• 9.379.001 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van wila3000

wila3000

Ik vond dit echt een hele goeie film, hij is ook zeer realitisch.

Een errug goede verhaal lijn.

Wila3000

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Geniaal! Prachtige film! Meer heb ik er niet over te zeggen!

Één van de betere films van 2005, m.i.

*****.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede en harde film over voetbalhooligans.

Met een goed maar wat onwaarschijnlijk verhaal.

Maar dat wordt later ruimschoots goedgemaakt door een verassende wending halverwege de film.

Die zorgt voor meer aktie en spanning.

Wat hem voor mij net wat beter maakt dan de "footbal factory", die ik op mijn beurt wel wat realistischer vond.

Maar wel met een minder sterk verhaal en minder spanning.

avatar van Materny

Materny

Hele lekkere film met een gezonde dosis actie en humor.

Het scenario is natuurlijk ijzersterk met zo''n regiseusse als oud-hooligan en aangezien het nog steeds een hedendaags feit is hebben ze genoeg stof om deze film op te baseren.

Verder, de acteerprestaties ongelooflijk goed. .

Hunman ( P.dunham ) en Gregory ( Bovver) waren uitmuntend.

Net als S.Dunham en Tommy Hatcher ( Hun namen ontglipen me ff van de aftiteling .

Helaas, vond ik Mr wood niet echt uitmuntend.

Niet slecht, maar ik denk dat er wel een betere Math Buckman rond loopt.

Maar dat bedierf de pret niet want ik heb me goed geamuseerd.

Materny schreef:

Hele lekkere film met een gezonde dosis actie en humor.

Verder, de acteerprestaties ongelooflijk goed. .

Hunman ( P.dunham ) en Gregory ( Bovver) waren uitmuntend.

Helaas, vond ik Mr wood niet echt uitmuntend.

Niet slecht, maar ik denk dat er wel een betere Math Buckman rond loopt.

Maar dat bedierf de pret niet want ik heb me goed geamuseerd.

Matt Buckner!

avatar van Relschopper

Relschopper

mikoz schreef:

Im blowing bubbels forever.

Bijna goed... 'Im forever blowing bubbles'

Relschopper schreef:

Bijna goed... 'Im forever blowing bubbles'

Inderdaad Wij hebben 4 films gemeen in onze top10, waaronder Hooligans op 1

avatar van deedeetje

deedeetje

Erg leuke film, had dat niet verwacht. Ik dacht wordt alleen maar vechten en zit vast geen verhaal in. Maar het tegendeel is waar. Leuk verhaal en goed acteerwerk!

avatar van HeatWave

HeatWave

Minstens net zo goed als The football factory.

Vooral het verhaal vind ik erg leuk bedacht, zo'n naïef Amerikaans kereltje dat in de ruige voetbalscene in Engeland terecht komt, en er in het begin van de film als lulletje rozenwater bij loopt, en hoe meer aan het einde van de film steeds manser ziet worden, ...erg leuk verzonnen ja.

avatar van Sjaak74

Sjaak74

Een hard Actierijk drama, zeker de moeite waard om te zien. 3,5*

avatar van drmarty

drmarty

Heerlijke film, mooi camera en acteerwerk

avatar van B-wise

B-wise

Geweldige film, heeft bij Bound By Honor (Blood in Blood out) van de nummer 1 gestoten in mijn top 10. En die stond daar toch al een tijdje.

Sterk verhaal, heel goed acteerwerk vooral Charlie Hunnam zet zijn rol heel goed neer!

*****

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Goed verhaal en goed verbeeld. Was meer onder de indruk dan ik verwacht had.

Eem

Ik vond het echt een keiharde film, ik vond het verhaal ook saai, je blijft een beetje hangen, en ondertussen worden er gewoon meer mensen in elkaar geslagen, verraden, verdacht etc.

Ik ben absoluut geen fan van dit soort films, het is niet dat het slecht gefilmd of geacteerd was, dus daarom nog 2*

Maar menn, deze film ga ik in geen twintig jaar nog een keer bekijken.

avatar van Taan

Taan

super film, zal hem zeker nog een keertje gaan kijken.

leuke actie, redelijk verhaal, prima!

prachtig taaltje dat engels btw

Eem schreef:

Ik vond het echt een keiharde film, ik vond het verhaal ook saai

In het echt is dat hooligan wereldje ook keihard, het moet wel een beetje realistisch blijven!

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt heel slim van die tuthola, om even bij de jongens te gaan kijken. Voor de film 3,5* de tijd vloog voorbij.

avatar van mikoz

mikoz

Film iets verlaagd naar 4.5

Film was misschien een beetje te veel een ''hype''

maar nu ik er neutraal tegenaan kijk weet ik mijn echte oordeel.

