• 9.373.780 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon en Charles Dance

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Ali G Indahouse

"Me iz introducin a white paper."

De blanke Britse wannabe gangsta-rapper Ali G wordt misbruikt door een kandidaat voor het parlement, in de hoop de Premier voor schut te kunnen zetten. Ali wordt echter gekozen, en ontdekt dat er plannen ontstaan om een nieuwe luchthaven te bouwen op de wijk Staines.

Alistair Leslie "Ali G" Graham / Borat Sagdiyev

Prime Minister

Deputy Prime Minister David Carlton

Richard "Ricky C" Cunningham

Kate Hedges

avatar van neo

neo

Ik heb de film zitten kijken naast iemand die em had opgenomen 'omdat ie deze niet wilde missen'. Nou ik heb het geweten ook! Pijnlijk, en ik zeg pijnlijk, ongrappig, irritant noem maar op. Hier heb ik dus ook ruim een jaar over moeten horen hoe geweldig die is... Was natuurlijk te verwachten ok. een welverdiende nog te hoge 0,5

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik hoorde juist het omgekeerde: dat hij zo slecht was maar ik heb hem dan eens zelf bekeken en integenstelling tot al de slechte kritiek vond ik hem echt grappig!!!

avatar van neo

neo

De mensen die dit zeiden reken ik dan ook niet onder mijn type mens. Die daar wel onder vallen waren zo verstandig deze niet te gaan zien

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Geweldige, maar smakeloze grappen, niks meer. Maar dat maakt niks uit, want dit is gewoon hersenloos vermaak, perfect voor een avondje met vrienden, als je lekker melig bent... > 3*

avatar van soom

soom

Ik moest deze verplicht zien tijdens engels, op de middelbare school, en vond er niks aan. Maar de jongens uit mn klas waren het er allemaal over eens en vonden het leuk.

avatar van Remi

Remi

soom schreef:

Ik heb medelijden met je...

Remi schreef:

Ik heb medelijden met je...

Ik niet! Deze film is geniaal!

avatar van soom

soom

ieder zijn eigen mening, he?

avatar van Rancid

Rancid

Geweldig grappige film, die nog elke keer leuk blijft. Ik heb een hekel aan hip-hop, maar een Britse blanke boerenlul die zich zo hip-hop voelt dat ie zich snel gediscrimineerd voelt: ´Is it becouse i is black?´, tja, daar kan ik erg hard om lachen. En die grap met dat middelvingertje naar agenten, veilig achter de autodeur, ´oh, you´re wicked!´ erg vet. Geen goed verhaal, maar wel één van mijn favo komedies om op te zetten als je lekker een avondje zit door te zakken met vrienden. Vandaar 4*

Rancid schreef:

Ik had het echt níet beter kunnen zeggen!

avatar van schopenhauer

schopenhauer

Hoe geniaal ali g in da usa ook is, dit was een pijnlijke afgang

ik geef 2* omdat cohen mijn respect al had toen ik in da usa zag

avatar van Wezze

Wezze

Ik heb echt helemaal in een scheur gelegen bij deze film..

avatar van katie morosky

katie morosky

Ik vond het begin wel erg leuk maar daarna werd het gewoon belachelijk. Een beetje zoals zijn shows: wisselvallig. Soms geniaal, andere keren twee keer niets. Maar deze film was nergens geniaal.

avatar van otherfool

otherfool

Heerlijke nonsens met een aanstekelijke Cohen die zijn typetje geweldig speelt. Haalt het niveau van zijn shows misschien niet, maar ook ik heb bij vlagen, zoals Wezze schreef, helemaal in een scheur gelegen bij deze film

3,5*.

avatar van Waku

Waku

Platvoers en goedkoop.

Maar dat weet je als deze film huurt.

Toch zaten er best wel hilarische momenten in.

Toegegeven, je kijkt deze film het beste met een paar biertjes op.En je moet ervoor in de (vrolijke) stemming zijn, dan kan je best een leuke avond beleven met deze Ali G.

avatar van 666south park

666south park

hahahaah een heele leuke comedy dit met grof taalgebruik en groffe dingen kep heel erg gelachen ik kep er een 4,5 voor gegeefen omdat het een heele leuke comedy is

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Wat!? Heb ik deze film maar 3,5 gegeven???

Dit is samen met oa Dumb & Dumber en Top Secret één van m'n favoriete komedies.

Ik heb me kapot gelachen met deze film! Sacha Baron cohen is hilarisch als Ali G. Verplicht voer voor liefhebbers van humor van de plattere strekking.

Ik trek m'n score op naar 4,0.

Let ook op een kleine rol van Cohen als Borat.

En inderdaad, dat is Martin Freeman uit The Office die Ricky C speelt.

• 11905 berichten

Ik vind de humor niet zozeer plat. Aan de oppervlakte misschien wel, maar ik vind de soort van diepere laag helemaal niet grof.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

BlueJudaskiss schreef:

Waar heb je het in hemelsnaam over. Gewoon botte platvloerse inhoudsloze humor... niet meer van maken dan dat het is.

• 11905 berichten

Hij maakt die rappers zoooooooooo belachelijk, geweldig gewoon. Humor van de film is grof, maar het wordt overduidelijk dat die Ali G gewoon echt een triest mannetje is.

avatar van Bas17

Bas17

Maar wat is die diepere laag nou? Rappers afkraken en dat Ali G triest is?

Nja wat een diepe flim idd :S

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Kan iemand me vertellen hoe de (zeer aantrekkelijke) assistente heet van degene die de ''PM'' van zijn plaats wil gooien?

Erg leuke film trouwens. Ik hou van flauwe komedies. Ik lach nog elke keer om deze film. 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Kijk maar bij de cast: http://www.imdb.com/title/t...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik vind die blik van hem op de bovenstaande poster zo ongelooflijk droog.

avatar van fabianvip

fabianvip

gezien de reacties klopt dus precies wat ik over de film dacht. je vindt het wat of niet. niet een beetje, maar wel of niet. ik vind persoonlijk de humor in deze film geweldig. de streetrace bijvoorbeeld. zo droog. typisch engelse humor. ik weet ook zeker dat de mensen die deze film leuk vonden, ook van mr. bean houden. ik geef deze film een 4.5

avatar van Riddick

Riddick

Grappige film dat zeker .. heb er erg om moeten lachen.. niet meer dan 3* ..

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Deze troep is een schande voor de cinema.

0,5

• 11905 berichten

Wat is er dan zo 'troep' aan, ik snap dit echt niet. Ziet niemand dan dat Ali door de makers en de acteurs totaal niet serieus wordt genomen en hem juist een triest figuur vinden??

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Nou bedankt voor het verklappen van het einde

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Wat is dit voor pulp? Weg met deze rotzooi!