• 9.374.052 stemmen

Met onder meer: Laurence Olivier, Michael Caine en Alec Cawthorne

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 26 december 1973

Plot Sleuth

"Think of the perfect crime... Then go one step further."

Milo Tindle en Andrew Wyke hebben iets gemeen, namelijk Andrew's vrouw. Om niet een vermogen aan de scheiding kwijt te zijn heeft Andrew een plan bedacht. Milo moet zogenaamd Andrew's huis beroven en zo kan Andrew het verzekeringsgeld opeisen.

Milo Tindle

Inspector Doppler

Detective Sergeant Tarrant

Marguerite Wyke

Police Constable Higgs

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Verrassende film met mega veel plotveranderingen, dus als je van films als The Game houdt kun je deze ook wel waarderen. Acteren van Olivier en Caine is zeer goed, zij zijn trouwens ook zo'n beetje de enigste die in deze film spelen en het speelt zich zo goed als de hele tijd binnen af. Dus alle aandacht gaat naar het verhaal en het acteren.

avatar van Eva

Eva

Vele malen beter dan The Game, hoor.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Hij is zeer zeker een stuk beter dan The Game, maar The Game heeft ook veel van die plotveranderingen dus wat dat betreft deed The Game me een beetje aan Sleuth denken.

avatar van Eva

Eva

De film Deathtrap lijkt er veel meer op. Ook met Caine, trouwens.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Een schitterende game in deze film,het is beter dan the game.

Queto Yurlunyur

Tot mijn spijt moet ik concluderen tijdens de quiz van gisteravond foutieve informatie verspreid te hebben. De schrijver van het toneelstuk waar deze film op gebaseerd is, heet Anthony Shaffer (dus zonder c), en is daarmee wel degelijk familie van Peter Shaffer; het zijn namelijk tweelingbroers. Mijn excuses voor dit misverstand.

avatar van tovenaar

tovenaar

Mza schreef:

zij zijn trouwens ook zo'n beetje de enigste die in deze film spelen

ehm... volgens mij de enige! Ik heb alleen maar Michael Caine en Laurence Olivier gezien, wie biedt er meer? Op IMDB staan er ook nog een aantal meer, maar ehm.. ik heb toch alleen maar bovengenoemde twee namen gezien.

Even terug over de film, ik vond hem erg goed. Precies op momenten dat de film in een standaard-thriller lijkt te sukkelen, is daar weer de wending die het weer leuk maakt om naar te kijken.

Ik irriteerde me trouwens wel aan het soms zeer 'rommelige' gedoe. Vooral Laurence Olivier was naar mijn mening soms iets té.

Queto Yurlunyur

Die andere vier namen zijn verzonnen, maar staan op IMDb omdat ze ook in de credits van de film worden genoemd. Dat is zo gedaan opdat de kijker niet weet dat Doppler in feite Caine's personage is.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ze proberen dus ook een game of humiliation met ons te spelen

avatar van Ramon K

Ramon K

Schitterende rollen van de twee hoofdrolspelers, vele plotwendingen, plezierige sfeer, een geniaal script en een cool landhuis. Uiterst vermakelijk. 4,5 sterren

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Is het de bedoeling dat je Caine's personage niet herkent in Doppler? Ik zag 't namelijk direct..

Queto Yurlunyur

Dat is, voorzover ik begrijp, inderdaad de bedoeling (totdat je zijn auto geparkeerd ziet staan). Maar echt geweldig is de vermomming niet, nee; zijn stemgeluid verraadt hem (maar ik wist het de eerste keer helaas al van te voren, dus kan het eigenlijk niet goed beoordelen).

Ik had het gelukkig niet door. Dan komt de film ook het beste tot zijn recht.

avatar van Wouter

Ik trapte er voor het eerst gigantisch in. Maar ja, ik was toen erg jong. later zag ik de film opnieuw met volwassen, maar ook die trapten er in

avatar van jay73

jay73

mr.Frielink schreef:
Ik zag 't namelijk direct..