Hooligans blijft erg sterk , maar kan als ik goed nadenk toch niet tippen aan echte meesterwerken ( top 10 ).

He, jammer nou Mikoz, uit je top10

Voor mij geen hype, vind de film geweldig

JonathanTucker schreef:

Ja.. realistisch blijven, ik ben blijkbaar niet gewend aan dat beeld van geweld, dat ik het zo schokkend vond.. Maar toevallig, alle meiden die ik spreek over die film (tot nu toe..) vinden het echt een brute en nare film, misschien kan dit geclassificeerd worden als mannenfilm?

Aan het einde dat het bierflesje in de nek wordt geramt letterlijk, bij die broer die overal mee was gestopt, verpeste echt de hele film.. Voor mij dan, mijn vrienden vonden het prachtig

Eem schreef:

Ik ben een vrouw, en ik heb deze film op nummer 1 in mijn top10, ik ken meer vrouwen die het een goeie film vinden.

Echt heel bruut vond ik de film ook niet moet ik zeggen, er komen in genoeg films geweld voor.

Dus, nee niet als mannenfilm! Dat is zon maatschappelijk cliche.

Eem

Ja zoals ik al benadrukte, dat mijn vrienden het wel een goede film vonden, je bent echt wel de eerste vrouw die er zo positief over is..

Wat vond je zo goed aan deze film dat het een nr. 1 notering waard is?

Of is dit meer iets voor het forum?

Ik ben niet de 1e vrouw die er zo positief over is

Ik vind de film gewoon geweldig, heeft veel met mij gedaan, ik leef helemaal mee, en Elijah

Dus de film verdient die dikke nummer 1

Voor mij wel..

En ik moet toegeven dat Elijah hier de rol perfect speelt, ik was eerst wat onzeker over hoe hij de rol overzou brengen, maar het viel me 100 procent mee.

Maar er moeten meer redenen zijn om een film op nr.1 te zetten

Achja wel interessant dat je het zo'n goede film vond, ik blijf toch bij mijn standpunt, het is niet mijn ding.

JonathanTucker

Je wilt meer redenen? Dat kan

De film heeft voor mij de nummer 1 nominatie om de volgende redenen :

* Goed acteerwerk.

* Goed verhaal.

* Goed camerawerk.

* Elijah!

* Ik leef met de film mee.

* Ik kan de film meerdere malen kijken.

* De film geeft me een naar en goed gevoel.

* De film geeft me stof om over na te denken.

* De film heeft bepaalde perspectiefen in mijn leven veranderd.

Lijken me al genoeg redenen, ik vond de film nou niet echt hard, ik heb vele malen ergere films gezien, ik houd meestal ook niet van zulk soort films, want ben heel gevoelig aangelegd, maar dit was een top film!

Eem

Woow, ik wist niet dat je het serieus zou gaan neer zetten, zo bedoelde ik het niet, als jij het een nr.1 vind is het prima.

JonathanTucker

Haha, ik leg mensen graag dingen uit

Ik heb trouwens wel enorm zitten huilen bij deze film.

avatar van mikoz

mikoz

Nou een ding is zeker , of je het nou met haar eens bens of niet , alles word wel op en top uitgelegd.

Klasse

mikoz schreef:

Klasse

Dankje.

Weer eens herzien.

De film doet zo ontzettend veel met mij, brengt enorm veel verschillende gevoelens en emoties bij me op.
Het lijkt soms net alsof ik zelf in de film zit, en het zelf allemaal meemaak.
Het stuk dat Bovver als matennaaier naar Millwall's side gaat, en Tommy Hatcher verteld dat Steve "The Major" Dunham in de pub is, en dat alleen om zijn wraak op The Yank te willen maakt me iedere keer weer aan het huilen.

Dan de eind vecht scene Tommy Hatcher die Pete helemaal tot moes slaat doet enorm veel met mij, en ik huil er iedere keer weer heel erg om, plus het ontzettend mooie emotie opwekkende nummer One Blood erbij.

De goeie vriendschap tussen Matt en Pete, geeft me een heerlijk goed gevoel.

Als Matt dan op het eind zegt Pete Dunham's life taught me there's a time to stand your ground, and his death taught me there's a time to let go. Dat vind ik helemaal geweldig, ontzettend mooi verwoord.

Elijah doet het geweldig En Hunnam is ook top.

Kortom ik heb weer genoten, en ontzettend veel zitten huilen.

Blijft met stipt op 1 staan en de dikke 5* blijven enorm verdient!