• 9.373.086 stemmen

Geregisseerd door: John Alan Schwartz

Met onder meer: en Michael Carr

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Faces of Death II

"When Make Believe Is Just Not Enough!"

Een documentaire met een verzameling van doodsscènes, die van Tv-materiaal tot zelf opgenomen beelden variëren, bij allen staat de dood in het middelpunt, en wel een hele gruwelijke. Dr. Francis B. Gross presenteert het geheel.

Dr. Francis B. Gröss

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Jaren geleden eens gezien. Ik sta voor veel open in films maar dit, nee dank u. Ik word ziek van beelden waar dieren in worden mishandeld.

avatar van Zinema

Zoals inmiddels wel bekend gaat het hier voornamelijk om nepbeelden. Dat wil zeggen acteurs ed. Neemt niet weg dat deze "docu" sowieso verschrikkelijk slecht is.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook maar eens deel 2 aangeschouwt die nog op mijn computer stond. En ik vond die ook weer even facinerend als deel 1. Ook hierin is het leedvermaak weer in volle toeren en het sensatie ook. Je zit opnieuw weer te twijvelen wat nou echt is en wat nou nep en voor de rest bevat FoD 2 ook meer nieuwsbeelden. (Dan een ongeluk, brand in Duitsland, Lawine in Zwitserland, Vliegtuigcrash, Treinongeluk) en natuurlijk ook nog wat Real-life beelden vanuit de Vietnam oorlog. Beelden van de verminkte slachtoffers daar wat ik nou toch wel een beetje te ver vond gaan als het om sensatie ging.

Maarja verder is het weer moeilijk te beoordelen. Soms ging het tever en soms is het toch weer facinerend en puzzelend. Opnieuw weer verteld door de norse stem van Michael Carr waarvan je je ook afvraagt of ie dit nou serieus bedoelt of er gewoon plezier van heeft.

Nouja voor deze een 3,0* omdat het toch wel boeiend blijft.

avatar van Theunissen

Het best nog wel vermakende derde deel was dit de tweede film van de Faces of Death reeks die ik destijds huurde. Maar veel stelde het allemaal niet voor en ik heb dan ook veel fragmenten snel vooruit gespoeld. Niet dat ik het vies vond maar omdat het grotendeels zeer saai was en me totaal niet kon boeien. Dierenfragmenten heb ik uiteraard weer zeer snel vooruit gespoeld. Voordeel van deze films is wel dat ze niet lang duren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Tja hier kan ik niet heel veel meer mee. Het eerste deel was soms enigszins nog wel interessant om te volgen (bijvoorbeeld de straffen in de gevangenis) maar ook daar komt het concept van de maker voor mij niet geheel positief over. Ik had altijd gedacht dat er gezocht werd naar hoe mensen overleden en wat daarvoor was gebeurd, omdat hij naar benieuwd naar was. Maar, de dierenleed die word vertoond in deze docu’s daar sta ik persoonlijk niet heel erg op te wachten. Deel één vond ik nog wel wat om te volgen maar vooral in dit tweede deel hebben we meer gespoeld dan aandachtig gekeken. De docu sloeg niet aan, vrij oninteressant en er gebeurde maar vrij weinig. Ik had mijn tijd beter kunnen benutten dan deze meuk op te zetten en ik denk ook niet dat ik de hele reeks nu nog wil door kijken, al zegt mijn autisme van wel ik wil mezelf niet nog langer martelen om naar dit soort bagger te kijken.