Ik ook.
Ondanks dat feit, waardeer ik deze film toch op, van 3,5 naar 4. Mede om het feit dat dit toch een zeer unieke film is; ik zou niet weten met welke film deze het best te vergelijken valt. Imdb's Recommendations laat het op dit punt ook enigszins afweten.

avatar van Goodfella

Goodfella

Apart en origineel verhaal inderdaad. Geweldig knap om de kijker 138 minuten aan het beeld gekluisterd te houden met slechts 2 acteurs en 1 locatie. Caine overtreft hier zichzelf, sublieme rol!

Volgend jaar een remake met Jude Law in de rol van Caine....

avatar van Ramon K

Ramon K

Oh nee, Hollywood is dood, wat een verrassing......

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien moeten we er voortaan bij zetten als het eens geen remake is, ben je een stuk sneller klaar .

Hebben maar zo weinig mensen deze geniale film gezien?!

avatar van empirekees

empirekees

Hij staat bij mij in de wachtrij.

avatar van Macmanus

Macmanus

Gemengde gevoelens bij deze film, maar de positieve gevoelens overheersen toch wel.
Het acteerwerk is erg sterk van de twee acteurs. Alleen met sommige dingen in het script had ik wat problemen.

Nou wat dan? Nou dit; Caine ging wat te makkelijk mee, de kans was toch redelijk groot dat een man waarvan je de vrouw hebt afgepakt je niet zomaar liet weglopen met 70.000 pond.
En een iedereen zag toch duidelijk dat de agent Caine was. Maar oké dit laatste kon ik nog wel door de vingers zien. Alleen denk ik wel dat de film leuker was geweest als je dit niet door had.
Het einde was ook wat raar. Een schoen is verstopt tussen de kolen en een panty was heel mooi vastgebonden aan een klok en nog wat kleding stukken waren verstopt. Die hoef je dan toch niet te gaan zoeken. Alsof de politie echt denkt; o meneer heeft een vrouw vermoord en toen niet de spullen in het vuur gegooid maar heeft het lekker door het huis verstopt voor de lol.

Het zeer goede acteerwerk maakt een hoop goed en het verhaaltje blijft redelijk spannend maar een meesterwerk is het zeker niet.

Kleine 3.5 sterren.

avatar van De Knip

De Knip

Ook ik trapte in de vermomming.... en gelukkig maar!

Deze film zit echt slim inelkaar. Uitstekend geacteerd natuurlijk. Alles zo'n beetje in e e n ruimte gespeeld. Het is dan ook meer een toneelstuk natuurlijk. Maar dit soort toneel houd ik erg van.

MacManus ---> De politie verricht sowieso een huiszoeking bij iemand die behoorlijk aangezien kan worden als verdachte. Dus vinden ze die kous en schoen heus wel, hoor!

****

avatar van empirekees

empirekees

In olden days a glimpse of stocking

Was looked on as something shocking

Now heaven knows, anything goes

Good authors too who once knew better words

Now only use four letter words writing prose

Anything goes

The world has gone mad today

And good's bad today

And black's white today

And day's night today

When most guys today that women prize today

Are just silly gigolos

So though I'm not a great romancer

I know that you're bound to answer

When I propose, anything goes

avatar van Macmanus

Macmanus

De Knip schreef:

Zeg toch ook niet dat ze deze voorwerpen niet zouden kunnen vinden. Het gaat mij erom dat als Laurence Olivier echt de moord had gepleegd hij nooit deze voorwerpen zo raar zou hebben verstopt.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Vreemd dat deze film nergens te krijgen is. Iemand?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Man!! Deze had ik nog helemaal geen cijfer gegeven Eén van mijn favoriete films!! Ik ken slechts een handvol films waarin even goed acteerspel zit als deze, bovendien is het een heerlijke opeenstapeling van twists en intelligentiespelletjes tussen de zeer goede Caine en de meesterlijke Olivier! Dikke dikke 5*****

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Macmanus schreef:

Ja, net wel, hij spotte met de politie, hij had allerlei hints verborgen die de "domme" agenten toch niet zouden vinden.

avatar van timbo_

timbo_

jordybeukeboom schreef:

Vreemd dat deze film nergens te krijgen is. Iemand?

Ben ook al een hele tijd op zoek.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana