• 9.379.410 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

mikoz schreef:

Wat moesten ze dan ? , een sterke breede man ? dat slaat toch niet aan ..

Nee,een hobbit..das geloofwaardig

mikoz

Elijah wood is gewoon een acteur.

Dat jij hem als ''hobbit'' ziet is jou probleem.

mikoz schreef:

Elijah wood is gewoon een acteur.

Dat jij hem als ''hobbit'' ziet is jou probleem.

Ach..dat zou dan een van de weinige problemen zijn voor me..

Kusje Mikozje

avatar van jorngrisel

jorngrisel

Egt een zuper mooie film ! , ben nu alleen naar de cd ervan opzoek

DRJeFF schreef:

Ach..dat zou dan een van de weinige problemen zijn voor me..

Kusje Mikozje

Wat probeer je met dit demigrerend gedrag te berijken ?

ik zeg alleen dat Elijah meer is dan die hobbit die hij een keer speelde.

Naomi Watts

Eens met mikoz, hij is Wood de acteur en niet Frodo. Dat mensen last hebben van het swiebertje effect bij Wood is meer een handicap voor hun interpretatie.

Naomi Watts schreef:

Nou dan kunnen jullie elkaar de hand schudden he?Wordt vriendjes ,jullie zullen niet de eerste zijn die elkaar via MM ontmoeten en close worden.

avatar van Linn

Linn

DRJeFF schreef:

Nee dat niet , maar ik vind wel dat iedereen zijn eigen mening moet kunnen geven zonder dat er meteen ugly gedaan word iedereen heeft zijn eigen beeld van elijah wood laat t ook zo

DRJeFF schreef:

Dat is wel erg overdreven maar in jouw geval mijn oprechte felicitaties. Maar je hebt gelijk, mijn vriendin ken ik via MM, nu maar weer back on topic.

mikoz

Hehe , ik ken de verhalen felicitaties.

En nee zit er niet in dat Gilles en ik real life vrienden worden , en natuurlijk kan hij Elijah alleen maar zien als frodo , maarja dat is wel zonde.

avatar van Linn

Linn

dankje mikoz

Inderdaad mikoz.

Zijn mening wordt geaccepteert al blijft het wel heel zonde.

avatar van SirTinus

SirTinus

Nou ik heb hem net gezien en ik moet eerlijk bekennen dat ik geen 1 x aan frodo heb gedacht.. Ik vond dit zeker de beste film die ik heb gezien dit jaar.

4,5 ****

avatar van buffy

buffy

ik vind dit hoogst persoonlijk ook een van de betere films in tijden

en ik vind m beter dan de film the football factory van vorig jaar.

en om je de waarheid te zeggen wat ook een giller was ik kwam er pas later achter aan het einde van de film dat wood ook de speler was in lord of the rings.

avatar van Modar

Modar

Ik vond dit wel een vette film lijkt beetje op The Football Factory.

Ik geef hem 4 sterren!

en het gezeur over Frodo vind ik maar onzin, heb gewoon genoten van de film en geen moment aan Frodo hoeven te denken...

Naomi Watts

Waarom noem je hem dan Frodo.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Hij heeft het ook over Frodo, hij hoefde niet te denken aan hem dus dacht hij gewoon aan Elijah Wood.....

avatar van glannestino

glannestino

ik heb eerst The Football Factory gezien, een tijdje geleden, en die vond ik al heel goed. Daarom dacht ik dat deze wel zou tegenvalen, maar integendeel. Ik vond deze eigenlijk veel beter dan The Football Factory. 4 sterren

avatar van Remi

Remi

Erg goeie film... Het is ook erg verbazend dat het in het echt ook zo gaat

avatar van Ravio

Ravio

Goede, rauwe film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zeer sterke film, die the football factory inderdaad overtreft. Ook leuk voor, ik kan het me haast niet voorstellen dat ze er zijn, voetbalhatende mensen. Elijah Wood speelde een sterke rol, ik dacht niet aan de hobbit Frodo ( maar dat komt misschien omdat ik de LOTR reeks in opgekeerde volgorde heb gekeken ). *5, want er kan maar een hooliganfilm het beste zijn.

Ziggy007

Logischerwijs ga je deze film vergelijken met Football Factory (de britse variant). Football Factory is puur, maar mist iets. Hooligans is verre van puur, juist gemaakt. Beiden bevatten echter brute actiescènes, en dat is uiteraard bij beiden het hoogtepunt. Bij Football Factory mis je echter een 'verhaal', en bij Hooligans erger je je daar juist aan. Zo kom ik ook bij Hooligans niet verder dan een 3.5*.

Mensen die deze beter vinden dan Football Factory laten zich gewoon meeslepen door de veramerikanisering van de film. Hoop toevallig, voorspelbaar, onwerkelijk drama.

Pluspunt: Elijah Wood vertelde in een interview dat hij later niet enkel herinnert wil worden als Frodo en dat hij daarom zoveel mogelijk verschillende rollen wou spelen, ben bang dat dat toch wel zo zal blijven, máár hij speelde hier zeker niet slecht. Ik had niet het gevoel dat ik naar Frodo aan het kijken was ofzo.

Ziggy007 schreef:

Onzin, Football factory heeft allerlei onzinnige zijplotjes die helemaal nergens over gaan, dan kun je het beter hier bij houden.

Overigens staat I.D. heel ver boven beide films, als we dan toch moeten vergelijken.

kos schreef:

Ik vind geen van beiden beter.

I.D. idd, die heb ik al tijden op een lijstje staan. Zoek alleen nog een (nl) ondertiteling. Maar moet toch maar is een engelse kijken, ben er idd erg benieuwd naar.

kos schreef:

Trouwens, dat bedoel ik dus juist ook met Football Factory. Daar is het allemaal vrij onsamenhangend, daar 'mis' je een verhaal. In Hooligans erger je je (ik iig) daar juist aan. Een echte 'Hollywood film' wat mij betreft.

Waar je bij de een wat mist, is het bij de andere overdreven, daardoor vind ik ook geen van beiden beter. Beiden, zeer vermakelijk, maar niet goed. Voor dat goed ga ik idd dus I.D. maar is kijken!

avatar van gantor

gantor

Sterke film...sterk verhaal...sterke casting...sterke muziek...sterke verfilming.

Wat over Wood (Frodo)? Zag hem in het begin als een soort Frodo (wat trouwens ergens wel de bedoeling was). Een zachtaardig, nog nooit iemand zijn bakkes over de makkedam gesleurd ( vertaling: een gezicht over de asfalt trekkend) , type. Maar na enkele vechtpartijen, moet hij toch niet onderdoen voor de rest, waardoor zijn hobbit-overschaduwing verdwijnt als sneeuw voor de zon. Prima gedaan!!!

avatar van fokkit08

fokkit08

Ik vond de Football Factory veel beter en ook veel meer een benadering van de werkelijkheid. GS Hooligans is een typisch Amerikaanse film die voorspelbaar is en die veel minder geloofwaardig overkwam. Jammer en een gemiste kans.

avatar van gantor

gantor

Verdorie toch...ik ga mijn punten moeten aanpassen. Het is nu een week geleden ongeveer dat ik die film heb gezien en nog steeds passeert deze film regelmatig mijn gedachten. Ik ga van 4 naar 4.5. Wat maakt als ik mijn top tien van dvd bezit bekijk, hij er ook in gaat komen.

avatar van Palladin

Palladin

[quote]mikoz schreef:

Wat probeer je met dit demigrerend gedrag te berijken ?

ik zeg alleen dat Elijah meer is dan die hobbit die hij een keer speelde.[ DENIGREREND & BEREIKEN]

avatar van partyboy

partyboy

een heerlijke goede film over het hooliganleven in engeland waar de elites sterker zijn dan waar ook in Europa... hoewel in Italie ook sterke zitten maar ff over dde film, die is mooi en geloofwaardig!! 4*