie te kopieren, maar slaagt daar wat mijn betreft geheel niet in.

Geen van de acteurs is echt grappig, zeker niet zoals de geweldige cast van American Pie.

Ik vind hem niet de moeite waard om nogmaals te bekijken.

2,5

avatar van Remi

Remi

leuke film.

Maar ook behoorlijke ranzige sences

avatar van gotti

Niet onaardige film die aardig wat leentjebuur speelt bij andere highschool films.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ryan Reynolds doet het best leuk maar de meeste grappen in deze film zijn echt te oud. Heb ze allemaal al eens eerder gezien en dan ook veel beter uitgevoerd. Jammer want zo'n film draait natuurlijk alleen om de goede grappen. Tara Reid lijkt er ook totaal geen zin in te hebben.

avatar van IcU

IcU

Wel aardig. Zaten wel grappige stukken in, maar niets bijzonders. 3*

avatar van Leno

Leno

Dertien in een dozijn film, die zich nauwelijks weet te onderscheiden van alle andere flauwe highschool films. Wel speelt Ryan Reynolds een aardige hoofdrol, Reid daarentegen speelt belabberd.

Kan ermee door, 2.5*

avatar van De GeuS

De GeuS

Best wel te pruimen voor een doordeweeks avondje. Veel flauwe grappen en het gebruikelijke cliché einde, maar dat boeit niet echt; kleine 3*

avatar van ieliegale

ieliegale

ik heb hem nu 2 x gezien.. echt leuk!! De hoofdrol is héééééél goed gespeeld door Ryan Reynolds. ga vaker films kijken van hem

er zitten grappige stukken in

avatar van soom

soom

Tara Reid was de reden dat ik deze film huurde. Ik wilde weten, of ze net zo goed was als in Devil's Pond. Op zich vind ik haar wel goed.

Ryan Reynolds is eigenlijk de spil van dit net te melige verhaal, de rol van Van is wel grappig om te spelen. Hij is een beetje een macho en een lieve jongen.

Die broodjesscene: Jakkes! Vooral als je, net als ik, net aan een cracker met rundvleessalade begint. Ik wou spontaan gaan spugen.

Ik lag wel één keer dubbel. Tijdens de scene dat Taj word aangenomen. Hilarisch.

Over het algemeen hoef ik hem niet meer te zien.

avatar van stan

stan

De film blijft leuk

Ik heb de film net weer een keer gekeken en ik vind het nog steeds zo grappig (en best wel smerig) van die broodjes waar Van dat honden sperma in had gedaan

De film blijft gewoon geweldig

avatar van mikoz

mikoz

Een van de betere High School films.

Altijd wel leuk om te kijken mist je in een goede bui bent.

niet bijzonder maar wel enkele leuke grappen plus een leuk sfeertje = 3.5*

avatar van Raoula

Raoula

Ik heb de film 3 jaar geleden gezien en heb nog steeds een trauma aan de broodjes met sperma!

Verder wel een leuke film maar persoonlijk vind ik american pie beter.

3***

avatar van xenne

xenne

Pieter Montana schreef:

kan me wel vinden in je commentaar, niet in je sterren ... ik hou het bij een ½je

avatar van riivas

riivas

SuperSideSwipe schreef:

Vond de grappen in deze film flauw en er waren er ook te wijnig van.

2,5

Deel 1 van American Pie was zeker een leuke film, maar deel 2 en zeker 3 waren nou niet bepaald beter te noemen dan Van Wilder.

Dat het niet een lange reeks van grappen was, vond ik juist wel prettig, omdat hierdoor nog een beetje verhaal ontstond in de film. En als je dan toch zo nodig moet vertellen dat er weinig grappig inzaten, let dan even op de spelling

Ik vond deze film erg leuk, lekkere feelgood movie, en inderdaad, de sollicitatie-scene van Taj was schitterend!