• 9.381.101 stemmen

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy

Releasedatum: 17 oktober 1996

Plot Fargo

"A lot can happen in the middle of nowhere."

Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.

Marge Gunderson

Shep Proudfoot

Mike Yanagita

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Toffe film, net weer gezien!

De regie in deze film is klasse, denk qua keuze van scenes de betere Coen. De casting is ook echt sterk, Peter Stormare en Steve Buscemi als een soort idioot boevenduo: geniaal! Echt gelachen om die gasten .

Ook Macy speelt erg goed als een soort wanhopige echtgenoot. Ik vraag me alleen af waarvoor die het geld nodig had?

Anyway, itt vele users, ik begrijp McDormand als Marge niet echt, het lijkt net alsof Fargo/Brainerd uit alleen maar debielen bestaat. Domme echtgenoot, loser collega, verschrikkelijk stomme hoertjes. Ik snap dat niet, maar ik kon er wel om lachen. Weet niet zo goed wat ik daar van moet denken.

Dat het waargebeurd is blijft inderdaad een fabeltje, alle events apart zijn wel ooit gebeurd geloof ik. De film is echter fictie. Wat echter wél waar is: in 2001 is er een Japanse vrouw overleden in de bossen van Fargo.. Men zegt dat ze op zoek was naar de 9,2 ton losgeld...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De grote attractie van Fargo: Frances McDormand die de hele tijd zo raar praat . Meer mensen uit Minnesota schijnen zo lijzig accent er op na te houden. Verder erg leuke setting, toffe Coenpersonages (Buscemi niet vergeten!) as usual en je hebt een bovengemiddeld leuke film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Besloten hem is te gaan kijken aangezien zijn hoge positie in de top 250!

Was opzich een leuke film hoor. Gewoon aardig.

Vond de humor nog al tegen vallen en het verhaal te mager!

* * *

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

SnakeDoc schreef:

Besloten hem is te gaan kijken aangezien zijn hoge positie in de top 250!

Was opzich een leuke film hoor. Gewoon aardig.

Vond de humor nog al tegen vallen en het verhaal te mager!

* * *

Het verhaal te mager? Mager kan je het echt niet noemen. Geniaal in elkaar gezet. Misschien kon je er niet in komen.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

PaulieWalnuts schreef:

Ik vind het gewoon niet te bijzonder genoeg.

VInd er niks geniaals aan. Vind er niks grappigs aan en spannend was het al helemaal niet.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik heb weinig met Fargo!

avatar van paul83

paul83

Kon er maar niet inkomen. Geen film voor mij dus.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een 1,0 was een veel te lage cijfer voor een aantal scènes waar ik een beetje van moest lachen.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Ik had minder van verwacht, maar ik vond deze film opzich wel wat hebben.

Die typische accent uit die stad. Ook erg goed geacteerd.

avatar van Justinw

Justinw

Toch niet helemaal wat ik verwacht had, toch wel enigszins tegengevallen. 6e Coen en de 4e van deze maand.

De cast doet het gewoon goed met als uitschieter Francis McDormand. Het loopje, het accent en de manier waarop ze alles opneemt is uitstekend gedaan. Ook Buscemi, Stormare en Macy doen het goed. Wat hebben die Coen’s toch altijd een geweldige acteurs. Na het zien van de 2 klassiekers van de Coen’s en hun recentere werk, kan ik zeggen dat ik wel een beetje een fan van ze ben geworden. Ze maken films die makkelijk wegkijken, met goede thema’s en leuke humor.

Toch beviel me deze wat minder. Volgens velen de beste van de Coen’s maar ik vind persoonlijk “The Big Lebowski” toch sterker. Het ging hier allemaal wel zijn gangetje. Al waren er wel een paar hele mooie shots. De setting is sowieso eentje om van te smullen. Deze week ook al “The big White”gezien wat toch een soort van parodie is op deze. Maar toch kwam ik niet echt lekker in de film. Wat ik wel had bij “The Big Lebowski”. Misschien komt dat door de muziek, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Het terugkerende deuntje was wel leuk.

Met de humor was het oke, de dialogen tussen Carl en Gaear waren lachwekkend, hetzelfde geld voor de dialogen tussen Jerry en zijn zoon. Maar echt een sterke komedie, neen.

De film was leuk maar geen uitschieter. Ik had gedacht dat dit net zoals “The Big Lebowski” geweldig zou zijn. Maar het tegendeel bewees. De film verveelt nooit door zijn speelduur, en is leuk voor tussendoor. Het meesterwerk bleef uit.

avatar van belizard

belizard

Goede film. Na het zien van The Big Lebowski had ik er toch wat meer van verwacht, maar het is hoe dan ook nog steeds een goede film.

Het verhaal werd heel goed gebracht en dat samen met het acteerwerk maakte het een goede film. Verder vond ik de grappen ook wel goed.

avatar van LuCos

LuCos

Het is (eigenlijk bij alle Coen films) een film die je wel grijpt of niet. Bij mij greep hij wel, maar heb vaker gehad bij Coen films dat ik er maar niet in kon komen.

