Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Lou
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
gerwinmaster
Had veel van deze film verwacht, maar ik ben niet zo onder de indruk.
ManuelGnR
Deze film is toch geregisseerd door Joel & Ethan Coen samen?
''Are we square? Are we square? Yea, you fucking mute.''
SWAKA
wat een prut ik had hoge verwachtingen maar dit is dus helemaal niks zwak einde en nergens weet deze film me dan ook te boeien
orbit
- 12092 berichten
Ja dat is bubblegumvermaak vergelijken met een intelligent avontuur.
Eensch!
johan_sb2
tjongejonge, hij kan je niet aanspreken, ok, maar een ster is werkelijk waar belachelijk. ga asjeblieft weer tik tak kijken.
Nakkie13
Ge hebt half gelijk.
Tijdens de eerste 30 minuten is het inderdaad Jerry ( William dus ) maar dat verandert na de eerste act in Marge ( Frances McDormand ).
Nu voor school aan het analyseren en kom er wederom achter hoe steengoed deze film in elkaar zit en hoe de gebroeders je steeds genoeg ( en vooral subtiel ) informatie geven om alles te volgen.
En dan heb ik het nog niet eens over de geniale acteerprestaties, muziek, montage, camerawerk en dialogen.
Zal mijn analyse hier ook even neerplanten als ie klaar is.
AC1
Leuke vraag:
Wie is de protagonist?
Net zoals met Columbo moet je er even op wachten maar volgens mij is het Marge. De laatste scène lijkt wel te zeggen dat het leven weer z'n gewone gang kan gaan voor haar. Ze hebben het er zelfs niet meer over.
Nakkie13
Jaja, marge is ook de protagonist.
Maar pas vanaf 30 minuten, daarvoor is het Jerry.
Vermeer
Coen bros. staan voor mij hoog in het vaandel door de geweldige dialogen. Evenals in No Counrty.., Lebowski, Burn After, en zélfs in A Serious Man, zit Fargo propvol heerlijke dialogen (met veel lachwekkende herhaling!).
Fargo is een echte Coen film. Liefhebers van Lebowski en Burn After kunnen zich zeker te weten vermaken met deze film!
canciser
Wilde deze film al een hele tijd zien. Nu heb ik hem eindelijk, en ik moet zeggen dat hij erg meegevallen is. In het begin dacht ik dat het een comedy was over zo'n stereotype autoverkoper uit Texas ofzo. Toen de film in de sneeuw begon, en de autodealer gewoon een kantoorbaantje had vond ik het al apart. Daardoor shockeerde de film extra veel voor mij. Ook viel me op dat de soundtrack best wel aardig was, en het acteerwerk ook erg fijn. Wat meehelpt aan dit hoge cijfer is dat het verhaal waargebeurd is. 4*
Black Math
Yah, de film vermeldt dat het echt gebeurd is, maar dat is dus niet helemaal zo. Wel is de film gebaseerd op ware gebeurtenissen die los van elkaar stonden maar bij elkaar geraapt zijn binnen deze film. Haal er dus maar een ster van af ofzo. Zie ook Wikipedia.
Vermeer
Yah, de film vermeldt dat het echt gebeurd is, maar dat is dus niet helemaal zo. Wel is de film gebaseerd op ware gebeurtenissen die los van elkaar stonden maar bij elkaar geraapt zijn binnen deze film. Haal er dus maar een ster van af..
Verschillende feiten samensmeden tot iets als Fargo, verdient veel lof. Laat de halve ster extra maar dus staan
canciser
Moet je het weer verpesten voor mij?:P
Nee, ik laat hem lekker zo staan. Ik vond de film daar te spannend voor.
maurice74
Weer eens herzien. Viel me op dat het toch meer komedie is dan wat dan ook. Verder blijft het een sterke film.
kuk
Who cares of de film gebaseerd is op iets of iemand! Zit gewoon meesterlijk in elkaar.
The_Game
Als ik heel eerlijk ben vond ik hem geen klap aan. Het acteerwerk was wel leuk, en soms heerlijk overdreven. Hier had ik gewoon veel meer van verwacht.
SandLover
Beste Komedie ooit gemaakt. Tevens 1 van mijn meest bekeken films. Dat er maar nog veel kijkbeurten mogen volgen.
Leland Palmer
''How's Jean? - Who's Jean?''
Geweldig.
Elk jaar als er sneeuw ligt zet ik deze Fargo weer op, zo ook vandaag. En heb me weer prima vermaakt. Geweldige humor, prachtige cinematografie, machtige karakters, een geweldig scenario, mooie muziek van Burwell, prachtig camerawerk van Deakins en ga zo maar door.
Anoniem19
Waarom ga je deze film dan kijken?
Kijk eens hoe de voorkant van de hoes eruit ziet.
deGVR
Een hele intelligente, leuke film, maar ik vond the Big Lebowski beter. En ik heb eigenlijk niet echt een idee hoe dat dan komt.
Misschien omdat the Big Lebowski Jeff Bridges had en deze William H. Macy.
Steve Buscemi is en blijft geniaal (Toch gek dat hij en bijvoorbeeld ook Michael Madsen wat mindere projecten en tv-series moeten doen om de eindjes aan elkaar te knopen...)
O ja, Ik weet dat het de bedoeling was dat ze 'Yah' zeiden na elk woord, maar dat begon na een tijdje wel wat irritant te worden, maar toch weer niet genoeg om me eraan te storen. Geniaal!
kuk
Misschien omdat the Big Lebowski Jeff Bridges had en deze William H. Macy.
De eindjes aan elkaar knopen?
Nou ik denk dat die gasten dat vooral doen om die zestiende auto te kunnen aanschaffen.
Picker
veel van verwacht, valt dan toch wat tegen. Op zich prima vermaak maar niet meer dan dat.
Xen0n
Erg vermakelijke film, toen de ene ontvoerder de andere in de versnipperaar stond te werken kwam ik niet meer bij.
Lekker verhaal, goed te volgen en sterk geacteerd. Wederom een erg goede film in 1 van m'n favoriete genres. Ik kan hier erg om lachen.

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers