• 9.374.678 stemmen

Free Willy 3: The Rescue (1997)

Familie / Avontuur | 86 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Free Willy 3: De Redding

Geregisseerd door: Sam Pillsbury

Met onder meer: Jason James Richter, August Schellenberg en Annie Corley

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 8 oktober 1997

Plot Free Willy 3: The Rescue

"A new friend. A new threat. A new adventure that will capture your heart."

Jesse is inmiddels 17 jaar. Hij werkt tijdens de vakantie samen met Randolph op een boot waar onderzoek wordt gedaan naar orka's. Willy en zijn familie worden op een mysterieuze manier bedreigd met uitsterven. Als Jesse zijn nieuwe vriendje Max ontmoet wordt hem al snel duidelijk wat er aan de hand is. De vader van Max, een visser, houdt zich bezig met duistere werkzaamheden die een bedreiging vormen voor de orka's.

avatar van The Oceanic Six

Zeer overbodig, dom vervolg. Nu is het allemaal wel erg nep en geforceerd, zoals ze Willy weer in het verhaal werken. Had het gewoon bij het mooie deel 1 en redelijke deel 2 gehouden.

Ik had weinig met deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het charisma van Willy maakt nog wel iets goed maar dit derde deel is compleet waardeloos.

avatar van Film Pegasus

Deel 3 heeft enkel de orka en de titel behouden van de vorige films, verder is het gewoon een lege film geworden. Helemaal geen zoete scènes meer, dit is gewoon doods zonder enig acteerwerk. En om nu enkel voor Free Willy naar de film te kijken is ook onozel. Zo goed acteert de Willy ook niet, op National Geografic heb je boeiender beelden.

avatar van John Barry

John Barry

Free Willy 3: The Rescue vindt ik een leuke film.

Ik ben niet bekend met de voorgaande delen. Maar wat ik heb begrepen is dit derde deel het slechtste. Omdat ik dit derde deel best wel kan waarderen sluit ik niet uit dat ik de vorige delen ook wel eens ga kijken.

We krijgen in deze film mooie beelden te zien van orka’s. Ook ik heb weleens bij bijvoorbeeld National Geografic mooiere beelden gezien, maar ik vindt de beelden in deze film toch zeker de moeite waard. Verder moet ik zeggen dat ik de muziek bij deze film erg mooi vindt.

Het verhaaltje bij deze film is niet al te spannend maar wel boeiend genoeg om geboeid te blijven kijken. Maar het is wel zo dat de film in potentie veel spannender had kunnen zijn. Het gegeven van twee groepen waarvan de één jaagt op orka’s en de andere groep ze beschermt, is toch wel iets waar iets spannends uit had kunnen komen. Maar echt spannend wordt de film dus niet. Dat is toch wel jammer.

Het acteerwerk in deze film is niet echt hoogstaand, maar echt slecht is het ook weer niet. Het acteerwerk kan er wel mee door.

Aan het einde gaat de film trouwens wel een beetje de mist in. Dat die vader van Max bijdraait zag je van ver aankomen. Maar ondanks dat Max vader gered wordt door die orka, is de draai toch niet echt geloofwaardig. En die dialoog daarna tussen vader en zoon was ook niet al te best. Die dialoog vindt ik een beetje te zoethappig.

Al met al vindt ik dit best nog wel een aardige film. Deze film is zeker niet briljant en wordt ook nergens spannend. Maar ik vindt de film toch een leuke wegkijker.

3 sterren voor deze film.