Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Christopher Reeve, Richard Pryor en Annette O'Toole
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 1983
Plot Superman III
"If the world's most powerful computer can control even Superman...no one on earth is safe."
De miljonair Ross Webster gebruikt de sullige, maar geniale Gus Gorman (Pryor) om een wapen tegen Superman (Reeve) te maken. Ze ontwikkelen een eigen versie van Kryptoniet om Superman te verslaan, maar het goedje heeft een onverwachte uitwerking. Gus bouwt een supercomputer die de zwakke plek van Superman bloot kan leggen, maar als de computer een eigen leven gaat leiden, is iedereen in gevaar.
Clark Kent / Superman
Ross Webster
Lois Lane
Brad
Blindfold
Pryor is niet zo grappig als hij zou kunnen zijn, maar deze film heeft nog wel een hoop jeugdsentiment.
MoTh
Na de eerste mijn favo Supermanfilm...
was vroeger betoverd door Lana Lang! (die nu overigens de moeder v Clark speelt in Smallville)
en ooooeee we waren zoooo bang vd die dame die opt einde door de computer ingenomen wordt... vreselijk eng!
4/5
Silvio Dante
Nee, gewoon vreselijk!
1 en 2 waren fantastisch, deze film sloeg op niks:
Waarom kiest Superman ineens voor Lana Lang, pleegt hij overspel?
Het enige dat deze film bewijst is dat Reeve 3 verschillende Supermannen kan spelen.
1.5* (voor Reeve)
Waku
Het tweede deel werd al behoorlijk minder maar Richard Pryor is wel zo vreselijk fout gecast dat dit met stip de lechtste van de 3 genoemd kan worden.
Wederom waardeloze effecten en dramatisch acteerwerk.
pompoen
Nee, gewoon vreselijk!
1 en 2 waren fantastisch, deze film sloeg op niks:
Waarom kiest Superman ineens voor Lana Lang, pleegt hij overspel?
1.5* (voor Reeve)
Zo denk ik er ook over.
thunderball
Slecht vervolg op de eerste 2 films. Feitelijk worden die in deze film totaal vergeten, want waren Superman en Lois geen geliefden geworden? Niks meer van te merken.
Vaugn speelt een slechte Lex Luthor cloon en Pryor verpest de hele film met zijn melige antihumor. Hoort totaal niet thuis in een film als deze!
Niks possitiefs dan? Oja wel,hoor! Het kan nog slechter: Superman 3!
2,5 ster!
PsychoBoyJack
Na de eerste mijn favo Supermanfilm...
4/5
LOL ! Dat vond ik ook!
( was dus gelukkig niet de enigste!)
tommykonijn
Vermakelijke Film van Superman maar helemaal niet zo spectaculair, Christopher Reeve is inmiddels Filmregiseur geworden (Waar ik er nog geen een van heb gezien) maar in deze Film deed hij het acteren .............. aardig in ieder geval maar over het algemeen de beoordeling is : Niet zo zeer Spectaculair.
Anjin
Christopher Reeve is inmiddels Filmregiseur geworden
tommykonijn
Snap ik niet die beste man is al een paar jaar dood!!!!
Oh nou ja een Vriend van mij zei het.
Wist ik veel
Kaffeefiltjer
Vreemd, ik dacht dat de dood van Reeve en zijn leven in zijn rolstoel tot het collectieve filmgeheugen behoorde
EDIT
TommyKonijn maakt GEEN
Hij was effectief director en producer, aldus imdb.
Wist ik zelf ook niet
bennyboy
ik vond deze het beste van allemaal. vooral door gus gorman.
hij maakte er humor in.
joeythebest
Deze vind ik iets minder dan de vorige 2. Toch nog wel leuk om hem eens te zien.
Tarkus
De derde film uit de reeks van 4. En ik kan niet zeggen dat ze er beter op worden.
Het verhaal is zwakjes, de acteerprestaties van sommige acteurs erbarmelijk (Robert Vaughn).
Veel actie in deze film weer, alsook veel humor, en dat vind ik niet echt passen bij dit genre, oké met een oneliner of eenmalige grap, maar de ene na de andere, het gaat vervelen.
Annette O'Toole was wel de prima vervangster voor Margot Kidder, die in deze film bijna niet is te zien.
lucdecoster
Wreed flauwe bedoening!
Volgens mij was dit een komische kinderfilm.
Staaajn_
- 1914 stemmen
de eerste was goed , de 2de minder , hij valde nog mee maar nu de derde , das een ander verhaal , deze is de slechtste van al !
jumpstylemovie
Deze film is zo slecht dat ie leuk is
Alleen jammer van Richard Pryor. Hij probeert grappig te zijn met z'n gekke bekken maar is het net niet. Gewoon lekker cliché, en daardoor leuk.
Verhaal simpel en effecten helemaal.
Rest best wel aardig en soms grappig.
2,5 ster
TimZor
Was leuk om vanmiddag eens een keer te kijken. En zo nu en dan nog best grappig ook.
Viel mij in ieder geval mee, na sommige slechte kritieken die ik had gehoord.
movie acteurs
