Genre: Familie / Avontuur
Met onder meer: Jason James Richter, August Schellenberg en Annie Corley
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 8 oktober 1997
Plot Free Willy 3: The Rescue
"A new friend. A new threat. A new adventure that will capture your heart."
Jesse is inmiddels 17 jaar. Hij werkt tijdens de vakantie samen met Randolph op een boot waar onderzoek wordt gedaan naar orka's. Willy en zijn familie worden op een mysterieuze manier bedreigd met uitsterven. Als Jesse zijn nieuwe vriendje Max ontmoet wordt hem al snel duidelijk wat er aan de hand is. De vader van Max, een visser, houdt zich bezig met duistere werkzaamheden die een bedreiging vormen voor de orka's.
Jesse
Dineen
Kron
Captain Drake
visje1991
ik heb hem bij mijn buurjongen gekeken en ik vind dat ie *** mag krijgen!
FisherKing
Visje .. kijk hem over 5 jaar maar weer eens..De slechtste Orca !!
darkcity
Viel heel erg tegen. Erg saai. Deel 1 en 2 waren wel te pruimen maar dit was gewoon erg slecht. 1* voor de orca.
neo
deel 1 was nog wel ok, maar deel 2 is veel slechter. ik schat zo'n beetje even slecht als deze.
Chainsaw
Eerste film was leuk, tweede deel ging nog wel. De koek was bij deel drie echter duidelijk op en men zat overduidelijk zonder inspiratie. Paar aardige momenten weten de boel nog een beetje te redden, maar verder was het maar matig allemaal. Vooral die Max is irritant.
landrover
kijk vanavond liever men in black, als dan mn tijd besteden aan zoon kutfilm
John Doe
Waarom staat er altijd bij de laatste sequel dat het de beste uit de reeks is, terwijl het dan ver weg de slechtste is. Het zal wel wanhoop zijn die toeslaat...
Thomas Ft. Moi
Deze film is nog wel te pruimen, maar niet echt bepaald een toppertje nee !!
Tommeh
Deze film is echt wel te pruimen en verdient ECHT WEL MEER ALS EEN 1,47 GEM.
Met wel te pruimen bedoel jij 5 sterren?
morpheus
Deze film is echt puur gemaakt om het maximale uit de franchise te halen. Het hele Free Willy gevoel is weg en het verhaal is onbenulliger dan ooit. Voor kinderen is deze film natuurlijk wel te pruimen vandaar 0,5 ster omhoog.
*1/2 zeer matig
djelle
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Aardige film, nix meer, zeker nix minder.
brielen
Ik vond het een positieve boodschap voor jongere kijkers met een erg leuke soundtrack en een reeks schitterende natuurbeelden. Een 3.
stan
wisten jullie dat willy (echte naam Keiko) is overleden hij is overleden aan longontsteking op 12 december 2003 echt zielig
zie imdb http://imdb.com/name/nm1430748/
Sannepan
Da's al erg oud nieuws
Maar dat die orca zelfs op imdb staat, met foto en al, wist ik niet
stan
haha ja daar verbeesde ik me ook over ik kwam het pas toevallig tegen dus dacht ik, ik zet het er effe op
Channiej
Nou, iedereen zit maar te zeiken dat deze film slecht is...maar ik vind dit juist een super film. En nee ik ben geen kind, maar bijna 18! Bij de eerste en tweede film moest ik nog huilen, maar dat bij deze niet..maar daarom zit er nog wel humor in..Maakt niet uit..ik vind hem geweldig!

Pilcrepus
Goed was hij zeker niet, maar zo ontzettend slecht? Het was nog wel te doen, de tv uitzetten ging nog net te ver dus..
2,5 sterren.
Elienekeuuh
Niet echt z'on goeie film. Ik heb al veel betere gezien.
5 jaar geleden zou ik die film mooi hebben gevonden maar nu dus totaal niet.
Waku
De koek is nu wel een beetje op en de walvis is genoeg uit gemolken...
Lavigne
deel 3 viel indd tegen ja... maar wat wil je. 3 delen. meestal is deel2 dan al slechter en deel 3 helemaal!! maar zaten toch wel wat leuke dingen in voor zover ik me nog kan herinneren
Gothepica
Hij is niet echt super.. Maar om hem in de flop lijst te zetten vind ik te erg hij is echt niet slaapverwekkend:@
%%%%%%
Vond de slechtste deel van de 3
Deel 2 was al slecht.maar deze maakt het helemaal ! 1 ster voor de orka
HansKuiper
Tja.. Hoewel ik fan ben van de series moet ik zeggen dat ik dat ik vind dat deel 3 een vrijwel nutteloos verhaal heeft. Misschien als 'stand-alone' is het een goede film. Maar ik vind het niet na 2 films, het is gewoon totale 'spin-off' met een dubbele hoofdpersoon.
Ik vind het ook jammer dat er maar 3 tergukerende personages zijn, de rest zie je nooit, ze worden zelfs niet genoemd! Al die mooi opgebouwde relaties worden zomaar weggegooid!
De andere reden is omdat dit de laatste Free Willy is, misschien niet zo bedoeld omdat Keiko was gestorven. Maar een zij-verhaal als afsluiter vind ik jammer.
Maar nogmaals het is geen slechte film, maar iets minder dan gemiddeld. 2 Sterren.

Free Willy: Escape from Pirate's Cove
2010