Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Blayne Weaver, Harriet Owen en Corey Burton
Releasedatum: 10 oktober 2002
Plot Return to Never Land
"The Classic Continues"
In Londen wordt, tijdens luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, de dochter van Wendy, Jane, gekidnapt door Kapitein Haak. Het is aan Peter Pan om haar te redden.
Jane / Young Wendy (stemrol)
Peter Pan (stemrol)
Cubby (stemrol)
Nibs (stemrol)
Slightly (stemrol)
Jordy
trailer zag er wel ok-ish uit. Mooie beelden van de boot van Haak tussen de WWII-fighters
Jordy
Harry van AICN vond het niet veel... een beetje het niveau van de straight-to-video vervolgen die Disney er doorgaans uitpoept
jeroentje125
Ik denk ook dat het een beetje van hetzelfde is als de meeste vervolgfilms van Disney. Het zelfde verhaal als de andere vervolgfilms. De zoon/dochter van de hoofdpersoon die in een (ongeveer) zelfde situatie terecht komt. Voor meer info over deze en andere films moet je hier eens kijken:
Een leuk site!!

Carow
Ze zouden dit soort dingen moeten verbieden... Het is gewoon fantasieloos... ze zouden wel wat beters kunnen bedenken dan zo'n klassiek verhaal verpesten... Als ik Barrie was had ik me omgedraaid in mijn graf...
Angrod_Pallanén
Zoiets kan ik dus echt niet waarderen. Ik heb dat stukje ook gezien en ik vond het echt ontiegelijk lelijk. Zó nep, zó computergemaakt, gewoon onterend. Ver *piep* hem dan helemaal en maak hem computer. Als je dan een vervolg maakt op een van je klassiekers VERPEST HEM DAN NIET MET DE COMPUTER!
!!!!!!
amazingmoi
bwaah deze valt nog mee voor een vervolgfilm,de meeste vervolgfilms van disney zijn oftewel allemaal kleien filmpjes(stich the movie,tarzan en jane,assepoester 2)of anders spelen ze zich af in het verleden(tarzan 3,bambi2),maar deze is teminste een echt vervolg(zoals kleine zeemeermin 2 enzo).ik vindt dat hem nog meevalt ,is toch leuk bedacht niet?
Pieter Montana
Toch ondanks eigenlijk al die "matige" reacties op deze film wil ik deze wel eens zien.Peter Pan blijft nog altijd één van m'n fav Disney Classics.
Pieter Montana
Wat een slechte film,zeg.De 1ste Peter Pan blijft nog altijd één van mijn favoriete Disneys en dan komen ze met zo'n walg van een film
Saai,niet grappig,geen goeie liedjes,stijve dialogen
Alleen het nog mooie decor van Neverland kon mij een beetje aanzetten tot Nostalgieplezier.
Regan_Robbie24
spijtig, maar toch niet slecht, al zie ik deel 1 100x liever!!
3* want soms is het toch leuk!!!
Angrod_Pallanén
De animatie is mooi, maar de stukken die geheel door CGI zijn gemaakt zijn echt verschrikkelijk lelijk. Ik zei het al, en het is dus zo.
Het verhaal is oké, voor een vervolg, maar toch zit het niet lekker omdat het een soort verzieking is voor het originele magnefieke verhaal. De boodschap van geloven in je dromen is erg mooi in deel 1, in deel 2 niet meer. Zonde. En wat nog erger is dat ik de film in het Nederlands heb gezien, dus al die stemmen, liedjes, ze zijn gewoon nóg erger (denk ik dan). Ik heb slechts 28 minuten pas gezien, maar oordelen kan je wel.
Pieter Montana
Het beste stuk zit in dat 1ste halfuur.Kapitein Haak zijn schip en dan het luchtalarm en het vliegen door London is wel mooi gedaan.
Angrod_Pallanén
Ik moest erbij kosten, wat een k*t moment is dat zeg. Zo lelijk gemaakt met die computer, vreselijk!
Met gewone animatie had het mooier gedaan kunnen worden, vind ik zelf.
Pieter Montana
Het was zowat het enigste moment waar ze aandacht aan besteed hebben,met gewone animatie had inderdaad misschien mooier geweest.De rest van het tekenen vond ik lelijk.
En dan maar te denken dat deze ***film in de familietoplijst staat.
neo
Eerste klas herhalingsfilm van Disney. Hoe vervang je een tikkende krokodil? Neem een tikkend zeemonster. En zo is er nog meer van dat soort onzin. En zoals al eerder gezegd; die computer animatie erdoor is absoluut lelijk! 2 sterren
janssen16
film was wel redelijk vermakend... maar ik vond het eerste deel toch mooier en leuker
Linn
Aardig Disney vervolgje maar haalt het toch niet bij de oude disneyfilm 2,0*
Moeilijk te geloven inderdaad, dat deze uit 2002 komt.
Afgaande op de computeranimatie zat ik te gokken op 1995. Verder typisch straight-to-video Disney werk, met meer aandacht voor animatie dan sfeer of enige vorm van detail.
Niet het soort film dat ik ga uitzoeken, maar vandaag gewoon toevallig gezien. Totaal niet aan mij besteed, dit soort gedoe. Verder geen zin om er wat over te zeggen, alles was ondermaats.
Angrod_Pallanén
En dat kwam ook nog eens in de bioscoop....
Purmerend
Als vervolg op deel 1 slaat het nergens op, maar de amusementwaarde is ruim voldoende.
matthijs_013
Ik houd van de Peter Pan films. Dit was ook een zeer vermakelijk vervolg. Einde was wel heel erg cliché, maar ik vond de film alsnog heel mooi.
*3,5
tommykonijn
Ik vond hem niet super slecht maar wel slechter dan deel 1 want het verhaal vind ik minder en de animatie (ietsje maar)! **
tommykonijn
Ik bedoel de animatie ietsje maar!
Dirigent
Niet zo leuk als het eerste deel maar toch wel leuk, inderdaad de beelden van de boot zien er heel mooi uit en de stemmen worden vind ik ook goed ingesproken maar zoals ik al zei ik vond deel 1 ietsje beter!
tommykonijn
Nou die 2 sterren wat ik heb gegeven vind ik dan toch iets te min.
film_kaza
Ik heb zwaar iets tegen vervolgen op tekenfilms. Niet dat het verboden moet worden maar omdat ze vergeleken met1 bijna altijd slechter zijn in vele punten. Dit Peter Pan deel is dan ook niets anders.
- Minder goed getekend, maar alsnog niet verkeerd.
- Het verhaal is onnodig, heeft niet veel met het eerste te maken en is pure uitmelking. (Het word er geen doorlopend verhaal van)
- De muziek is slechter. Erg kinderachtige liedjes die je niet bij blijven. Alsnog is de instumentale ook niet opvallend.
- Kinderachtigheid stijgt enorm waardoor ouderen er ook niet meer van kunnen genieten. Rond mijn leeftijd zelfs al niet meer...
- Meestal andere stemmen. Bij Peter Pan was dit probleem heel erg. Haak had een vaage puberstem, Peter een hoge jongetjes stem enm Smee ben ik al weer vergeten. Terwijl de oude stemmen juist zo goed en mooi waren.
Wat ik vooral dom vond was de octopus. Het is klasiek dat je tik-tak-tik-tak hoort, Haak word doodsbang en de krokodil verschijnt in beeld. Hier is die hele krokodil vervangen door een cartoon versie van de kraken. Die overdreven hard sloopt. Waar is de prachtige rol van de krokodil gebleven die bij Peter Pan hoort?
Ach de rest is ook niet iets specials. Het enige dat mooi was was dat Wendy onlangs dat ze volwassen is Peter Pan nooit heeft vergeten. Dat in Hook toch beter word verwerkt. Dus Disney: hou op met de tekenfilm vervolgen.
1,5 - 2 sterren

Peter Pan
1953

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Sciencefiction / Fantasy, 1983

Return to Space
Documentaire, 2022

Are You There God? It's Me, Margaret.
Komedie / Drama, 2023

Winnie the Pooh