• 9.374.495 stemmen

Free Willy 3: The Rescue (1997)

Familie / Avontuur | 86 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Free Willy 3: De Redding

Geregisseerd door: Sam Pillsbury

Met onder meer: Jason James Richter, August Schellenberg en Annie Corley

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 8 oktober 1997

Plot Free Willy 3: The Rescue

"A new friend. A new threat. A new adventure that will capture your heart."

Jesse is inmiddels 17 jaar. Hij werkt tijdens de vakantie samen met Randolph op een boot waar onderzoek wordt gedaan naar orka's. Willy en zijn familie worden op een mysterieuze manier bedreigd met uitsterven. Als Jesse zijn nieuwe vriendje Max ontmoet wordt hem al snel duidelijk wat er aan de hand is. De vader van Max, een visser, houdt zich bezig met duistere werkzaamheden die een bedreiging vormen voor de orka's.

avatar van visje1991

visje1991

ik heb hem bij mijn buurjongen gekeken en ik vind dat ie *** mag krijgen!

avatar van FisherKing

FisherKing

Visje .. kijk hem over 5 jaar maar weer eens..De slechtste Orca !!

avatar van darkcity

darkcity

Viel heel erg tegen. Erg saai. Deel 1 en 2 waren wel te pruimen maar dit was gewoon erg slecht. 1* voor de orca.

avatar van neo

neo

deel 1 was nog wel ok, maar deel 2 is veel slechter. ik schat zo'n beetje even slecht als deze.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Eerste film was leuk, tweede deel ging nog wel. De koek was bij deel drie echter duidelijk op en men zat overduidelijk zonder inspiratie. Paar aardige momenten weten de boel nog een beetje te redden, maar verder was het maar matig allemaal. Vooral die Max is irritant.

avatar van landrover

landrover

kijk vanavond liever men in black, als dan mn tijd besteden aan zoon kutfilm

avatar van John Doe

John Doe

Waarom staat er altijd bij de laatste sequel dat het de beste uit de reeks is, terwijl het dan ver weg de slechtste is. Het zal wel wanhoop zijn die toeslaat...

Deze film is nog wel te pruimen, maar niet echt bepaald een toppertje nee !!

avatar van Tommeh

Tommeh

Vriesje schreef:

Deze film is echt wel te pruimen en verdient ECHT WEL MEER ALS EEN 1,47 GEM.

Met wel te pruimen bedoel jij 5 sterren?

avatar van morpheus

morpheus

Deze film is echt puur gemaakt om het maximale uit de franchise te halen. Het hele Free Willy gevoel is weg en het verhaal is onbenulliger dan ooit. Voor kinderen is deze film natuurlijk wel te pruimen vandaar 0,5 ster omhoog.

*1/2 zeer matig

avatar van tonyvos

tonyvos

deze film is niet meer dan 2 sterren!

avatar van djelle

djelle

morpheus schreef:

Helemaal akkoord.
Voor kinderen is deze film natuurlijk wel te pruimen vandaar 0,5 ster omhoog.
Daarom zou ik toch niks meer geven hoor. Kinderen zijn natuurlijk hiermee tevreden. Hun filmsmaak is nog niet dermate ontwikkeld om dergelijke zaken in te zien. Ze zouden het blijven leuk vinden, al was het een 16de vervolg zonder verhaal. Dat maakt deel uit van de commerciële opzet van dit 3de deel. Kinderen zijn een gemakkelijke prooi voor de filmmakers. 0,5

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Aardige film, nix meer, zeker nix minder.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Ik vond het niet leuk dat Willy's vin op z'n rug gekruld is.

avatar van brielen

brielen

Ik vond het een positieve boodschap voor jongere kijkers met een erg leuke soundtrack en een reeks schitterende natuurbeelden. Een 3.

avatar van stan

stan

wisten jullie dat willy (echte naam Keiko) is overleden hij is overleden aan longontsteking op 12 december 2003 echt zielig

zie imdb http://imdb.com/name/nm1430748/

avatar van Sannepan

Sannepan

Da's al erg oud nieuws

Maar dat die orca zelfs op imdb staat, met foto en al, wist ik niet

avatar van stan

stan

haha ja daar verbeesde ik me ook over ik kwam het pas toevallig tegen dus dacht ik, ik zet het er effe op

ik moet altijd huilen bij deze film toch zo zielig die orca

avatar van Channiej

Channiej

Nou, iedereen zit maar te zeiken dat deze film slecht is...maar ik vind dit juist een super film. En nee ik ben geen kind, maar bijna 18! Bij de eerste en tweede film moest ik nog huilen, maar dat bij deze niet..maar daarom zit er nog wel humor in..Maakt niet uit..ik vind hem geweldig!

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Goed was hij zeker niet, maar zo ontzettend slecht? Het was nog wel te doen, de tv uitzetten ging nog net te ver dus..

2,5 sterren.

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

Niet echt z'on goeie film. Ik heb al veel betere gezien.

5 jaar geleden zou ik die film mooi hebben gevonden maar nu dus totaal niet.

avatar van janssen16

janssen16

ik vond deel 2 al wat minder... deel 3 vond ik nog minder...

avatar van Waku

Waku

De koek is nu wel een beetje op en de walvis is genoeg uit gemolken...

avatar van Lavigne

Lavigne

deel 3 viel indd tegen ja... maar wat wil je. 3 delen. meestal is deel2 dan al slechter en deel 3 helemaal!! maar zaten toch wel wat leuke dingen in voor zover ik me nog kan herinneren

avatar van Gothepica

Gothepica

Hij is niet echt super.. Maar om hem in de flop lijst te zetten vind ik te erg hij is echt niet slaapverwekkend:@

avatar van P8rb

P8rb

deel 1 en 2 waren nog te pruimen! deze niet meer.

1,5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond de slechtste deel van de 3 Deel 2 was al slecht.maar deze maakt het helemaal ! 1 ster voor de orka

avatar van Kisje

Kisje

Inderdaad.. Toch wel de slechtste van de 3

Tja.. Hoewel ik fan ben van de series moet ik zeggen dat ik dat ik vind dat deel 3 een vrijwel nutteloos verhaal heeft. Misschien als 'stand-alone' is het een goede film. Maar ik vind het niet na 2 films, het is gewoon totale 'spin-off' met een dubbele hoofdpersoon.

Ik vind het ook jammer dat er maar 3 tergukerende personages zijn, de rest zie je nooit, ze worden zelfs niet genoemd! Al die mooi opgebouwde relaties worden zomaar weggegooid!

De andere reden is omdat dit de laatste Free Willy is, misschien niet zo bedoeld omdat Keiko was gestorven. Maar een zij-verhaal als afsluiter vind ik jammer.

Maar nogmaals het is geen slechte film, maar iets minder dan gemiddeld. 2 Sterren.