• 9.376.493 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Adrian Zmed en Tawny Kitaen

Gesproken taal: Engels, Japans en Slowaaks

Releasedatum: 20 oktober 1984

Plot Bachelor Party

"A man's tradition every woman should know about."

Een schoolbusbestuurder doet zijn vrienden versteld staan door aan te kondigen dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Debbie Thompson. De vrienden besluiten een uitbundig vrijgezellenfeest te geven, compleet met harde muziek, veel alcohol en vrouwen. Vader Thompson ziet zijn dochter liever verloofd met de nette jongen Cole en moedigt hem aan om werk van haar te maken. Ondertussen lopen de vrijgezellenavonden van Rick en Debbie danig uit de hand.

avatar van dttom

dttom

Ik vind er niet zoveel aan.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Moest wel vreselijk lachen om die ezel in de lift.

avatar van tom

tom

paar keer al gezien en ik kan nog steeds om sommige scenes lachen, maar tis niet echt geweldig natuurlijk. 3 sterren

edit: later 2.5 sterren

avatar van GerwinF

GerwinF

Toch wel grappige film hoor, met idd als toppunt de stoned ezel in de lift!

avatar van EmDee

EmDee

Met de klassieke uitspraak die we later nog vaak hebben gebruikt:

Okay guys, gotta shake the weazle

avatar van lorelei

lorelei

deze vonk nie zo heel erg veel aan.

avatar van speedy23

speedy23

Erg gelachen met die ezel, net zoals toen het koppel die yup zijn kont kusten toen hij in die auto viel...

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vind de moeder die haar hotdog niet meer los wilde laten ook wel grappig.

avatar van dope

dope

• 20064 stemmen

Toen ik deze film in 1987 of zo voor het eerst zag, heb ik me echt bezeikt van het lachen. Laatst heb ik hem nog eens gekeken (voor de 50e keer of zo) en ik moest nog steeds lachen (waarschijnlijk meer van de nostalgie dan van de film). Toch blijf ik erbij dat het tot 1984 de beste lachfilm is.

Dus: 5 * (for old time's sake)

avatar van mikey

mikey

Sorry dat ik het moet zeggen, maar ik VIND dit de beste rol van Hanks, ooit. Extreem melige en puberale film over een klaploper die gaat trouwen met een truttige famlie. Maar eerst een a-sociaal feest in een luxe hotelkamer met daarin de hoofdrol voor een drugsverslaafde ezel. Veel overbodig naakt en anarchistische grappen. 4

avatar van t_v_b

t_v_b

Vanavond gezien vond hem wel heel voorspelbaar maar dat heb je vaak bij comedy's.

Redelijke comedy 2,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

De ezel, de blote kont door het open dak en de moeder met haar hotdog! Lekker nutteloos filmpje.

avatar van Bananas

Bananas

Vaker gezien op onze Betamax en voor die tijd een erg melige komedie en daar moet je hem ook in zien.

avatar van Deek

Deek

Ik heb de film ook gezien eind jaren 80, ik lag toen figuurlijk in een scheur, vooral die complete scene in die strip tent met die geweldige muziek en de rol van nick the dick "Is your name nick or mr dick? "NICK". Gewoon een leuke comedy film.

3 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit is de American Pie van de jaren 80.

(Is voor Seann William Scott dan ook zo'n mooie carrière als die van Hanks weggelegd? )

avatar van Wouter

Captain Pervert schreef:

Dit is de American Pie van de jaren 80.

Is dat niet Porky's of de Hot Bubblegumvervolgen?

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vind dit wel een hele grappige Film.

Echt lachen

avatar van Lauwie

Lauwie

"Nick the Dick" is wat ik me er nog van kan herinneren.. zo slecht dat het prachtige humor is!

avatar van Johnlo

• 1909 stemmen

Geweldige rol van Tom Hanks, deze film krijgt een 3.5 *

avatar van Leno

Leno

Onderbroekenlol dat regelmatig over de top gaat. Het eighties sfeertje maakt veel goed, de energieke rol van Hanks ook. De film gaat iets te lang door, maar is desondanks erg amusant.

avatar van anthony68

anthony68

Dit is een van mijn favoriete films ik hou van dit soort over the top humor hier kan amrikan pie niet tegen op vroeger waren de veel oa met goodman etc veel leuker en natuurlijk een werled rol van hanks.

Maar deze film blijft me altijd bij in die tijd experimenteerde ik ook met xtc dus je hoorde een beetje bij de in-crowd met die drugs grappen. Toen slikken we ook stiekem xtc op verjaardagen en wat hadden we pret en iedereeen verbaast waarom wij het zo naar ons zin hadden. Met die ezel ja dat waren de grappen seks met een ezel etc.. Beste bachelor ooit ik ben wel eens in de bananenbar geweest maar haalt het niet met deze film voor vrijgezellen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke film met een verschrikkelijk over the top acterende Tom Hanks. De humor is soms om te gieren van het lachen. Enkele scenes zoals de snuivende ezel en ''Nick the dick'' zijn geweldig! Verhaal is niet goed natuurlijk en Tom Hanks is wat mij betreft te hyper in deze film. Wel leuk dat ''Dance Hall Days'' van Wang Chung nog te horen is in de film. Wat mij betreft één van de beste nummers uit de 80's!

avatar van Slynkin

Slynkin

Leland Palmer schreef:

haha! 100% mee eens

avatar van niethie

niethie

Lang geleden toen ik dit soort filmpjes nog aan de lopende band keek eens een keer gezien vond hem toen erg grappig en inderdaad vooral die Nick the dig en die ezel in die lift grappen waren hilarisch en zijn me altijd bijgebleven, verder was het allemaal nogal over de top en flauw maar ik heb me toen prima vermaakt.

avatar van Zinema

Onderbroekenlol in een flinterdun verhaaltje verpakt. Erg cliché maar door een aantal hilarische grappen en een geinige Hanks nog steeds onderhoudend. De scene met de ezel is een klassiekertje. Redelijk.

avatar van Embie

Embie

Ik vond het echt een super grappige film!!

Heb heel erg gelachen!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Dit vond ik zeker een leuke film. Ik heb me vaak gewoon te pletter gelachen (die ezel in de lift, die idioot wat ze uit het raam hangen en vervolgens in een auto valt, de scenes in de bioscoop). Ook vond ik dat Tom Hanks een van zijn leukste komedie-prestaties neer zette. Het is ook de (soms wel flauwe) humor waar je van moet houden, maar ik hield er erg van en heb me prima vermaakt.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Morgen op tv dus ben benieuwd

avatar van Deek

Deek