• 9.377.278 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez en Ashanti

Releasedatum: 7 april 2005

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Coach Carter

"It begins on the street. It ends here."

Highschool basketbal coach Ken Carter krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij laat zijn hele team een contract tekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan die eisen voldoen, mogen ze niet spelen, wat Coach Carter de nodige problemen oplevert. Met discipline wil hij zijn team laten winnen, zowel op het veld als in de schoolbanken...

avatar van royj

royj

Jezus, wat een Amerikaanse film zeg! Toen ik de dvd uit zijn hoesje haalde, droop de slijm er al uit! Alles komt goed, mensen zijn van nature goed (lees Amerikanen). Samuel L. Jackson is een zeer goede acteur, ook in deze film, maar dat kan deze film maar een klein beetje helpen. Inderdaad ASroma, echt een moraalridder film!!

avatar van Waku

Waku

Geslaagde produktie.

Het verhaal lijkt af te stevenen naar een cliche einde maar verrast toch.

De boodschap verbeter de wereld maar begin bij je zelf is inderdaad overduidelijk aanwezig.

Desondanks een film die boeit van begin tot eind.

Zelfs ookal duurt ie ruim 2 uur en een kwartier.

Ruime voldoende.

Kan eigenlijk weinig toevoegen aan al het bovenstaande. Het is een erg cliche verhaaltje, maar kijkt wel zeer prettig weg. Prima soundtrack ook.

avatar van Jordy

Jordy

kos schreef:

Prima soundtrack ook.

die TMF-R&B-meuk ?

Haha, ja, paste er wel goed bij, beetje Alicia Keys enzo. Ook wel wat aardige hip-hop tracks trouwens.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Is deze nu al op dvd uit of niet? Op de FRS site staat een releasedatum van 28-07-2005,maar er staat nog wel pre-order bij. Op de VanLeest site staat een releasedatum van 03-11-2005. Ik weet het niet meer!

avatar van wendyb

wendyb

Ik vond het een echte feel-good movie........lang geleden dat ik film heb gezien waar ik blij van werd en met een boodschap......tuurlijk typisch amerikaans, maar dat vond ik helemaal niet erg.....

En Samuel Jackson is gewoon een super goede acteur...

avatar van Kriss

Kriss

Ik heb net deze film gezien en ik moet zeggen dat het een lange zit was, maar ik heb me toch vermaakt. Ik heb samuel altijd al een goede acteur gevonden en dat bewijst hij hier nog maar eens. Wat de rest van cast betreft tja dat zijn geen top acteurs maar ik vond ze niet storend ofzo. Ik geef de film 3,5

avatar van Doom

Doom

Is gewoon een heerlijke film om naar te kijken, het heeft geen hoogstandjes ofzo. Het is gewoon een lekkere luchtige film om naar te kijken en dat het verhaal toch nog redelijk verrassend eindigd maakt het er alleen maar beter op!

De prestaties van Samuel L. Jackson waren zeer goed te noemen, ik vond hem echt een leider van het team uitstralen. Deze personage kon hij dus wel geloofwaardig maken.

Verder is er gewoon weinig te zeggen over dit verhaal, gewoon lekker filmpje waar ik een 3.5 * voor geef.

avatar van Daangroter

Daangroter

Geen moer aan. Veel te lang. Het kon me totaal niet boeien. 2 sterretjes voor Samuel.

avatar van jeroenh4l

jeroenh4l

echt weer een typische Amerikaanse film maar heb me toch vermaakt tijdens de film.

avatar van Muja

Muja

Zeker het kijken waard... Maar wat echt mn hart brak was hoe hij afliep ... Ik weet niet, maar ik had echt het gevoel dat alles voor niets was geweest... Maargoed zo zit het leven soms in elkaar ...

S.Y

avatar van HiLL

HiLL

Coach Carter: Natuurlijk is de film een groot cliche en zijn dit soort films al (te) vaak geproduceerd. Maar ach dat zal mij aan mijn reet roesten. Dit is gewoon een goede film met een fantastische rol van Jackson! Man man die zet Carter neer zoals niemand anders dat zou kunnen. Mooi om te zien hoe hij de jongens op het rechte pad krijgt en ze beter en beter laat spelen. Met name de manier waarop. Ja ik heb genoten en dat voor een soort film die ik normaliter links laat liggen.

(Jammer dat Ashanti dan weer mee deed, niet dat ze slecht was, maar zucht waarom zij?)

4* (eigenlijk 3.5 voor de gehele film maar Jackson verdient net een halfje extra)

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

De sport is natuurlijk geweldig (imo dan), de film minder geweldig, maar zeker ook niet slecht.

Ik vond dat de film absoluut te lang duurde, ik vind 1,5 uur voor zulke films lang zat.

Het is natuurlijk wel een film waar er al zoveel van bestaan, het acteerwerk van Samuel was zoals gewoonlijk weer erg goed, Ashanti had volgens zeggen een goeie bijrol vond het zwaar tegenvallen.

Ik heb me best vermaakt, maar vond het ook bij veel stukken een beetje saai.

Toch nog 3,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lijkt me wel een leuke wegkijkfilm maar ik kan me er niet echt toe zetten om een Amerikaanse sportfilm op te zetten. Over baseball en football enzo. Dat interesseert me gewoon niet. Je weet toch dat de getergde quaterback in de laatste 3 seconden de winnende touchdown scoort.

