• 9.373.958 stemmen

Soldier's Girl (2003)

Geregisseerd door: Frank Pierson

Met onder meer: Troy Garity, Lee Pace en Andre Braugher

Plot Soldier's Girl

"She was the only man he ever loved."

Het verhaal van Barry Winchell, een soldaat van de 101st Airborne Division, die vermoord werd door een collega soldaat op 4 juli 1999, vlak na het van kracht worden van de "don't ask, don't tell" politiek. Tijdens een uitje met zijn maten, was Barry geboeid geraakt door de mooie Calpernia Addams, een transsexuele artiest in een lokale nachtclub in Nashville. Het verhaal focust zich op de romance die zich ontwikkelt tussen hen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Calpernia Addams / Scottie

Barry Winchell

Justin Fisher

Sergeant Carlos Diaz

Henry Millens

Collin Baker (as Daniel Petronijevic)

Edgar Martinez

Ashley Martinez

Sergeant Howard Paxton

avatar van The One Ring

The One Ring

Aardige film. Er valt weinig voer te vertellen, want echt uniek is dit niet. Het is een waargebeurd verhaal dat goed gebracht wordt, maar wel zonder ook maar enigzins ergens iets origineels te proberen. Zelfs voor een waargebeurd verhaal is dit niet bepaald uniek: die lopen altijd ongeveer zo af als ze over homoseksualiteit gaan. Al zegt dat helaas wel iets over de acceptatie van homo's in de VS. Verder degelijk geacteerd, zeker door Lee Pace al is de hoofdpersoon net iets te zwak. Het gevoel overheerste bij mij dat ik naar een televisiefilm leek te kijken en dat bleek achteraf ook gewoon het geval te zijn.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Intens en sterk drama.

Wordt goed opgebouwd en verteld. Ook de niet al te bekende cast heeft me overdonderd.

Paar fijne songs ook (jeugdsentiment )

Mag best wat meer stemmen krijgen, zou zo in de top 250 kunnen staan.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Wat een zwakke en veelal melodramatische film. Het acteerwerk is belabberd slecht, het verhaal is te dik aangezet en nogal saai en voorspelbaar.

Het slechtste punt aan deze film zijn de karakters. Deze zijn grotendeels zwart/wit en kleurloos. Daarnaast viel mij de onnozelheid van de karakters op. Andere films hebben al lang bewezen dat het leven van soldaten op een geloofwaardige wijze geschetst kan worden, waarbij er daadwerkelijk karakters zijn waarmee de gemiddelde mens zich kan identificeren. Wat dat betreft is Soldier's Girl, naast een slechte film, ook geen reclame voor het leger.

avatar van Movsin

Movsin

Film over eenzaamheid omwille van het "anders" zijn en de plompe vooringenomenheid van sommigen die de betrokkenen nog meer in de verdrukking duwen.

Boeiend is het zeker met ruige geweldsscènes, discrete romantiek en heel mooie muzikale nummers als Peggy Lee's onvergetelijke "Fever".

Persoonlijk vond ik Troy Garity niet zo overtuigen. Daarentegen was Lee Pace wel outstanding en waren Shawn Hatosy en Philip Eddolls wel prima in hun rol van brutale "vrienden" van het hoofdpersonage.