• 9.377.375 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez en Ashanti

Releasedatum: 7 april 2005

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Coach Carter

"It begins on the street. It ends here."

Highschool basketbal coach Ken Carter krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij laat zijn hele team een contract tekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan die eisen voldoen, mogen ze niet spelen, wat Coach Carter de nodige problemen oplevert. Met discipline wil hij zijn team laten winnen, zowel op het veld als in de schoolbanken...

Mescaline

Meningen zijn verdeeld over deze film.

Ikzelf vond het aan zeer aangenaame film met een goed uitgewerkt verhaal en zeer overtuigende acteurs(Samuel L Jackson zat helemaal inzijn rol een rol die geknipt is voor hem)

Een film vol emoties en een einde wat niet te voorspellen is.

In mijn ogen een film die zelfs de top 250 zou kunnen halen.

4,5 sterren en een wel verdiende plek in mijn top 10.!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Je veranderd je top 10 ook elke dag he?

sinterklaas schreef:

Je veranderd je top 10 ook elke dag he?

Soms.. nu toevallig een paar films achter elkaar idd.. maar de films die ik weg haal staan ervaak wel een jaar minimaal in

En tjah je komt wel eens betere films tegen en dan moetje toch een keuse maken

avatar van Eem

Eem

Erg fijne film,
gelukkig wonnen ze de laatste wedstrijd niet, dat zou echt te cliche geweest zijn
waargebeurd verhaal, zorgt toch voor een wat realistischer gevoel waardoor het naar mijn idee het zich een beetje onderscheid v. zelfde soort films, dat ghetto verhaal, basketbal enige uitweg, jong zwanger etc.etc.
Driemaal hoera voor S.L Jackson. ***

avatar van robjeu

robjeu

Naomi Watts schreef:

Volgens mij gaat Coach Carter over Basketbal en geen American Football. Anders slaat het nergens op dat dit semi is gebaseerd op Butch Carter die de Toronto Raptors trainde van '97 tot en met '99.

dit is niet semi-gebaseerd op het butch carter maar gewoon op kenny ray carter

overigeng zeer goeie film mooi basketbal, goeie soundtrack niks mis mee

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik hou van dit soort films. Als het verhaal duidelijk begint te worden, denk je vaak dat je het einde al kunt invullen. Alleen in deze film is dat anders en dat is wel weer eens verfrissend! Jackson is geknipt voor deze rol en zet deze dan ook vol overtuiging neer. Erg mooi uitgewerkte karakters, goede soundtrack, goed acteerwerk, kortom: een zeer puike film. 4 *

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wow, mooie Cover...net zo goed als de film?

avatar van thenr12

thenr12

JohnWilliams schreef:

Wow, mooie Cover...net zo goed als de film?

zeker!! een mighty ducks/remember the titans verhaal met schitterende acteer prestaties en niet te vergeten geweldige muziek!!

zeker de moeite om eens te zien ! Het einde is zo geweldig het gaf mij egt koude rillinge! het is eens niet zo'n film waar je het einde al kent vanaf de 1ste minuut

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Geweldige film, was gisteren op tv, alleen spijtig dat ik het begin gemist heb.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Jorge-E schreef:

Geweldige film, was gisteren op tv, alleen spijtig dat ik het begin gemist heb.

Heb hem ook gemist...wat jammer!

avatar van Nand

Nand

Heel mooie film! goed verhaal, sterk einde! 3.5*

avatar van Varry

Varry

Ik schrik er echt van dat mensen deze film zo goed vinden! Ik heb hem eergisteren op tv gezien. Jongens, hoeveel cliché's kunt je in 1 film kwijt?? Ik vond hem té voorspelbaar(behalve het einde misschien), en té veel 'amerikaanse-feel-good' bevatten. Bovendien is ook het concept niet erg orgineel. Het deed me denken aan de zo vele films zoals a la Good Will Hunting.

De acteerprestaties waren wel goed en ik zie Jackson graag spelen.

Ik vind hem toch maar 1.5 sterren verdienen!

avatar van MissyNador

MissyNador

Ik vind het een hele mooie film.

avatar van ikk

ikk

Hele mooie film (vooral Samuel L. Jackson zette een erg overtuigende rol neer als coach Carter), maar de andere acteerprestaties waren ook oké.

Deze film heeft me echt geboeid, van begin tot einde.

Een 4*

avatar van krc 4ever

krc 4ever

dat deze niet in de top 250 staat begrijp ik echt niet

krc 4ever schreef:

dat deze niet in de top 250 staat begrijp ik echt niet

Verdiend zeker een plaats in de top idd..

avatar van hertogje

hertogje

Zeer goede film. Deze film verdient naar mijn mening een hoger gemiddelde. Sterk acteerspel, goed verhaal, netjes einde. Toppertje.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Echt de beste sportfilm die ik ooit heb gezien. Vooral het einde kan ik me niet beter voorstellen. 4*

avatar van scarab3905

scarab3905

ik moet eerlijk zeggen dat dit een hele goede film is.

Er wordt goed in geacteerd, het is goed gefilmd, de muziek die erbij zit is na mijn mening heel goed uitgekozen en natuurlijk...... een moraal.

Dus ondanks ik totaal niet van basketbal hou, geef ik deze film een 4,0!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

ga hem vanavond kijken, ben benieuwd... =)

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Mooie film, met een goede boodschap aan de kijker.

Het is goed, dat er nog zulke mensen bestaan, als coach carter.

De mediapoppenkast is wel wat overdreven, en typisch amerikaans.Dat was wel een iets minder punt vind ikzelf.

De film is wel een 4.0 waard, dat wel.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

prachtige film... Samuel J. Jackson zet hier een schitterende rol neer als coach carter! Een echte aanrader voor iedereen (dus niet alleen voor liefhebbers van basketbal!). En dan zeker niet te vergeten, de soundtrack...die was super! Heb me geen minuut verveeld. 4,5 ****

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik geef hem toch ook maar een 4.5

Is hij toch wel waard.

avatar van T.Bos

T.Bos

Beetje klef. Leuk om een basketbalfilm te zien.

avatar van Vleesie

Vleesie

Geweldige film!!

Heb hem net gezien, vond hem echt mooi!

Vooral het einde

Zeker 4* waard.

avatar van fiene10

fiene10

Ik vond het een film die een beetje van alles in huis had. Romantiek, sport (basketbal!!), samenhorigheid, vriendschap,... Een aangename film voor een avondje filmplezier!

avatar van Lad

Lad

Gisteren de film herbekeken, en ik verhoog naar 4,5 sterren. Echt een schitterende film met een goede boodschap! Jackson acteert trouwens weer op een zeer hoog niveau, wat zie ik die man graag acteren zeg!

En ja, er zijn veel films over leerkrachten die studenten het rechte pad op proberen te zetten, maar 2 films daarvan staan bij mij hoog bovenaan, en bij beiden speelt Jackson erin mee. Namelijk deze film en "187."

Beide raad ik dan ook zeker aan!

avatar van kennyvw

kennyvw

Best een goede film, toch één met een goede sfeer.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zo speciaal vond ik de film niet.

Niet dat hij slecht was, maar na The Triumph was het de tweede film deze week over het op het rechte pad brengen van enkele tieners in probleemwijken.

De coach/leraarfilms heb ik nu toch voor een poosje gezien.

Het einde is wel degelijk, al heb ik helemaal geen nood aan de waargebeurde tekstjes die bij zulke films telkens de kop opsteken.

Slecht was hij niet, maar wat mij betreft geen echte aanrader.

avatar van Lad

Lad

Ow, dit ben ik nog vergeten te vermelden, namelijk de schitterende muziek in de film!

O.a. deze en meer...: