menu

Coach Carter (2005)

mijn stem
3,48 (1280)
1280 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Sport
136 minuten

geregisseerd door Thomas Carter
met Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez en Ashanti

Highschool basketbal coach Ken Carter krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij laat zijn hele team een contract tekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan die eisen voldoen, mogen ze niet spelen, wat Coach Carter de nodige problemen oplevert. Met discipline wil hij zijn team laten winnen, zowel op het veld als in de schoolbanken...

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=znyAnWUYf2g

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Noodless
3,0
Ik vond de film best genietbaar, misschien vooral dat Jackson meespeelde. Het verhaal laat de kijker stof over om eens na te denken over al die problemen van de jongeren op gebied van leren , sport en leren, respect, volharding, inzet, vertrouwen, teamspirit, misdaad, geweld, uitzichtloze toekomst , ... . Best interessant en boeiend om te volgen met natuurlijk in je achterhoofd dat er ook meligheid , voorspelbaarheid en na regen komt zonneschijn helaas wat te veel aan de orde komt. Ik kan me voorstellen dat sommige kijkers hier dit heel clichématig allemaal vinden. Maar al bij al vond ik het een gemiddelde film. 6/10

4,0
Als je de trailer bekijkt, de achterkant van de cover leest of de eerste 10 minuten van de film gezien hebt: wéét je gewoonweg dat deze film een opstapeling gaat worden van clichés. Dus als je na het zien van deze film hier komt zeiken over de vele clichés, is het je eigen fout. Jongens toch.

Frok
Film waarbij je liefst niet met je volle verstand moet kijken voor de clichés. Ik deed dat dus ook niet en heb vol genoten van de film.

Verhaal/Script .................................................. 3,00
Acteerwerk ....................................................... 3,50
Cinematografie/regie ..................................... 3,50
Muziek/Speelduur e.d. ...... ............................. 3,00

avatar van BasvanGroesen
4,5
Over cliches gesproken, beetje jammer dat het team steeds wint in de laatste secondes, maar dat geeft niet weg dat deze film een hele goede drama is met het ozo goede acteurwerk van Samuel L jackson die als die goed wilt acteren het fantastisch doet, laatste jaren wat mindere films neergezet maar deze staan er dan weer tegenover!

Geweldige film om kippenvel bij te krijgen
Samuel L Jackson ten Top! *4

avatar van GijsDeBeelde
4,0
Ondanks dat het verhaal redelijk cliché is, toch een prachtige film. Samuel L. Jackson acteert geweldig. De rol is hem op het lijf geschreven. De film is gebaseerd op een echt verhaal. De cijfers over de kans om te slagen van een jonge zwarte Amerikaan in de Amerikaanse maatschappij zijn echt. Zet aan tot nadenken, niet? Toch zie je dat ondanks de cijfers mensen met een juiste begeleiding het toch kunnen maken.

avatar van Near_Dark
3,0
Ik vond het een toffe tienerfilm (een TMF-Productie...) met de nodige problemen die jongeren bezighouden en hoe ze met vallen en opstaan leren om verantwoordelijkheid op te nemen.
Een typische feel-good movie.

Hij duurde wat te lang naar mijn zin maar kon me toch genoeg boeien om tot het einde uit te zien, de focus ligt ook iets te veel op de Basketballgames, maar da's geen probleem als je dat graag ziet
Het eerste halfuur moet je even doorbijten, daarna wordt het best goed...

Ik geef hem 6,5/10, zeker de moeite om één keer gezien te hebben, de muziek is ook geweldig hip, vol pompende beats, Hip-Hop, R&B & shit...
Een aanrader voor een jeugdig publiek

4,0
Mooie en interessante film, jammer van de cliche's, helaas ook erg langdradig.

avatar van zidane01
5,0
BasvanGroesen schreef:
Over cliches gesproken, beetje jammer dat het team steeds wint in de laatste secondes, maar dat geeft niet weg dat deze film een hele goede drama is met het ozo goede acteurwerk van Samuel L jackson die als die goed wilt acteren het fantastisch doet, laatste jaren wat mindere films neergezet maar deze staan er dan weer tegenover!

Geweldige film om kippenvel bij te krijgen
Samuel L Jackson ten Top! *4


Je moet eens weten hoe vaak dat gebeurt bij basketbal wedstrijden

avatar van MyOwnStyle
Ik heb deze al vaak gezien en hij blijft mij toch steeds weer boeien.. Mooie film

4,5
rickthequick schreef:
OMG, hoe cliché kan een film zijn.. Een groep jongens waar op het eerste zicht niets met te bereiken valt, laat ze wat lopen en push-ups doen, aangevuld met enkele ontroerende speeches, en ze veranderen allemaal in succesvolle mannen. Daarnaast spelen ze dikwijls spannende wedstrijden, die beslist worden met een laatste shot in slow-motion...


Haha, dat zegt iemand die Crash op 3 heeft staan in zijn top 10!

1,0
TMP
Een groot cliché deze film. Echt vreselijk.

Samuel L. Jackson krijgt van dit zooitje een geweldig team gemaakt, door ze wat extra push-ups te laten doen en wat speeches te houden. Uiteraard een waargebeurd verhaal. Nou een verfilming had niet gehoeven.

1*

avatar van DonOswaldo
4,0
Toch wel weer een leuk sportdrama. Hippe sounds, degelijke en af en toe goed spannende basketbal-matches (tenminste bij deze film niet de hele tijd cuts met stand-ins) en de rol van Jackson is hem op het lijf geschreven. Helemaal geweldig wordt het dan weer niet, daar krijgen we misschien ook te weinig feeling voor met een aantal van de studenten (al krijgen we genoeg om het een genietbaar filmpje te maken) en houdt het zich soms nog wat in waar het to the limit zou moeten gaan.

Kleine 4*

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
Onderhoudende feel-good film.

Wel jammer dat de film toch wel uiterst voorspelbaar is. Coach Carter brengt eigenlijk niks nieuws. Het is een film a la Freedom Writers, maar nu met basketbal. Een groepje redelijke nietsnutten zonder toekomst wordt teamwork, orde en respect bijgebracht. Uiteraard lukt dit maar moeizaam, maar uiteindelijk....juist

Toch is de film zeker wel de moeite om te kijken, vooral dankzij een heerlijk op dreef zijnde Samuel L. Jackson. Eigenlijk is Jackson bijna altijd wel goed en in deze film is dat niet anders. Sterker, Coach Carter teert volledig op de klasse van deze man. Hij is echt zeer cool als de keiharde coach die uiteindelijk wel respect afdwingd.

Wat me wel tegenstond is dat de film gewoon een hele dikke 2 uur duurt. Dit had toch wel een half uurtje korter gemogen. Het is maar een simpel script wat zo af en toe toch wel overdreven gerekt wordt. Het plot weer niet altijd te boeien. Zo zijn de subverhaaltjes van bepaalde teamleden niet zo interessant, vooral ook omdat de film er niet zo diep op in gaat. Uiteindelijk vind ik wel dat het team wel heel gemakkelijk zichzelf veranderd. Zo sloeg het natuurlijk nergens op dat de coach hen weghaalde bij het feest nadat ze een prijs hadden gewonnen. Snapte dan ook niet waarom ze allemaal zo braaf meegingen. Het einde leek ook voorspelbaar te worden, maar gelukkig viel dit mee en werd de titel niet gewonnen. Al zat het er ook wel aan te komen, omdat je op het einde wel heel duidelijk gemaakt werd dat het studeren en dergelijke belangrijker werd dan het basketbal. Ergens natuurlijk wel een goed punt.

Coach Carters is niets bijzonders, maar weet wel te vermaken. Jammer van de beroerde soundtracks (ik heb me toch een hekel aan die gangster herrie muziek) verder, maar de film is op zich best wel een aanradertje.

Dikke 3*

avatar van Vascago
3,5
Af en toe is het gewoon heerlijk om eens een feel good filmpje als dit te bekijken ipv alle horror of actie. Ook al is het allemaal zo voorspelbaar als de pest. Er wordt over het algemeen zeer behoorlijk geacteerd, zeker door Jackson die erg lekker in zijn rol zit. De sfeer is prima en de soundtrack perfect voor een film als dit. De basketbal beelden zien er mooi uit. De film duurt aardig lang, maar weet toch tot het eind te boeien.
Heel aardig.

avatar van film88888
4,0
Hele mooie film.

Samual L Jackson doet het hier weer perfect in, en komt prachtig realistisch over.

Verhaal is goed, en vlot te volgen. (Zeker voor een goeie 2 uur en half)

Verder nog paar bekende zoals Channing Tatum, en Ashanti dat het zeker niet slecht deden.

Dit genre film blijft leuk zijn, net als: Dangerous Minds.

4,0

avatar van BBarbie
3,5
Het onderwerp is al vaker en misschien ook beter in de beeld gebracht. Maar toch een heel goede film, die van begin tot eind boeit. Sterke rollen van Samuel L. Jackson (natuurlijk), Rob Brown en Antwon Tanner (bekend van One Tree Hill). Liefhebbers raad ik "Stand And Deliver" (1988) met Edward James Olmos aan.
3,5.

avatar van moviemafketel
3,5
Dit soort films blijven het goed doen bij me. Ik heb iets minder met basketbal dan dat ik heb met American Football. Vandaar dat ik Remember the Titans nog net wat beter vind. Jackson speelt altijd goed, maar hier steelt hij echt de show vind ik. Ook de spelers komen echt over. Gelukkig ook niet te veel randgebeuren, waardoor het spelletje en de emoties die hierbij horen naar de achtergrond zouden verdwijnen. Ook de muziek brengt dit Drama naar grotere hoogtes. Weet eigenlijk niet of deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar dat kan iemand mij hier vast wel vertellen. De speelduur lijkt lang, maar als je eenmaal in het verhaal zit is het eigenlijk zo voorbij wat dus erg positief is. Ook leuk om Ashanti eens als actrice in actie te zien. Ik heb al tijden niks meer van dr gehoord op muziekgebied, maar ze kan altijd verder als actrice in dit soort filmpjes, want het was helemaal niet zo slecht. Zeker een aanrader in het sport-drama-genre!

avatar van Al DeNiro
Discipline / trainingen van de coach en de muziek

avatar van Jesse93
3,5
Een film waarbij ik in eerste instantie niet dacht dat het toch best serieus is. Er wordt toch wel erg goed aangetoond hoe het schoolsysteem daar werkt. Je wordt echt recht op de feiten gedrukt en ze draaien er niet omheen. De spanning van de wedstrijden wordt , doordat je weet waar het om draait, ook nog eens extra hoog.

avatar van moviemafketel
3,5
Wel grappig precies een gemiddelde van 3,50 en de laatste stemmen die ik hier zie ook allemaal 3,5 zijn

avatar van Rickmans
3,5
Sterke rol (weer) van Sam. L. Jackson. Beetje langdradig, maar leuke film.

scc-j
een groot cliché

avatar van Denzz
3,5
Vanavond op 2BE 20u45

avatar van Denzz
3,5
Vandaag de film weer eens gezien. Toch geen onaardige film, deze Coach Carter. Samuel L. Jackson steelt ongetwijfeld de show in deze film als trainer van het basketbalteam en de andere acteurs spelen ook niet onaardig (op Channing Tatum na ). De basketbalwedstrijden zelf zijn knap in beeld gebracht en de soundtrack van de film, die verzorgt is door hippe artiesten als Fabolous, Game, Kanye West en Common, tilt de film naar een hoger niveau. Minpunten: het verhaal is erg voorspelbaar en cliché (scoren op de laatste seconde ) en de film duurt (op het einde) toch wel ietsje te lang. Maar wel een heel toffe sportfilm . 3.5*!

avatar van Kr!kke
3,5
Leuk sportdrama, dat in de lijn ligt van Remember The Titans, maar tegelijkertijd toch volledig anders is. In Remember The Titans is racisme ook een belangrijk thema, terwijl dat Coach Carter daar niet echt op focust.

Coach Carter heeft in de eerste plaats de fantastisch Samuel L. Jackson te bieden. Niet dat hij in elke film schittert, maar voor deze rol is hij echt de geschikte man. Ook de rest van de cast (dan heb ik het uiteraard over de jongeren van het basketbalteam) zijn aardig op dreef. Naast de goede acteerprestaties is er natuurlijk het goede verhaal. Het steekt allemaal goed ineen, en bovendien is het eigenlijk wel een interessant gegeven. De methodes van coach Carter zijn dan wel nogal drastisch, ze hebben wel degelijk effect. Het is dan ook interessant om te zien hoe al die moeilijke karaktertjes van de spelers evolueren. Ten slotte is ook het basketballen zelf in de film een leuk gegeven. De wedstrijden werden leuk in beeld gebracht, en die laatste match vond ik zelfs spannend. Ik had zelfs het gevoel dat ik gewoon in die tribune zat om die jongens aan te moedigen...

Deze film stond al lang op mijn verlanglijstje, en met reden zo bleek!

avatar van joeriL
0,5
Deze film is een groter cliche dan een willekeurige Hugh Grant film. De scene wanneer heel het team voor een gast gaat opdrukken, jesus christ, hoe bizar slecht. Samuel L Jackson die de hele film een scene uit Pulp Fiction (slecht) reproduceerd, dan kun je beter die scene op youtube bekijken; duurt tenmiste niet zo fucking lang. Dat deze film een 3,5 als gemiddelde heeft is me helemaal een raadsel... Voor de mensen die denken dat deze film stoer, hard of zoiets dergelijks is; dat is hij niet, deze film is tam, tam en onschuldig als een jong poesje en dat past niet bij een script als dit.

0,5

avatar van maxo922
3,0
Ik laat sportfilms altijd links liggen.

Toevallig stuitte ik gister op deze film en zei tegen mijn moeder dat ik deze moest zien. Nou was ik zwaar sarcastisch en wilde ik mijn moeder uitlachen, maar we bleven beiden tot onze verassing kijken...

Ja, Coach Carter is een film met veel clichés en moraaltjes, daar heb ik een stronthekel aan. Ik weet ook niet waarom er staat dat deze film half uit Duitsland komt, wat het was allemaal zo Amerikaans als wat. Toch vond ik hem goed, en dat is waarschijnlijk omdat de film een Afro-amerikaanse sfeer heeft, en dat vind ik toch altijd wel wat hebben.

De sfeer in de film is mooi. Lekker een beetje down en dramatisch. Het acteerwerk is (meestal) goed en de muziek droeg ook een steentje bij. De eerste helft van de film was naar mijn smaak het best. Alles is nog redelijk vlot en het vermaakt allemaal best.

De tweede helft van de film gaat helaas de mist in. Veel scenes vallen in herhaling en het wordt allemaal een beetje langdradig. Mijn intresse begon te kelderen. De fim lijkt ook drie keer te eindigen.

Toch is er die Afro-Amerikaanse sfeer die mij altijd wat doet. Er zitten een paar mooie, emotionele scenes in die vaak wel raken en ook typisch binnen die sfeer passen.
De allerlaatste scene is gelukkig wel een mooie afsluiting op de mindere tweede helft.

Hele kleine * 3,0

Door sommige fijne scenes...

avatar van Tun-89
3,5
Samuel L. Jackson érg goede acteur,
die hier weer een sterke rol neerzet!
Erg vermakelijk en grappig op zijn manier.
Kijkt lekker weg, zeker een aanrader.

3,5 *

avatar van m1701
3,5
Heerlijke film!
En wat acteerde Jackson toch geweldig!
Zeer overtuigend en af en toe kreeg ik zelfs een beetje medelijde met hem....
Zeer goed gedaan!
Heerlijk einde ook

3,5*

avatar van Jaii Jordan
5,0
Prachtige film!
Geweldige acteerprestaties, Samuel was de geknipte man voor de rol !
Echt een film om iets van te leren, heb er zeer hard van genoten.

5*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:12 uur

geplaatst: vandaag om 09:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.