Ik vond dit een vermakelijke en verassende film, met een goede acteerprestaties van Buscemi en McDormand.

avatar van dionj

dionj

Goede film, enkel had ik er wat meer van verwacht. Die Amerikaanse accenten zijn geweldig!

avatar van Rmie

Rmie

Net weer ff gezien en ik gooi er weer een halve ster bij, nu ik ondekt heb dat sommige dialogen briljant zijn.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ben erg beniewd naar deze film, alhoewel de humor uit O Brother Where Are To (ofzo) me niet lag. Twaalf uur s'nacht is wel een beetje laat.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Dude tis op een zaterdag, neerlaad em gewoon ergens. Er zijn leukere dingen te doen rond 0:10(dan fargo kijken).

avatar van JacoBaco

JacoBaco

In Bodegraven?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Nee, ik ga vanavond een lekker weekendtje naar Drenthe.

avatar van laundromat

laundromat

Denk steeds dat ik deze al heb gezien, maar het was Simple Plan, A (1998) I guess. Lijkt qua titel ook al op Coen's Blood Simple. Verwarrend

Heb besloten dat ik deze niet heb gezien. Had wel indruk gemaakt anders. En ik ken McDormand inmiddels vrij goed, dat ik haar wel wat onthouden.

Om kort te gaan: opnemen (:

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Meesterlijke Film! Met een geniale McDormand! 5,0 sterren van mij.

avatar van movieonly

movieonly

Overgewaardeerde zeikfilm

avatar van FLH

FLH

Ik vond hem erg langdradig, saai en totaal niet grappig. Heb deze met moeite afgekeken.

avatar van stefan dias

stefan dias

movieonly schreef:

Overgewaardeerde zeikfilm

want…

Jessen0wnt

Ja, in een film als deze heb ik wel zin... Kijken of ik wakker kan blijven voor een nummertje in de top 250 Ben benieuwd!

avatar van boomkat

boomkat

Net 5 he .

avatar van barns

barns

Net 5 Reclameblokken.

Fargo is ondanks de vele reclameblokken die net 5 er weer tussen moest stoppen toch erg goed bevallen, hier kom ik nog wel eens een keer op terug, eerst even lekker naar dromenland

Jessen0wnt

De reclame-blokken vielen reuze mee, vond ik.

Vanacht gekeken, Fargo was voor mij geen vernieuwende film. Er zijn tal van dit soort films. Het was erg simpel, geen bijzonder script, overweldigende acteerprestaties en de beelden waren ''normaal'' geschoten.

Maar toch:

Hoe simpel een film kan zijn, hoe simpel hij is gemaakt en bedacht: hij hoeft niet perse slecht te zijn. Fargo bewijst dit maar eventjes. Het is een zeer goede film, die weet je te pakken van begin tot eind (zelfs midden in de nacht).

Natuurlijk is het niet makkelijk om een film als deze te maken, er zal vast erg veel inspanning en met zorg aan gewerkt zijn (is dit een goede NL zin :S?), maar toch had ik een ''simpel-gevoel'' erbij. Ik kan het niet erg uitleggen, misschien omdat het thema wel meerdere keren is gebruikt, of dat er geen geweldige spectaculaire climax in zat. Gewoon een simpele film, die erg goed is.

Leuke cast, en best shockerend wanneer je leest dat dit waargebeurd is.

4 sterren =)

avatar van neo

neo

De broers hebben bewust het label ''waargebeurd'' eraan gehangen om het publiek mee te krijgen. De gebeurtenissen zijn dus niet echt gebeurd. Wel bevat de film elementen van twee verschillende misdaden die ooit in Minnesota zijn gepleegd.

Jessen0wnt

Haha, oke bedankt. Deels waar dus

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Eén van de leukere films van de Coen. Vreemde crossover van zwarte komedie en misdaad. Weer iets totaal aparts zoals ze dat vaak doen. Dat de humor iets fijner in elkaar zit betekent nog niet dat er geen humor is. Het hoeft niet altijd pipi-kaka te zijn. De humor is hier terug te vinden in de manier waarop al die personages met elkaar omgaan, zoals de onderdanige Jerry en zijn schoonvader, die hem diep minacht. Of hoe agente Margie en haar saaie, kleurloze vent toch een gelukkig koppeltje zijn. En dan die scène met die Japanner. Als dat geen humor is... Macy en Buscemi zorgen voor de toprollen en de toon van het verhaal is gelukkig veel grauwer dan je zou denken, vooral naar het einde toe. De moorden gebeuren in koelen bloede en het einde is bijna onwerkelijk.

Dit was mijn tweede kijkbeurt van Fargo, en nog steeds heeft die nog niet aan kwaliteit ingeboet... Vind ik tot nu toe ook de beste film van de broers... moet wel the Big Lebowski nog zien, waar iedereen zo vol lof over is. Benieuwd.

avatar van laundromat

laundromat

'Ya'

Ein-de-lijk gezien. Fantastische film. Frances McDormand en Steve Buscemi zijn geniaal!