Als kind was ik al geen fan van dat hele Superman gebeuren. Vooral Reeve vond ik helemaal niks. Volgens mij is dit ook de eerste maal waar ik een poging voor deed om hem te gaan zien. Vooral sommige reddingscene's zijn zo achterlijk. Een man redden uit zijn auto die onderwater staat
Ik zal wel weer lopen te zeuren. Maar volgens mij had een peuter iets beters bedacht. 1,0.
Phantasm
Mij viel deze film best mee, heb me er wel mee vermaakt, avontuurlijk en grappig.
DragQueen
Toch echt de minste van de Superman films. Al doet Reeve het weer aardig in zijn rol als Superman. De toevoeging van Richard Pryor is een beetje misplaatst, en komt niet helemaal uit de verf. Hoewel ik de man wel grappig vond. Verder zijn de effecten natuurlijk wat gedateerd, en het verhaaltje is wat aan de inspiratieloze kant. 2 Sterren.
- 1948 berichten
Weer herzien, en ik gooi er toch een halve ster bij. Ik vond dit echt de leukste Superman van de 4 films. Deze film is zo op en top jaren 80, en ik hou daarvan. Ik was een jaar of 7 toen deze uitkwam en deze film heeft zo veel indruk toen op mij gemaakt.Kwalitatief zijn 1 en 2 veel beter misschien,maar ik kan er niks aan doen, ik vond deze gewoon leuker. Jeugd sentiment, ik had de poster op mijn deur hangen vroeger. De geluiden, de hele setting, de sfeer heerlijk.
Voor kinderen is het een indrukwekkende film denk ik, want er zitten (voor een kind) toch vrij heftige scene's in. Op die autosloop dat de slechte Superman in dat acid bad word gegooid, dat Clark in die pers werd gegooid, Met die grote magneet die Clark in de grond boort. Maar vooral als die Vera Webster door die computer een soort van robot word gemaakt. Ik denk dat deze Superman daarom zo is blijven hangen bij mij.
Ik hou in dit soort films ook heel erg van de jaren 80 sfeer en effecten. Die zijn gewoon heerlijk om te zien. De effecten zijn ook duidelijk vooruit gegaan in vergelijking met deel 1 en 2. En dan de betoverend mooie Lana Lang (Annette O'Tool), die later in Smallville Supermans moeder speelt, deed de film ook erg goed. Gus Goreman (Richard Pryor) was ook een erg leuk karakter in de film. Ik heb Pryor altijd al een leuk acteur gevonden, en het was ook een groot verlies toen hij op 10 December 2005 op 65 jarige leeftijd kwam te overlijden. En dan Superman (Christopher Reeve) die altijd de held is. Reeve stierf 10 Oktober 2004 en dat was voor mij de dag dat Superman stierf. Voor mij persoonlijk zal niemand die rol ooit kunnen in nemen. Ik weet dat Reeve niet de eerste Superman was, maar hij is voor mij wel de echte Superman. Voor fans van Superman die het niet weten (misschien ken je de film niet) kijk ook eens de film Hollywoodland over George Reeves (gespeeld door Ben Affleck) die van 1952 tot 1958 de rol van Superman speelde in de gelijknamige TV serie. Hij stierf op 45 jarige leeftijd onder vreemde omstandigheden. Een echte aanrader voor de fans.
tristanrc1
Ha! Een lekkere flopper! Als die er niet waren was er ook niks aan geweest. Je moet toch iets hebben om af te kraken toch? En bekijk het zo: als b-film liefhebber (ben ik niet hoor) zul je deze film waarderen toch? c
- 1948 berichten
Flop? B-film? Dacht het niet hoor. Deze film heeft behoorlijk wat opgebracht en is ook met een redelijk budget gemaakt. Gedateerd is deze misschien, maar status van geflopte b-film, nee.
tristanrc1
Ik vond 't gewoon een beetje een foute film. Goed was ie vond ik dan ook helemaal niet, in tegenstelling tot de eerste, die toch wel het best blijft. Maar ik heb ook veel slechtere films gezien, hoor. Heeft deze echt zoveel opgebracht trouwens? Mijn tv-gids zegt dat hij "genadeloos flopte". S
- 1948 berichten
Op imdb zeggen ze dat deze drijgde te floppen maar dat heeft deze niet gedaan. En ja, het is een gedateerde film, niet fout. Maar goed ieder voor zich. Ik vond hem geweldig, waarom? Zie recentie van mij hieronder
. En volgens imdb heeft deze film voor zijn doen redelijk wat opgebracht. Deze film had de pech dat hij precies in de zelfde week als "Star Wars: Return of the Jedi" werd uitgebracht. waarschijnlijk had hij veel meer opgebracht als dat niet zo was.
tristanrc1
Ja, dat klopt. Maar ik vind wel dat hij te veel in slapstick valt, snap je? En een 4.8 op imdb is op zich niet zo heel slecht, zeker in vergelijking met 'Quest for peace'.

Superman Returns

1980

Superman
1978

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Never Cry Wolf