Remember The Titans leverde nog een hele behoorlijke film op, maar die keek ik omdat ik toen niks anders voorhanden had denk ik.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heerlijke film met een sport die me altijd wel weet te amuseren (Mits het de NBA is. De Nederlandse competitie boeit nou niet echt zo,maar goed).
Jackson is,zoals door zovelen al gezegd,in topvorm. Geweldig sterke rol van hem! Maar ook de spelers acteren zeker niet slecht. Eerder goed dan slecht. En ja, ook Ashanti kon er bij mij nog mee door hoor .
De basketbalscenes waren ook erg goed in beeld gebracht,zag er erg goed uit.
En het einde is het niet gebruikelijke Hollywood einde,zoals mensen het graag noemen.
Gaat ook moeilijk natuurlijk als het op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Dan kun je ze niet ineens kampioen laten worden als ze dat in het echt ook niet geworden zijn.
Twijfel nog een beetje tussen 3,5 ster en 4 sterren,maar vooral door de sterke rol van Jackson toch maar 4 sterren.

avatar van die Lange

die Lange

ik had er redelijk hoge verwachtingen van, maar dat viel dus vies tegen

alleen de basketbalscenes waren goed, het verhaal sloeg nergens op. Typisch zo'n amerikaans verhaal: je mag sporten, maar je moet wel op je studie letten en uiteindelijk komt alles toch wel goed

hij krijgt 2 sterren. Het hadden er minder kunnen zijn, maar Samuel L Jackson was toch wel een klein lichtpuntje in deze film

avatar van MovieJunkie

MovieJunkie

die Lange schreef:

Ik heb net de film gezien, en daarna op de dvd een documentaire over het ware verhaal, en dat is dus bijna letterlijk verfilmd.

Dus om te zeggen dat het verhaal nergens op sloeg, slaat nergens op

3,5 *

avatar van Kinqu

Kinqu

Ik vond het een leuke film om naar te kijken, er zitten altijd van die verwachten dingen in, maar er zit een duidelijke boodschap in en ik vond Samuel L. Jackson echt knap goed!!! Het verhaal is waargebeurd ook. Ik vond het een zeer goede film! 4*

avatar van SSeagal

SSeagal

Captain Pervert schreef:

Nou.....

avatar van SSeagal

SSeagal

Aardig wegkijkertje, geen topper maar prima avondje simpel vermaak. Gelukkig een niet al te klef en supercliche einde. En ofcourse blijft Sammie echt zo megacoole gozer, ook hier weer! ***

avatar van De GeuS

De GeuS

Cliché, maar kijkt gelukkig makkelijk weg. Film is wel een half uur te lang; 3*

avatar van Diesel

Diesel

Amusante sportfilm met een aardige rol van Jackson. Dit thema is echter al vaak gedaan en in genoeg andere films beter uitgewerkt.

avatar van Anonymous

Anonymous

Natuurlijk weet je bij het kijken van zo'n film dat de film een happy end zal hebben. Er zaten natuurlijk de nodige clichés in, maar de ideologie van Coach Carter is toch bewonderenswaardig. Jammer dat deze film an sich niet echt super vernieuwend was. Samuel zet een overtuigende Coach Carter neer.

3,5 *-en

avatar van nickey

nickey

leuke film, maar wel voorspelbaar

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vermakelijk filmpje. Een goede Jackson, een cliche verhaal maar het kijkt heerlijk weg al was het einde net iets anders dan ik verwacht had. De soundtrack was best matig, al was de track van DMX hel goed te doen tot tegnstelling met de rest. 3,5*

avatar van Manondessources

Manondessources

Ik heb weinig tot geen verstand van basketbal, maar als het scoringspercentage (noem je het zo?) in een wedstrijd 56 procent is, hoe kan het dan dat ik werkelijk geen 1 misser heb gezien. De ene na de andere bal vloog netjes door de ring, volgens mij klopt er dan iets niet. Ik had iets meer tegenslag in de wedstrijden verwacht en niet alleen in die ene beslissende op het einde.

Verder een film met een veelgebruikt thema, boordevol clichés, en niks vernieuwends, ik had het allemaal al een keer gezien.

Carter word als een held afgeschilderd, maar ik had zo mijn twijfels. Persoonlijk vond ik dat hij wat doorsloeg in zijn ideeen. Er zaten heus wel een aantal goede dingen bij en natuurlijk moet je consequent zijn, maar je kan het ook overdrijven. Terecht dus dat de jongens af en toe wat opstandig werden, maar meneer hoefde maar met z'n vingers te knippen en ze kwamen met hangende pootjes terug om hun "straf" te ondergaan. Ik vond dat het er allemaal nogal onnatuurlijk aantoe ging.

Tussen de trainingen en wedstrijden door wordt het leven in de ghetto in beeld gebracht en alle problemen erbij in. Wordt vervolgd..

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Inderdaad erg voorspelbaar maar daarom misschien wel juist zo vermakelijk!! Pure ontspanning...

avatar van Gehenna

Gehenna

Deed me heel erg denken aan Hoop Dreams, wel stukken minder uiteraard, sterke rol van Samuel L. Jackson, mooie basketbal scenes, tja waargebeurd met een flink sausje aan creatieve vrijheid. Vermaakt meer dan genoeg, is boeiend en eigenlijk nergens traag of vervelend. 3.5*

avatar van basketballerke

basketballerke

leuke film, blijft boeien tot eind